16 Mayıs 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Emekli maaşlarına ilişkin kanun teklifi TBMM’de

Emekli maaşlarına ilişkin kanun teklifi TBMM’de

Haberton - Haberton
24 Mart 2023 - Güncellenme Tarihi 13 Mart 2026
- Politika
Okuma Süresi:3 dakikalık okuma
A A
0
Emekli maaşlarına ilişkin kanun teklifi TBMM'de

Emekli maaşlarına ilişkin kanun teklifi TBMM'de

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, emekli maaşlarına ilişkin kanun teklifini, TBMM Başkanlığı’na sunduklarını açıkladı.

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Meclis Başkanlığı’na sundukları 18 maddelik yasa teklifinin detaylarını paylaştı. Elitaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın en düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL’ye çıkarılacağı yönündeki açıklamasını hatırlatarak, “Bu düzenlemeden hem Bağ-Kur, hem SSK’lılar, hem de bu sene emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi kapsamında emekli olmasını planladığımız 2 milyon 250 bin vatandaşımız faydalanacak. EYT kapsamında giren vatandaşlarımızdan yoğunlukla 5 bin 500 TL emekli maaşı alacaklar vardı. Onların da emekli maaşlarının rakamı 7 bin 500 TL’ye çıkmış olacak. Bu çerçevede 15 milyona yakın vatandaşımızın bundan faydalanacağını tahmin ediyoruz. Ama 6 milyona yakın kısım 2 bin liraya yakın bir artıştan faydalanacak. Diğerleri; 7 bin 500 TL altında kim varsa 7 bin 500 TL alacak” dedi.

Elitaş, yasa teklifi ile muharip gazilerin aralarındaki aylık farklılıklarını da çözeceklerini belirterek, “Milli mücadeleye iştirak eden ve bu sebeple kendilerine İstiklal Madalyası verilmiş olan Türk vatandaşları ile Kore Harbi’nde fiilen savaşa katılmış Türk vatandaşlarını ve Kıbrıs Barış Harekatı’na katılmış Türk vatandaşlarının vefatları nedeniyle eşleri ve çocuklarına bağlanan bir maaş vardı. Bunu da asgari ücretin net tutarında aylık ödeme haline getirmiş oluyoruz” diye konuştu.

GEÇİCİ İŞÇİLERE KADRO İMKANI

Elitaş, geçici işçilerle ilgili düzenlemenin ayrıntılarını da paylaşarak, “Yaklaşık 60 bin civarında kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan geçici işçi var. Bunlardan 6 ay az süreyle çalışanlar vardı. Bir manada ‘mevsimlik’ diyebileceğimiz işçiler vardı, 6 aydan az çalıştırılıyordu. Yeni bir kanuni düzenlemeyle, ilgili kurum ve kuruluşun ihtiyacı varsa, ilgili bakanlığın izniyle bu kişiler 11 ay 29 gün çalıştırılma imkanını elde etmiş olacaklar. Bir de bu işçilerin çalıştıkları kurumdan kadrolu işçi haline dönebilmesi için onlara bir imtiyaz getiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Emekli maaşlarına ilişkin kanun teklifi TBMM’de

DEPREM BÖLGESİNDE ÇALIŞANLARA MADALYA

Elitaş, Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerde görev alan Türk vatandaşlarına ve yurt dışından arama kurtarma çalışmalarına katılan kişilere yönelik de düzenleme yapıldığını belirterek, “Türk vatandaşlarına devlet üstün fedakarlık madalyası verilmesini arzu ediyoruz. Yine yurt dışından gelen arama kurtarma ekiplerine Cumhurbaşkanı kararıyla üstün fedakarlık nişanı verilmesini öngören bir teklifimiz söz konusu. Ayrıca Sağlık Bakanlığı haricindeki istihdam edilen doktorlarla, üniversite ve Sağlık Bakanlığı hastanelerindeki çalışanların arasındaki ücret farkını ortadan kaldıracak bir düzenlemeyi de hayata geçiriyoruz” dedi.

EMEKLİYE 2 BİN TL BAYRAM İKRAMİYESİ

Elitaş, basın toplantısı yaptıktan yarım saat sonra yeni bir toplantı düzenledi. Bu toplantı bittikten sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüklerini söyleyen Elitaş, Ramazan Bayramı’ndaki emekli ikramiyelerinin 2 bin TL’ye çıkarılmasına ilişkin düzenlemeyi de bu yasa teklifine ekleyeceklerini duyurdu.

Ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Elitaş, en düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL’ye çıkmasıyla birlikte diğer emeklilerin tepki gösterdiği ve bu konuda bir düzenleme olup olmayacağına ilişkin soruya, “Hayır. 5 bin 500 TL iken de aynı durum vardı. 3 500 TL iken de aynı durum vardı. O zaman niye tepki göstermediler. Bu yapılanlar, seçime giderken manipülasyon. Seçim yaklaşırken, iktidarın yaptığı vatandaş lehine düzenlemeleri hep manipüle edebilmek, onu farklı noktalara çekebilmek için farklı şekilde değerlendirmeler yapılıyor” dedi.

Etiketler: AK Parti
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Ağrı Belediye Başkanı, Metin Karadoğan oldu

Sonraki Haber

Depremzede işletmeler KOSGEB kredilerine başvurabilir

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Uraloğlu: Azerbaycan ile ilişkiler herhangi iki devletin ötesinde
Politika

Azerbaycan ile ilişkiler herhangi iki devletin ötesinde

15 Mayıs 2026
İsmail Ok’a yanlış ilaç verildiği iddiasıyla açılan davada 2 sanığa ceza talebi
Politika

İsmail Ok’a yanlış ilaç verildiği iddiasıyla açılan davada 2 sanığa ceza talebi

15 Mayıs 2026
Büyük Birlik Partisi'nin 13'üncü Olağan Büyük Kurultayı 7 Haziran’da yapılacak
Politika

Büyük Birlik Partisi’nin 13’üncü Olağan Büyük Kurultayı 7 Haziran’da yapılacak

15 Mayıs 2026
Bakan Göktaş: Hedefimiz engelli bireylerin hayatını kolaylaştıran, ailelere destek olan hizmetleri daha da yaygınlaştırmak
Politika

Hedefimiz engelli bireylerin hayatını kolaylaştıran, ailelere destek olan hizmetleri daha da yaygınlaştırmak

15 Mayıs 2026
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Vahşi kapitalizmin elinde gaddar bir ekonomik silaha dönüştüğünü görüyoruz
Politika

Vahşi kapitalizmin elinde gaddar bir ekonomik silaha dönüştüğünü görüyoruz

15 Mayıs 2026
Vali Gül: Bayram harçlığı olarak önümüzdeki burs 10 bin lira olacak
Politika

Bayram harçlığı olarak önümüzdeki burs 10 bin lira olacak

15 Mayıs 2026
Sonraki Haber
Depremzede işletmeler KOSGEB kredilerine başvurabilir

Depremzede işletmeler KOSGEB kredilerine başvurabilir

En Güncel Haberler

Çaykur Rizespor - Beşiktaş maçının ardından
Spor Haberleri

Çaykur Rizespor – Beşiktaş maçının ardından

15 Mayıs 2026
Şampiyon Galatasaray kupasına kavuştu
Spor Haberleri

Şampiyon Galatasaray kupasına kavuştu

15 Mayıs 2026
Arca Çorum FK - Sipay Bodrum FK: 2-0
Spor Haberleri

Arca Çorum FK – Sipay Bodrum FK: 2-0

15 Mayıs 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Erdemli Vadisi’nde selin zarar verdiği alanlara ‘imece’ usulü tadilat

15 Mayıs 2026
Yaşam

Tekirdağ’da 100 metre uzunluğundaki Türk bayrağıyla ‘Gençlik Yürüyüşü’

15 Mayıs 2026
Yaşam

Mehmetçikten, dost ve müttefik ülkelerle ortak eğitim

15 Mayıs 2026
Yaşam

Muğla’da engellilerin askerlik sevinci

15 Mayıs 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Silivri'de elektrik panosunda çıkan yangın söndürüldü

Silivri’de elektrik panosunda çıkan yangın söndürüldü

- Haberton
15 Mayıs 2026

Silivri’de elektrik panosunda çıkan yangın, inşaatta bulunan kalıp tahtalarına sıçradı. Kısa süreli patlamaların yaşandığı yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken, zarar...

Instagram keşfete nasıl düşülür? 2026 algoritmasının öne çıkardığı kritik detaylar

Odaklanma sorunu nasıl çözülür? Telefon ve sosyal medya beyni nasıl etkiliyor?

Panik atak anında ne yapılır? İşte uzmanların hayat kurtaran önerileri

İngilizce nasıl geliştirilir? Dizi izlemek gerçekten işe yarıyor mu?

Güncel Haber

Çaykur Rizespor - Beşiktaş maçının ardından

Çaykur Rizespor – Beşiktaş maçının ardından

15 Mayıs 2026
Şampiyon Galatasaray kupasına kavuştu

Şampiyon Galatasaray kupasına kavuştu

15 Mayıs 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton