12 Mayıs 2026, Salı
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Vedat Işıkhan duyurdu; Emekli ikramiyesinin yatacağı tarih belli oldu

Vedat Işıkhan duyurdu; Emekli ikramiyesinin yatacağı tarih belli oldu

Haberton - Haberton
12 Mayıs 2026
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Bakan Işıkhan: Emekli aylığı ve ikramiyelerini 17-22 Mayıs tarihleri arasında yatırıyoruz

Bakan Işıkhan: Emekli aylığı ve ikramiyelerini 17-22 Mayıs tarihleri arasında yatırıyoruz

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Emeklilerimizin aylık ödemeleri ile Kurban Bayramı ikramiyelerini 17-22 Mayıs tarihleri arasında hesaplarına yatırıyoruz" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Ankara Ticaret Odası (Ato) Congresium'da düzenlenen 10’uncu Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği (İsg) Konferansı'na katıldı. Programda, Bakan Işıkhan’ın yanı sıra, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (Tisk) Genel Sekreteri Akansel Koç, uluslararası kuruluşların temsilcileri, iş dünyasından çok sayıda davetli ve akademisyen yer aldı. Bakan Işıkhan, zaman içerisinde dünyada iş sağlığı ve güvenliği anlayışının, iş kazası olduktan sonra müdahale eden klasik yaklaşımdan, risk oluşmadan önce önlem alan koruyucu ve önleyici yaklaşıma evrildiğini belirtti. Işıkhan, gelişmiş ülkelerin iş sağlığı ve güvenliğini yalnızca bir yükümlülük değil, sürdürülebilir kalkınmanın temel unsurlarından biri olarak gördüğünü söyleyen Işıkhan, “Uluslararası Çalışma Örgütü’nün güvenli ve sağlıklı çalışma ortamını temel bir çalışma hakkı olarak kabul etmesi de bunun en güçlü göstergelerinden biridir. Türkiye olarak bizler de bu dönüşümü yakından takip eden değil; bu dönüşümün aktif bir parçası olan ülkelerden biriyiz. Aslında ülkemizde iş sağlığı ve güvenliğinin tarihi oldukça köklüdür. 1865 yılındaki Dilaver Paşa Nizamnamesi’nden itibaren özellikle madencilik alanında çalışma şartlarını düzenlemeye yönelik önemli adımlar atılmıştır. Cumhuriyet döneminde ise çalışma hayatına ilişkin kurumsal yapı güçlendirilmiş ve önemli reformlar hayata geçirilmiştir. Ancak asıl büyük paradigma değişimi, Avrupa Birliği müktesebatı ve Ilo standartlarıyla uyum sürecinde gerçekleşmiştir. Bugün geldiğimiz noktada Türkiye; iş sağlığı ve güvenliği alanında müstakil bir kanuna sahip, uluslararası standartlarla uyumlu, kapsamlı mevzuat altyapısı bulunan ülkeler arasında yer almaktadır. Bizler, insanı merkeze alan bir medeniyet anlayışının mensuplarıyız” ifadelerini kullandı.

Yeni Dönemin Yol Haritasını Oluşturuyoruz

Işıkhan, artık iş sağlığı ve güvenliği alanında yalnızca iş yerlerinde ortaya çıkabilecek klasik risklerin değil, dijitalleşmenin, yapay zekanın, uzaktan çalışmanın, iklim değişikliğinin çalışma hayatına etkilerinin, yeni üretim modelleri, esnek çalışma modellerinin konuşulduğunu söyledi. Işıkhan, "Dolayısıyla iş sağlığı ve güvenliği politikalarımızı da çağın ihtiyaçlarına uygun şekilde güncelliyoruz. Bu kapsamda hazırladığımız 2026-2030 Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Politika Belgesi ile yeni dönemin yol haritasını oluşturuyoruz. Bu belge, ‘sorumlu işveren, bilinçli çalışan ve etkin otorite’ ilkeleri üzerine kurulmuştur.

Belge kapsamında, önleyici güvenlik kültürünün güçlendirilmesi, dijital denetim sistemlerinin yaygınlaştırılması, veri temelli politika üretimi, uzaktan çalışma süreçlerinin düzenlenmesi, risk odaklı denetim modellerinin geliştirilmesi, iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinin erken yaşlardan itibaren yaygınlaştırılması gibi çok önemli hedefler belirledik. Yakında belgeyi kamuoyuyla paylaşacağız. Özellikle çocuklarımızda güvenlik kültürünün erken yaşta oluşmasını çok önemsiyoruz. Güvenlik kültürünün toplumun bütününde oluşması gerektiğine inanıyoruz.

Bugün Türkiye; iş sağlığı ve güvenliği alanında yalnızca kendi içinde dönüşüm yaşayan bir ülke değil, aynı zamanda bölgesel ve uluslararası iş birliklerinde önemli rol üstlenen bir ülkedir. Uluslararası konferanslarımız, teknik iş birliklerimiz, Avrupa Birliği projelerimiz, İslam İşbirliği Teşkilatı kapsamındaki çalışmalarımız ve uluslararası kuruluşlarla yürüttüğümüz ortak programlarımız bu anlayışın en somut göstergesidir” diye belirtti.

Kobi’Lerimizin Kapasitesini Artırmak Zorundayız

İş kazalarını ve meslek hastalıklarını daha da azaltmak zorunda olduklarını kaydeden Bakan Işıkhan, özellikle çok tehlikeli sektörlerde, daha güçlü tedbirler almak zorunda olduklarını ifade etti. Işıkhan, “Kobi’lerimizin kapasitesini artırmak zorundayız. Teknolojiyi insan hayatını koruyan bir araç haline getirmek zorundayız. Ama şunu çok açık ifade etmek isterim ki; Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu konuda güçlü bir iradeye sahiptir. Saygıdeğer Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda; çalışanını koruyan, emeği değerli gören, iş sağlığı ve güvenliğini esas alan bir üretim ekosistemini inşa etmeye kararlılıkla devam edeceğiz. Bizim hedefimiz; sadece daha fazla üretmek değildir. İnsanı koruyarak, üretmektir. İnsanı yaşatarak, büyümektir. İnsan onuruna yaraşır, çalışma hayatını güçlendirmektir” dedi.

Işıkhan, yeni bir gelişmeyi paylaşmak istediğini de belirterek, “Emeklilerimizin aylık ödemeleri ile Kurban Bayramı ikramiyelerini 17-22 Mayıs tarihleri arasında hesaplarına yatırıyoruz” açıklamasında bulundu.

Etiketler: AnkaraDenetimKurban BayramıTürkiye
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Shaggy ve Wiz Khalifa İstanbul’a geliyor

Sonraki Haber

Sabri Ülker Vakfı’nın beslenme ve sağlık iletişimi programı çarpan etkisi yaratıyor

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Öne Çıkan

CHP’den istifa eden Burcu Köksal AK Parti’ye katıldı! İşte ilk sözleri

12 Mayıs 2026
Öne Çıkan

CHP’den istifa eden Burcu Köksal, AK Parti Genel Merkezi’ne geldi!

12 Mayıs 2026
Öne Çıkan

Manavgat Belediyesi’nde ‘yolsuzluk’ ve ‘rüşvet’ davasında karar duruşması

12 Mayıs 2026
CHP lideri Özel, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu.
Fotoğraf: Ankara, (DHA)
Öne Çıkan

Ey Burcu Hanım, CHP iktidar olunca sakın gelip kapımızı çalma

12 Mayıs 2026
Öne Çıkan

İçişleri Bakanlığı’ndan yurdun bazı kesimlerine ‘sağanak’ uyarısı

12 Mayıs 2026
Bolu'da BOLSEV Vakfı'nın şirketine kayyım atandı
Öne Çıkan

Bolu’da BOLSEV Vakfı’nın şirketine kayyım atandı

12 Mayıs 2026
Sonraki Haber
‘Sabri Ülker Vakfı’nın beslenme ve sağlık iletişimi programı toplum sağlığında çarpan etkisi yaratıyor’

Sabri Ülker Vakfı’nın beslenme ve sağlık iletişimi programı çarpan etkisi yaratıyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

En Güncel Haberler

İzmir'e cimnastikte Altan'dan büyük onur
Spor Haberleri

İzmir’e cimnastikte Altan’dan büyük onur

12 Mayıs 2026
Bursaspor’da ayrılık rüzgarı sürüyor: Hamza Gür’e veda
Spor Haberleri

Bursaspor’da ayrılık rüzgarı sürüyor: Hamza Gür’e veda

12 Mayıs 2026
Öne Çıkan

CHP’den istifa eden Burcu Köksal AK Parti’ye katıldı! İşte ilk sözleri

12 Mayıs 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Kuruyan Sakaryabaşı Göleti, yapılan çalışmayla yeniden canlandı

12 Mayıs 2026
Yaşam

Beton elektrik direkleri, 22 yıldır leyleklerin yuvası

12 Mayıs 2026
Yaşam

Çayın ortasında kalan kamyondaki 2 kişi, kurtarıldı

12 Mayıs 2026
Yaşam

Muğla merkezli 5 ilde suç örgütüne operasyon: 12 gözaltı

12 Mayıs 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Kızılay Başkanı Yılmaz: Bu sene 30 ülkede, Türkiye'de ve Gazze'de dağıtım yapacağız

Bu sene 30 ülkede, Türkiye’de ve Gazze’de dağıtım yapacağız

- Haberton
12 Mayıs 2026

İzmir'de Kızılay'ın vekaletle kurban kesim kampanyası hakkında bilgiler veren Kızılay Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, "Bizler bu sene 30 ülkede, Türkiye'de...

Kimsenin bilmediği 5 gerçek

7 günde zayıflatan 5 yöntem

Tükenmişlik alarmı: Kadınlar neden daha fazla yoruluyor?

Uyku problemi neden bu kadar yaygınlaştı? Bilimsel açıklamalar

Güncel Haber

Kuruyan Sakaryabaşı Göleti, yapılan çalışmayla yeniden canlandı

Kuruyan Sakaryabaşı Göleti, yapılan çalışmayla yeniden canlandı

12 Mayıs 2026
İzmir'e cimnastikte Altan'dan büyük onur

İzmir’e cimnastikte Altan’dan büyük onur

12 Mayıs 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton