18 Mayıs 2026, Pazartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Dış Haberler - Elazığlılar Romanya’da bir araya geldi

Elazığlılar Romanya’da bir araya geldi

Haberton - Haberton
26 Nisan 2026
- Dış Haberler
Okuma Süresi:6 dakikalık okuma
A A
0
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Elazığ Dernekler Federasyonu Romanya’nın başkenti Bükreş’te Elazığlıları aynı sofrada bir araya getirdi.

Romanya’daki iş insanları Mehmet Aydın ve Metin Doğan ev sahipliğinde düzenlenen gecede Elazığ ruhu yöresel yemekleri, halayları ve türküleriyle Bükreş’e taşındı.

Elazığ Dernekler Federasyonu Türkiye ve Romanya’da yaşayan hemşerileri aynı sofrada buluşturmak amacıyla başkent Bükreş’te Elazığlı iş insanları Mehmet Aydın ve Metin Doğan’ın ev sahipliğinde ‘Elazığlılar Gecesi’ organize etti.

National Golf & Country Club’ta yapılan görkemli geceye Türkiye’nin Bükreş Büyükelçisi Özgür Kıvanç Altan, Ak Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mücahit Yanılmaz, AK Parti Elazığ Milletvekili Erol Keleş, ELFED Genel Başkanı Kazım Gökhan Elgin, Elfed Genel Başkan Yardımcısı Çağlar Alsu, rektörler, yargı mensupları, bakanlıklardan ve müdürlüklerden yöneticiler, her iki ülkeden iş insanları ve vatandaşlar katıldı.

Elazığ’ın tanıtım filminin gösterimiyle başlayan gecede açılış konuşmalarının ardından şeflerin hazırladığı Elazığ’a özgü yemekler davetliler ikram edildi. Daha sonra türküler söylendi, halaylar çekildi. Memleket hasreti giderilen gece renkli görüntülere sahne oldu.

Elazığ, Tarihi En Zengin İllerimizden Biri

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Türkiye’nin Bükreş Büyükelçisi Özgür Kıvanç Altan, “Çok güzel bir gece hem Elazığ’ı hem de Türkiye’yi kutluyoruz. Çünkü Türkiye çok büyük, ülkemiz ayağa kalkarken illerimiz de ayağa kalkıyor. Şehirlerimizi mirasının üstüne koyarak gençlerimize teslim edeceğiz. Elazığ, tarihi en zengin illerimizden biri, mutfağı, kültürü, müziği çok önemli unsurlar. Burada en önemli değeri bence insan, insansız hiçbir şeyin anlamı yok. Türk Romen dostluğumuza da büyük bir katkı sunduğunuzu görüyorum. Sizlerle gurur duyuyorum. Türkiye ve Romanya arasında bu kadar yapılan işlere rağmen büyük bir potansiyel olduğunu görüyorum. Biz bunu henüz belli bir kısmını değerlendiriyoruz. Bugün burada yaptığınız temsil çok önemli hepinizi büyükelçi olarak görüyorum” dedi.

Daha Büyük Yatırımlara İmza Atılacağını Umuyorum

AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mücahit Yanılmaz da “Buradaki Elazığlı hemşerilerimizin yatırımlarını görmek, onların yatırımlarının fiilen içinde olmak gerçekten gurur verici. Romanya ve Türkiye yüz yıllara dayanan bir birlikteliği olan iki ülkedir. Dolayısıyla her dönemde iki ülkenin ticaretinin gelişmesi, bürokrasinin birbiriyle alışveriş yapması hepimiz için kıymetlidir. İnanıyorum ki gelişen, büyüyen, zenginleşen Türkiye’de Romanya’daki iş insanlarımız da daha büyük yatırımlara ve daha güzel çalışmalara imza atacaktır” ifadelerini kullandı.

Artık Türkiye’nin Sözü Dinleniyor

AK Parti Elazığ Milletvekili Erol Keleş ise böyle organizasyonların dostluğu, iş birliğini güçlendirdiği için önemine dikkat çekerek “Türkiye ve Romanya arasındaki ticaret hacmi 13,4 milyar dolar. Büyükelçimiz bunu her yıl yüzde 10 artarak devam ettiğini söyledi. Bu çok ciddi bir rakam, biz TBMM’de parlamentolar arası dostluk guruplarıyla birçok ülkeyi dolaşıyoruz. Gittiğimiz her ülkede şunu görüyoruz, bunu gururla ifade ediyorum Türkiye artık eski Türkiye değil. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde sözü dinlenen bir Türkiye olmak da bize gurur veriyor. Bugün Romanya’da Romenlerin Türk vatandaşlarına olan ilgisi ve sevgisine de şahitlik etmiş olduk” dedi.

Hemşerilerimizle Gurur Duyduk

ELFED Genel Başkanı Kazım Gökhan Elgin, “ELFED 2013 yılında İstanbul’da kuruldu. Şu anda federasyonun çatısı altında 24 dernek var. Elazığlıları bir araya getiriyoruz, üniversite okuyan 250 gencimize burs veriyoruz. Kültürümüze sahip çıkarak onu insanlara duyurmak için çalışıyoruz. Bugün Romanya’nın başkenti Bükreş’teyiz. Hemşerimiz iş insanı Mehmet Aydın’ın misafiriyiz” diye konuştu.

Doğu Avrupa’daki En Büyük Golf Kulübü

Elgin, “Burada iki Elazığlı ortak olarak Doğu Avrupa’daki en büyük golf kulübünü işletiyorlar. 770 dönümlük bir alanda 90 kişi aynı anda golf oynayabiliyor. Biz gurur duyduk, Romanya’da da hemşerilerimiz çok. Onlarla böyle bir gecede bir arada olmak istedik. Hem güçlerimizi birleştirelim hem tanışalım hem de geleceğe yönelik iş birlikleri geliştirelim istedik. Bu gece misafirlere şehrimizin yöresel yemeklerini de ikram edeceğiz. Elazığ gastronomisi önemli bir yerde 300’den fazla yemeğimiz var. Gaziantep mutfağından sonra ikinci sıradayız. Bunun da tanıtımını yapmak istiyoruz” dedi.

Aynı Değerde Buluşmak Kıymetli

İş insanı Mehmet Aydın ise gecenin sadece bir davet değil köklü bir kültürün, güçlü bir hafızanın kadim bir dostluğun etrafında buluşmak olduğunu söyledi. Aydın, “Bugün burada farklı görevlerde bulunan ama aynı değerlerde buluşan siz kıymetli misafirlerimizle bir arada olmak bizim için ayrıca anlamlıdır. Katılımınızla bizleri onurlandırdınız her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Gönül Köprülerine Katkı Sağlayacak

Etkinliğin İstanbul ayağını organize eden Elfed Genel Başkan Yardımcısı Çağlar Alsu da “Bu akşam sadece bir hemşeri buluşması değil Türkiye’nin yurt dışındaki temsil gücüne ve milletimizin nerede olursa olsun bir araya gelebilme iradesine yakışan kıymetli bir tablodur. Ülkemizin her alanda daha güçlü daha itibarlı daha görünür hale gelmesi için ortaya koyduğu liderlik dolayısıyla sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımızı ve saygılarımızı sunuyoruz. İnanıyorum ki bu tür buluşmalar hem millet olarak aramızdaki bağı kuvvetlendirecek hem de Türkiye ve Romanya arasındaki dostluğa, iş birliğine ve gönül köprülerine katkı sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

Etiketler: AK PartiAydınGaziantepİstanbulRecep Tayyip ErdoğanTBMMTürkiye
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Verimlilik Dini

Sonraki Haber

1,5 milyon liralık altınlarını ‘polis’ olarak tanıtan dolandırıcılara kaptırmıştı; uyarıda bulundu

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

İran'da otobüs devrildi: 8 ölü, 15 yaralı
Dış Haberler

İran’da otobüs devrildi: 8 ölü, 15 yaralı

17 Mayıs 2026
BAE'de nükleer santral bölgesine İHA saldırısı; jeneratörde yangın çıktı
Dış Haberler

BAE’de nükleer santral bölgesine İHA saldırısı; jeneratörde yangın çıktı

17 Mayıs 2026
Letonya'da hükümeti kurma görevi Andris Kulbergs'e verildi
Dış Haberler

Letonya’da hükümeti kurma görevi Andris Kulbergs’e verildi

17 Mayıs 2026
İtalya'da otomobil yayaların arasına girdi: 8 yaralı
Dış Haberler

İtalya’da otomobil yayaların arasına girdi: 8 yaralı

17 Mayıs 2026
İran'da motor yağı fabrikasında yangın: 10 yaralı
Dış Haberler

İran’da motor yağı fabrikasında yangın: 10 yaralı

17 Mayıs 2026
İsrail'in Lübnan'a düzenlediği saldırılarda can kaybı 2 bin 969'a yükseldi
Dış Haberler

İsrail’in Lübnan’a düzenlediği saldırılarda can kaybı 2 bin 969’a yükseldi

17 Mayıs 2026
Sonraki Haber
1,5 milyon liralık altınlarını ‘polis’ olarak tanıtan dolandırıcılara kaptırmıştı; uyarıda bulundu

1,5 milyon liralık altınlarını ‘polis’ olarak tanıtan dolandırıcılara kaptırmıştı; uyarıda bulundu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

En Güncel Haberler

Bursa'da ayrıldığı nişanlısının babasını tabancayla öldürdü
Öne Çıkan

Bursa’da ayrıldığı nişanlısının babasını tabancayla öldürdü

18 Mayıs 2026
Ankara'da aydınlatma direğine çarpan motosiklet sürücüsü öldü
Yerel Haberler

Ankara’da aydınlatma direğine çarpan motosiklet sürücüsü öldü

18 Mayıs 2026
Şehit polis Emrah Koç'ün türkü söylediği görüntüler ortaya çıktı
Yerel Haberler

Şehit polis Emrah Koç’ün türkü söylediği görüntüler ortaya çıktı

18 Mayıs 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Kayseri’de sağanak sele dönüştü; yollar göle döndü

18 Mayıs 2026
Yaşam

Hafif ticari aracın tamponuna sıkışan yavru kedi kurtarıldı

17 Mayıs 2026
Yaşam

Kekik toplarken yüksekten düşen kadın kurtarıldı

17 Mayıs 2026
Yaşam

Büyükçekmece’de bıçaklanarak öldürülen 15 yaşındaki Abdülbaki için mevlit okutuldu

17 Mayıs 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Kuyuda gazdan etkilendi, 2 kardeşi ve akrabası yardım için kuyuya indi: 3 ölü, 1 yaralı

Kuyuda gazdan etkilendi, 2 kardeşi ve akrabası yardım için kuyuya indi: 3 ölü, 1 yaralı

- Haberton
17 Mayıs 2026

Aksaray'da temizlemek için indiği kuyuda metan gazından etkilenip mahsur kalan İsmail Yeşildal (42) ağır yaralı olarak kurtarılırken, kendisine yardım etmek...

Göz altı morlukları nasıl azalır?

Kas nasıl yapılır? Uzmanların açıkladığı en etkili yöntemler ve en büyük hatalar

Telefonun şarjı nasıl daha uzun gider?

Hafıza nasıl güçlendirilir?

Güncel Haber

Bursa'da ayrıldığı nişanlısının babasını tabancayla öldürdü

Bursa’da ayrıldığı nişanlısının babasını tabancayla öldürdü

18 Mayıs 2026
Ankara'da aydınlatma direğine çarpan motosiklet sürücüsü öldü

Ankara’da aydınlatma direğine çarpan motosiklet sürücüsü öldü

18 Mayıs 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton