27 Nisan 2026, Pazartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Ekrem İmamoğlu’nun sahte diploma davası 6 Temmuz’a ertelendi

Ekrem İmamoğlu’nun sahte diploma davası 6 Temmuz’a ertelendi

Haberton - Haberton
16 Şubat 2026
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Ekrem İmamoğlu'nun sahte diploma davasında 4'üncü duruşma
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Ekrem İmamoğlu’nun sahte diploma davasının 4’üncü duruşması, Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu yerleşkesinde bulunan 2 no’lu duruşma salonunda yapıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı (İBB) görevinden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu, lisans diplomasının sahte olduğu iddiasına ilişkin, ‘Zincirleme şekilde resmi belgede sahtecilik’ suçlamasıyla 2 yıl 6 aydan 8 yıl 9 aya kadar hapis cezası talebiyle 4’üncü kez hakim karşısına çıktı.

Duruşma İstanbul Adalet Sarayı’ndaki 59. Asliye Ceza Mahkemesi salonunun yetersiz kalması nedeniyle Silivri’deki Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu yerleşkesinde bulunan 2 no’lu duruşma salonunda görüldü. Saat 11.00 sıralarında başlayan duruşmada İmamoğlu savunma yaptı. Duruşma 6 Temmuz’a ertelendi.

‘BU DAVA RAMAZAN AYININ AREFESİNE DENK GELMİŞTİR’

İmamoğlu mahkemede “Bu hafta Ramazan ayına giriyoruz. Ne yazık ki Ramazan aylarında ülkemizi yoran talihsiz süreçleri geçmişte de yaşadık. Oysa Ramazan ayı berekettir; insanların birbirini hissetmesidir. Vicdanı harekete geçirir, insanın aklını başına getirmesine vesile olur. ‘Neredeyim’ diye sorgulatır; makamı, mevkiyi, varlığı, yokluğu gözden geçirmesine vesile olur ve insanı yaradana sığınmaya yöneltir. Aslında insanların eşitliğini hissetmesi ve eşitlenmesi adına bir fırsat ayıdır. Bu fırsat ayının bu şekilde hissedilmesi ve değerlendirilmesi de buradaki temennimdir. Ne var ki, 2019’da Ramazan ayında seçimi iptal eden zihniyet, 2025 yılında yine Ramazan ayında diplomamı iptal eden zihniyet, bu kez de Ramazan ayına denk getirilen; içi yalanla, iftirayla ve büyük günahlarla doldurulmuş, sahtecilik kavramı altında toparlanmış bir iddianameyle Mart ayında yargılanacağımız bir süreci önümüze koymuştur. Bu dava Ramazan ayının arefesine denk gelmiştir. Ramazan ayına girdiğimiz bu günlerde yine absürt ve çirkin bir davayla karşı karşıyayız. Yargı düzeni içinde olmaz denilen ne varsa bizlere yaşatılmaktadır.” ifadelerini kullandı.

‘BU MESELE NE DİPLOMADIR NE YOLSUZLUK’

İmamoğlu, “Yaklaşık 16 aydır iktidarın talimatıyla İstanbul’a konumlandırılmış bir avuç muhterisin yürüttüğü operasyonlar ve oluşan kararlar zinciri, tarihte görülmemiş bir yargı skandalı dönemini ülkemize yaşatmıştır. Bunun milletimize maddi ve manevi maliyeti ağır olmuştur. Koltuk hırsıyla yürütülen 19 Mart darbesinin maliyeti 250 milyar doları aşmış; milletimiz fakirleşmiş, işsizlik artmış ve ülke itibarsız bir döneme sürüklenmiştir. Devlet geleneğimizle, kanunla ve anayasayla ilgisi olmayan; kurumlar ve yargı eliyle yürütülen kumpasların, işkencelerin ve insanları lekeleyen düzenin yaşandığı bir dönemden geçiyoruz. İşte böyle bir dönemde, çöp niteliğinde bir iddianameyle açılan diploma ve evrakta sahtecilik davasında; iki celseden sonra hakimi değiştirilen, adil yargılanma hakkının ihlal edildiği ve doğal hâkim ilkesinin yok sayıldığı bir uygulamayla dördüncü duruşma için buradayım. Bu iddianameyi yazan savcı ise sözde amacına ulaşmış, yer değişikliğiyle İstanbul’da bir ilçeye başsavcıvekili yapılmıştır. Bilinmelidir ki bu mesele ne diplomadır ne de yolsuzluk. Davaların komikliğine ve korkunun doğurduğu yargı sefaletine bakınız; ‘Ahmak’, ‘Çirkin’, ‘Casusluk’, ‘Diploma iptali’, ‘Evrakta sahtecilik’, ‘Savcıya ve bilirkişiye hakaret’, ‘Rezalet’ dedi.

‘AĞIR BİR SÜREÇTEN GEÇİYORUM’

İmamoğlu savunmasında, “Benim milletimizle bağım çok samimi ve gerçektir. Yurttaşlarımın verdiği güçle; alnım açık, başım dik, özgüveni yüksek ve Allah’ın kulundan korkmayan bir şekilde buradayım. Olan anayasaya oluyor, olan milletimizin geleceğine oluyor. Adalete olan inancı yerle bir ettiniz. Toplumun yüzde 80’i aşan bir oranda artık adalete inanmıyor. Bundan utanılması gerekirken, gerile gerile konuşan bir anlayışla karşı karşıyayız. Bu kötü zihniyet yalnızca haysiyet cellatlığı yapmıyor, ailelere saldırıyor; diplomayı iptal etmekle kalmıyor, milletimizin en temel hakkı olan demokratik yolla iktidarı değiştirme iradesini de gasbediyor. Millete gözdağı veriliyor; ‘Malına, mülküne, kapına, bütün varlığına istediğimde el koyarım’ mesajı veriliyor ve fiilen el konuyor. Olan yine millete, milletimizin geleceğine oluyor. Milletin nefesini, neşesini ve umudunu çalan bir düzen yaşatılıyor. ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ denilen yapı, Türkiye’nin kaderini ve her konusunu tek bir kişinin iki dudağı arasından çıkacak söze bağlamıştır. Devletin kadim kurumları dağıtılmış; yerine bir kişinin şahsi kurumları, talimatları ve yapıları konulmuştur. Asırlık devlet geleneğimiz ve milletimizin geleceği tek bir kişiye mahkum edilmek istenmektedir. Seçimlerden ölümüne korkan bu iktidar, beni seçimlerde rakip görmek istemediği için buradayım. Kaybedeceğini bilen, rekabetten kaçan ve demokrasiyi yok etmeye çalışan bu zihniyet yüzünden ağır bir süreçten geçiyorum. 2024 yerel seçimlerinde açık ara 1’inci parti olan Cumhuriyet Halk Partisi, normal ve demokratik bir atmosferde sürecin yönetilmesi için adım atmamı istemesine rağmen; kazanmak için her yolu, çatışmayı ve her türlü kötülüğü göze alan iktidar zihniyeti 2024 yılı yazından itibaren düğmeye basmıştır. Yerel seçimden 4 ay sonra İstanbul’a atanacak başsavcı ve başarılı olursa getirileceği makam önceden belirlenmiştir. Bu nedenle yürütülen operasyonlardaki hukuksuz ve ahlak dışı uygulamaları ilk dillendiren de iktidarın başındaki anlayış olmuştur” dedi.

‘TÜM ARKADAŞLARIM DA AYNI ŞEKİLDE MASUMDUR’

İmamoğlu, “İstanbul’daki yerel makam değiştikten yalnızca 1 ay sonra, Esenyurt üzerinden uydurma iddialar, yalanlar ve iftiralarla süreç başlatılmıştır. Akademisyen Prof. Dr. Ahmet Özer gibi 65 yaşındaki saygın bir belediye başkanını sabahın erken saatlerinde evinden aldırmak, tutuklamak ve 1 yılı aşkın süre cezaevinde tutmak nasıl bir vicdan çöküşüyse; tutuklu yargılanan tüm arkadaşlarımızın maruz kaldığı tablo da tam olarak budur. Bir yıl boyunca hapiste tuttunuz ve hakkında hiçbirşey bulamadınız. Herkes masum olduğunu haykırıyor. Benim cezaevinde bulunan tüm arkadaşlarım da aynı şekilde masumdur. İnanın 4-5 yaşındaki çocukların televizyonda mikrofon uzatıldığında çat diye ağızlarından dökülen sözleri duyduğumda tüylerim diken diken oluyor. ‘Allah’ım bana nasıl bir güç, nasıl bir sevgi verdin’ diye şükrediyorum.” şeklinde konuştu.

Etiketler: Ekrem İmamoğlu
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Çocuklarda geçmeyen ağrı ve morlukları hafife almayın

Sonraki Haber

Konya Şeker Fabrikası’ndan üreticiye 12 milyar 780 milyon 545 bin TL’lik ödeme

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Beykoz’da ormanlık alanda yangın çıktı; 3 hektarlık alan zarar gördü
Öne Çıkan

Beykoz’da ormanlık alanda yangın çıktı; alevler yeniden yükselmeye başladı

26 Nisan 2026
Derbide kazanan belli oldu! Galatasaray - Fenerbahçe maçına bu sonuç damga vurdu
Öne Çıkan

Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin kazananı belli oldu!

26 Nisan 2026
Muş bir anda sallandı! Bulanık’ta deprem paniği
Öne Çıkan

Muş bir anda sallandı! Bulanık’ta deprem paniği

26 Nisan 2026
Çatalca'da ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü
Öne Çıkan

Çatalca’da ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü

26 Nisan 2026
Özgür Özel, Sakarya’dan seslendi; Düşman hukuku uygulayanlarla oturup konuşmam
Öne Çıkan

Özgür Özel, Sakarya’dan seslendi; Düşman hukuku uygulayanlarla oturup konuşmam

26 Nisan 2026
Siirt’te koyun yüklü kamyonet ile otomobil çarpıştı: 2 ölü, 3 yaralı
Öne Çıkan

Siirt’te koyun yüklü kamyonet ile otomobil çarpıştı: 2 ölü, 3 yaralı

26 Nisan 2026
Sonraki Haber
Konya Şeker’den üreticiye 12 milyar 780 milyon 545 bin TL’lik ödeme

Konya Şeker Fabrikası'ndan üreticiye 12 milyar 780 milyon 545 bin TL’lik ödeme

En Güncel Haberler

Niğde ve Hatay’da Galatasaray’ın derbi galibiyeti coşkuyla kutlandı
Spor Haberleri

Niğde ve Hatay’da Galatasaray’ın derbi galibiyeti coşkuyla kutlandı

27 Nisan 2026
Galatasaray’ın derbi galibiyeti İzmir’de coşkuyla kutlandı
Spor Haberleri

Galatasaray’ın derbi galibiyeti İzmir’de coşkuyla kutlandı

27 Nisan 2026
Osimhen, minik İkra'yı sevindirdi
Spor Haberleri

Osimhen, minik İkra’yı sevindirdi

27 Nisan 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Edirne ve Tekirdağ’da Galatasaray taraftarları galibiyeti kutladı

26 Nisan 2026
Yaşam

Küçükçekmece Sahili’nde yunuslar görüntülendi

26 Nisan 2026
Yaşam

Dev derbide ‘Dezenformasyona kırmızı kart’ mesajı

26 Nisan 2026
Yaşam

Elazığ’da dolu yağışı etkili oldu

26 Nisan 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Küçükçekmece Sahili'nde yunuslar görüntülendi

Küçükçekmece Sahili’nde yunuslar görüntülendi

- Haberton
26 Nisan 2026

Küçükçekmece Menekşe Sahili'nde havalarının ısınmasıyla beraber denizde gözüken yunuslar çevredeki kişiler tarafından cep telefonuyla kaydedildi. Küçükçekmece Menekşe Sahili'nde öğle saatlerinde...

Kadına şiddet vakalarında artış iddiası: Gerçek tablo ne?

Gençlerde anksiyete ve depresyon artıyor mu? Uzmanlar uyardı

Deepfake tehlikesi büyüyor: Gerçek ile sahte nasıl ayırt edilir?

Orta Doğu’da tansiyon yükseliyor: Türkiye nasıl etkilenecek?

Güncel Haber

Niğde ve Hatay’da Galatasaray’ın derbi galibiyeti coşkuyla kutlandı

Niğde ve Hatay’da Galatasaray’ın derbi galibiyeti coşkuyla kutlandı

27 Nisan 2026
Galatasaray’ın derbi galibiyeti İzmir’de coşkuyla kutlandı

Galatasaray’ın derbi galibiyeti İzmir’de coşkuyla kutlandı

27 Nisan 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton