17 Temmuz 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Ekrem İmamoğlu Akın Gürlek davasında gerginlik

Ekrem İmamoğlu Akın Gürlek davasında gerginlik

Haberton - Haberton
16 Temmuz 2025
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Ekrem İmamoğlu Akın Gürlek davasında üçüncü kez hakim karşısında
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu Akın Gürlek davasında üçüncü kez hakim karşısına çıktı.

Görevden uzaklaştırılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 20 Ocak’ta katıldığı bir panelde İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek ve ailesiyle ilgili kullandığı ifadeler nedeniyle ‘Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı alenen hakaret’, ‘Tehdit’ ve ‘Terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek’ suçundan açılan davanın üçüncü duruşmasında gerginlik yaşandı. İmamoğlu savunmasını yaparken, duruşma savcısından kendisine bakmamasını istedi. İmamoğlu ise “Size bakmak yasak mı” diye yanıt verdi. Duruşmaya 12.20 sıralarında 45 dakika ara verildi.

Duruşma, İstanbul Adliyesi’ndeki 14. Ağır Ceza Mahkemesi salonunun yetersiz kalması nedeniyle Silivri’deki Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu yerleşkesindeki 1 No’lu duruşma salonunda saat 10.20 sıralarında başladı. Duruşmaya, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek’in avukatı, başka bir dosya kapsamında tutuklu bulunan Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Dilek İmamoğlu, bazı belediye başkanları ve milletvekilleri katıldı. 16 Haziran’da görülen duruşmada savcılık esasa ilişkin mütalaasında, İmamoğlu’nun İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek’e yönelik sözleri nedeniyle söz konusu suçları işlediği kanaatine vararak, İmamoğlu’nun ‘Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı alenen hakaret’, ‘Tehdit’ ve ‘Terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek’ suçlarından 2 yıl 8 aydan 7 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

‘EKREM CUMHURBAŞKANI OLMASIN DİYE DÜŞÜNDÜLER’

Ekrem İmamoğlu esas hakkındaki mütalaaya karşı yaptığı savunmasında, “Hayat kısa, savunmam da hayat kadar kısa olacak. Burada bulunmamızın sebebi, sadece bir panelde söylenen sözlerle sınırlı kalabilecek bir durum değil. İstanbul’un bir mahkemesinde yargılanma süreci içerisindeyiz ama olması gereken adreste değil, başka bir adreste yargılanıyoruz. Her şey olağanüstü şekilde gerçekleşiyor. Apar topar, telaşla bir iddianame daha ortaya çıkarıldı. Yine türlü türlü hukuksuzluklar yaşandı. 18 yaşında bir gencin yaptığı bir işlemin içerisinde ne bir sahte evrak ne herhangi bir uydurma bir belge dahi yokken hakkında soruşturma açılıyor ve iddianame hazırlanıyor. 18 yaşındaki Ekrem hakkında, ileride cumhurbaşkanı adayı olacak diye siyasi yasak istenen bir iddianame hazırlanıyor. Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanı olmasın diye düşündüler sanırım” dedi.

İMAMOĞLU’NDAN DEM PARTİ VE MHP’YE ÇAĞRI

İmamoğlu savunmasının devamında, “Biz 12 şehidimizi kaybettik. 12 insanımızı kaybettik. Neden herkes susuyor. Tam da bu noktada, bizi bu sıkıntılı ortama taşıyan, Mart’tan beri süren operasyonlarla birlikte milletin daha da fakirleştiği bir dönemdeyiz. Dünya ülkeleri kendilerini yeni bir düzene hazırlıyor. Biz ise dünyanın en yüksek faizini veriyoruz yüzde 46. İnsanlar borçlanamıyor, borçlanacak banka bulamıyor. Bu ülkede sanayici üretemiyor. Açlık sınırının altında yaşayanların olduğu bir ülkede, bugün biz neyle uğraşıyoruz. Susturulamayan, konuşturulmayan; vesikalık fotoğrafından bile korkulan bir Ekrem İmamoğlu var şu an. Burada şunu not düşelim; Ya adalet ya sefalet. Bütün bu olumsuzlukları kimin ihtirası yüzünden yaşıyoruz. Gerçekten zor bir dönemden geçiyoruz. Dünyada bütün taşlar yerinden oynuyor. 86 milyon insanımızın isteklerini yerine getirmek bizim yükümlülüğümüzdür. Değerli dostlarım, yarınlarda bizim bu sesimizi yazıyla birlikte okuyacak vatandaşlarımıza sesleniyorum. Zorlu günlerden geçiyoruz. En önemli meselelerimizden biri terörsüz bir Türkiyedir. Her zaman savaşların, terörden beslenenlerin karşısında olduk, yine olacağız.”dedi.

İmamoğlu savunmasında “Milliyetçi Hareket Partisi’ne ve DEM Parti’ye bir çağrıda bulunmak istiyorum: Bu süreci fırsat bilen akıldan kendinizi uzak tutun. Süreçte sadece kendi ikbalinin peşinde koşanlara fırsat vermeyin. Siyaset burada ikbal aramasın. Burası bir mahkemedir. Burada siyasi müdahale olmamalıdır. Siyasi müdahale altında hareket edenlerin ileride karşılaşacağı şey, tehdit ve hakaret değil; milletimize çektirdikleridir. Ben, yargının kötüye kullanılmasına, siyasete aparat yapılmasına karşı durmaya devam edeceğim. Ben seçimi değil, gelecek nesilleri düşünmeye devam edeceğim. Dimdik ayaktayım, cesaretim tavandadır. Allah yolumuzu açık etsin, milletimizi korusun. Gerçekten üzücü olan, bu iddianamenin 10 saniye içinde hazırlanmış olmasıdır. Çağlayan’dan kaçırılıp Silivri’ye getirilmiş olmaktan dolayı da üzüntülüyüm” şeklinde konuştu.

SAVCI VE İMAMOĞLU ARASINDA GERGİNLİK

Duruşma sırasında savcı ile İmamoğlu arasında gerginlik yaşandı. Mahkeme Başkan’ının İmamoğlu’nu konuşmasından sapmaması, davada kendisine yöneltilen suçlamalara karşı konuşması yönünde uyarması üzerine İmamoğlu, “Sayın Hakim bitiriyorum. İddianamenin özü de budur zaten. Türkiye tarihinde bana uygulandığı gibi bir tecrit uygulanmadı” ifadelerini kullandı. İmamoğlu konuşmasını sürdürürken duruşma savcısına bakması üzerine, savcı İmamoğlu’ndan kendisine bakmamasını istedi. İmamoğlu ise, duruşma savcısına “Size bakmak yasak mı. Sayın Hakim size soruyorum. Savcı Beye bakmam yasak mı” diye konuştu.

1 YIL 8 AY HAPİS CEZASI

Duruşma saat 12.20 sıralarında verilen 45 dakikalık aranın ardından yeniden başladı. Mahkeme heyeti, Ekrem İmamoğlu’nu ‘Terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek’ suçlamasından beraat ettirirken; ‘Kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret’ suçundan 1 yıl 5 ay 15 gün, ‘Tehdit’ suçundan ise 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. İmamoğlu toplamda 1 yıl 8 ay hapis cezası aldı.

Etiketler: Ekrem İmamoğlu
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Balya makinesinden sıçrayan kıvılcımlar, 100 dönüm araziyi kül etti

Sonraki Haber

İsrail’in Gazze’de insani durumu iyileştirme taahhütleri izlenecek

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Olcay Baykal son yolculuğuna uğurlandı
Öne Çıkan

Olcay Baykal son yolculuğuna uğurlandı

17 Temmuz 2026
Nasuh Mahruki '15 Temmuz' paylaşımı nedeniyle tutuklandı
Öne Çıkan

Nasuh Mahruki ’15 Temmuz’ paylaşımı nedeniyle tutuklandı

17 Temmuz 2026
Ahbap soruşturmasında firari Alper Çelik adliyeye sevk edildi
Öne Çıkan

Ahbap soruşturmasında firari Alper Çelik adliyeye sevk edildi

17 Temmuz 2026
Mutlak butlan kararı Yargıtay'a ulaştı
Öne Çıkan

Mutlak butlan kararı Yargıtay’a ulaştı

17 Temmuz 2026
'Mardinli Marilyn Monroe' tutuklandı
Öne Çıkan

‘Mardinli Marilyn Monroe’ 15 Temmuz paylaşımları nedeniyle tutuklandı!

17 Temmuz 2026
Tutuklanan İlyas Yalçıntaş'tan ilk açıklama: 'Hassas terazi' sıradan bir mutfak terazisidir
Öne Çıkan

Tutuklanan İlyas Yalçıntaş’tan ilk açıklama: ‘Hassas terazi’ sıradan bir mutfak terazisidir

17 Temmuz 2026
Sonraki Haber
İsrail'in Gazze'de insani durumu iyileştirme taahhütleri izlenecek

İsrail'in Gazze'de insani durumu iyileştirme taahhütleri izlenecek

En Güncel Haberler

Olcay Baykal son yolculuğuna uğurlandı
Öne Çıkan

Olcay Baykal son yolculuğuna uğurlandı

17 Temmuz 2026
Nasuh Mahruki '15 Temmuz' paylaşımı nedeniyle tutuklandı
Öne Çıkan

Nasuh Mahruki ’15 Temmuz’ paylaşımı nedeniyle tutuklandı

17 Temmuz 2026
Kastamonu'da 6 hektar orman yandı
Gündem

Kastamonu’da 6 hektar orman yandı

17 Temmuz 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Avcılar’da ‘Boyaya geleceğim’ yalanıyla saçını yaptırdı para vermeden gitti; ‘Bir daha dükkanıma gelmesin’

17 Temmuz 2026
Yaşam

Kasaplığa başlayınca veganlığı bıraktı

17 Temmuz 2026
Yaşam

İş Bankası’ndan lise öğrencileri için girişimcilik programı: WorkupOnBoard

17 Temmuz 2026
Yaşam

Norduz koyunları GPS ve uyduyla izleniyor; hedef iklim değişikliğine uyumlu sürü yönetimi

17 Temmuz 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Alkollü sürücünün neden olduğu kazada kızını kaybeden anne: Adalet istiyorum

Alkollü sürücünün neden olduğu kazada kızını kaybeden anne adalet istiyor

- Haberton
17 Temmuz 2026

Adana’da otomobilin arkadan çarptığı elektrikli bisikletin sürücüsü Serhan Kayatürk (58) hayatını kaybetti, annesi Hülya Büyükyolaçan (75) ise yaralandı. Kazanın ardından...

Otomatik şanzıman arızası nasıl anlaşılır? Uzmanlar dikkat edilmesi gereken belirtileri açıkladı

Sürekli susamak neyin belirtisi? Uzmanlar dikkat çeken 7 nedeni açıkladı

Bankalar kredi başvurusunu neden reddeder? İşte En sık karşılaşılan 8 sebep

Enflasyon neden düşmüyor? Uzmanlar fiyat artışlarının önüne geçilememesinin 5 nedenini açıkladı

Güncel Haber

Olcay Baykal son yolculuğuna uğurlandı

Olcay Baykal son yolculuğuna uğurlandı

17 Temmuz 2026
Nasuh Mahruki '15 Temmuz' paylaşımı nedeniyle tutuklandı

Nasuh Mahruki ’15 Temmuz’ paylaşımı nedeniyle tutuklandı

17 Temmuz 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton