26 Nisan 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Ekonomide ve hukukta ilk 10’da yokuz; organize suçta ilk 10’dayız

Ekonomide ve hukukta ilk 10’da yokuz; organize suçta ilk 10’dayız

Haberton - Haberton
23 Şubat 2026
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Ekonomide ve hukukta ilk 10'da yokuz; organize suçta ilk 10'dayız
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

DEVA Partili Hasan Karal, “Ekonomide ilk 10’da yokuz, hukukta ilk 10’da yokuz; organize suçta ilk 10’dayız. Türkiye’ye reva görülen tablo bu mu?” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Karal, 2025 Küresel Organize Suç Endeksi’nde Türkiye’nin 193 ülke arasında 10’uncu sırada yer almasına ilişkin yaptığı açıklamada, ülkenin bir organize suç bataklığı algısıyla anılmasının hem toplumsal güven duygusunu zedelediğini hem de uluslararası itibarına zarar verdiğini söyledi.

“Vaat edilen ilk 10 ekonomi idi; ulaşılan ilk 10 organize suç oldu”

Ak Parti’nin seçim beyannamelerinde 2023 hedefi olarak Türkiye’nin dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmesinin sunulduğunu, gelinen noktada ülkenin organize suç yoğunluğunda ilk 10’da yer aldığını kaydeden Hasan Karal, “Gönül isterdi ki ülkemiz ekonomisiyle, hukuk sistemiyle, adalete güvenle ve huzurlu sosyal yaşamıyla dünyanın ilk 10 ülkesi arasında yer alsın. Ama bugün geldiğimiz noktada ne yazık ki ülkemiz organize suç batağında ilk 10’a girdi. Vaat edilen ilk 10 ekonomi idi; ulaşılan ilk 10 organize suç oldu. Bu, suçun münferit olay olmaktan çıktığını ve sistematik hale geldiğini gösterir. Uyuşturucu ticareti, insan kaçakçılığı, kara para aklama ve yasa dışı ekonomik ağların güç kazanması; denetim mekanizmalarının zayıfladığına, hukukun caydırıcılığının aşındığına ve ciddi bir yönetim zaafına işaret ediyor” dedi.

DEVA Partili Hasan Karal, uluslararası kamuoyunda referans kabul edilen Global Initiative Against Transnational Organized Crime tarafından hazırlanan Global Organized Crime Index 2025 sonuçlarına dikkat çekti. Türkiye’nin organize suç yoğunluğu bakımından dünyanın en riskli ülkeleri arasında gösterilmesinin çok boyutlu bir soruna işaret ettiğini kaydeden Milletvekili Karal, ortaya çıkan tablonun son derece çarpıcı ve sarsıcı olduğunu söyledi.

“Suç, münferit olmaktan çıkıp sistematik hale geldi”

Söz konusu sıralamanın yönetenler için açık bir sorumluluk çağrısı olduğunu belirten Karal, “Organize suçta ilk 10’da olmak tesadüf değildir. Bu tablo, devletin denetim gücünün zayıfladığını, kurumların etkinliğinin tartışmalı hale geldiğini ve hukukun üstünlüğü ilkesinin yara aldığını gösterir. Güçlü bir hukuk devletinde suç örgütleri bu kadar alan bulamaz. Bu sıralama, hukuk devleti kapasitesinin gerilediğini ve kamu otoritesinin caydırıcılığının zayıfladığını açık biçimde ortaya koymaktadır” diye konuştu.

“Suç ağlarının ekonomik hayata sızdığı, gençlerin uyuşturucu tehdidiyle karşı karşıya kaldığı bir ortam güvenli bir gelecek inşa edemez”

Karal, Türkiye’nin köklü devlet geleneğine sahip bir ülke olduğunu hatırlatarak, buna rağmen ilk 10’da yer almanın ülkenin uluslararası itibarı açısından da ciddi bir risk oluşturduğunu belirtti. Organize suçun yalnızca asayiş başlığı altında ele alınamayacağını, ekonomik ve sosyal dokuyu da tehdit eden bir boyuta ulaştığını vurgulayan Karal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Suç ağlarının ekonomik hayata sızdığı, kara paranın sistem içinde dolaşabildiği, gençlerin uyuşturucu tehdidiyle karşı karşıya kaldığı bir ortam güvenli bir gelecek inşa etmemizi zorlaştırır. Bu tablo çocuklarımızın geleceği açısından büyük bir risk barındırır. Toplumun huzuru, adalet duygusu ve kamu güveni zedelenmiştir. Organize suçla mücadele yalnızca operasyonel tedbirlerle sınırlı kalmamalıdır.

“Türkiye suç endeksleriyle değil adaletle, hukukla ve güvenli yaşamla anılan bir ülke olmalı”

Bağımsız yargı, şeffaf kamu yönetimi, liyakat esaslı kadrolar ve etkin denetim mekanizmaları hayati önem taşımaktadır. Gerçek güvenlik güçlü kurumlarla, hesap verebilir bir yönetim anlayışıyla ve hukukun üstünlüğüyle sağlanır. Türkiye’nin adı suç endeksleriyle anılmamalıdır. Türkiye adaletle, hukukla ve güvenli yaşamla anılan bir ülke olmalıdır. Doğru reformlarla değiştirilebilir. Organize suçla mücadele siyasi polemik konusu yapılmadan, devlet ciddiyetiyle ve bütüncül bir stratejiyle ele alınmalıdır.”

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Trampolin cimnastikte İzmir’e iki madalya

Sonraki Haber

İzmir’de kadınların ‘seramik’ buluşması; üretime katıldılar

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile görüştü
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile görüştü

26 Nisan 2026
Bakan Çiftçi, 'Dünya Pilotlar Günü'nü kutladı
Politika

Bakan Çiftçi, ‘Dünya Pilotlar Günü’nü kutladı

26 Nisan 2026
Mustafa Destici'den mehteran eleştirisi: Hangisinden rahatsız oldun ey CHP il başkanı?
Politika

Mustafa Destici’den mehteran eleştirisi: Hangisinden rahatsız oldun ey CHP il başkanı?

26 Nisan 2026
AK Parti’li Yenişehirlioğlu: Türkiye’yi yükseltmek zorundayız
Politika

Türkiye’yi yükseltmek zorundayız

26 Nisan 2026
TBMM'de bu hafta fahiş site aidatlarına yönelik teklif görüşülecek
Politika

TBMM’de bu hafta fahiş site aidatlarına yönelik teklif görüşülecek

26 Nisan 2026
Cevdet Yılmaz: Bilimsel ve teknolojik ilerlemeleri insani değerlerle birlikte geliştireceğiz
Politika

Cevdet Yılmaz: Bilimsel ve teknolojik ilerlemeleri insani değerlerle birlikte geliştireceğiz

26 Nisan 2026
Sonraki Haber
İzmir'de kadınların 'seramik' buluşması; üretime katıldılar

İzmir'de kadınların 'seramik' buluşması; üretime katıldılar

En Güncel Haberler

Adana’da epilepsi hastası düştüğü nehirde hayatını kaybetti
Yerel Haberler

Adana’da epilepsi hastası düştüğü nehirde hayatını kaybetti

26 Nisan 2026
Ertan Torunoğulları: 'Sakın ha sezonu' herkese hayırlı olsun
Spor Haberleri

Ertan Torunoğulları: ‘Sakın ha sezonu’ herkese hayırlı olsun

26 Nisan 2026
Kerkük'te zincirleme trafik kazası: 6 ölü, 16 yaralı
Dış Haberler

Kerkük’te zincirleme trafik kazası: 6 ölü, 16 yaralı

26 Nisan 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Küçükçekmece Sahili’nde yunuslar görüntülendi

26 Nisan 2026
Yaşam

Dev derbide ‘Dezenformasyona kırmızı kart’ mesajı

26 Nisan 2026
Yaşam

Elazığ’da dolu yağışı etkili oldu

26 Nisan 2026
Yaşam

Gaziantep’te dolu yağışı etkili oldu

26 Nisan 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Uçakta rahatsızlanan pilot nedeniyle acil iniş

Uçakta rahatsızlanan pilot nedeniyle acil iniş

- Haberton
26 Nisan 2026

İngiltere'den Türkiye’ye sefer yapan Jet2 Airlines’e ait Belfast-Antalya uçuşunu gerçekleştiren yolcu uçağı, pilotun rahatsızlanması üzerine Antalya Havalimanı’na acil iniş yaptı....

Kadına şiddet vakalarında artış iddiası: Gerçek tablo ne?

Gençlerde anksiyete ve depresyon artıyor mu? Uzmanlar uyardı

Deepfake tehlikesi büyüyor: Gerçek ile sahte nasıl ayırt edilir?

Orta Doğu’da tansiyon yükseliyor: Türkiye nasıl etkilenecek?

Güncel Haber

Küçükçekmece Sahili'nde yunuslar görüntülendi

Küçükçekmece Sahili’nde yunuslar görüntülendi

26 Nisan 2026
Adana’da epilepsi hastası düştüğü nehirde hayatını kaybetti

Adana’da epilepsi hastası düştüğü nehirde hayatını kaybetti

26 Nisan 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton