18 Eylül 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Ekonomide ve hukukta ilk 10’da yokuz; organize suçta ilk 10’dayız

Ekonomide ve hukukta ilk 10’da yokuz; organize suçta ilk 10’dayız

Haberton - Haberton
23 Şubat 2026
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Ekonomide ve hukukta ilk 10'da yokuz; organize suçta ilk 10'dayız
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

DEVA Partili Hasan Karal, “Ekonomide ilk 10’da yokuz, hukukta ilk 10’da yokuz; organize suçta ilk 10’dayız. Türkiye’ye reva görülen tablo bu mu?” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Karal, 2025 Küresel Organize Suç Endeksi’nde Türkiye’nin 193 ülke arasında 10’uncu sırada yer almasına ilişkin yaptığı açıklamada, ülkenin bir organize suç bataklığı algısıyla anılmasının hem toplumsal güven duygusunu zedelediğini hem de uluslararası itibarına zarar verdiğini söyledi.

“Vaat edilen ilk 10 ekonomi idi; ulaşılan ilk 10 organize suç oldu”

Ak Parti’nin seçim beyannamelerinde 2023 hedefi olarak Türkiye’nin dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmesinin sunulduğunu, gelinen noktada ülkenin organize suç yoğunluğunda ilk 10’da yer aldığını kaydeden Hasan Karal, “Gönül isterdi ki ülkemiz ekonomisiyle, hukuk sistemiyle, adalete güvenle ve huzurlu sosyal yaşamıyla dünyanın ilk 10 ülkesi arasında yer alsın. Ama bugün geldiğimiz noktada ne yazık ki ülkemiz organize suç batağında ilk 10’a girdi. Vaat edilen ilk 10 ekonomi idi; ulaşılan ilk 10 organize suç oldu. Bu, suçun münferit olay olmaktan çıktığını ve sistematik hale geldiğini gösterir. Uyuşturucu ticareti, insan kaçakçılığı, kara para aklama ve yasa dışı ekonomik ağların güç kazanması; denetim mekanizmalarının zayıfladığına, hukukun caydırıcılığının aşındığına ve ciddi bir yönetim zaafına işaret ediyor” dedi.

DEVA Partili Hasan Karal, uluslararası kamuoyunda referans kabul edilen Global Initiative Against Transnational Organized Crime tarafından hazırlanan Global Organized Crime Index 2025 sonuçlarına dikkat çekti. Türkiye’nin organize suç yoğunluğu bakımından dünyanın en riskli ülkeleri arasında gösterilmesinin çok boyutlu bir soruna işaret ettiğini kaydeden Milletvekili Karal, ortaya çıkan tablonun son derece çarpıcı ve sarsıcı olduğunu söyledi.

“Suç, münferit olmaktan çıkıp sistematik hale geldi”

Söz konusu sıralamanın yönetenler için açık bir sorumluluk çağrısı olduğunu belirten Karal, “Organize suçta ilk 10’da olmak tesadüf değildir. Bu tablo, devletin denetim gücünün zayıfladığını, kurumların etkinliğinin tartışmalı hale geldiğini ve hukukun üstünlüğü ilkesinin yara aldığını gösterir. Güçlü bir hukuk devletinde suç örgütleri bu kadar alan bulamaz. Bu sıralama, hukuk devleti kapasitesinin gerilediğini ve kamu otoritesinin caydırıcılığının zayıfladığını açık biçimde ortaya koymaktadır” diye konuştu.

“Suç ağlarının ekonomik hayata sızdığı, gençlerin uyuşturucu tehdidiyle karşı karşıya kaldığı bir ortam güvenli bir gelecek inşa edemez”

Karal, Türkiye’nin köklü devlet geleneğine sahip bir ülke olduğunu hatırlatarak, buna rağmen ilk 10’da yer almanın ülkenin uluslararası itibarı açısından da ciddi bir risk oluşturduğunu belirtti. Organize suçun yalnızca asayiş başlığı altında ele alınamayacağını, ekonomik ve sosyal dokuyu da tehdit eden bir boyuta ulaştığını vurgulayan Karal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Suç ağlarının ekonomik hayata sızdığı, kara paranın sistem içinde dolaşabildiği, gençlerin uyuşturucu tehdidiyle karşı karşıya kaldığı bir ortam güvenli bir gelecek inşa etmemizi zorlaştırır. Bu tablo çocuklarımızın geleceği açısından büyük bir risk barındırır. Toplumun huzuru, adalet duygusu ve kamu güveni zedelenmiştir. Organize suçla mücadele yalnızca operasyonel tedbirlerle sınırlı kalmamalıdır.

“Türkiye suç endeksleriyle değil adaletle, hukukla ve güvenli yaşamla anılan bir ülke olmalı”

Bağımsız yargı, şeffaf kamu yönetimi, liyakat esaslı kadrolar ve etkin denetim mekanizmaları hayati önem taşımaktadır. Gerçek güvenlik güçlü kurumlarla, hesap verebilir bir yönetim anlayışıyla ve hukukun üstünlüğüyle sağlanır. Türkiye’nin adı suç endeksleriyle anılmamalıdır. Türkiye adaletle, hukukla ve güvenli yaşamla anılan bir ülke olmalıdır. Doğru reformlarla değiştirilebilir. Organize suçla mücadele siyasi polemik konusu yapılmadan, devlet ciddiyetiyle ve bütüncül bir stratejiyle ele alınmalıdır.”

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Trampolin cimnastikte İzmir’e iki madalya

Sonraki Haber

İzmir’de kadınların ‘seramik’ buluşması; üretime katıldılar

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Valisi Canbolat'ı kabul etti
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Valisi Canbolat’ı kabul etti

17 Eylül 2026
Bakan Alparslan Bayraktar'dan gaz müjdesi: "8 milyon hanenin ihtiyacını kendi gazımızla sağlamış olacağız"
Politika

Bakan Alparslan Bayraktar’dan gaz müjdesi: “8 milyon hanenin ihtiyacını kendi gazımızla sağlamış olacağız”

17 Eylül 2026
Kılıçdaroğlu, 'Ekonomi Masası' toplantısına başkanlık etti
Politika

Kılıçdaroğlu, ‘Ekonomi Masası’ toplantısına başkanlık etti: “Devlet Denetleme Kurulu derhâl harekete geçmeli”

17 Eylül 2026
Cumhurbaşkanı kararıyla İsmail Namık Gedik’in naaşı Menderes Anıt Mezarı’na nakledilecek
Politika

Cumhurbaşkanı kararıyla İsmail Namık Gedik’in naaşı Menderes Anıt Mezarı’na nakledilecek

17 Eylül 2026
Müsavat Dervişoğlu’ndan “Öcalan’a villa” tepkisi: Yaptığınız suç!
Politika

Müsavat Dervişoğlu’ndan “Öcalan’a villa” tepkisi: Yaptığınız suç!

17 Eylül 2026
Mazot 100 lirayı aştı, çiftçinin hesabı şaştı: “1 litre için 6 kilodan fazla buğday satmak gerekiyor”
Politika

Mazot 100 lirayı aştı, çiftçinin hesabı şaştı: “1 litre için 6 kilodan fazla buğday satmak gerekiyor”

17 Eylül 2026
Sonraki Haber
İzmir'de kadınların 'seramik' buluşması; üretime katıldılar

İzmir'de kadınların 'seramik' buluşması; üretime katıldılar

En Güncel Haberler

İsveç'te genel seçimi merkez sol blok kazandı
Dış Haberler

İsveç’te genel seçimi merkez sol blok kazandı

18 Eylül 2026
ABD, İranlı üst düzey hükümet yetkililerine BM Genel Kurulu için vize verdi
Dış Haberler

ABD, İranlı üst düzey hükümet yetkililerine BM Genel Kurulu için vize verdi

18 Eylül 2026
Trump: Polonya'da bir ABD üssü kurulması konusunda önemli ilerleme kaydettik
Dış Haberler

Trump’tan Polonya’da ABD üssü açıklaması: “Yerini çok yakında duyuracağız”

18 Eylül 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

İstanbul Havalimanı’nın 4’üncü pisti, işletme ruhsatını aldı

17 Eylül 2026
Yaşam

Çakırağa Konağı’nda ‘Efeler Düğünü’ canlandırıldı

17 Eylül 2026
Yaşam

Filistinli öğrenciden Barış Günü’nde anlamlı mesaj

17 Eylül 2026 - Güncellenme Tarihi 18 Eylül 2026
Yaşam

Belediye’den emsal karar: Parkta kirli bırakılan oturma grubu, 7 gün kullanıma kapatıldı

17 Eylül 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Sultangazi'de kolonlarından ses gelen 5'er katlı 2 bina tahliye edildi

Sultangazi’de kolonlarından ses gelen 5’er katlı 2 bina tahliye edildi

- Haberton
18 Eylül 2026

Sultangazi'de, kolonlarından çatlama sesleri geldiği belirtilen 5'er katlı 2 bina tahliye edildi. Ekiplerin 2 binada ve yan taraftaki inşaat alanında...

Ders çalışmak için en verimli saatler hangileri?

Telefonu şarj ederken yapılan bu hata batarya ömrünü kısaltıyor

QR kodu okutmadan önce buna dikkat: Tek bir kontrol hesabınızı ve paranızı koruyabilir

İşten çıkarılan işçinin hakları: Kıdem, ihbar tazminatı ve işe iade rehberi

Güncel Haber

İsveç'te genel seçimi merkez sol blok kazandı

İsveç’te genel seçimi merkez sol blok kazandı

18 Eylül 2026
ABD, İranlı üst düzey hükümet yetkililerine BM Genel Kurulu için vize verdi

ABD, İranlı üst düzey hükümet yetkililerine BM Genel Kurulu için vize verdi

18 Eylül 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton