6 Haziran 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Ekonomide ve hukukta ilk 10’da yokuz; organize suçta ilk 10’dayız

Ekonomide ve hukukta ilk 10’da yokuz; organize suçta ilk 10’dayız

Haberton - Haberton
23 Şubat 2026
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Ekonomide ve hukukta ilk 10'da yokuz; organize suçta ilk 10'dayız
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

DEVA Partili Hasan Karal, “Ekonomide ilk 10’da yokuz, hukukta ilk 10’da yokuz; organize suçta ilk 10’dayız. Türkiye’ye reva görülen tablo bu mu?” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Karal, 2025 Küresel Organize Suç Endeksi’nde Türkiye’nin 193 ülke arasında 10’uncu sırada yer almasına ilişkin yaptığı açıklamada, ülkenin bir organize suç bataklığı algısıyla anılmasının hem toplumsal güven duygusunu zedelediğini hem de uluslararası itibarına zarar verdiğini söyledi.

“Vaat edilen ilk 10 ekonomi idi; ulaşılan ilk 10 organize suç oldu”

Ak Parti’nin seçim beyannamelerinde 2023 hedefi olarak Türkiye’nin dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmesinin sunulduğunu, gelinen noktada ülkenin organize suç yoğunluğunda ilk 10’da yer aldığını kaydeden Hasan Karal, “Gönül isterdi ki ülkemiz ekonomisiyle, hukuk sistemiyle, adalete güvenle ve huzurlu sosyal yaşamıyla dünyanın ilk 10 ülkesi arasında yer alsın. Ama bugün geldiğimiz noktada ne yazık ki ülkemiz organize suç batağında ilk 10’a girdi. Vaat edilen ilk 10 ekonomi idi; ulaşılan ilk 10 organize suç oldu. Bu, suçun münferit olay olmaktan çıktığını ve sistematik hale geldiğini gösterir. Uyuşturucu ticareti, insan kaçakçılığı, kara para aklama ve yasa dışı ekonomik ağların güç kazanması; denetim mekanizmalarının zayıfladığına, hukukun caydırıcılığının aşındığına ve ciddi bir yönetim zaafına işaret ediyor” dedi.

DEVA Partili Hasan Karal, uluslararası kamuoyunda referans kabul edilen Global Initiative Against Transnational Organized Crime tarafından hazırlanan Global Organized Crime Index 2025 sonuçlarına dikkat çekti. Türkiye’nin organize suç yoğunluğu bakımından dünyanın en riskli ülkeleri arasında gösterilmesinin çok boyutlu bir soruna işaret ettiğini kaydeden Milletvekili Karal, ortaya çıkan tablonun son derece çarpıcı ve sarsıcı olduğunu söyledi.

“Suç, münferit olmaktan çıkıp sistematik hale geldi”

Söz konusu sıralamanın yönetenler için açık bir sorumluluk çağrısı olduğunu belirten Karal, “Organize suçta ilk 10’da olmak tesadüf değildir. Bu tablo, devletin denetim gücünün zayıfladığını, kurumların etkinliğinin tartışmalı hale geldiğini ve hukukun üstünlüğü ilkesinin yara aldığını gösterir. Güçlü bir hukuk devletinde suç örgütleri bu kadar alan bulamaz. Bu sıralama, hukuk devleti kapasitesinin gerilediğini ve kamu otoritesinin caydırıcılığının zayıfladığını açık biçimde ortaya koymaktadır” diye konuştu.

“Suç ağlarının ekonomik hayata sızdığı, gençlerin uyuşturucu tehdidiyle karşı karşıya kaldığı bir ortam güvenli bir gelecek inşa edemez”

Karal, Türkiye’nin köklü devlet geleneğine sahip bir ülke olduğunu hatırlatarak, buna rağmen ilk 10’da yer almanın ülkenin uluslararası itibarı açısından da ciddi bir risk oluşturduğunu belirtti. Organize suçun yalnızca asayiş başlığı altında ele alınamayacağını, ekonomik ve sosyal dokuyu da tehdit eden bir boyuta ulaştığını vurgulayan Karal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Suç ağlarının ekonomik hayata sızdığı, kara paranın sistem içinde dolaşabildiği, gençlerin uyuşturucu tehdidiyle karşı karşıya kaldığı bir ortam güvenli bir gelecek inşa etmemizi zorlaştırır. Bu tablo çocuklarımızın geleceği açısından büyük bir risk barındırır. Toplumun huzuru, adalet duygusu ve kamu güveni zedelenmiştir. Organize suçla mücadele yalnızca operasyonel tedbirlerle sınırlı kalmamalıdır.

“Türkiye suç endeksleriyle değil adaletle, hukukla ve güvenli yaşamla anılan bir ülke olmalı”

Bağımsız yargı, şeffaf kamu yönetimi, liyakat esaslı kadrolar ve etkin denetim mekanizmaları hayati önem taşımaktadır. Gerçek güvenlik güçlü kurumlarla, hesap verebilir bir yönetim anlayışıyla ve hukukun üstünlüğüyle sağlanır. Türkiye’nin adı suç endeksleriyle anılmamalıdır. Türkiye adaletle, hukukla ve güvenli yaşamla anılan bir ülke olmalıdır. Doğru reformlarla değiştirilebilir. Organize suçla mücadele siyasi polemik konusu yapılmadan, devlet ciddiyetiyle ve bütüncül bir stratejiyle ele alınmalıdır.”

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Trampolin cimnastikte İzmir’e iki madalya

Sonraki Haber

İzmir’de kadınların ‘seramik’ buluşması; üretime katıldılar

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Gençlik ve Spor Bakanı Bak, Bahçelievler'deki bisiklet dağıtım törenine katıldı
Politika

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Bahçelievler’deki bisiklet dağıtım törenine katıldı

6 Haziran 2026
Bakan Tekin: Bilgiyi beceriye dönüştürecek paradigmayı inşa etmek gerekiyor
Politika

Bilgiyi beceriye dönüştürecek paradigmayı inşa etmek gerekiyor

6 Haziran 2026
Bakan Çiftçi: Savunma sanayi yatırımları, 'Türkiye Yüzyılı'nın en stratejik hamlelerindendir
Politika

Savunma sanayi yatırımları, ‘Türkiye Yüzyılı’nın en stratejik hamlelerindendir

6 Haziran 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hizmet ihracatımız 2002 yılındaki 14 milyar dolardan geçen yıl 122,6 milyar dolara ulaştı
Politika

Hizmet ihracatımız 2002 yılındaki 14 milyar dolardan geçen yıl 122,6 milyar dolara ulaştı

6 Haziran 2026
Politika

Emine Erdoğan’dan Sıfır Atık Festivali ve Forumu’na ilişkin paylaşım

6 Haziran 2026
Ağıralioğlu'ndan CHP'ye komisyon eleştirisi
Politika

Ağıralioğlu’ndan CHP’ye komisyon eleştirisi

6 Haziran 2026
Sonraki Haber
İzmir'de kadınların 'seramik' buluşması; üretime katıldılar

İzmir'de kadınların 'seramik' buluşması; üretime katıldılar

En Güncel Haberler

Arnavutköy’de 398 kilo skunk ele geçirildi
Öne Çıkan

Arnavutköy’de 398 kilo skunk ele geçirildi

6 Haziran 2026
Marmaris sokakları Tour de France ile renklendi
Spor Haberleri

Marmaris sokakları Tour de France ile renklendi

6 Haziran 2026
Giresun'da yöreye özgü lezzetler festivalle tanıtıldı
Yerel Haberler

Giresun’da yöreye özgü lezzetler festivalle tanıtıldı

6 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Hafif ticari aracın elektrikli bisiklete çarptığı kaza kamerada; 1 ölü

6 Haziran 2026
Yaşam

Diyarbakır’da nişan dönüşü kaza; 3 ağır yaralı

6 Haziran 2026
Yaşam

Barajda bulunan ölü inek, bulaşıcı hastalık riskine karşı sudan çıkarılarak gömüldü

6 Haziran 2026
Yaşam

Yangında mahsur kalan köpek ve 4 yavrusu tedaviye alındı

6 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Eskişehir’de ‘06.06.26’ yoğunluğu; 1 günde 81 nikah

Eskişehir’de ‘06.06.26’ yoğunluğu; 1 günde 81 nikah

- Haberton
6 Haziran 2026

Eskişehir’de, evlilik tarihlerinin özel ve daha da akılda kalıcı olmasını isteyen çiftler, ‘06.06.26’ tarihini seçip nikah dairelerinde yoğunluk oluşturdu. Kentte...

Dijital kumar bağımlılığı nedir? Fark edilmeden büyüyen tehlike

Sürekli kulak çınlaması neyin habercisi olabilir?

Yaz aylarında en sık yapılan gıda zehirlenmesi hataları

Sessiz susuzluk belirtileri: Vücut su kaybını nasıl haber veriyor?

Güncel Haber

Arnavutköy’de 398 kilo skunk ele geçirildi

Arnavutköy’de 398 kilo skunk ele geçirildi

6 Haziran 2026
Marmaris sokakları Tour de France ile renklendi

Marmaris sokakları Tour de France ile renklendi

6 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton