14 Temmuz 2026, Salı
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Eğitim öğretim toplumun bütün kesimlerini içine alan bir yapıdır

Eğitim öğretim toplumun bütün kesimlerini içine alan bir yapıdır

Haberton - Haberton
8 Mayıs 2026
- Politika
Okuma Süresi:6 dakikalık okuma
A A
0
Bakan Tekin: Eğitim öğretim toplumun bütün kesimlerini içine alan bir yapıdır

Bakan Tekin: Eğitim öğretim toplumun bütün kesimlerini içine alan bir yapıdır

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "18 yaşında 12 yıllık zorunlu eğitimi tamamlayan bir gencimiz yaklaşık 160 bin saat civarında eğitim öğretim alıyor. Ailelerin, sivil toplum örgütlerinin, meslek örgütlerinin devrede olması lazım ki öğretmen arkadaşlarımızın fedakarlıkları katlanarak büyüsün. Onların ürettikleri katma değer artsın. Eğitim, öğretim dediğimiz şey tamamen toplumun bütün kesimlerini içine alan bir yapı" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İzmir programı kapsamında Türkiye’nin Bilim Projesi Fen Liseleri Kampüslerini Dönüştürme Lansmanı’na katıldı. 'Fen Bahçeleri' adı altında İzmir Fen Lisesi’nde gerçekleştirilen programa Bakan Yusuf Tekin'ın yanı sıra İzmir Valisi Süleyman Elban, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Ak Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, partilerin il başkanları ve çok sayıda bürokrat katıldı. Bakan Tekin törenden önce idareciler ve protokolle birlikte okul bahçesini gezdi.

Bakan Tekin törende yaptığı konuşmada görev süresi olarak 3 yılı doldurduğunu belirtip, eğitim, öğretim ortamlarının sadece derslik içinde dizayn edilen bir alan olmadığını hep söylediğini dile getirdi. Bakan Tekin, "Öğretmen arkadaşlarımız çok fedakarlar, çok cefakarlar, çok çaba harcıyorlar ama 12 yıllık zorunlu eğitim çağını tamamlayan bir öğrencimizin saat üzerinden ortalama yaşam süresinin 10'da birini bile okulda geçirmediğini bilelim. Şöyle kaba bir hesap yapalım. 18 yaşında 12 yıllık zorunlu eğitimi tamamlayan bir gencimiz yaklaşık 160 bin saat civarında eğitim öğretim alıyor. Ortalama eğitim öğretim sürelerimiz açısından hesap ettiğimizde 10 bin saat civarındaki bir kısmı okulda geçiriyor. Yani yaklaşık 16'da birini okulda geçiriyor. Dolayısıyla öğretmen arkadaşlarımızın bu anlamdaki sorumluluklarını paylaşmak üzere toplumun farklı kesimlerinin, ailelerin, sivil toplum örgütlerinin, meslek örgütlerinin devrede olması lazım ki öğretmen arkadaşlarımızın fedakarlıkları katlanarak büyüsün. Onların ürettikleri katma değer artsın. Öğretmenimiz okulda dersin içerisinde bir şeyi anlattığı zaman, bir şeyi verdiği zaman çocuklar evlerine gittiğinde, ailelerinde, sokakta yürürken etrafında bunun zıttı olan, tersi olan şeylerle karşı karşıya kalırsa eğitim öğretim süreçleri de başarılı olmayacaktır. O yüzden ben diyorum ki; eğitim öğretim dediğimiz şey tamamen toplumun bütün kesimlerini içine alan bir yapı. Bunun içerisinde okullarımız ve okullarımızın bahçeleri, bahçelerinde oynanan oyunlar, bahçelerinde kendileri için açılan alanlar eğitim öğretim süresinin bir parçasıdır" dedi.

Geleneksel Oyunların Oynanacağı Alanlar

Türkiye Yüzyıl Maarif Modeli ile çocukların derslik binaları dışındaki hayatlarının da eğitim öğretim sürecinin bir parçası olduğunu ortaya koyduklarını kaydeden Bakan Tekin, şöyle devam etti:

"Çocuklarımızın derslikteki aldıklarının toplumsal hayatta beceriye dönüşmesinin artık çağdaş eğitim mantığının, pedagojinin bir parçası olduğu ve dünyada da çocuklarımızın, gençlerimizin rekabet edebilmesi için aldıkları teorik eğitimin beceriye dönüşmesi uluslararası mekanizmalarda ölçülüyor. Dolayısıyla bunların hepsini bir paket olarak değerlendirmek gerekir, diye düşünüyorduk. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli bunun üzerine kurgulanmış ve biz de bu anlamda okullarımızda temel eğitim bünyesinden başlayarak yani ilkokul ve ortaokullardan başlayarak okullarımızı yeni dizaynlarımızda geleneksel oyunlarımızın, çocuk oyunlarının oynanacağı, sağlıklı bir şekilde oynanacağı alanlara dönüştürmek üzere başlatmıştık projemizi. Hayırsever Serhat Bey ve eşi Hande Hanım gelip bundan bahsedince biz de tabii çok mutlu olduk. Ama en çok teşekkürü öğretmenlerimize etmek istiyorum. Toplumda onlara karşı hak etmedikleri bir eleştiri olabiliyor. Emeklerinin karşılığını toplumda biraz daha fazla gözükmesini istiyorum. Bugün Türkiye'de iyi şeyler buradaki öğretmenlerimiz sayesinde müsaadenizle onlara teşekkür etmek istiyorum. Biz de Milli Eğitim Bakanlığı olarak bu süreci karınca kararınca yürütmeye, desteklemeye çaba sarf ediyoruz. İnşallah diğer 31 okulu da aynı şekilde tamamladıktan sonra kendilerine teşekkür etme imkanı buluruz."

2002’Den Bu Yana 5 Katı Derslik Yapıldı

Bakan Tekin, programın ardından Hikmet Avcı Anaokulu’nun açılış törenine katıldı. Açılışta Vali Süleyman Elban, Ak Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, Ak Parti Mkyk üyesi Hamza Dağ, İl Sağlık Müdürü Ayhan Kul, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, İzmir Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yaprak Üstün, Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal ve partilerin il başkanları da yer aldı.

Bakan Tekin burada yaptığı konuşmada 2002'den itibaren Türkiye'de eğitim öğretimin fiziki altyapısı itibariyle devrim niteliğinde işler yapıldığını dile getirip “2002 yılında Türkiye'de yaklaşık 350 bin dersliğimiz var idi. Bunun hemen hemen yarısı deprem, ekonomik ömrünü tamamlama gibi sebeplerle yenilendi. 2002 öncesinden kalan yaklaşık 160 bin dersliğimiz olduğunu düşünürsek bugün şu anda 750 bin derslik var Türkiye'de. 750 bin derslikte eğitim öğretim hizmeti sunuyoruz.

Yani Türkiye'de kabaca eski dersliklerin 5 katı kadar derslik yapılmış durumda" diye konuştu.

Yerel Yönetimlerin Okul Yapmasına Karşı Değiliz

Türkiye'de eğitim öğretimde kalma yaşının arttığını vurgulayan Bakan Tekin, "Şu anda okul öncesi yüzde 94'e yakın bir okullaşmamız var. Hayırseverlerimizin ve yerel yönetimlerimizin de desteklerini alıyoruz. Almaktan da mutlu oluyoruz. Yerel yönetimler polemiklere giriyorlar. Biz yerel yönetimlerin okul öncesi kurumlaşmasına karşı değiliz. Ama Milli Eğitim Bakanlığı olarak bizler kanunlar kapsamında eğitim öğretim kurumlarının standartlarını belirleme yetkisini kullanıyoruz. Bizim belirlediğimiz standartlarda yapılan okullara, anaokullarına, okul öncesi kurumlara açığız, destekliyoruz. Sonuna kadar da arkasında olacağız" dedi.

Etiketler: AK PartiDepremEğitimİzmirÖğretmenOkulTürkiye
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Mihriban’ı öldürüp, cesedini orman gömen sanık için ağırlaştırılmış müebbet talebi

Sonraki Haber

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Özvar, Polonya’da

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bahçeli: Türkiye, Avrupa'nın güvenliği için stratejik bir gerçekliktir
Politika

Türkiye, Avrupa’nın güvenliği için stratejik bir gerçekliktir

14 Temmuz 2026
Deniz Kuvvetleri Komutanı Tatlıoğlu, TCG İstanbul ile Lazkiye'ye gitti
Politika

Deniz Kuvvetleri Komutanı, TCG İstanbul ile Lazkiye’ye gitti

14 Temmuz 2026
Bakan Göktaş: 15 Temmuz ruhunu diri tutmak hepimizin milli vazifesidir
Politika

15 Temmuz ruhunu diri tutmak hepimizin milli vazifesidir

14 Temmuz 2026
Bakan Uraloğlu’ndan 15 Temmuz mesajı
Politika

Bakan Uraloğlu’ndan 15 Temmuz mesajı

14 Temmuz 2026
İletişim Başkanı Duran: FETÖ, faaliyet gösterdiği her ülke için açık bir tehdit
Politika

FETÖ, faaliyet gösterdiği her ülke için açık bir tehdit

14 Temmuz 2026
Suça sürüklenen çocuklara ilişkin düzenlemeleri içeren kanun teklifi, TBMM'de
Politika

15-18 yaş arasındaki çocuklara müebbet hapis yolu açılıyor; Kanun teklifi, TBMM’de

14 Temmuz 2026
Sonraki Haber
Yükseköğretim Kurulu Başkanı Özvar, Polonya’da

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Özvar, Polonya’da

En Güncel Haberler

Sertaç Şanlı yeniden Fenerbahçe'de
Spor Haberleri

Sertaç Şanlı yeniden Fenerbahçe’de

14 Temmuz 2026
Bahçeli: Türkiye, Avrupa'nın güvenliği için stratejik bir gerçekliktir
Politika

Türkiye, Avrupa’nın güvenliği için stratejik bir gerçekliktir

14 Temmuz 2026
15 Temmuz gecesi ilk gözaltı talimatlarını veren dönemin başsavcıvekili Aydıner, yaşananları anlattı
Gündem

15 Temmuz gecesi ilk gözaltı talimatlarını veren dönemin başsavcıvekili, yaşananları anlattı

14 Temmuz 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Sabiha Gökçen Hava Trafik Kontrol Kulesi, 15 Temmuz’da kırmızı beyaza bürünecek

14 Temmuz 2026
Yaşam

‘Adınız cinayete karıştı’ yalanıyla 2 milyon TL dolandırdılar

14 Temmuz 2026
Yaşam

Adana’da 15 Temmuz şehitleri kabirleri başında anıldı

14 Temmuz 2026
Yaşam

Bakan Kurum’dan Malatya Bakırcılar Çarşısı paylaşımı

14 Temmuz 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Rusya: Ukrayna'nın Kiev ve Odessa’daki askeri tesislerine saldırı düzenledik

Rusya: Ukrayna’nın Kiev ve Odessa’daki askeri tesislerine saldırı düzenledik

- Haberton
14 Temmuz 2026

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın başkenti Kiev ve Odessa bölgesindeki askeri tesislere saldırı düzenlediklerini bildirdi. Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Silahlı...

Çamaşırlarınız yıkandıktan sonra bile kötü kokuyorsa dikkat! Nedeni sandığınızdan farklı olabilir

Sabah ağzınız kupkuru uyanıyorsanız dikkat! Nedeni basit bir susuzluk olmayabilir

Altın bozdurmak için doğru zaman ne? Uzmanlar bu 7 işarete dikkat çekiyor

Adınıza açılmış gizli hat var mı? Dakikalar içinde sorgulamanın yolu

Güncel Haber

Sertaç Şanlı yeniden Fenerbahçe'de

Sertaç Şanlı yeniden Fenerbahçe’de

14 Temmuz 2026
Bahçeli: Türkiye, Avrupa'nın güvenliği için stratejik bir gerçekliktir

Türkiye, Avrupa’nın güvenliği için stratejik bir gerçekliktir

14 Temmuz 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton