4 Ağustos 2026, Salı
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Eğitim öğretim toplumun bütün kesimlerini içine alan bir yapıdır

Eğitim öğretim toplumun bütün kesimlerini içine alan bir yapıdır

Haberton - Haberton
8 Mayıs 2026
- Politika
Okuma Süresi:6 dakikalık okuma
A A
0
Bakan Tekin: Eğitim öğretim toplumun bütün kesimlerini içine alan bir yapıdır

Bakan Tekin: Eğitim öğretim toplumun bütün kesimlerini içine alan bir yapıdır

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "18 yaşında 12 yıllık zorunlu eğitimi tamamlayan bir gencimiz yaklaşık 160 bin saat civarında eğitim öğretim alıyor. Ailelerin, sivil toplum örgütlerinin, meslek örgütlerinin devrede olması lazım ki öğretmen arkadaşlarımızın fedakarlıkları katlanarak büyüsün. Onların ürettikleri katma değer artsın. Eğitim, öğretim dediğimiz şey tamamen toplumun bütün kesimlerini içine alan bir yapı" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İzmir programı kapsamında Türkiye’nin Bilim Projesi Fen Liseleri Kampüslerini Dönüştürme Lansmanı’na katıldı. 'Fen Bahçeleri' adı altında İzmir Fen Lisesi’nde gerçekleştirilen programa Bakan Yusuf Tekin'ın yanı sıra İzmir Valisi Süleyman Elban, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Ak Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, partilerin il başkanları ve çok sayıda bürokrat katıldı. Bakan Tekin törenden önce idareciler ve protokolle birlikte okul bahçesini gezdi.

Bakan Tekin törende yaptığı konuşmada görev süresi olarak 3 yılı doldurduğunu belirtip, eğitim, öğretim ortamlarının sadece derslik içinde dizayn edilen bir alan olmadığını hep söylediğini dile getirdi. Bakan Tekin, "Öğretmen arkadaşlarımız çok fedakarlar, çok cefakarlar, çok çaba harcıyorlar ama 12 yıllık zorunlu eğitim çağını tamamlayan bir öğrencimizin saat üzerinden ortalama yaşam süresinin 10'da birini bile okulda geçirmediğini bilelim. Şöyle kaba bir hesap yapalım. 18 yaşında 12 yıllık zorunlu eğitimi tamamlayan bir gencimiz yaklaşık 160 bin saat civarında eğitim öğretim alıyor. Ortalama eğitim öğretim sürelerimiz açısından hesap ettiğimizde 10 bin saat civarındaki bir kısmı okulda geçiriyor. Yani yaklaşık 16'da birini okulda geçiriyor. Dolayısıyla öğretmen arkadaşlarımızın bu anlamdaki sorumluluklarını paylaşmak üzere toplumun farklı kesimlerinin, ailelerin, sivil toplum örgütlerinin, meslek örgütlerinin devrede olması lazım ki öğretmen arkadaşlarımızın fedakarlıkları katlanarak büyüsün. Onların ürettikleri katma değer artsın. Öğretmenimiz okulda dersin içerisinde bir şeyi anlattığı zaman, bir şeyi verdiği zaman çocuklar evlerine gittiğinde, ailelerinde, sokakta yürürken etrafında bunun zıttı olan, tersi olan şeylerle karşı karşıya kalırsa eğitim öğretim süreçleri de başarılı olmayacaktır. O yüzden ben diyorum ki; eğitim öğretim dediğimiz şey tamamen toplumun bütün kesimlerini içine alan bir yapı. Bunun içerisinde okullarımız ve okullarımızın bahçeleri, bahçelerinde oynanan oyunlar, bahçelerinde kendileri için açılan alanlar eğitim öğretim süresinin bir parçasıdır" dedi.

Geleneksel Oyunların Oynanacağı Alanlar

Türkiye Yüzyıl Maarif Modeli ile çocukların derslik binaları dışındaki hayatlarının da eğitim öğretim sürecinin bir parçası olduğunu ortaya koyduklarını kaydeden Bakan Tekin, şöyle devam etti:

"Çocuklarımızın derslikteki aldıklarının toplumsal hayatta beceriye dönüşmesinin artık çağdaş eğitim mantığının, pedagojinin bir parçası olduğu ve dünyada da çocuklarımızın, gençlerimizin rekabet edebilmesi için aldıkları teorik eğitimin beceriye dönüşmesi uluslararası mekanizmalarda ölçülüyor. Dolayısıyla bunların hepsini bir paket olarak değerlendirmek gerekir, diye düşünüyorduk. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli bunun üzerine kurgulanmış ve biz de bu anlamda okullarımızda temel eğitim bünyesinden başlayarak yani ilkokul ve ortaokullardan başlayarak okullarımızı yeni dizaynlarımızda geleneksel oyunlarımızın, çocuk oyunlarının oynanacağı, sağlıklı bir şekilde oynanacağı alanlara dönüştürmek üzere başlatmıştık projemizi. Hayırsever Serhat Bey ve eşi Hande Hanım gelip bundan bahsedince biz de tabii çok mutlu olduk. Ama en çok teşekkürü öğretmenlerimize etmek istiyorum. Toplumda onlara karşı hak etmedikleri bir eleştiri olabiliyor. Emeklerinin karşılığını toplumda biraz daha fazla gözükmesini istiyorum. Bugün Türkiye'de iyi şeyler buradaki öğretmenlerimiz sayesinde müsaadenizle onlara teşekkür etmek istiyorum. Biz de Milli Eğitim Bakanlığı olarak bu süreci karınca kararınca yürütmeye, desteklemeye çaba sarf ediyoruz. İnşallah diğer 31 okulu da aynı şekilde tamamladıktan sonra kendilerine teşekkür etme imkanı buluruz."

2002’Den Bu Yana 5 Katı Derslik Yapıldı

Bakan Tekin, programın ardından Hikmet Avcı Anaokulu’nun açılış törenine katıldı. Açılışta Vali Süleyman Elban, Ak Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, Ak Parti Mkyk üyesi Hamza Dağ, İl Sağlık Müdürü Ayhan Kul, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, İzmir Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yaprak Üstün, Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal ve partilerin il başkanları da yer aldı.

Bakan Tekin burada yaptığı konuşmada 2002'den itibaren Türkiye'de eğitim öğretimin fiziki altyapısı itibariyle devrim niteliğinde işler yapıldığını dile getirip “2002 yılında Türkiye'de yaklaşık 350 bin dersliğimiz var idi. Bunun hemen hemen yarısı deprem, ekonomik ömrünü tamamlama gibi sebeplerle yenilendi. 2002 öncesinden kalan yaklaşık 160 bin dersliğimiz olduğunu düşünürsek bugün şu anda 750 bin derslik var Türkiye'de. 750 bin derslikte eğitim öğretim hizmeti sunuyoruz.

Yani Türkiye'de kabaca eski dersliklerin 5 katı kadar derslik yapılmış durumda" diye konuştu.

Yerel Yönetimlerin Okul Yapmasına Karşı Değiliz

Türkiye'de eğitim öğretimde kalma yaşının arttığını vurgulayan Bakan Tekin, "Şu anda okul öncesi yüzde 94'e yakın bir okullaşmamız var. Hayırseverlerimizin ve yerel yönetimlerimizin de desteklerini alıyoruz. Almaktan da mutlu oluyoruz. Yerel yönetimler polemiklere giriyorlar. Biz yerel yönetimlerin okul öncesi kurumlaşmasına karşı değiliz. Ama Milli Eğitim Bakanlığı olarak bizler kanunlar kapsamında eğitim öğretim kurumlarının standartlarını belirleme yetkisini kullanıyoruz. Bizim belirlediğimiz standartlarda yapılan okullara, anaokullarına, okul öncesi kurumlara açığız, destekliyoruz. Sonuna kadar da arkasında olacağız" dedi.

Etiketler: AK PartiDepremEğitimİzmirÖğretmenOkulTürkiye
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Mihriban’ı öldürüp, cesedini orman gömen sanık için ağırlaştırılmış müebbet talebi

Sonraki Haber

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Özvar, Polonya’da

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

İçişleri Bakan Yardımcısı Turan: Terörsüz Türkiye'yi beraber inşa edeceğiz
Politika

İçişleri Bakan Yardımcısı Turan: Terörsüz Türkiye’yi beraber inşa edeceğiz

4 Ağustos 2026
Şehit ve gazi ailelerinin haklarına ilişkin teklif, TBMM'de
Politika

Şehit ve gazi ailelerinin haklarına ilişkin teklif, TBMM’de

3 Ağustos 2026
Millet gerçek gündemlerden alıkonuldu; Genç işsizliği, emekliler, enflasyon, hayat pahalılığı, ne zaman konuşulacak?
Politika

Millet gerçek gündemlerden alıkonuldu; Genç işsizliği, emekliler, enflasyon, hayat pahalılığı, ne zaman konuşulacak?

3 Ağustos 2026
Yeni Parti 44 ilde örgütlenmeyi tamamladı
Politika

Yeni Parti 44 ilde örgütlenmeyi tamamladı

3 Ağustos 2026
Bakan Şimşek: Zorlu koşullara rağmen dezenflasyon devam ediyor
Politika

Bakan Şimşek: Zorlu koşullara rağmen dezenflasyon devam ediyor

3 Ağustos 2026
Arz yönlü reform adımlarımızı hayata geçirmeye devam edeceğiz
Politika

Arz yönlü reform adımlarımızı hayata geçirmeye devam edeceğiz

3 Ağustos 2026
Sonraki Haber
Yükseköğretim Kurulu Başkanı Özvar, Polonya’da

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Özvar, Polonya’da

En Güncel Haberler

İnsanlar neden giderek daha unutkan oluyor? Günlük alışkanlıklar hafızayı sessizce zayıflatıyor
Özel Haber

İnsanlar neden giderek daha unutkan oluyor? Günlük alışkanlıklar hafızayı sessizce zayıflatıyor

4 Ağustos 2026
Sürekli terleme hangi hastalıkların habercisi olabilir? Hafife almayın
Özel Haber

Sürekli terleme hangi hastalıkların habercisi olabilir? Hafife almayın

4 Ağustos 2026
Trump: Görüşmeler iyi bir anlaşma imzalamak için İran’ın son şansı
Dış Haberler

Trump: Görüşmeler iyi bir anlaşma imzalamak için İran’ın son şansı

4 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Karadeniz’de Ro-Ro gemisine dron saldırısı

4 Ağustos 2026
Yaşam

Sakarya’nın Karadeniz kıyılarında temmuz ayında 141 kişi boğulmaktan kurtarıldı

3 Ağustos 2026
Yaşam

Kuş tutkunu, kümeste ‘servet’ besliyor

3 Ağustos 2026
Yaşam

Uyuyakaldığı otomobilde ölen Muhammed Aras, babaannesinin yanına defnedildi

3 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Bakan Memişoğlu, uçakta rahatsızlanan yolcuya müdahale etti

Bakan Memişoğlu, uçakta rahatsızlanan yolcuya müdahale etti

- Haberton
4 Ağustos 2026

Türk Hava Yolları'nın (THY) Batman-İstanbul seferini yapan uçağında rahatsızlanan yolcuya ilk müdahaleyi Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ve beraberindeki heyet yaptı....

İnsanlar neden giderek daha unutkan oluyor? Günlük alışkanlıklar hafızayı sessizce zayıflatıyor

Sürekli terleme hangi hastalıkların habercisi olabilir? Hafife almayın

Kelebekler gerçekten sadece 1 gün mü yaşıyor? Yıllardır doğru sanılan bilgi ortaya çıktı

Kendimizi neden sürekli başkalarıyla kıyaslıyoruz? Günlük hayatı etkileyen alışkanlığın perde arkası

Güncel Haber

İnsanlar neden giderek daha unutkan oluyor? Günlük alışkanlıklar hafızayı sessizce zayıflatıyor

İnsanlar neden giderek daha unutkan oluyor? Günlük alışkanlıklar hafızayı sessizce zayıflatıyor

4 Ağustos 2026
Sürekli terleme hangi hastalıkların habercisi olabilir? Hafife almayın

Sürekli terleme hangi hastalıkların habercisi olabilir? Hafife almayın

4 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton