24 Ekim 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Eğitim ile ilgili tartışmaların varlığından mutluyum

Eğitim ile ilgili tartışmaların varlığından mutluyum

Haberton - Haberton
14 Mayıs 2025
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Eğitim ile ilgili tartışmaların varlığından mutluyum
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 12 yıllık zorunlu eğitim süreci konusunda yaşanan tartışmalara ilişkin “Milli Eğitim Bakanı olarak eğitim ile ilgili tartışmaların varlığından mutluyum” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, terör örgütü PKK’nın fesih kararına ilişkin, “Bu konu son yıllarda değil; yaklaşık 23 yıllık mücadelenin bir sonucu olarak bu terörsüz Türkiye hedefine ulaştık. Bize düşen bunu devam ettirmek. Bundan sonra Türkiye’yi çok daha iyi günler bekliyor” dedi.

Bakan Tekin, TBMM’de AK Parti grup toplantısı öncesi basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bakan Tekin, terör örgütü PKK’nın fesih kararına ilişkin, “Bu başarı diye tanımladığımız şey, kesinlikle son 1-1,5 yıla hasredilecek bir konu değil. Sayın Cumhurbaşkanımız başından beri bu sorunun çözümünü güvenlik perspektifinden değil, kardeşlik perspektifinden, temel hak ve hürriyetler perspektifinden ve demokrasi perspektifinden yürüttü. Bugüne kadar bu konuda atılan adımların doğal bir sonucu; terör örgütlerinin artık bu konuda söyleyecek hiçbir sözleri kalmadı. Aynı şekilde Silahlı Kuvvetler ve güvenlik güçlerimiz bu konuda çok ciddi bir mücadele yürüttüler; onlara da teşekkür etmek lazım. Olay 2 boyutlu olarak yürüdü. Hem güvenlik boyutuyla yürüdü hem de Sayın Cumhurbaşkanımızın bu anlamda; bakın o yıllarda neyi tartışıyorduk, Ahmet Kaya’nın Kürtçe şarkı söyleyip söylememesini tartışıyorduk. AK Parti iktidarıyla beraber Kültür Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, kamu kurumları, bunu demokratik bir insan hakkı olarak kabul etti ve bu konuda adımlar atıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nda Kürtçe kursları, Kürtçe dersleri açıldı, seçmeli dersler açıldı, öğretmen atamaları yapıldı. Kültür Bakanlığı, Kürtçe entelektüel kültür ve sanat eserleri yayımladı, Kürtçe tiyatroları yayımlandı, Kürtçe müzik, Kürtçe televizyon; bu konuda atılması gereken her türlü adım atıldı. O yıllarda 150 bine yakın vatandaşımız köylerinden zorla uzaklaştırılmışlardı. AK Parti’nin iktidara geldiğinden sonraki ilk icraatlarından bir tanesi buydu. Dolayısıyla bu konu son yıllarda değil; yaklaşık 23 yıllık mücadelenin bir sonucu olarak bu terörsüz Türkiye hedefine ulaştık. Emeği geçen hem Sayın Cumhurbaşkanımıza hem Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Sayın Devlet Bahçeli büyüğümüze hem Silahlı Kuvvetlerimize ve güvenlik güçlerimize şükranlarımızı sunuyorum. Bize düşen bunu devam ettirmek. Bundan sonra Türkiye’yi çok daha iyi günler bekliyor. Her açıdan dünyaya örnek olabileceğimiz bir Türkiye gözüküyor” diye konuştu.

‘EĞİTİMLE İLGİLİ TARTIŞMALARIN VARLIĞINDAN MUTLUYUM’

Bakan Tekin, 12 yıllık zorunlu eğitim süreci konusunda yaşanan tartışmalara ilişkin de “Milli Eğitim Bakanı olarak eğitim ile ilgili tartışmaların varlığından mutluyum. İyi şeyler, güzel; tartışılsın. Kamuoyunda bir beklenti, bir talep oluşursa biz de onunla ilgili çalışmalarımızı yaparız. Başından beri açıklamamız bu. 12 yıllık zorunlu eğitim ile ilgili de hem uluslararası raporlarda hem içerideki politik tartışmalarda 12 yıllık zorunlu eğitimle ilgili bazı olumsuz, sorunlu alanların ortaya çıktığı tartışılıyor, konuşuluyor. Biz de izliyoruz. Nihayetinde yıl sonunda bu tartışmaları kendi içimizde de değerlendiririz ve bir karara varırız. Şu an dediğim gibi sadece izliyoruz. Bu konuyla ilgili bakanlıkta her bir genel müdürlüğümüz bünyesinde bir izleme ve değerlendirme daire başkanlığı var; onlar hem kendi genel müdürlükleriyle ilgili politika alanlarını hem de kamuoyundaki bu tür tartışmaları izleyip gerekli çözümleri üretmekle görevliler; onlar da takip ediyorlar çalışmaları” dedi.

‘HALİHAZIRDA BÖYLE BİR ÇALIŞMAMIZ YOK’

Bakan Tekin ayrıca 12 yıllık eğitim süreci için kendi açısından bir sorun olmadığını dile getirerek, “Sahada bu konuda rahatsızlıklarını dile getiren işte iş dünyası gibi bazı kesimler var. Ara eleman temininde güçlük çektiklerini söylüyorlar. Ama dediğim gibi bizim bakanlık olarak şu an, halihazırda böyle bir çalışmanın içerisinde değiliz. Sadece bu tartışmaları izliyoruz” diye konuştu.

Etiketler: Eğitim
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Deprem fırtınası gelişebilir, yıkıcı etkiye neden olabilir

Sonraki Haber

Bolu’da 4 köyde 80 kişi hastanelik oldu; içme suyundan numune alındı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Özgür Özel, İzmir'de gazetecilerin yürüyüşüne katıldı
Politika

Özgür Özel, İzmir’de gazetecilerin yürüyüşüne katıldı

24 Ekim 2026
MHP'den, 'Yaşlanan Nüfus Politikaları Çalıştayı'
Politika

MHP’den, ‘Yaşlanan Nüfus Politikaları Çalıştayı’

24 Ekim 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan Topkapı Sarayı Darphane-i Amire Müzeleri Açılış Töreni'nde konuştu
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan Topkapı Sarayı Darphane-i Amire Müzeleri Açılış Töreni’nde konuştu

24 Ekim 2026
Politika

İletişim Başkanı Duran’dan BM Günü mesajı

24 Ekim 2026
Politika

Bakan Göktaş: Gazi kimlik kartlarını teslim etmeye başladık

24 Ekim 2026
AK Parti'li Güler: 'Terörsüz Türkiye' sürecinde üçüncü göz TBMM'dir
Politika

AK Parti’li Güler: ‘Terörsüz Türkiye’ sürecinde üçüncü göz TBMM’dir

24 Ekim 2026
Sonraki Haber
Bolu'da 4 köyde 80 kişi hastanelik oldu; içme suyundan numune alındı

Bolu'da 4 köyde 80 kişi hastanelik oldu; içme suyundan numune alındı

En Güncel Haberler

Necati Arabacı’ya 15,5 yıl hapis cezası
Yerel Haberler

Necati Arabacı’ya 15,5 yıl hapis cezası

24 Ekim 2026
17 yıldır kayıp olan kadına ait, altında insan kemikleri bulunan ev kundaklanmış
Yerel Haberler

17 yıldır kayıp olan kadına ait, altında insan kemikleri bulunan ev kundaklanmış

24 Ekim 2026
Ceviz toplamak için çıktığı ağaçtan düşüp öldü
Yerel Haberler

Ceviz toplamak için çıktığı ağaçtan düşüp öldü

24 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Bir araya gelip Sevda Dinler’in öldürülmesine tepki gösterdiler

24 Ekim 2026
Yaşam

Artvin sınırında Sahara Geçidi’ne tünel yapılmasını istediler

24 Ekim 2026
Yaşam

6’ncı Doku Kumaş Tasarım Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu

24 Ekim 2026
Yaşam

Çocuğun yetişkin havuzunda boğulma tehlikesi geçirdiği olaya ilişkin bilirkişi raporu: Tedbirsizlik

24 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Otomobille hastaneye götürülürken yolda öldü

Otomobille hastaneye götürülürken yolda öldü

- Haberton
24 Ekim 2026

Kayseri'nin Hacılar ilçesinde rahatsızlan Miyase Baktır (91) otomobille hastaneye götürülürken yolda hayatını kaybetti. Olayın şüpheli bulunması üzerine polis ekipleri araçta...

Altın değerindeki baharat safranın bilinmeyen faydaları! Bilim insanları araştırıyor: Herkes için güvenli mi?

Dünya Çocuk Felci Günü: Bir zamanlar binlerce çocuğu felç ediyordu! 2026’da tehlike hâlâ devam ediyor

Türkiye’de sigara kullanımında alarm! Yeni yasaklar gündemde, bilim dünyasından peş peşe uyarılar

Zihnimiz bizi nasıl yanıltıyor? Günlük hayatta fark etmeden yaptığımız 12 düşünme hatası

Güncel Haber

Necati Arabacı’ya 15,5 yıl hapis cezası

Necati Arabacı’ya 15,5 yıl hapis cezası

24 Ekim 2026
17 yıldır kayıp olan kadına ait, altında insan kemikleri bulunan ev kundaklanmış

17 yıldır kayıp olan kadına ait, altında insan kemikleri bulunan ev kundaklanmış

24 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton