23 Temmuz 2026, Perşembe
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin azaltılması için çok yoğun çaba gösterdik

Eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin azaltılması için çok yoğun çaba gösterdik

Haberton - Haberton
6 Mart 2026
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Bakan Tekin: Eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin azaltılması için çok yoğun çaba gösterdik

Bakan Tekin: Eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin azaltılması için çok yoğun çaba gösterdik

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Hükümetlerimiz döneminde, genel anlamda şiddet, özel olarak da eğitim çalışanlarına yönelik şiddetini azaltılması için çok yoğun bir çaba gösterdik” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bugün Karaman’a geldi. İlk olarak Karaman Valiliği’ni ziyaret eden Bakan Tekin, valilikte düzenlenen İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı’na katıldı. Toplantı sonrası basın açıklaması yapan Bakan Yusuf Tekin, İstanbul Çekmeköy’de öğretmen Fatma Nur Çelik’in, öğrencisi tarafından uğradığı saldırıya değindi. Bakan Tekin, şunları söyledi:

“Bu hafta içerisinde yaşadığımız elim bir olay var. Bir öğretmen arkadaşımız şehit oldu. Fatma Nur öğretmenimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Hükümetlerimiz döneminde, genel anlamda şiddet, özel olarak da eğitim çalışanlarına yönelik şiddetini azaltılması için çok yoğun bir çaba gösterdik. En son Öğretmenlik Mesleği hakkında kanunda da eğitim çalışanlarına yönelik şiddete verilecek cezalarla ilgili ağırlaştırma yaptık. Elimizden geldiğince bu konuda tedbirleri alıyoruz. Yine aynı şekilde İçişleri Bakanlığımızla ortak olarak riskli okullarımızda devriye araçları ve 24 saat polis nezaretinde eğitim ve öğretimi devam ettiriyoruz. Özel güvenlik personelinin çalıştığı okullarımız var. Mümkün olduğunca okullarımızda bu tedbirleri artıracağız. Bugüne kadar yaptığımız gibi bundan sonra da okullarımızda güvenli bir biçimde eğitim öğretim verilmesi için alınması gereken tedbirler her neyse onu alacağız. Bu süreçte Sayın Cumhurbaşkanımız da bizden bu konuda gerekli raporları aldı. Ben tekrar bütün eğitim camiamıza ve özelde de Fatma Nur öğretmenimizin yakınlarına ve çalışma arkadaşlarına bir kez daha başsağlığı diliyorum” dedi.

Güncelleme

'Fatma Nur Öğretmenin Adı, Çalıştığı Okula Verildi'

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Karaman'daki programı kapsamında Ak Parti İl Başkanlığı'nda düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı.

Toplantıda konuşan Tekin, Çekmeköy'de öğrencisinin saldırısı sonucu öldürülen öğretmen Fatma Nur Çelik'in adının, çalıştığı okula verildiğini söyledi. Bakan Tekin, ''Bu hafta içerisinde yaşadığımız kötü bir olay oldu. Bir öğretmen arkadaşımız hayatını kaybetti, şehit oldu. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum.

Bizim hükümetlerimiz döneminde eğitimle ilgili birazdan konuşacağım çok fazla şey yaptık. Devrim niteliğinde adımlar attık. Öğretmenler, öğretmenlerin nitelikleri, özlük hakları, çalışma koşulları ile ilgili çok güzel şeyler yaptık. Ama bu türden istenmeyen olaylar maalesef olabiliyor.

Ben Fatma Nur öğretmenimize Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Ailesine, yakınlarına, meslektaşlarına, bütün eğitim camiamıza başsağlığı diliyorum. Allah sabır versin.

Bir daha böyle olaylar yaşatmasın. Bu vesileyle şunun altını da çizmek istiyorum, bugün itibariyle Fatma Nur öğretmenimizin çalıştığı okulun adı artık Fatma Nur Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak değiştirildi. Okulun hayırseveri olan Borsa İstanbul, isimle ilgili haklarından vazgeçti. Onlara da bu vesileyle teşekkür ediyorum.

Okulumuzun adı da değişmiş oldu. Hatırasını yaşatmak istiyoruz. Acısını hafifletmek mümkün değil belki ama, en azından o hatırayı yaşatacak bir adım olarak bunu hayata geçirdik. Tekrar eğitim camiamıza, bütün milletimize başsağlığı diliyorum' 'diye konuştu.

2002 yılından itibaren eğitimde yapılan yatırımları anlatan Bakan Tekin, şunları söyledi:

''Eğitim, öğretimle ilgili gerçekten devasa devrim niteliğinde işleri yapmışız. Bunu ben söylüyorum, ama mesela 2001 yılında, 2002 yılında dönemin Başbakanı Bülent Ecevit bir proje başlatıyor. Cumhuriyet'in 100'üncü yılına mektuplar. Yani 2002 yılında herkes mektup yazıyor.

Cumhuriyet'in 100'üncü yılında o mektuplarda bana geldi. PTT aracılığıyla öğretmenlerimiz diyor ki, 'İnşallah Cumhuriyeti'n 100'üncü yılında 45-50 kişilik sınıflarda ders anlatabilirim' diyor. Arkadaşlar bunlar bizim elimizde var. Şu anda çok eski değil.

2001'de 2002'de yazılmış mektuplar. Diyor ki öğretmenimiz, 'İnşallah Cumhuriyet'in 100'üncü yılında çocuklarımız tuvalet ihtiyacını gidermek için okulun dışına çıkmak zorunda kalmazlar.' Yani okullarda, tuvalet falan yok. Diyor ki, 'İnşallah Cumhuriyet'in 100'üncü yılında okulumuzda bir tane bilgisayar olur.' Şu an bizim 650 bin dersliğimizin tamamında internet erişimi olan etkileşimli tahta var. Akıllı tahtalar var.

Birleşmiş Milletlerin raporunda diyor ki, dünyada neredeyse bütün sınıflarında etkileşimli tahta olan tek ülke Türkiye diyor. Şimdi arkadaşlar bunu nasıl yaptık; bunu Sayın Cumhurbaşkanımız sayesinde yaptık, ama ben asıl alkışı hak edenin bu salonda bulunan insanlar olduğuna inanıyorum. Sizler Sayın Cumhurbaşkanımıza koşulsuz destek olmasaydınız, sizler Sayın Cumhurbaşkanıma girdiği her seçimde arkasında dimdik durmasaydınız, eğer bunların hiçbirini yapamazdık. Ben o yüzden hepinize teşekkür ediyorum.

Allah hepimizden razı olsun.''

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

TÜSİAD yöneticilerinin yargılandığı davada karar

Sonraki Haber

Kupalar önemli ama asıl hedefimiz kalıcı bir kültür bırakmak

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Kurum, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay'ı kabul etti
Politika

Bakan Kurum, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanını kabul etti

23 Temmuz 2026
Bakan Güler, ABD'li askeri heyeti kabul etti
Politika

Bakan Güler, ABD’li askeri heyeti kabul etti

23 Temmuz 2026
Murat Emir'den Bahçeli'ye 'Hazineden pay" açıklaması
Politika

Murat Emir’den Bahçeli’ye ‘Hazineden pay” açıklaması

23 Temmuz 2026
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Kamerun Ankara Büyükelçisi Tchatchouwo'yu kabul etti
Politika

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Kamerun Ankara Büyükelçisi Tchatchouwo’yu kabul etti

23 Temmuz 2026
RTÜK Başkanı Daniş: Çocukların korunmasına yönelik kriterleri güçlendirdik
Politika

RTÜK Başkanı Daniş: Çocukların korunmasına yönelik kriterleri güçlendirdik

23 Temmuz 2026
İletişim Başkanı Duran'dan 'Erzurum Kongresi' mesajı
Politika

İletişim Başkanı Burhanettin Duran’dan ‘Erzurum Kongresi’ mesajı

23 Temmuz 2026
Sonraki Haber
ÇBK Mersin Başkanı Çevirgen: Kupalar önemli ama asıl hedefimiz kalıcı bir kültür bırakmak

Kupalar önemli ama asıl hedefimiz kalıcı bir kültür bırakmak

En Güncel Haberler

ABD Dışişleri Bakanı Rubio'dan ‘İran’ açıklaması
Dış Haberler

ABD Dışişleri Bakanı Rubio’dan ‘İran’ açıklaması

23 Temmuz 2026
Trump: Husiler saldırılara devam ederse İran'ı sorumlu tutacağız
Dış Haberler

Husiler saldırılara devam ederse İran’ı sorumlu tutacağız

23 Temmuz 2026
İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bekayi’den Trump'a yanıt
Dış Haberler

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsünden Trump’a yanıt

23 Temmuz 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Kapıkule’de ‘Pomeranian’ cinsi 5 köpek yavrusu ele geçirildi

23 Temmuz 2026
Yaşam

Samsun’da AFAD’ın siren testi gerçekleştirildi

23 Temmuz 2026
Yaşam

YTB Başkanı Turus: Yurt dışındaki vatandaşlarımız bizim öz varlığımız

23 Temmuz 2026
Yaşam

1100 dönümlük alan, ‘Antalya Tarım Teknokenti’ ile tarım inovasyon merkezine dönüşecek

23 Temmuz 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Ahbap Derneği soruşturmasında 6 kişi ifadeye çağırıldı

Ahbap Derneği soruşturmasında 6 kişi ifadeye çağırıldı

- Haberton
23 Temmuz 2026

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Ahbap Derneği soruşturması kapsamında Fatih Altaylı , Şahan Gökbakar , Ruşen Çakır , Hazal Kaya , Özlem...

Sabah aynaya bakınca yüzünüz şiş mi görünüyor? Masum sebep de olabilir, ciddi hastalığın habercisi de

Bilimsel araştırmalar ortaya koydu! Mutlu insanların ortak alışkanlıkları şaşırtıyor

Aşırı sıcaklar kalbi zorluyor! Bu belirtileri hafife almayın

QR kod dolandırıcılığı nedir? Bir kare kod tüm bilgilerinizi ele geçirebilir

Güncel Haber

ABD Dışişleri Bakanı Rubio'dan ‘İran’ açıklaması

ABD Dışişleri Bakanı Rubio’dan ‘İran’ açıklaması

23 Temmuz 2026
Trump: Husiler saldırılara devam ederse İran'ı sorumlu tutacağız

Husiler saldırılara devam ederse İran’ı sorumlu tutacağız

23 Temmuz 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton