5 Ağustos 2026, Çarşamba
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - İş Dünyası - Ege esnafı bayram yoğunluğundan memnun

Ege esnafı bayram yoğunluğundan memnun

Haberton - Haberton
26 Temmuz 2021
- İş Dünyası
Okuma Süresi:6 dakikalık okuma
A A
0
Ege esnafı bayram yoğunluğundan memnun

Ege esnafı bayram yoğunluğundan memnun

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Ege esnafı bayram yoğunluğunda nüfuslarının 4-5 katı misafir ağırlamasına rağmen satışlardan memnun kaldı

Ege’nin gözde turizm merkezleri, 9 günlük Kurban Bayramı’nda dolup taştı. Konaklama tesislerinin yüzde 100 doluluğa ulaştığı, nüfuslarının 4- 5 katı kalabalığı ağırlayan İzmir’in Çeşme, Muğla’nın Bodrum ve Marmaris ile Aydın’ın Kuşadası ilçelerinde yerel yöneticiler de esnaf da memnun kaldı. Bu bölgelerde kısa süreli de olsa olumsuzluklar da yaşandı.

Kurban Bayramı tatilinde İzmir’in Çeşme ilçesinde 40 bin olan nüfus, tatilcilerle birlikte yaklaşık 1 milyona ulaştı. Cadde, sokak ve plajlar hınca hınç doldu. Zaman zaman su kesintileri ve trafik yoğunluğunun yaşandığı ilçede hizmet veren kamu personeli sayısı arttırıldı. Bugün itibari ile tatilcilerin dönüşüyle birlikte yoğunluk azaldı. Bayram tatili kalabalığından memnun olsan esnaf, yapılan alışverişin koronavirüs nedeniyle uzun süredir kapalı olan dükkanlarına adeta can suyu olduğunu söyledi.

Bursa’dan Çeşme’ye tatil için gelen Betül Akdoğdu, “Çeşme‘de bayram kalabalığı dağılmış ve her yer sakin görünüyor. Kalabalık olmasını istemiyorduk bu yüzden bayramdan sonra tatil yaptık” dedi.

Ege esnafı bayram yoğunluğundan memnun

Azerbaycan‘dan gelen Milhanim İsmailova ise, “İlk defa Çeşme’ye geliyorum ama burayı çok beğendim. Çok sıcak bir denizi var” diye konuştu.

Plajdaki sakinliği fırsat bilerek meditasyon yapan Hilal Çebir, “İstanbul’da yaşıyorum. Tatil yapmak için yoğunluğun bitmesini bekledim bu yüzden bu sabah geldim. Çeşme’yi oldukça tenha gördüm” ifadelerini kullandı.

Dondurmacılık yapan Ahmet Bağcı, “Vatandaşlar Çeşme Alaçatımızı özlemiş. Çok şükür ki işlerimiz oldukça iyiydi. Bu yoğunluk bugün azaldı ama yaz boyunca yine de Çeşme’nin kalabalık olacağını düşünüyorum” dedi.

“Marketlerde adeta su kalmadı “

Çiçek ve aksesuar satışı yapan Fikret Arda, “Ben hayatım boyunca böyle bir kalabalık görmedim. Su kesintileri oldu, trafik problemleri yaşandı. Ülkenin dört bir yanından misafir ağırladık. Marketlerde adeta su kalmadı” diye konuştu.

Bodrum’da yoğunluk azaldı

Muğla’nın Bodrum ilçesi de Kurban Bayramı’nda yoğun olan turizm merkezlerinden biri oldu. Nüfusu 4 kat artan Bodrum’da plajlar doldu. İlçede, alt yapıda ve elektrik-su dağıtımında zaman zaman sıkıntılar oldu, kesintiler yaşandı. Normal günlerde 300 belediye personelinin görev aldığı ilçede bu sayı bayramda 450’yı çıkarıldı.

“Vatandaşlarımız da çevre temizliğine dikkat ettiler”

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, “İnsan sağlığını merkeze alan bir anlayışla ve 24 saat esasıyla, büyük bir dikkat ve hassasiyet içerisinde vatandaşlarımıza hizmet verdik. İlçemizde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için ekiplerimizle, çalışma arkadaşlarımızla birlikte büyük çaba sarf ediyoruz. Tüm vatandaşlarımızın ve misafirlerimizin huzurlu bir tatil geçirmelerini sağlamak için vardiyalı bir şekilde çalıştık. Vatandaşlarımız da çevre temizliğine dikkat ettiler, belediyemize destek oldular” dedi.

“Aşılama çalışmalarına hız vererek Avrupa’dan daha çok turist gelmesini sağlayabiliriz”

İlçe esnafı, tatil yoğunluğunun işlerine yansıdığını ve pandemi döneminden sonra yaşadıkları hareketlilikten mutlu olduklarını dile getirdi. Restoran işletmecisi Koray Şirin, “Geçtiğimiz yıllara baktığımızda çok kalabalık ve beklentilerimizin üzerine iş hareketliliği yaşadık. Özellikle yerli turistlerin gelmesi ile birlikte Bodrum çok kalabalık ve dolu dolu bir bayram geçirdik. Esnaf iş yaptı ve yüzü güldü. Bundan sonraki süreçte kurallara uyup önlemleri devam ettirerek, özellikle de aşılama çalışmalarına hız vererek, Avrupa’dan daha çok turist gelmesini sağlayabiliriz” dedi.

Bayram süresince yerli müşterilerin Bodrum’u tercih etmeleri ile yoğun bir sezon geçirdiklerini belirten plaj işletmecisi Murat İşbilir ise 9 günlük hareketliliğin ilçede faaliyet gösteren birçok sektör çalışanını mutlu ettiğini ifade etti.

“Uzun tatil en çok esnafı sevindirdi ”

Aydın’ın Kuşadası ilçesine 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde yerli turistlerin ilgisi yoğun oldu. Günübirlik gelenlerle birlikte nüfus 1,5 milyonu geçerken, turistik çarşı ve sokaklarda yaşanan hareketlilik esnafın yüzünü güldürdü.

Kuşadası, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde yerli turistlerin gözdesi oldu. Türkiye’nin farklı illerinden ilçeye ziyaretçi akını gerçekleşirken, otellerdeki doluluk oranı yüzde 90’ın üzerine çıktı. Yerli turistler, Dilek Yarımadası Milli Parkı’nın koyları ile plajlarda deniz ve güneşin keyfini çıkardı. Yazlık 400 bin olan ilçenin nüfusu günübirlik gelenlerle 1,5 milyona yaklaştı.

İzinlerin kaldırıldığı İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde Aydın’dan gelenlerle birlikte, toplam 400 polis görev yaptı. Kuşadası Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tatil sürecince topladığı atık günlük ortalamanın 2 katına çıktı. Ekipler tatil boyunca ilçenin farklı noktalarından toplam 4 bin 500 ton atık topladı.

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel “Sorunsuz bir bayram geçirdik. Uzun tatil en çok esnafı sevindirdi. Bol bol iş yapma fırsatı buldular” dedi.

İlçede esnaflık yapan Adem Temiz (25), “Kurban Bayramı tatili çok güzel geçti. Yerli ve yabancı yüz binlerce turist kentimizi ziyaret etti. İşlerimiz çok yoğundu. 5 gün boyunca neredeyse nefes alamadık. Uzun süren pandemi döneminin ardından bu bayram bize can suyu oldu” dedi.

Kurban Bayramı tatilini geçirmek için Kuşadası’nı tercih eden Özgür Özer (31) ise, “Her gün faklı plajlarda denize girdik, deniz ve plajlar çok güzeldi. Yoğunluğa rağmen trafikte neredeyse hiç sorun yaşamadık” diye konuştu.

Yoğunluk nedeniyle atık su hattında arıza yaşanması üzerine, lağım suları Nazilli Sitesi Plajına boşaldı. Olumsuzluklara karşı hazır bekletilen ekibin müdahalesiyle arıza kısa sürede giderilirken, Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanilazasyon İşleri (ASKİ) Daire Başkanlığı’ndan konuya ilişkin yapılan kısa açıklamada, “Bayram tatili nedeniyle 1 milyona ulaşan nüfus yoğunluğunun yarattığı aşırı tüketim sebebiyle bir noktada yaşanan iletim hattı arızasına, ekiplerimiz hızlıca müdahale ederek oluşan arıza giderilmiştir” denildi.

Marmaris’te yaşam normale döndü

Muğla’nın Marmaris ilçesinde bayram tatilinin sona ermesiyle birlikte kalabalık azaldı. Atatürk Caddesi’nden İçmeler Mahallesi’ne kadar uzanan 11 kilometrelik mavi bayraklı plajları turistler ve ilçe sakinleri doldurdu.

9 günlük bayram tatili boyunca belediye başkanı, başkan yardımcıları ve sahada çalışanlar izinlerini iptal ederek tatilcilerin rahat ve konforlu bir tatil yapabilmesi için hummalı şekilde çalıştı.

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, “Bayramda izinleri iptal etmiştik. Ek araç kiralama ve takviye personel yapıldı. 7 gün 24 saat sokaklarda zabıta ve temizlik ekiplerimiz teyakkuzdaydı. İlçe merkezi ve 13 kırsal turistik mahallemizde 240 personel 56 çöp aracıyla sefer sayısı artırılarak günde 2 bin 500 ton çöp toplandı. 9 günlük bayram tatili süresince toplam 22 bin 500 ton atık toplandı. Kırsal mahallelerle birlikte 98 bin nüfusumuzun 6 katından fazla bir tatilci geldi. Günü birlik gelenlerle birlikte 1 milyona yaklaşan nüfusa hizmet edildi. Kısıtlı personel ile ilçemizi temiz tutup, misafirlerimize hizmetimizi yaptık” dedi.

Etiketler: Kurban Bayramı
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

İYİ Partili Tatlıoğlu göçmen konusunu ele aldı

Sonraki Haber

Fırat Kalkanı bölgesinde 12 terörist etkisizleştirildi

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Akıllı üretim sistemlerini yönetecek dijital fabrika operatörleri yetiştirilecek
İş Dünyası

Akıllı üretim sistemlerini yönetecek dijital fabrika operatörleri yetiştirilecek

5 Ağustos 2026
Akkuyu NGS’nin devreye alınma sürecini Türk tedarikçiler değerlendirdi
İş Dünyası

Akkuyu NGS’nin devreye alınma sürecini Türk tedarikçiler değerlendirdi

5 Ağustos 2026
BTSO, TEKNOSAB KOBİ OSB ile yeni ekosistem kuruyor
İş Dünyası

BTSO, TEKNOSAB KOBİ OSB ile yeni ekosistem kuruyor

4 Ağustos 2026
TCMB Başkanı Karahan, ETSO'da ekonomi istişare toplantısına katıldı
İş Dünyası

TCMB Başkanı Karahan, ETSO’da ekonomi istişare toplantısına katıldı

4 Ağustos 2026
Ekonomist dergisinin ‘Türkiye’nin En Güçlü 50 İK Lideri’ araştırması açıklandı
İş Dünyası

Ekonomist dergisinin ‘Türkiye’nin En Güçlü 50 İK Lideri’ araştırması açıklandı

4 Ağustos 2026
Yarının Köyleri eğitimleriyle kırsalda ürünler markaya dönüşüyor
İş Dünyası

Yarının Köyleri eğitimleriyle kırsalda ürünler markaya dönüşüyor

4 Ağustos 2026
Sonraki Haber
Fırat Kalkanı bölgesinde 12 terörist etkisizleştirildi

Fırat Kalkanı bölgesinde 12 terörist etkisizleştirildi

En Güncel Haberler

Gündem

Osmaniye’de fabrikada facia! Kaynak sırasında çıkan yangında 2 işçi hayatını kaybetti

5 Ağustos 2026
Özgür Çelik'ten Üsküdar seçimi sonrası çok konuşulacak iddialar! "Sinsi plan yapıldı"
Öne Çıkan

Özgür Çelik’ten Üsküdar seçimi sonrası çok konuşulacak iddialar! “Sinsi plan yapıldı”

5 Ağustos 2026
TBMM'ye tarihi teklif! Numan Kurtulmuş: Yeni dönemin kapısı aralanacak
Öne Çıkan

TBMM’ye tarihi teklif! Numan Kurtulmuş: Yeni dönemin kapısı aralanacak

5 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Okul saldırısında ölen Adnan Göktürk’ün babası: Cumhurbaşkanımız taleplerimizi olumlu karşıladı

5 Ağustos 2026
Yaşam

2 yaşındaki bebeği Heimlich manevrasıyla kurtaran personele ödül

5 Ağustos 2026
Yaşam

Çiftliğin havalandırması arızalanınca 4 bin tavuk öldü

5 Ağustos 2026
Yaşam

Denizde boğulma tehlikesi geçiren Batın, kurtarılamadı

5 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Çiftliğin havalandırması arızalanınca 4 bin tavuk öldü

Çiftliğin havalandırması arızalanınca 4 bin tavuk öldü

- Haberton
5 Ağustos 2026

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde bir tavuk çiftliğinde elektrik panosundaki arıza nedeniyle havalandırma sisteminin durması sonucu yaklaşık 4 bin tavuk öldü. Olay,...

Yapay zekâ dolandırıcılığı nedir? Sesinizi ve görüntünüzü kopyalayarak hedef alabiliyorlar

İnsanlar neden giderek daha unutkan oluyor? Günlük alışkanlıklar hafızayı sessizce zayıflatıyor

Sürekli terleme hangi hastalıkların habercisi olabilir?

Kelebekler gerçekten sadece 1 gün mü yaşıyor? Yıllardır doğru sanılan bilgi ortaya çıktı

Güncel Haber

Osmaniye’de fabrikada facia! Kaynak sırasında çıkan yangında 2 işçi hayatını kaybetti

5 Ağustos 2026
Özgür Çelik'ten Üsküdar seçimi sonrası çok konuşulacak iddialar! "Sinsi plan yapıldı"

Özgür Çelik’ten Üsküdar seçimi sonrası çok konuşulacak iddialar! “Sinsi plan yapıldı”

5 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton