7 Ekim 2026, Çarşamba
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Yerel Haberler - Ege Bölgesi sıcaklıktan kavruluyor

Ege Bölgesi sıcaklıktan kavruluyor

Haberton - Haberton
21 Temmuz 2023
- Yerel Haberler
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Ege Bölgesi sıcaklıktan kavruluyor

Ege Bölgesi sıcaklıktan kavruluyor

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Ege Bölgesi sıcaklıktan kavruluyor. Bölgedeki illerde hava sıcaklığının mevsim normallerinin 3 ila 8 derece üzerine çıkmasının beklendiğini açıklamasının ardından Aydın’da termometreler 43, Manisa’da 42, Muğla’da 41, İzmir, Çanakkale ve Balıkesir’de 40 dereceyi gösterdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava sıcaklıklarının Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde mevsim normallerinin 3 ila 8 derece, diğer bölgelerde ise 1 ila 5 derece üzerine çıkmasının beklendiğini açıkladı.  Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre, bugün ve hafta sonu kent genelinde sıcaklıkların İzmir’de 40 dereceyi aşmasının beklendiği belirtildi.  İç kesimlerde hava sıcaklıklarının 43 dereceye kadar çıkabileceğinin ve sıcaklık rekoru kırılabileceği kaydedildi.

İzmirlilerin buluşma noktalarından olan Alsancak Kordon Boyu ve Konak Meydanı boş kaldı. Alana gelen az sayıda vatandaş, ağaçların altına, gölgelere sığındı.  Aydın’da termometreler 43, Manisa’da 42, Muğla’da 41, İzmir, Çanakkale ve Balıkesir’de 40 dereceyi gösterdi.  Manisa, Aydın ve Çanakkale’de sıcak hava nedeniyle vatandaşlar dışarıya çıkmayınca kent meydanları, çocuk parkları, cadde ve sokaklar boş kaldı.

Sahil kesimlerinde plajlar serinlemek isteyenlerle doldu. Bodrum’da turistler, serinlemek için plajlara akın etti. Başta Gümbet olmak üzere Kumbahçe, Bitez, Ortakent ve Yalıkavak gibi sahillerde yoğunluk yaşandı. Bazı turistler ise şezlongda güneşlenmeyi tercih etti. Köpeklerin de denize girdiği görüldü. Sıcak hava çocukları da etkiledi. Manisa’da sıcak havadan bunalan bazı çocuklar, tehlikeli olmasına rağmen Bülent Koşmaz Parkı’ndaki süs havuzuna girerek serinlemeye çalıştı.

‘PARKTA GÖLGEDE OTURUYORUZ’

İzmir Konak Meydanı’ndaki vatandaşlardan Cengiz Demirci, “Başka çaremiz yok. Parkta gölgede oturuyoruz. Başka da yapacak bir şey yok. Evde pencereleri kapıları karşılıklı açıyoruz o şekilde uyumaya çalışıyoruz” dedi.  Yakup Barbaros ise, “Sıcakta günler çok zor geçiyor. Son bir haftadır bu şekilde. Allah sonumuzu hayretsin. ‘Düzelir’ diye bekliyoruz. Öğle arasındayız ben de gölgeye geldim. Evde de faturalar sebebiyle klima yerine vantilatörle serinlemeye çalışıyoruz” diye konuştu.

‘AĞIR YEMEKLERDEN KAÇINILMALI’

İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Süleyman Kaynak, klima kullanımı konusunda uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Kaynak, “Kapalı alanların havalandırılmasına, yeterli bir hava akımı sağlanmasına özen gösterilmelidir. Klima kullanımında dikkatli olunmalıdır. Zira güçlü klima kullanımı üst solunum yolu ve hareket kas sisteminde sorunlar yaratabilir” dedi.

Sıcak hava nedeniyle bol sıvı ve mineral içeren içecekler tüketilmesi gerektiğine dikkati çeken Prof. Dr. Kaynak, “Kalp hastalığı veya hipertansiyonu olup tuzsuz diyet alan kişiler dışında gıdalarda tuz artırılmalıdır. Tuz kısıtlaması olanlar ise sıvı ve tuz kaybı yönünden çok dikkatli olmalıdır. Susamamış olsanız bile sık sık su içmek gerekir.  Serinlemek için alkollü içecekler kullanılmamalı. Bunlar önce serinletir, sonra vücudun su kaybını artırırlar. Daha hafif yiyecekler, sulu yiyecekler yenmeli. Yağlı ve ağır yemeklerden kaçınıp, az, sık ve hafif tercihler yapmakta fayda var” diye konuştu.

‘İNCE, AÇIK RENK, BOL GİYSİLER GİYİLMELİ’

Kıyafet seçiminin önemi de değinen Prof. Dr.  Kaynak, “İnce, açık renk, bol giysiler giyilmeli. Giysiniz güneş ışığının sizi yakmasını önlesin ama terletip su kaybettirmeyecek kumaşlardan olsun. Geniş kenarlı şapka giyilmesi ve yüzünüzün doğrudan güneş altında kalmamasına gayret etmek gerekiyor. Sık sık duş yapıp serinlemeye çalışın. Dışarıda aktif olarak çalışması gerekenlerin mümkün oldukça güneş altında korunmasız kalmamaya ağır eforlardan kaçınmaya ve sık sık, bol bol sıvı, tuzlu gıdalar almaya daha çok dikkat etmeleri gerekir” dedi.

‘SICAK ÇARPMASINA DİKKAT’

Sıcak çarpmasına karşı dikkatli olunması gerektiğini de belirten Prof. Dr. Kaynak, “Bu, aşırı sıcağa maruz kalma sonucu beden ısısını ayarlayan mekanizmanın bozulmasına bağlı hayati tehlikesi olan bir durumdur. İlerlemiş sıcak çarpması çok tehlikelidir. Tedavi edilse bile hastaların yüzde 20’sinde yaşamsal sorunlar doğabilir. İyileşenlerin ise sinir sisteminde bazı kalıcı hasarlar oluşabilir, denge ve koordinasyonlarının normale dönmesi ise uzun süre alabilir.

Ancak ilk belirtiler görüldüğünde tanı konur bilinç kaybından önce tedaviye başlanırsa iyileşme şansı oldukça yüksektir. Belirti gösteren hasta hemen serin bir yere alınmalı, sıkı giysileri gevşetilmeli. Solunum yolu kontrol edilip gerekirse suni teneffüs yapılmalı. Ateş 39 dereceye düşünceye kadar su veya vantilatörle hasta soğutulmaya çalışılmalı. Sonrasında da sağlık kurumuna götürülmeli” ifadelerini kullandı.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Öz Sağlık-İş Sendikası üyeleri eylem yaptı

Sonraki Haber

Doç. Dr. Demirtaş: Fosil yakıtların tüketimi azaltılmalı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Uluslararası suç örgütü lideri Fatih'te sahte kimlikle yakalandı
Yerel Haberler

Uluslararası suç örgütü lideri Fatih’te sahte kimlikle yakalandı

7 Ekim 2026
Güvercin kümesinde uyuşturucu bulundu; 1 tutuklama
Yerel Haberler

Güvercin kümesinde uyuşturucu bulundu; 1 tutuklama

7 Ekim 2026
Elazığ'da mevzuata aykırı tıbbi atık imhasına 501 milyon 568 bin TL ceza
Yerel Haberler

Elazığ’da mevzuata aykırı tıbbi atık imhasına 501 milyon 568 bin TL ceza

7 Ekim 2026
Çekmeköy’de 2 işçiyi uzun namlulu silahla tehdit eden 2 şüpheli yakalandı
Yerel Haberler

Çekmeköy’de 2 işçiyi uzun namlulu silahla tehdit eden 2 şüpheli yakalandı

7 Ekim 2026
Polisin 'dur' ihtarına uymayan alkollü sürücüye 343 bin lira ceza
Yerel Haberler

Polisin ‘dur’ ihtarına uymayan alkollü sürücüye 343 bin lira ceza

7 Ekim 2026
KKTC'de gemi kazasında cansız bedenine ulaşılan Mahmut toprağa verildi
Yerel Haberler

KKTC’de gemi kazasında cansız bedenine ulaşılan Mahmut toprağa verildi

7 Ekim 2026
Sonraki Haber
Doç. Dr. Demirtaş: Fosil yakıtların tüketimi azaltılmalı

Doç. Dr. Demirtaş: Fosil yakıtların tüketimi azaltılmalı

En Güncel Haberler

AK Parti'li Çelik: Hiçbir karanlık nokta kalmayacaktır
Politika

AK Parti’li Çelik: Hiçbir karanlık nokta kalmayacaktır

7 Ekim 2026
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki Ebola salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 4 bin 178’e yükseldi
Dış Haberler

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’ndeki Ebola salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 4 bin 178’e yükseldi

7 Ekim 2026
Pezeşkiyan ile Putin telefonda görüştü
Dış Haberler

Pezeşkiyan ile Putin telefonda görüştü

7 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Malatya’da otizmli bireyler için özel eğitim sınıfı açıldı

7 Ekim 2026
Yaşam

Gazze için Antalya’da sessiz yürüyüş; binlerce öğrenci tek yürek oldu

7 Ekim 2026
Yaşam

Kahramanmaraş’tan başlayan kutsal yolculuk: Yürüyerek ve otostop çekerek umreye gidiyor

7 Ekim 2026
Yaşam

Türk devletleriyle ortak uzay modülü hedefi

7 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Türk sinemasının "Altın Çocuğu" Göksel Arsoy son yolculuğuna uğurlandı

Türk sinemasının “Altın Çocuğu” Göksel Arsoy son yolculuğuna uğurlandı

- Haberton
7 Ekim 2026

Hayatını kaybeden usta oyuncu Göksel Arsoy, Barbaros Hayrettin Paşa Camii’nde öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası Zincirlikuyu Mezarlığı’nda son...

7 Ekim 2023’ten bugüne Gazze: Üç yılda on binlerce ölüm, büyük yıkım

Yapay zekâ etiği ve AI regülasyonu: Türkiye’de yapay zekâ için hukuki sorumluluk dönemi başlıyor mu?

Ahilikten e-ticarete: 800 yıllık esnaf kültürü dönüşüyor

Gençlerde kanser vakaları artıyor mu? Dünya Kanser Araştırma Fonu yeni verileri açıkladı

Güncel Haber

AK Parti'li Çelik: Hiçbir karanlık nokta kalmayacaktır

AK Parti’li Çelik: Hiçbir karanlık nokta kalmayacaktır

7 Ekim 2026
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki Ebola salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 4 bin 178’e yükseldi

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’ndeki Ebola salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 4 bin 178’e yükseldi

7 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton