6 Ağustos 2026, Perşembe
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - İş Dünyası - Edirne’de fırıncılar ETSO Başkanı’nı istifaya çağırdı

Edirne’de fırıncılar ETSO Başkanı’nı istifaya çağırdı

Haberton - Haberton
6 Aralık 2021
- İş Dünyası
Okuma Süresi:6 dakikalık okuma
A A
0
Edirne'de fırıncılar ETSO Başkanı'nı istifaya çağırdı

Edirne'de fırıncılar ETSO Başkanı'nı istifaya çağırdı

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Edirne’de fırıncılar zam taleplerini kabul etmeyen Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt’u istifaya çağırdı

Edirne’de 210 gram ekmeği 1 lira 50 kuruştan satmaları gerekirken, gramını 200’e düşürüp fiyatını 2 liraya çıkaran fırıncılar, zam taleplerini kabul etmeyen Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Recep Zıpkınkurt’u istifaya çağırdı. Edirne Fırıncılar Derneği Başkanı Yılmaz Canbaz’ın, göstermelik halkçı tavırlar sergileyip fırıncı esnafını halk düşmanı ilan ettiğini belirttiği Zıpkınkurt ise “Edirne’deki tüm iş dünyasını temsil ediyorum, yalnız fırıncıları değil” diye karşılık verdi.

Edirne Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (EDESOB), kentte fırıncıların zam talebine olumlu yanıt vererek kilo fiyatını 10 liraya çıkardı, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ise bu isteğe cevap vermedi. Esnaf ve Sanatlar Odası’na kayıtlı fırıncılar ekmeğin girdi maliyetini gerekçe gösterip, 250 gramını 2 liradan sattıkları ekmeğin gramajını 200’e düşürüp aynı fiyattan satmaya başladı. Fırıncıların tepki gösterdiği ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt, basın toplantısı düzenleyerek, üyelerinin uyguladığı fiyatın yasal olmadığını, talep ettikleri fiyatın ise Türkiye ortalamasının üstünde olduğunu belirterek, “Şimdi yeni fiyat talepleri var. Kilosuna 12 lira 50 kuruş istediler. Türkiye’de 12,50’lik bir il var mı? Edirne, farklı bir yer mi, farklı bir cumhuriyet mi ki böyle bir fiyat istiyorsun?” dedi.

" Kilosuna 12 lira 50 kuruş istediler. Türkiye'de 12,50'lik bir il var mı? Edirne, farklı bir yer mi, farklı bir cumhuriyet mi ki böyle bir fiyat istiyorsun?"
” Kilosuna 12 lira 50 kuruş istediler. Türkiye’de 12,50’lik bir il var mı? Edirne, farklı bir yer mi, farklı bir cumhuriyet mi ki böyle bir fiyat istiyorsun?”

‘BİR AN ÖNCE İSTİFAYA DAVET EDİYORUZ’

Edirneli fırıncılar da bir restoranda bir araya gelerek, ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt’u istifaya davet etti. Zıpkınkurt’un, son yaptığı toplantıda fırıncıları haksız yere eleştirdiğini ve halk düşmanı ilan ettiğini söyleyen Edirne Fırıncılar Derneği Başkanı Yılmaz Canbaz, “Üyesi olduğumuz kurumun başındaki ismin bize olan tavrını kabul edemeyiz. Sayın Zıpkınkurt’un bizim oylarımızla, desteğimizle, hatta ve hatta verdiğimiz aidatlarla oturduğu koltuğu bir an önce boşaltmasını istiyor ve kendisini istifaya davet ediyoruz. İstifasının ardından da bizden özür dilerse, özrünü kabul etmeyi düşünebiliriz” dedi.

Fırıncılar olarak 2019’dan bu yana 8 kez zam talebi verdiklerini yineleyen Canbaz, “2019 yılından bu yana Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği 2 defa ekmeğe fiyat güncellemesi yaptı. Şimdi merak ediyoruz. Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği üyeleri farklı bir cumhuriyette mi yaşıyor da üyesi olan fırıncıları üretim maliyetlerindeki artışlara ezdirmeyerek ekmek tarifesini güncelliyor? Esnaf odası üyesi arkadaşlarımız ekmeği, kilosunu 10 liradan satarken, odamız bizden ekmeğin kilosunu 7 liradan satmamızı istiyor.

Farklı bir ülkede yaşıyorsak, Sayın Başkan’ın bunu bize yazılı olarak bildirmesini bekliyoruz. Esnaf odaları üyeleri unu 500’e alıyor da, Ticaret Odası üyeleri 100 liraya mı alıyor? Biz de bu ülkede yaşıyoruz. Ülkede yaşanan krizden biz de etkileniyoruz. Göstermelik olarak halkçı tavırlar sergileyen oda başkanı, halkın ekmeğiyle oynadığını henüz anlayabilmiş değil” diye konuştu.

‘AKLIMIZI ZIPKINKURT’A KİRAYA VERMİŞİZ, YENİ FARKINA VARDIK’

Fırıncıların oyları sayesinde Zıpkınkurt’un ETSO başkanlığına giden yolunun açıldığını belirten Canbaz, “Sayın Başkan hiç utanmadan sıkılmadan, ‘Fırıncılar akıllarını kiraya vermişler’ diyor. Kendisi doğru söylüyor. Fırıncılar, 2018 yılında ETSO seçimlerinde Recep Zıpkınkurt başkan olsun diye elinden geleni yaptı. Bulunduğumuz gruptaki tüm rakiplerini egale etmesini sağladı ve onun başkanlığa giden yolunu açtı. Biz farkında olmadan o seçimde aklımızı kiraya vermişiz. Maalesef Recep Zıpkınkurt’u başkan seçtirmişiz. Aklımızı kiraya verdiğimiz konusunda Recep Zıpkınkurt haklı. 2018 yılında aklımızı kiraya vermişiz, bunun yeni farkına varabildik” dedi.

‘İLÇELER CEZA VERMEZKEN ETSO EN ÜST SEVİYEDEN CEZA VERDİ’

ETSO’nun, Ticaret İl Müdürlüğü’nün tutanakları doğrultusunda üyesine en üst seviyeden ceza verdiğini belirten Canbaz, “Edirne ili ve tüm ilçelerinde dahil olmak üzere tüm fırıncılara geçtiğimiz yıl tarifesiz ekmek satmaktan tutanaklar düzenlendi. Bu tutanaklar merkezde ETSO ve Esnaf Odaları üyelerine ve tüm ilçelerdeki fırıncılar için tutuldu. Yani Edirne’deki ilçeler de dahil toplam 91 fırıncıya tutanaklar tutuldu. Yaşanan süreç valilik ve belediyenin araya girmesiyle tatlıya bağlandı. O gün tutulan tutanaklar, Ticaret İl Müdürlüğü tarafından ETSO’ya gönderilmiş. Ticaret İl Müdürlüğü ETSO’ya, ‘Disiplin Kurulu’nu topla, bunlara ceza ver’ demiş.

Tutanaklar sonucunda Keşan Ticaret ve Sanayi Odası disiplin kurulu ve meclisi ceza kesmedi, Uzunköprü Ticaret Odası disiplin kurulu ve meclisi ceza kesmedi. Edirne ili ve 8 ilçesindeki esnaf odaları da ceza kesmeyi uygun görmedi. Aynı yazı Esnaf Sanatkarları odalarına da gitti. Orada da disiplin toplanmış, konu yönetime gelmiş ve yönetimde ilçelerde olduğu gibi ceza kesmeye gerek olmadığı kararı alarak Ticaret İl Müdürlüğü’ne bildirmiştir. Ama ETSO, en ağır cezayı üyesine kesmeyi uygun görmüştür. Uzunköprü, Keşan, İpsala, Enez, Havsa ceza vermemiş de ETSO niye ceza vermiş? Hadi ceza verdin de neden en üst seviyeden ceza verdin? Fırıncının kızdığı nokta da bu” diye konuştu.

‘O FIRINDA İHTİYAÇ SAHİPLERİ İÇİN UCUZ SATILIYOR’

ETSO’nun, kendilerinden aldığı maliyet hesabını basınla paylaştığını, kendi maliyet hesabı olmadığını da söyleyen Canbaz, “Bugüne kadar ekmek konusunda maliyet hesabı yapmışlığı yoktur. Bizim verdiğimiz maliyet hesabını basına göstermektedir. Onun ve aklını kiraya verdiği genel sekreteri ekmek maliyeti hesabını bilmez.  Evet Edirne’de bazı fırınlarımızda ekmeği ucuza satmaktayız. Bu arkadaşlarımız da bizim üyemiz. Bunları göstererek, ‘Madem zarar ediyorsunuz bunlar nasıl bu ekmeği bu fiyata satabiliyor?’ diyor.

Biz bu fırınlarda ihtiyaç sahiplerine belirli sayıdaki ekmeği ucuza satarak, fakir fukaranın da evine ekmek götürmeyi hedeflediğimiz için ucuza ekmek satılıyor. Bizlerin, ihtiyaç sahibi fakir fukarayı, evine ekmek götürmekte zorluk çeken halkı da düşünmemiz gerekli. Bunu da kimseyi rencide etmeden yapmanın peşindeyiz. Bugün zararına ekmek satıyorsak, ihtiyaç sahibine destek olmak içindir. Bugün bunu yaptığımız gibi, fırıncı esnafı ayakta durduğu sürece de yapmaya devam edecektir. ETSO Başkanı bizim yaptığımızı fark edemeyecek kadar halktan uzak olduğunu bir kez daha göstermiştir” dedi.

İstifaya davet edilen ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt ise, “Ben Edirne’deki tüm iş dünyasını temsil ediyorum. Yalnız fırıncıları değil” karşılığını verdi.

Etiketler: Edirne
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

HDP’li vekillerin dokunulmazlık dosyası TBMM’de

Sonraki Haber

Türk Telekom’dan girişimcilere nakit desteği

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Akıllı üretim sistemlerini yönetecek dijital fabrika operatörleri yetiştirilecek
İş Dünyası

Akıllı üretim sistemlerini yönetecek dijital fabrika operatörleri yetiştirilecek

5 Ağustos 2026
Akkuyu NGS’nin devreye alınma sürecini Türk tedarikçiler değerlendirdi
İş Dünyası

Akkuyu NGS’nin devreye alınma sürecini Türk tedarikçiler değerlendirdi

5 Ağustos 2026
BTSO, TEKNOSAB KOBİ OSB ile yeni ekosistem kuruyor
İş Dünyası

BTSO, TEKNOSAB KOBİ OSB ile yeni ekosistem kuruyor

4 Ağustos 2026
TCMB Başkanı Karahan, ETSO'da ekonomi istişare toplantısına katıldı
İş Dünyası

TCMB Başkanı Karahan, ETSO’da ekonomi istişare toplantısına katıldı

4 Ağustos 2026
Ekonomist dergisinin ‘Türkiye’nin En Güçlü 50 İK Lideri’ araştırması açıklandı
İş Dünyası

Ekonomist dergisinin ‘Türkiye’nin En Güçlü 50 İK Lideri’ araştırması açıklandı

4 Ağustos 2026
Yarının Köyleri eğitimleriyle kırsalda ürünler markaya dönüşüyor
İş Dünyası

Yarının Köyleri eğitimleriyle kırsalda ürünler markaya dönüşüyor

4 Ağustos 2026
Sonraki Haber
Türk Telekom'dan girişimcilere nakit desteği

Türk Telekom'dan girişimcilere nakit desteği

En Güncel Haberler

Kayseri'de ‘kız meselesi’ nedeniyle çıkan bıçaklı kavgada 2 kişi yaralandı
Yerel Haberler

Kayseri’de ‘kız meselesi’ nedeniyle çıkan bıçaklı kavgada 2 kişi yaralandı

6 Ağustos 2026
Kayseri’de inşaattaki cinayetin şüphelileri yakalandı
Yerel Haberler

Kayseri’de inşaattaki cinayetin şüphelileri yakalandı

6 Ağustos 2026
Serinlemek için girdiği gölde kayboldu
Yerel Haberler

Serinlemek için girdiği gölde kayboldu

6 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Okul saldırısında ölen Adnan Göktürk’ün babası: Cumhurbaşkanımız taleplerimizi olumlu karşıladı

5 Ağustos 2026
Yaşam

2 yaşındaki bebeği Heimlich manevrasıyla kurtaran personele ödül

5 Ağustos 2026
Yaşam

Çiftliğin havalandırması arızalanınca 4 bin tavuk öldü

5 Ağustos 2026
Yaşam

Denizde boğulma tehlikesi geçiren Batın, kurtarılamadı

5 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Komisyonda şehit ve gazi ailelerinin haklarına ilişkin teklif görüşüldü

Komisyonda şehit ve gazi ailelerinin haklarına ilişkin teklif görüşüldü

- Haberton
5 Ağustos 2026 - Güncellenme Tarihi 6 Ağustos 2026

TBMM Milli Savunma Komisyonu, şehit ve gazi ailelerine ilişkin düzenlemeleri de içeren, ‘Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni görüşmek...

Yapay zekâ dolandırıcılığı nedir? Sesinizi ve görüntünüzü kopyalayarak hedef alabiliyorlar

İnsanlar neden giderek daha unutkan oluyor? Günlük alışkanlıklar hafızayı sessizce zayıflatıyor

Sürekli terleme hangi hastalıkların habercisi olabilir?

Kelebekler gerçekten sadece 1 gün mü yaşıyor? Yıllardır doğru sanılan bilgi ortaya çıktı

Güncel Haber

Kayseri'de ‘kız meselesi’ nedeniyle çıkan bıçaklı kavgada 2 kişi yaralandı

Kayseri’de ‘kız meselesi’ nedeniyle çıkan bıçaklı kavgada 2 kişi yaralandı

6 Ağustos 2026
Kayseri’de inşaattaki cinayetin şüphelileri yakalandı

Kayseri’de inşaattaki cinayetin şüphelileri yakalandı

6 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton