17 Temmuz 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - EBA’daki tıkanmadan dolayı başka metotlar oluşturuluyor

EBA’daki tıkanmadan dolayı başka metotlar oluşturuluyor

Haberton - Haberton
22 Eylül 2020 - Güncellenme Tarihi 23 Ağustos 2021
- Politika, Ak Parti Haberleri
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
EBA'daki tıkanmadan dolayı başka metotlar oluşturuluyor

EBA'daki tıkanmadan dolayı başka metotlar oluşturuluyor

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Öğrencilerimizin büyük kısmının erişimiyle ilgili bir sıkıntı olmadığını görüyoruz. Bu yoğunluktan ve EBA’daki tıkanmadan da bunu anlıyoruz. Erişemeyen çocuklarımız için başka yollar, metotlar oluşturuyoruz ki EBA Destek Noktası, okullardaki bazı çalışmalar, bir takım bağışlar MEB’in organizasyonları hepsi peşpeşe gelecek” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, online eğitim programı EBA’da yaşanan yoğunluğa ilişkin, “Dünyanın çok büyük sitelerinde duraklamalar, aksaklıklar oluyor ve belli zaman sonra bunlar gideriliyor.Şu anda da arkadaşlarımız bu çalışmanın içerisindeler. Ve bu alt yapı giderek daha da güçlenecek ve bu talebin karşılanması için de her türlü tedbiri alıyoruz. Bu anlamda EBA Destek Merkezleri sayısı bugün itibarıyla 8 bin 668 oldu. Akşama kadar 9 bin olur sanırım” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bakanlıkta düzenlenen ‘Okuyan Balık Sesli Elektronik Kütüphanesi’ tanıtım programına katıldı. Bakan Selçuk ‘Okuyan Balık Sesli Elektornik Kütüphanesi’nin kültürel bir çalışma olduğunu çocukların daha çok okuması için dijital platformlarda da bu tür çalışmaları başlattıklarını belirtti. Bakan Selçuk, ilkokuldaki çocukların okuma zevklerini geliştirmek, onlara daha anlamlı içerikler kurabilmek için güzel bir fırsat olan ‘Okuyan Balık’ plaformuna ilişkin “Bu fırsatın en önemli boyutu şu; biz çocuklarımızın hikayelerle birbirlerini tanımalarını, birbirlerine yönelik olarak empati ve duyguları paylaşma hususlarında çaba göstermelerini önemsiyoruz.

Biz bu çalışmaları hazırlarken bilim insanlarının desteklerini gündeme getirdik ve onların çabalarıyla beraber bu ürün ortaya çıktı. Disiplinler arası bir yaklaşım ortaya çıktı. Aynı zamanda müfredatın içerikleriyle bağlantılı şekilde çalışma yapıyorlar. Buradaki hikayeler arasında bir bağlantıdan söz ediyoruz. Bir anlamda okuma davranışlarını disiplinler arası yaklaşımla ele alma şansımız var. Dil becerilerini, gelişimi ve çocukların hayal gücünü destekleyen bir yaklaşım sergiledi. Kültürümüz üzerinden de dikkatle gitmeye çalıştık. Okuyan Balık sitesi bütün ailelere tavsiyemizdir. Bu doğrultuda öğretmenlerimiz bu hikayede kendi derslerini işlerken de yararlanacaklar” diye konuştu.

‘KATILIM BEKLEDİĞİMİZİN ÜSTÜNDEYDİ’

Bakan Selçuk, programın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Selçuk, öğrencilerin aylar sonra ders başı yaptığının hatırlatılması üzerine “İlk gün itibarıyla katılım beklediğimizin çok üstündeydi. Bu bizi çok mutlu etti. Bir hafta içinde genel sayılar da gelecek; ama ilk gün ilk izlenimimiz bütün il ve ilçelerden özellikle birinci sınıflardan yüksek bir katılımımız vardı. Bundan dolayı çok mutlu olduk. Kontrollü bir şekilde bütün öğretmenlerimiz bütün okul müdürleri bu işe kendilerini adadılar. Herhangi bir sorun olmadı” dedi.

‘EBA DESTEK MERKEZİ 8 BİN 668 OLDU’

Bakan Selçuk, EBA’da yaşanan yoğunluğa ilişkin, “Bu aslında bizim içim olumlu da bir haber. İnanılmaz bir talep var. Ve bu özellikle yüz yüze eğitimin başladığı günlerde büyük bir sıçrama oluştu. Bununla ilgili teknik arkadaşlar çalışıyorlar. Dünyanın çok büyük sitelerinde kimi zaman duraklamalar, aksaklıklar oluyor ve belli zaman sonra bunlar gideriliyor. Su anda da arkadaşlarımız bu  çalışmanın içerisindeler. Ve bu alt yapı giderek daha da güçlenecek ve bu talebin karşılanması için de her türlü tedbiri alıyoruz ve almaya devam edeceğiz. Bu anlamda EBA Destek Merkezleri sayısı bugün itibarıyla 8 bin 668 oldu. Akşama kadar 9 bin olur sanırım. Oralarda da çok daha rahat bir erişim imkanı olacak. Gereken tedbirler alınıyor” diye konuştu. 

‘KARARA UYMAYAN OKULLARA CEZALAR VERİLİR’

Bakan Selçuk, bazı özel okulların tüm kademelerdeki öğrencileri okula çağırmasıyla ilgili soruyu “Özel okulların tüm kademedeki öğrencileri okula çağırdığı iddiası var. Bazı özel okulların bütün sınıflarda öğrencilerini almasıyla ilgili bir takım haberler bize de ulaşıyor. Ama çok net olarak bir şeyi söylemek isterim; Bununla ilgili tüm takipler yapılıyor ve derhal soruşturma açılması bu konularla ilgili müeyyidelerin, yaptırımların, cezaların hayata geçirilmesi söz konusu. Bu ulusal düzeyde alınan bir karar. Kısmi olarak çok az da olsa bu karara uymayan okullarımız varsa gereken tedbirler alınır, cezalar verilir” ifadelerini kullandı. 

‘ERİŞEMEYEN ÇOCUKLARIMIZ İÇİN BAŞKA METOTLAR OLUŞTURUYORUZ’

Bakan Selçuk, bilgisayar ve internet sıkıntısı yaşayan öğrencilerin durumuyla ilgili de “Bakanlık olarak biz zaten konuyla ilgili bir takım çabaların içindeyiz. EBA Destek Merkezlerinin sayısını ifade ettim. Aslında bunun da çözüm yollarından bir tanesi olduğunu vurgulamak istedim. Hayırseverlerimizin destekleri var. Ülke ölçeğinde valilik, kaymakamlık, il ve ilçe müdürlükleri, muhtarlıklar yoğun bir şekilde konuyla ilgili katkı sağlamaya çalışıyorlar. Öğrencilerimizin büyük kısmının erişimiyle ilgili bir sıkıntı olmadığını görüyoruz. Bu yoğunluktan ve EBA’daki tıkanmadan da bunu anlıyoruz. Erişemeyen çocuklarımız için başka yollar, metotlar oluşturuyoruz ki EBA Destek Noktası, okullardaki bazı çalışmalar, bir takım bağışlar MEB’in organizasyonları hepsi peşpeşe gelecek” dedi.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Türk diasporasını asimilasyondan korumak mümkün

Sonraki Haber

Barajlardaki doluluk oranı düşmeye devam ediyor

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Uraloğlu: Mavi vatanımızda çıkarlarımızı koruyacağız
Politika

Mavi vatanımızda çıkarlarımızı koruyacağız

16 Temmuz 2026
Tarım ve Orman Bakanlığı 1874 personel alımı sürecini başlatıyor
Politika

Tarım ve Orman Bakanlığı 1.874 personel alımı sürecini başlatıyor

16 Temmuz 2026
Bakan Güler, Kuveyt Genelkurmay Başkanı Al-Shuraian'ı kabul etti
Politika

Bakan Güler, Kuveyt Genelkurmay Başkanı Al-Shuraian’ı kabul etti

16 Temmuz 2026
Bahçeli, DEM Parti heyeti ile bir araya geldi
Politika

Devlet Bahçeli, DEM Parti heyeti ile bir araya geldi

16 Temmuz 2026
Bakan Gürlek: Sivil toplum, hukuki denetimden kaçmanın kalkanı olamaz
Politika

Sivil toplum, hukuki denetimden kaçmanın kalkanı olamaz

16 Temmuz 2026
Bakan Kurum'un ismi, Malatya'da caddeye verildi
Politika

Bakan Kurum’un ismi, Malatya’da caddeye verildi

16 Temmuz 2026
Sonraki Haber
Barajlardaki doluluk oranı düşmeye devam ediyor

Barajlardaki doluluk oranı düşmeye devam ediyor

En Güncel Haberler

Ortak Türk Alfabesinin kültürel etkileri
Yazarlar

Ortak Türk Alfabesinin kültürel etkileri

17 Temmuz 2026
Kırık saç uçları nasıl onarılır? Uzmanlar sağlıklı ve güçlü saçlar için yapılması gerekenleri açıkladı
Moda ve Kadın

Kırık saç uçları nasıl onarılır? Uzmanlar sağlıklı ve güçlü saçlar için yapılması gerekenleri açıkladı

17 Temmuz 2026
Otomatik şanzıman arızası nasıl anlaşılır? Uzmanlar dikkat edilmesi gereken belirtileri açıkladı
Özel Haber

Otomatik şanzıman arızası nasıl anlaşılır? Uzmanlar dikkat edilmesi gereken belirtileri açıkladı

17 Temmuz 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Gençlik ve Spor Bakanlığı 550 personel alımı yapacak

17 Temmuz 2026
Yaşam

TÜBİTAK’tan köy okullarına bilim ve teknoloji desteği

16 Temmuz 2026
Yaşam

Tekirdağ açıklarında yunuslar görüntülendi

16 Temmuz 2026
Yaşam

Zeytinburnu’nda taksici cinayetinde ilk duruşma

16 Temmuz 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Tekirdağ'da devrilen TIR'ın sürücüsü öldü

Tekirdağ’da devrilen TIR’ın sürücüsü öldü

- Haberton
17 Temmuz 2026

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde Tem Otoyolu'nda devrilen TIR'ın sürücüsü Volkan Baykal, hayatını kaybetti. Kaza, saat 21.30 sıralarında Tem Otoyolu'nun Çorlu gişeler...

Otomatik şanzıman arızası nasıl anlaşılır? Uzmanlar dikkat edilmesi gereken belirtileri açıkladı

Sürekli susamak neyin belirtisi? Uzmanlar dikkat çeken 7 nedeni açıkladı

Bankalar kredi başvurusunu neden reddeder? İşte En sık karşılaşılan 8 sebep

Enflasyon neden düşmüyor? Uzmanlar fiyat artışlarının önüne geçilememesinin 5 nedenini açıkladı

Güncel Haber

Ortak Türk Alfabesinin kültürel etkileri

Ortak Türk Alfabesinin kültürel etkileri

17 Temmuz 2026
Kırık saç uçları nasıl onarılır? Uzmanlar sağlıklı ve güçlü saçlar için yapılması gerekenleri açıkladı

Kırık saç uçları nasıl onarılır? Uzmanlar sağlıklı ve güçlü saçlar için yapılması gerekenleri açıkladı

17 Temmuz 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton