7 Ağustos 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - İş Dünyası - Eartechnic’ten anlamlı gala: 50 çocuğa işitme cihazı desteği

Eartechnic’ten anlamlı gala: 50 çocuğa işitme cihazı desteği

Haberton - Haberton
29 Aralık 2025
- İş Dünyası
Okuma Süresi:6 dakikalık okuma
A A
0
Eartechnic’ten anlamlı gala: 50 çocuğa işitme cihazı desteği
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

İşitme teknolojileri alanında faaliyet gösteren Eartechnic tarafından İstanbul’da düzenlenen gala gecesinde, işitme kaybı yaşayan 50 çocuğa işitme cihazı desteği sunuldu.

Gala’yı düzenleyen ve gecenin bağışçılarından olan AGAC Inpro Group – Group Genel Müdürü Serhat Ağaç, “30’uncu yılımızı kutladığımız gala gecemizde büyük bir mutluluk ve gurur yaşıyoruz. Bu gecenin bizim için ayrıca çok özel bir anlamı var; Türkiye’nin dört bir yanından ulaştığımız, ihtiyaç sahibi yaklaşık 50 işitme kaybı olan çocuğa işitme cihazı bağışında bulunuyoruz. Yıllardır hem perakende, hem franchise hem de genel mağazalarımızla faaliyet gösteriyoruz. Böylesine anlamlı bir gecede bir araya gelmekten çok mutluyuz. Bizi sevenler de bu özel günde bizi yalnız bırakmadı. İnşallah hep birlikte güzel bir gece geçireceğiz” dedi.

İşitme teknolojileri alanında faaliyet gösteren yerli ve milli firma Eartechnic, İstanbul’da bir otelde 30. yılı kapsaında bir gala gecesi düzenledi. Galada işitme kaybı yaşayan çocuklar, aileleri ve bayi yetkilileri bir araya geldi. İşitme sağlığına yönelik toplumsal farkındalığın artırılmasının hedeflendiği gecede, 50 işitme kayıplı çocuğa işitme cihazı desteği gerçekleştirildi. Oyuncu Güven Kıraç, Erkan Can ve Tuba Ünsal’ın da katıldığı gecenin sonunda sanatçı Hakan Peker’ de sahne aldı. Aynı zamanda marka’nın kullanıcılarından olan modacı Cemil İpekçi yurt dışından görüntülü bağlanarak destek oldu.

‘ÜLKEMİZE HEM PRESTİJ HEM DE EKONOMİK AÇIDAN KATKI SUNMAYI AMAÇLIYORUZ’

Etkinlikte konuşan Eartechnic Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Ağaç, “Yaklaşık yirmi beş yıldır işitme cihazlarını ülkemizde üreten ve bugün dünyanın altmış ülkesine ihracat yapan bir şirketiz. İhracat yaptığımız ülkeler arasında dünyanın neredeyse tüm gelişmiş ülkeleri yer alıyor. Yüksek teknoloji üreterek ülkemize hem prestij hem de ekonomik açıdan katkı sunmayı amaçlıyoruz. Ancak yaptığımız çalışmaların tek bir amacı vardı: İnsanların içindeki merhamet duygusunu uyandırmak, sevgiye yol vermek. Çünkü insanlar başkalarını sevdikçe, hayatlarına dokundukça kendileri de mutlu oluyor.

Biz de bu anlayışla yola çıktık. Özellikle işitme sorunu yaşayan çocuklarımız, büyüme sürecinde çok ciddi zorluklarla karşı karşıya kalıyor. Yaşıtlarının gerisinde kalıyorlar. Tanı ve destek geç kaldığında hem öğrenme süreçlerinde sorun yaşıyorlar hem de yaşam standartları olumsuz etkileniyor. İlerleyen yıllarda ise okul hayatında, meslek edinmede ve iş bulma süreçlerinde ciddi sıkıntılarla karşılaşıyorlar” dedi.

‘İŞİTME KAYBI OLAN VE MADDİ İMKANI BULUNMAYAN TÜM ÇOCUKLARIMIZA KAPIMIZ AÇIK’

AGAC Inpro Group – Group Genel Müdürü Serhat Ağaç, “Bu gece 30’uncu yılımızı kutladığımız gala gecemizde büyük bir mutluluk ve gurur yaşıyoruz. Bu gecenin bizim için ayrıca çok özel bir anlamı var; Türkiye’nin dört bir yanından ulaştığımız, ihtiyaç sahibi yaklaşık 50 işitme kayıplı çocuğa işitme cihazı bağışında bulunuyoruz. Yıllardır hem perakende, hem franchise hem de genel mağazalarımızla faaliyet gösteriyoruz. Böylesine anlamlı bir gecede bir araya gelmekten çok mutluyuz. Bizi sevenler de bu özel günde bizi yalnız bırakmadı. İnşallah hep birlikte güzel bir gece geçireceğiz.

Bu vesileyle bağışçılara da bir mesaj iletmek istiyorum. Bu gecenin ana sponsoru olarak işitme kayıplı çocuklarımıza böyle bir katkı sunmuş olmaktan mutluluk duyuyoruz. Türkiye’nin dört bir yanındaki işitme kayıplı çocuklarımız için faaliyet gösteren İcaad Derneğimiz bünyesinde bir fon oluşturduk. İmkânlarımız doğrultusunda işitme kayıplı çocuklara destek vermeye devam ediyoruz. Buradan tüm Türkiye’ye seslenmek istiyorum: İşitme kaybı olan ve maddi imkânı bulunmayan tüm çocuklarımıza kapımız açık. Bu konuda Si-Ser mağazalarımızla iletişime geçmeleri halinde, elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız.”

‘İŞİTME ENGELLİ ÇOCUKLARIMIZA BU CİHAZLAR VESİLESİYLE YEPYENİ BİR YAŞAM ARMAĞAN EDİLECEK’

Büyük bir heyecan ve mutluluk içinde olduğunu söyleyen oyuncu Güven Kıraç, sözlerine şu şekilde devam etti:

‘’Elli kardeşimize, işitme engelli çocuklarımıza bu cihazlar vesilesiyle yepyeni bir yaşam armağan edilecek. Onların hayatındaki büyük bir duvar ortadan kalkacak. Dünyayı ve hayatı daha iyi algılayabilecek, yaşıtlarıyla eşit şartlarda yaşayabilecekler. Bu gerçekten fevkalade bir durum. Bu önemli gecede burada olmak bizim için büyük bir gurur ve onur meselesi. Ancak toplum olarak farkındalık konusunda yeterli seviyede olduğumuzu söyleyemeyiz. Sadece işitme engeli değil, birçok alanda ciddi eksiklerimiz var. Daha fazla empati kurabilen bir toplum olmayı diliyorum. 2026 yılının ülkemiz için daha bilinçli, daha duyarlı bir yıl olmasını temenni ediyorum.

Öncelikle farkında olmayı öğrenmemiz gerekiyor. Bu da doğrudan bir eğitim meselesi. Dönüp dolaşıp her şey eğitime dayanıyor. Eğitime gerçekten çok önem vermek gerekiyor. Eğitimli bireyler kendilerini geliştirdikçe, hayatta öncelik sıraları da değişmeye başlıyor. Sadece ‘yiyip içmek’ değil, ‘başka neler yapabilirim, kimi öncelemeliyim’ soruları gündeme geliyor. Bu değerlerin farkına varabilmek için eğitim çok önemli. Farkındalık oluşturmanın temelinde eğitim yatıyor ve bu, son derece kıymetli bir süreç.”

‘HERKESİN DAHA DUYARLI OLMASINI VE HER ŞEYE EMPATİYLE YAKLAŞMASINI İSTİYORUM’

Oyuncu Erkan Can ise “Benim kulağımda iki adet işitme cihazı var. Ben de bir işitme engelliyim. Hayatı uzun yıllar tek taraflı, yani mono duyarak yaşadım. Stereo, çok boyutlu bir işitme deneyimini yaşayamadım. Ancak bu işitme cihazları sayesinde yaşam konforum büyük ölçüde arttı. Daha önce çok sinirli ve agresif oluyordum. Olup olmayacak, incir çekirdeğini doldurmayacak konulara bile kolayca sinirlenebiliyordum. Ayrıca sesimin ayarını yapamıyordum; farkında olmadan çok yüksek sesle konuşuyordum. Çevremdekiler sık sık ‘Biraz yavaş’ ya da ‘Daha sakin konuş’ diyordu ama ben bunu kontrol edemiyordum. Küçük kardeşlerimiz de bu duruma maruz kaldığında, yani işitme yeterince olmadığında, iç dünyaları ciddi şekilde etkileniyor.

Duyduklarını birleştiremiyor, bütünleştiremiyorlar. Bu da zamanla içe kapanmaya ya da agresif davranışlara yol açabiliyor. Bu risk oldukça yüksek. İşte bu yüzden böyle bir etkinliğin düzenlenmesi son derece kıymetli. Bu firma sağ olsun, yıllardır bu çalışmaları yapıyor ve her yıl kartopu gibi büyüyerek devam ediyor. Bu gerçekten çok değerli bir katkı. Bunu maddi ölçütlerle değerlendirmek mümkün değil. Bu nedenle herkesin daha duyarlı olmasını ve her şeye empatiyle yaklaşmasını istiyorum. Yeni yılda her şeyin çok daha güzel olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

‘DAVET EDİLDİĞİMDE, BU GECENİN BİR PARÇASI OLMAK İSTEDİM’

Oyuncu Tuba Ünsal da “Bu gece gerçekten çok anlamlı. Davet edildiğimde, bu gecenin bir parçası olmak istedim. Çünkü çocukların dünyasında işitmek, sadece duymakla ilgili bir eylem değil. Bir çocuğun elinden bu imkanın alınması ve dünyaya bu şekilde bakmak zorunda kalması, onun kendini eksik hissetmesine neden olmamalı. Biz bugün burada, ‘Biz varız’ demek için bulunuyoruz. Bunu bir kader olmaktan çıkarabileceğimizi göstermek için buradayız. Bu organizasyonu gerçekleştiren yapı, Türk bir girişim. Bunu duyduğumda açıkçası çok şaşırdım. Çünkü dünyanın dört bir yanındaki akranlarıyla aynı yolda yürüyen, hatta birçok alanda onların önünde koşan bir girişimden bahsediyoruz. Türkiye’deki çocuklar için böyle bir çalışma yapıyor olmaları da son derece anlamlı” dedi.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Bolu’da kar kalınlığı yarım metreye ulaştı

Sonraki Haber

2025 yılının kelimesi ‘Dijital vicdan’ oldu

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Turkcell'in GNÇYTNK programı ile 252 öğrenci kariyerine ilk adımı attı
İş Dünyası

Turkcell’in GNÇYTNK programı ile 252 öğrenci kariyerine ilk adımı attı

7 Ağustos 2026
SunExpress'in üç gün üst üste günlük yolcu sayısı 71 bini aştı
İş Dünyası

SunExpress’in üç gün üst üste günlük yolcu sayısı 71 bini aştı

7 Ağustos 2026
İş Dünyası

EPDK, Petrol Piyasası 2025 Yılı Sektör Raporu’nu yayımladı

7 Ağustos 2026
Gercüş’te arıcılar son 10 yılın en iyi bal hasadını bekliyor
İş Dünyası

Gercüş’te arıcılar son 10 yılın en iyi bal hasadını bekliyor

7 Ağustos 2026
Kaplıcalarıyla ünlü Yalova'daki termal tesisler sıcak havaya rağmen doldu
İş Dünyası

Kaplıcalarıyla ünlü Yalova’daki termal tesisler sıcak havaya rağmen doldu

7 Ağustos 2026
Türkiye ile Vietnam arasında haftalık yolcu sefer sayısı 42'ye çıkacak
İş Dünyası

Türkiye ile Vietnam arasında haftalık yolcu sefer sayısı 42’ye çıkacak

6 Ağustos 2026
Sonraki Haber
2025 yılının kelimesi 'Dijital vicdan' oldu

2025 yılının kelimesi 'Dijital vicdan' oldu

En Güncel Haberler

Avcılar Belediyesi’ne yönelik operasyon: 12 şüpheliye tutuklama talebi
Öne Çıkan

Avcılar Belediyesi’ne yönelik operasyon: 12 şüpheliye tutuklama talebi

7 Ağustos 2026
'Casperlar' suç örgütüne yönelik 149 şüpheli hakkında yeni dava
Öne Çıkan

‘Casperlar’ suç örgütüne yönelik 149 şüpheli hakkında yeni dava

7 Ağustos 2026
İzmit Belediyesi'nde 'rüşvet' iddialarına ilişkin görüntüyü kayda alan Emre Can Özkar'ın ifadesi ortaya çıktı
Öne Çıkan

İzmit Belediyesi’nde ‘rüşvet’ iddialarına ilişkin görüntüyü kayda alan Emre Can Özkar’ın ifadesi ortaya çıktı

7 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Tekirdağ’da Kur’an kursu öğrencileri, harçlıklarını Filistin’e bağışladı

7 Ağustos 2026
Yaşam

Böbrek hastası Zehra’nın ‘Ay’ı gözlemleme hayali’ gerçek oldu

7 Ağustos 2026
Yaşam

İtfaiyeci baba, kızını kortlarda şampiyonluğa hazırlıyor

7 Ağustos 2026
Yaşam

3’üncü Selim’in türbesinin örtüsü, Diyarbakır’da ilmek ilmek işleniyor

7 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

6 yaşındaki Miraç ve Yaman’ın, Saros Körfezi’nde paramotorla uçuş heyecanı

6 yaşındaki Miraç ve Yaman’ın, Saros Körfezi’nde paramotorla uçuş heyecanı

- Haberton
7 Ağustos 2026

Edirne’nin Saros Körfezi’ne kıyısı bulunan Enez ilçesine bağlı Karaincirli köyü sahilinde paramotorla ilk kez uçuş yapan Miraç Sarı (6) ve...

Aşırı Kıskançlık Neden Olur? Sürekli Kıskanma Hissinin Altında Hangi Nedenler Yatabilir?

Para Biriktirmeye Nereden Başlanmalı? Uzmanlardan Etkili Tasarruf İçin İlk Adımlar

Sabah uyanınca ilk 10 dakikada yapılan bu hata gün boyu yorgun hissettiriyor

Yazın Araç Neden Hararet Yapar? En Yaygın Nedenler ve Alınabilecek Önlemler

Güncel Haber

Avcılar Belediyesi’ne yönelik operasyon: 12 şüpheliye tutuklama talebi

Avcılar Belediyesi’ne yönelik operasyon: 12 şüpheliye tutuklama talebi

7 Ağustos 2026
'Casperlar' suç örgütüne yönelik 149 şüpheli hakkında yeni dava

‘Casperlar’ suç örgütüne yönelik 149 şüpheli hakkında yeni dava

7 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton