6 Haziran 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika -  e-ticaret platformlarında kadın girişimcilere pozitif ayrımcılık yapılacak

 e-ticaret platformlarında kadın girişimcilere pozitif ayrımcılık yapılacak

Haberton - Haberton
5 Aralık 2025
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
 e-ticaret platformlarında kadın girişimcilere pozitif ayrımcılık yapılacak
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, “e-ticaret platformlarında kadın girişimcilere pozitif ayrımcılık yapacak imkanları sağlamak için çalışmalarımız var” dedi.

Diyarbakır İş Kadınları Derneği (DİKAD) tarafından, kentteki bir otelin toplantı salonunda ‘2’nci Ekonomi Kadın Zirvesi Programı’ düzenlendi. Programa Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Vali Murat Zorluoğlu, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Suna Kepolu Ataman, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ayşe Serra Bucak Küçük, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamuran Eronat, Doğu ve Güneydoğu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (DOGÜNSİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Devrim Türk, DİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Müzeyyen Kaya, kadın girişimciler ve davetliler katıldı. Açılış konuşmalarının ardından programa katılan kadın girişimcilere plaketleri takdim edildi.

‘KADIN GİRİŞİMCİLERİN DESTEKÇİSİ OLMAYA GAYRET EDİYORUZ’

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, kadın girişimcilere yönelik desteklerin arttırıldığını ifade ederek, “5 Aralık 2025 Türkiye’de kadınlara seçme ve seçilme hakkının verildiği bir gün, 91’inci yıl dönümünü yaşıyoruz ve bu önemli günde Diyarbakır’da, kadın girişimcilerin yapmış olduğu bir programda kadınlarımızla birlikteyiz. Özellikle Diyarbakır İş Kadınları Derneği’nin yapmış olduğu başarılı programda biz de Ticaret Bakanlığı olarak kendine her zaman destek verdiğimizi, her zaman kadın girişimcilerimizin yanında olduğunu bir kez daha ifade etmiş olduk. Özellikle kadın kooperatiflerimize vermiş olduğumuz desteklerle kadın girişimciliğini destekliyoruz. Aynı zamanda e-ticaret platformlarında ticaret yapmak isteyen kadın girişimcilere pozitif ayrımcılık yapacak imkanları sağlamak için çalışmalarımız var. İnşallah çok kısa bir zaman içinde bunları da kamuoyuyla paylaşacağız.

Yine aynı şekilde kadın kooperatiflerimizin bazı kuruluş masrafları ile ilgili muafiyetler tanıdık. Yine aynı şekilde onların barkodla ilgili olan, gıda laboratuvarlarıyla ilgili olan ücretlerinde de ciddi indirimleri getirmiş olduk geçtiğimiz dönemde. Kadın kooperatiflerine, özellikle makine teçhizatı desteğini 400 bin liradan 1 milyon liraya çıkardık. Azami iki personel desteğini de 532 bin liraya kadar çıkardık ve fuar desteğini de 60 bin liradan 150 bin liraya çıkardık. Ticaret Bakanlığı olarak biz her zaman Türkiye’deki kadın girişimcinin, kadınların kurmuş olduğu kooperatiflerin, iş yerlerinin şirketlerin ve anonim şirketlerinin destekçisi olmaya gayret ediyoruz. Bugün de burada bu başarılı programı organize eden DİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Müzeyyen Hanım’a ve onun çok değerli yönetim kuruluna da ayrıca teşekkür ediyorum. Bu toplantının inşallah hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

‘HUZURUN VE BARIŞIN HAKİM OLMASINI EN ÇOK İSTEYEN KADINLARDIR’

‘Terörsüz Türkiye’ süreciyle Diyarbakır’ın artık güzel bir gelecek hayal ettiğini belirten DİKAD Başkanı Müzeyyen Kaya, “Bugün 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü. Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kadınlara ülkemizde 1934 yılında seçme ve seçilme hakkı verildi. Ve bu hakla aslında kadınların artık hem sadece siyasette değil ekonomide, kamu alanlarında, karar alma mekanizmalarında da aslında önü açıldı. Bugün bizler de Diyarbakırlı iş kadınları olarak bir zirve planladık. Yıllardır maalesef talihsiz kaderimizden dolayı bu kente yatırımlar yapılmadı. Bu kentte kadınların önü tıkandı, acılar çekildi. Bu kente kadınlar ağladı. Ama bugün yeni süreçle, ‘Terörsüz Türkiye’ süreciyle Cumhurbaşkanımızın attığı adımla bu bölgede yatırımlar, istihdamlar, markalaşmalar, zirveler yapılıyor.

Huzurun ve barışın hakim olmasını en çok isteyen kadınlardır. Çünkü kadınlar maalesef terörün en fazla acı çekeni oldu, en fazla mağdur olanı oldu. Artık bundan süreçte artık Diyarbakır işle anılsın, ekonomiyle anılsın, yatırımlarla anılsın, markalaşan bir kadın topluluğu olsun istedik. Bugün burada İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen projeyle zirvemizi gerçekleştiriyoruz. Bu zirvenin ön ayağı olarak 350 kadın ağırlıklı gençlerimizle beş ayrı program yaptık. Onlarla girişimciliğe dair çalışmalar yaptık ve bugün bu salonda hem kendilerinin de katıldığı hem yüzlerce Diyarbakırlı iş kadınının katıldığı bir zirve gerçekleştireceğiz. Artık Diyarbakır bunları konuşuyor. Diyarbakır huzurun gölgesinde, barışın gölgesinde güzel bir gelecek hayal ediyor” diye konuştu.

Program, ‘Marka yaratan kadın girişimciler’ panelleriyle devam etti.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Mardin’de ‘Asayiş ve Güvenlik Değerlendirme Toplantısı’ düzenlendi

Sonraki Haber

Arka Sokaklar’da duygu yüklü sahil buluşması

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Tekin: Bilgiyi beceriye dönüştürecek paradigmayı inşa etmek gerekiyor
Politika

Bilgiyi beceriye dönüştürecek paradigmayı inşa etmek gerekiyor

6 Haziran 2026
Bakan Çiftçi: Savunma sanayi yatırımları, 'Türkiye Yüzyılı'nın en stratejik hamlelerindendir
Politika

Savunma sanayi yatırımları, ‘Türkiye Yüzyılı’nın en stratejik hamlelerindendir

6 Haziran 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hizmet ihracatımız 2002 yılındaki 14 milyar dolardan geçen yıl 122,6 milyar dolara ulaştı
Politika

Hizmet ihracatımız 2002 yılındaki 14 milyar dolardan geçen yıl 122,6 milyar dolara ulaştı

6 Haziran 2026
Politika

Emine Erdoğan’dan Sıfır Atık Festivali ve Forumu’na ilişkin paylaşım

6 Haziran 2026
Ağıralioğlu'ndan CHP'ye komisyon eleştirisi
Politika

Ağıralioğlu’ndan CHP’ye komisyon eleştirisi

6 Haziran 2026
KOSGEB Kapasite Geliştirme Destek Programı'nda destek üst limiti 30 milyon TL'ye yükseltildi
Politika

KOSGEB Kapasite Geliştirme Destek Programı’nda destek üst limiti 30 milyon TL’ye yükseltildi

6 Haziran 2026
Sonraki Haber
Arka Sokaklar'da duygu yüklü sahil buluşması

Arka Sokaklar'da duygu yüklü sahil buluşması

En Güncel Haberler

Mahmutbey Metro Hattı'nda teknik arıza; istasyonlarda yoğunluk oluştu
Öne Çıkan

Mahmutbey Metro Hattı’nda teknik arıza; istasyonlarda yoğunluk oluştu

6 Haziran 2026
Takip ettiği eski komşusunu bıçakladı, 'Gönül ilişkimizi kullanıp beni dolandırdı' dedi
Yerel Haberler

Takip ettiği eski komşusunu bıçakladı, ‘Gönül ilişkimizi kullanıp beni dolandırdı’ dedi

6 Haziran 2026
Malatya'da 06.06.2026'da 95 çift dünyaevine girdi
Yerel Haberler

Malatya’da 06.06.2026’da 95 çift dünyaevine girdi

6 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

06.06.2026 yoğunluğu; çiftler evlenmek için sıraya girdi

6 Haziran 2026
Yaşam

Eskişehir’de ‘06.06.26’ yoğunluğu; 1 günde 81 nikah

6 Haziran 2026
Yaşam

Hafif ticari aracın elektrikli bisiklete çarptığı kaza kamerada; 1 ölü

6 Haziran 2026
Yaşam

Diyarbakır’da nişan dönüşü kaza; 3 ağır yaralı

6 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Bakan Tekin: Bilgiyi beceriye dönüştürecek paradigmayı inşa etmek gerekiyor

Bilgiyi beceriye dönüştürecek paradigmayı inşa etmek gerekiyor

- Haberton
6 Haziran 2026

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Çocuklarımızın analitik düşünme becerilerini geliştiren ve bilgi vermekten ziyade bilgiyi toplumsal yaşamda kendilerine katkı sunabilecek...

Dijital kumar bağımlılığı nedir? Fark edilmeden büyüyen tehlike

Sürekli kulak çınlaması neyin habercisi olabilir?

Yaz aylarında en sık yapılan gıda zehirlenmesi hataları

Sessiz susuzluk belirtileri: Vücut su kaybını nasıl haber veriyor?

Güncel Haber

Mahmutbey Metro Hattı'nda teknik arıza; istasyonlarda yoğunluk oluştu

Mahmutbey Metro Hattı’nda teknik arıza; istasyonlarda yoğunluk oluştu

6 Haziran 2026
06.06.2026 yoğunluğu; çiftler evlenmek için sıraya girdi

06.06.2026 yoğunluğu; çiftler evlenmek için sıraya girdi

6 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton