6 Haziran 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - e-Nabız’da ‘muayene eden hekim verilerime ulaşsın’ seçeneği aktif edilmeli

e-Nabız’da ‘muayene eden hekim verilerime ulaşsın’ seçeneği aktif edilmeli

Haberton - Haberton
9 Şubat 2025 - Güncellenme Tarihi 13 Mart 2026
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:3 dakikalık okuma
A A
0
e-Nabız'da ‘muayene eden hekim verilerime ulaşsın’ seçeneği aktif edilmeli
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü’den e-Nabız’da ‘muayene eden hekim verilerime ulaşsın’ seçeneğinin aktif edilmesi tavsiyesi.

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, vatandaşların e-Nabız sisteminde doktor erişimini kısıtlamasının sağlık hizmetlerinde aksamalara neden olduğunu belirterek, “Bu veri tabanının düzgün ve hızlı kullanılabilmesi, hastanın da bu sistemden maksimum yararlanabilmesi için hekime erişim kısıtlamasının kaldırılmasını ve ‘beni muayene eden hekim verilerime ulaşabilsin’ seçeneğinin aktif edilmesini tavsiye ediyorum” dedi.

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, Türkiye’de Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen ve vatandaşların sağlık kayıtlarını dijital ortamda saklayan kişisel sağlık sistemi e-Nabız’da doktor erişiminin kısıtlamasının acil sağlık hizmetleri durumunda aksamalara neden olduğunu söyledi. e-Nabız sisteminin hastaların tüm sağlık geçmişini içeren değerli bir veri tabanı olduğunu vurgulayan Özlü, ”Ülkemizde ‘e-Nabız’ diye çok güzel bir veri tabanı var. Her vatandaşımızın tüm verileri burada saklanıyor. Bu veri tabanına girdiğiniz zaman hastanın geçirdiği hastalıkları, konulan tanıları, tedavileri, tahlil sonuçlarını hatta röntgen ve ultrasonlarının görüntülemelerini ve raporlarını görebiliyoruz. Tüm tanılarını da izleyebiliyoruz. Hem hasta için hem de hekim için çok değerli bir kaynak. Hasta bizlere başvurduğunda şikayetlerini veya klinik durumunu değerlendirirken mutlaka geçmişini bilmek gerekiyor. Bir film veya tomografi çektirdiğinizde bunu öncekilerle kıyaslamak gerekiyor. Dolayısıyla bu veri tabanının hekimin önünde olması, hastanın doğru tanısı ve tedavisi için çok önemli” diye konuştu.

‘HASTANIN SAĞLIĞINI RİSKE ATAN BİR DURUM’

Özellikle acil durumlarda erişim engelinin büyük risk yarattığını belirten Prof. Dr. Özlü, “e-Nabız’a erişime izin verilmesi gerekiyor. Maalesef, pek çok hastanın, hekim erişimine kısıtlama getirdiğini görüyoruz. Buna erişebilmek için hastanın telefonuna bir kod gönderiyoruz. Hasta o kodu onaylıyor, biz kodu girerek erişim sağlayabiliyoruz. Hastanın telefonu yanındaysa ve numara sisteme kayıtlıysa sorun oluşmuyor. Fakat bir zaman kaybı oluyor. Hastanın e-Nabız’ına kayıtlı olan telefon kendi adına olmayabiliyor. Bazen eski numarası ya da eşinin, çocuğunun numarası oluyor. Böylelikle hastanın geçmişini göremiyoruz. e-Nabız kısıtlaması tanıda, tedavide eksikliklere, hatalara ve gecikmelere neden oluyor. Hele ki acil durumlar söz konusu olduğunda; bayıldınız, düştünüz ve acile getirildiniz diyelim. O esnada size ne telefonunuzu ne de bu kodu soramazlar. Size müdahale edecek olan hekim sizin bilgilerinize erişemiyor. Bu hastanın sağlığını da riske atan bir durum” ifadelerini kullandı.

‘KISITLILIĞI KALDIRMALARINI ÖNERİYORUM’

Herkese e-Nabız erişim ayarlarını kontrol etmelerini ve hekimlerine veri erişim izni vermelerini öneren Özlü, “Sizin buradaki bilgilerinizi sadece başvurduğunuz hekim görebilir. Başka bir hekim sisteme girip bunu göremez. Ancak, muayene olmak için sistem üzerinden kayıt oluşturduğunuzda o hekim bunları görebilir. Telefonla bir erişim kısıtlaması getirmenizin bir anlamı yok. Benim, eşimin ve çocuklarımın sisteminde böyle bir kısıtlama yok. Çünkü bunun benim için bir risk olduğunu biliyorum. Beni tedavi edecek olan hekim içinde bunun zorlaştırıcı bir şey olduğunu farkındayım. Bu veri tabanının düzgün ve hızlı kullanılabilmesi, hastanın da bu sistemden maksimum yararlanabilmesi için hekime erişim kısıtlamasının kaldırılmasını ve ‘beni muayene eden hekim verilerime ulaşabilsin’ seçeneğinin aktif edilmesini tavsiye ediyorum” dedi.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

U20 Balkan Atletizm Şampiyonası’nda 13 madalya kazandık

Sonraki Haber

Sade kahve, tip 2 diyabet riskini düşürüyor

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Karadeniz'de balıkçı teknesine saldırı; 1 ölü, 4 yaralı
Öne Çıkan

Karadeniz’de balıkçı teknesine saldırı; 1 ölü, 4 yaralı

6 Haziran 2026
Öne Çıkan

Ankara’da 3 yaşındaki kızını rehin alan baba etkisiz hale getirildi

6 Haziran 2026
Özel: Bu yürüyüşün parolası kararlılıktır
Öne Çıkan

Ant olsun ki baş vereceğim ama baş eğmeyeceğim

5 Haziran 2026 - Güncellenme Tarihi 6 Haziran 2026
İnşaatta ölü bulunan Dorukhan’ın annesi: İnsanlık suçu işlediler
Öne Çıkan

İnşaatta ölü bulunan Dorukhan’ın annesi: İnsanlık suçu işlediler

5 Haziran 2026
Öne Çıkan

Ünlülere yönelik uyuşturucu soruşturmasında test sonuçları ortaya çıktı

5 Haziran 2026
CHP Sözcüsü Sarı: Kılıçdaroğlu, grup konuşmasını yapacak
Öne Çıkan

CHP Sözcüsü Müslim Sarı duyurdu; Kılıçdaroğlu, grup konuşmasını yapacak

5 Haziran 2026
Sonraki Haber
Sade kahve, tip 2 diyabet riskini düşürüyor

Sade kahve, tip 2 diyabet riskini düşürüyor

En Güncel Haberler

Karadeniz'de balıkçı teknesine saldırı; 1 ölü, 4 yaralı
Öne Çıkan

Karadeniz’de balıkçı teknesine saldırı; 1 ölü, 4 yaralı

6 Haziran 2026
Tarkan, Ankara'da sevenleriyle buluştu
Kültür ve Sanat

Tarkan, Ankara’da sevenleriyle buluştu

6 Haziran 2026
Hatay'da iş yerine silahlı saldırı:1 yaralı
Yerel Haberler

Hatay’da iş yerine silahlı saldırı:1 yaralı

6 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

İstanbul’da 2 suç örgütüne operasyon; 27 gözaltı

6 Haziran 2026
Yaşam

Nazilli’de mekan ve araç kurşunlayan suç örgütüne operasyon: 7 tutuklama

6 Haziran 2026
Yaşam

Konya’da sağanak, taşkınlara neden oldu

6 Haziran 2026
Yaşam

Osmaniye’de uyuşturucu operasyonu: 7 tutuklama

6 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Babasının cenazesiyle 2 gün aynı evde yaşadı

Babasının cenazesiyle 2 gün aynı evde yaşadı

- Haberton
6 Haziran 2026

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, komşularının haber alamadığı Veysel Bek (65), evinde ölü bulundu. Zihinsel engelli olduğu öne sürülen A.B.’nin, evde babasının...

Kalp krizinin sessiz belirtileri neler? Uzmanlardan hayat kurtaran uyarılar

Günde kaç litre su içilmeli? Yaşa göre ideal su tüketimi ve uzmanların önerileri

Dolar yıl sonunda kaç TL olur? Piyasalarda son beklentiler ve kritik senaryolar

E-Devlet’te yeni dönem başladı: Vatandaşları ilgilendiren değişiklikler neler?

Güncel Haber

İstanbul'da 2 suç örgütüne operasyon; 27 gözaltı

İstanbul’da 2 suç örgütüne operasyon; 27 gözaltı

6 Haziran 2026
Karadeniz'de balıkçı teknesine saldırı; 1 ölü, 4 yaralı

Karadeniz’de balıkçı teknesine saldırı; 1 ölü, 4 yaralı

6 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton