17 Mayıs 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Düşmansız Türkiye’yi başaran Türk milleti, ‘Terörsüz Türkiye’ye de ulaşacak

Düşmansız Türkiye’yi başaran Türk milleti, ‘Terörsüz Türkiye’ye de ulaşacak

Haberton - Haberton
29 Ağustos 2025
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Düşmansız Türkiye'yi başaran Türk milleti, 'Terörsüz Türkiye'ye de ulaşacak
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “103 yıl evvel düşmansız Türkiye’yi kanıyla, canıyla, emsalsiz vatan sevgisiyle başaran Türk milleti, şimdi de ‘Terörsüz Türkiye’ye Allah’ın izniyle ulaşacaktır. ” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “103 yıl evvel düşmansız Türkiye’yi kanıyla, canıyla, emsalsiz vatan sevgisiyle başaran Türk milleti, şimdi de ‘Terörsüz Türkiye’ye Allah’ın izniyle ulaşacaktır. Potansiyel olarak ve dip akıntı halinde sürekli var olan iç ve dış düşmanlıklar ‘Terörsüz Türkiye’yle beraber tesir alanını iyice kaybedecektir” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ’30 Ağustos Zafer Bayramı’ dolayısıyla tebrik mesajı yayımladı. Bahçeli, tarihin sadece geçmişin anlatım ve açıklaması değil, aynı zamanda geleceğin de inşa ve ilerleyiş kulvarı olduğunu belirterek, “Bir başka ifadeyle geçmişini bilmeyen, geçmişine sırt çeviren toplum veya milletlerin gelecek iddiasında bulunması zırva ve zorlama bir beklentidir. Türk milleti tarihiyle iç içe yaşayan, tarihini parlak bir talihin temeli ve temas hattı yapmak anlayış ve amacıyla yanıp tutuşan engin ve derin bir şuura sahiptir. Bu muazzam şuur aydınlığında tecelli eden milli varlık, nice zaferlerle şımarmadığı gibi ağır mağlubiyet ve hezimetlerle de yeis ve yılgınlığa kapılmamıştır. Tarihin sayfaları birer birer çevrildiğinde görülecektir ki ağustos ayı Türk milletinin zafer ve zirve ayıdır” ifadelerini kullandı.

Bahçeli, Büyük Taarruz ve Yunan ordusunun denize dökülmesi ile ilgili, “26 Ağustos 1922’de başlayan Büyük Taarruz’un 30 Ağustos 1922’de muhteşem bir zaferle taçlanması, müteakiben müstevlilerin vatan topraklarından kahramanlıklarla süpürülerek 9 Eylül 1922’de İzmir’de denize dökülmesi her manada göz kamaştıran, yaygın sonuçları ortaya koyan, yankıları bugünlere kadar ulaşan muazzam bir olaydır. Taarruz ile zaferi buluşturan yalnızca sahadaki askeri üstünlük değildir. 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin arkasında ve özünde; strateji ustalığı, siyasi taktik uzmanlığı, uzağı yakın eden dört başı mamur hazırlık evresi, hiç azalmayan akıl ve sabır erdemi, elbette hiçbir muhasım odağın başa çıkamayacağı iman ve istiklal sevdası yer almıştır. 30 Ağustos Zaferi Türkiye Cumhuriyeti’ni müjdelemiş, uzun savaşlar dönemini de noktalamıştır” dedi.

‘AKIBET GENE AYNI OLACAKTIR’

Türk milletinin muzaffer bir millet olduğunu kaydeden Bahçeli, “Bu muzaffer ruhun harcı milli birlik ve dayanışma azmiyle karılmıştır. Doğudan batıya, kuzeyden güneye muazzez milletimizin her ferdi hür ve bağımsız bir geleceğin özlemiyle kenetlenmiş, dökülen şehit kanları da bu kenetlenmeyi çok daha güçlü bir hale getirmiştir. Türk milleti belini bükmeye cüret eden ehl-i salibi mahvı perişan etmiştir. 103 yıl evvel düşmansız Türkiye’yi kanıyla, canıyla, emsalsiz vatan sevgisiyle başaran Türk milleti, şimdi de ‘Terörsüz Türkiye’ye Allah’ın izniyle ulaşacaktır. Potansiyel olarak ve dip akıntı halinde sürekli var olan iç ve dış düşmanlıklar ‘Terörsüz Türkiye’yle beraber tesir alanını iyice kaybedecektir. Vatan topraklarımızda gözü olan zalimler, üzerimizde hesap yapan kanlı emeller milletimizin kahrına ve çelikten iradesine 103 yıl önce nasıl çarpmışlarsa, akıbet gene aynı olacaktır. Dumlupınar’da kazanılan zafer Ankara’nın politik dinamiklerini oluşturmuş, Türkiye Cumhuriyeti’nin çatısını örmüştür. Bu çatı çökmeyecektir. Bu çatı çürümeyecektir. Nihayet devlet-i ebed müddet, millet-i ebed müddet kararı ve kararlılığı her daim var olacaktır. Türk milletine yapılan haksızlıklar, hainlikler ve insanlık dışı işgaller, 30 Ağustos 1922’de hak ettiği cevabı almış ve buna ihtiyaç olursa benzeri cevap misliyle de verilecektir” açıklamasında bulundu.

’30 AĞUSTOS RUHU AYAKTADIR’

Türk milletinin varlığı ve geleceği için pek çok bedel ödediğine işaret eden MHP Genel Başkanı Bahçeli, devamında şu değerlendirmeleri yaptı:

“Türk milleti, uzun bir süre girdiği savunma pozisyonundan çıkıp taarruza geçerek ve tam bağımsızlığı hususunda tavizsiz olduğunu pek çok bedel ödemesiyle göstererek milli birliğini, milli varlığını, milli geleceğini güvenceye almıştır. Çekile çekile bugünkü sınırlarına kadar gerileyen milletimizin kaybetmeye, yıkılmaya, yok olmaya en ufak tahammülünün olmayacağı açıkça anlaşılmış ve açığa kavuşmuştur. Artık çekilecek ne bir toprak parçamız ne de kaybedecek bir insanımız vardır. Tam bir inanmışlıkla ifade etmek isterim ki şehitlerimizin aziz ruhları Türkiye Cumhuriyeti’nin ebediyete kadar muhafızı, ecdadımızın hayır duası ise hepimizin yolunu aydınlatan ve gücümüze güç katan kutsal destektir. Zaferlerimizden rahatsız olanlar, birliğimizden ve beraberliğimizden ürperenler ve ürkenler unutmasınlar ki 30 Ağustos ruhu ayaktadır, maşeri vicdanda mahfuzdur. Bu düşüncelerle büyük milletimizin, kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Başkomutanlık Meydan Muharebesi Zaferi’nin 103’üncü yıldönümünü kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Milli Mücadele kahramanlarını, devletimizin ve milletimizin bekası için canlarından seve seve vazgeçen aziz şehitlerimizi hürmet, rahmet ve minnet hislerimle anıyorum. ’30 Ağustos Zafer Bayramı’mız kutlu olsun’ diyorum.”

Etiketler: Devlet Bahçeli
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Bakanlıktan Türkiye genelinde kırtasiye ve okul ürünleri denetimi

Sonraki Haber

A Milli Takımımızın aday kadrosu ve programı açıklandı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Mezarlıktaki plastik varilde 21 insan cenini bulundu
Öne Çıkan

Mezarlıktaki plastik varilde 21 insan cenini bulundu

16 Mayıs 2026
Cesedi Kırşehir'de bulunan İranlı kadının cinayet şüphelileri adliyeye sevk edildi
Öne Çıkan

Cesedi Kırşehir’de bulunan İranlı kadının cinayet şüphelileri adliyeye sevk edildi

16 Mayıs 2026
Ahırkapı'da gemide ölü bulunan Rus mürettebatın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı
Öne Çıkan

Ahırkapı’da gemide ölü bulunan Rus mürettebatın cenazesi Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı

16 Mayıs 2026
Öne Çıkan

Kadir İnanır’ın sağlık durumu hakkında hastaneden açıklama!

16 Mayıs 2026
Öne Çıkan

İBB soruşturmasını yürüten Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü görevden alındı

16 Mayıs 2026
Öne Çıkan

Başhekim, Gülistan’ın son görüldüğü bölgeden aracıyla geçmiş

16 Mayıs 2026
Sonraki Haber
A Milli Takımımızın aday kadrosu ve programı açıklandı

A Milli Takımımızın aday kadrosu ve programı açıklandı

En Güncel Haberler

DEM Parti’li Hatimoğulları: Barış, yepyeni bir sayfa açmak demektir
Politika

DEM Parti’li Hatimoğulları: Barış, yepyeni bir sayfa açmak demektir

16 Mayıs 2026 - Güncellenme Tarihi 17 Mayıs 2026
Mezarlıktaki plastik varilde 21 insan cenini bulundu
Öne Çıkan

Mezarlıktaki plastik varilde 21 insan cenini bulundu

16 Mayıs 2026
2026'da motosikletli unsurlardan eğitim
Yerel Haberler

2026’da motosikletli unsurlardan eğitim

16 Mayıs 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

‘İstanbul’un Fethi Edirne’den Başlar’ etkinliği coşkuyla gerçekleştirildi

17 Mayıs 2026
Yaşam

Osmaniye’de ‘Lezzet Festivali’ renkli görüntülerle başladı

16 Mayıs 2026
Yaşam

Fener Rum Patriği Bartholomeos, ayin için Nevşehir’e geldi

16 Mayıs 2026
Yaşam

Erzincan’da saklı cennet; Sohmarik Yaylası

16 Mayıs 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Düzgün Baba Ziyaretgahı’ndaki tahribat soruşturmasında 4 gözaltı

Düzgün Baba Ziyaretgahı’ndaki tahribat soruşturmasında 4 gözaltı

- Haberton
16 Mayıs 2026

Tunceli’nin Nazımiye ilçesinde, bölgenin önemli inanç merkezlerinden biri kabul edilen Düzgün Baba Ziyaretgahı’ndaki ‘ayak izleri’ olarak bilinen nişanelerin kazılarak tahrip...

Yoga spor kadar etkili mi? Uzmanlara göre etkisi sanıldığından daha büyük olabilir

Misafir sofraları için uyumlu menü önerileri

Borsada nasıl para kazanılır? Uzmanlar en kritik hatayı açıkladı

Çocuklarda kekemelik neden olur? Uzmanlara göre erken fark etmek büyük önem taşıyor

Güncel Haber

'İstanbul'un Fethi Edirne'den Başlar' etkinliği coşkuyla gerçekleştirildi

‘İstanbul’un Fethi Edirne’den Başlar’ etkinliği coşkuyla gerçekleştirildi

17 Mayıs 2026
DEM Parti’li Hatimoğulları: Barış, yepyeni bir sayfa açmak demektir

DEM Parti’li Hatimoğulları: Barış, yepyeni bir sayfa açmak demektir

16 Mayıs 2026 - Güncellenme Tarihi 17 Mayıs 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton