25 Haziran 2026, Perşembe
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Dış Haberler - Dünya Gazze’de yaşanan trajediyle uyandı

Dünya Gazze’de yaşanan trajediyle uyandı

Haberton - Haberton
9 Ekim 2023
- Dış Haberler
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Dünya Gazze'de yaşanan trajediyle uyandı

Dünya Gazze'de yaşanan trajediyle uyandı

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

İstanbul’da dünya belediye başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilen Mega Şehirler Zirvesi’ne katılan Filistin Ramallah Belediye Başkanı Issa Kassis, “Tüm dünya Gazze’de yaşanan trajediyle uyandı. Gerçekten büyük bir trajediydi.” dedi.

Filistin Ramallah Belediye Başkanı Issa Kassis, “Dünya genelinde sivillerin katlini kınıyoruz ve bitmesi gerektiğini düşünüyoruz. Diyalog, iletişim kurmamızın en kısa yolu. Ortak paydada buluşmak ve öldürmek yerine medeni diyalog yöntemini kullanmak gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Dün İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ev sahipliğinde düzenlenen Mega Şehirler Zirvesi’ne katılan; Filistin’in 70 bin nüfuslu Ramallah kentinde belediye başkanlığı yapan Issa Kassis DHA muhabirinin sorularını yanıtladı. Gazze’yi kontrol eden Hamas’ın İsrail kentlerine saldırısı sonrasında bölgede yaşanan sıcak gelişmeleri değerlendiren Kassis, “Tüm dünya Gazze’de yaşanan bu trajediyle uyandı. Gerçekten büyük bir trajediydi. Dünya genelinde sivillerin katlini kınıyoruz ve bitmesi gerektiğini düşünüyoruz. Diyalog iletişim kurmamızın en kısa yolu.

Dünya Gazze'de yaşanan trajediyle uyandı
Dünya Gazze’de yaşanan trajediyle uyandı

Ortak paydada buluşmak ve öldürmek yerine medeni diyalog yöntemini kullanmak gerektiğini düşünüyoruz” dedi. Yaşanan saldırının siviller açısından gelecekteki yansımaları üzerine görüşü sorulan Kassis, “Türkiye’de Filistin’i destekleyen eylemlere ilişkin Issa Kassis, “Aslında gelecek geçmişin dilini konuşur. Bu nedenle gelecekten öğrenmemiz gerektiğini düşünüyorum Köprüler inşa etmeliyiz duvarlar yerine. Adaletin kazanması gerekiyor. ” dedi.

“ACIYI İKİ TARAF İÇİN DE HİSSEDİYORUM”

Türkiye’de Filistin’i destekleyen eylemlere ilişkin Issa Kassis, “Aslında gelecek geçmişin dilini konuşur. Bu nedenle gelecekten öğrenmemiz gerektiğini düşünüyorum Köprüler inşa etmeliyiz duvarlar yerine. Adaletin kazanması gerekiyor. Adalet derken kastettiğim şey buydu. Daha önce yaşadığımız şeylerin yakın zamanda gerçekleşen olayları haklı çıkardığını söyleyemem. Fakat bir işgal olduğu doğru ve sahada sivil saldırılar olduğu doğru. Fark etmek lazım ki Filistin halkı uzun süredir yardımsız kalmış ve kendilerini savunmaya fırsat bulamamış bir halk.

Dolayısıyla Filistin halkıyla dayanışma artıyor. Yine de karşı tarafın acısını da hissediyorum ve bunu bizim de can kaybetmemize rağmen söylüyoruz; ama hem barış için yaşamalıyız, hem de barış için ölmemeliyiz. Fakat barışın önkoşulu tabii ki adalet, işgal altında yaşayan insanlar için adalet” şeklinde konuştu. Zirvenin ardından gece ülkesine döneceğini ifade eden Kassis, “Henüz uluslararası haberleri okumadım. Ülkemde olup bitenlerle çok meşguldüm. Bugün geri dönüyorum ve sular bile kapalı durumda. Benim ümidim, hepimizin ümidi daha iyi yarınların olması ve Tanrı’nın oradaki insanların yaşamlarını kutsaması ve Filistin’de barışın hakim olması” dedi.

“HALKIMIZIN FİLİSTİN İÇİN YAŞAMASINI İSTİYORUZ”

“Biz halkımıza yatırım yapıyoruz ve iyi vatandaşlığa yatırım yapıyoruz” diyen Kassis, “İyi vatandaşlıkla beraber ne geliyor ? İnsanlar ülkeleri ve vatandaşları için iyi olan şeyleri yapmaya başlıyorlar. Aynı topraklarda yaşayan insanlara saygı duymaya başlıyorlar. Fakat öyle bir noktaya geldik ki artık cevabı olmayan sorular soran yeni nesillere işgali açıklayamıyoruz. Sosyal medya ve dış dünyayla bağlantı nedeniyle artık dünyayı küçük gören internet kuşağı, olup biteni kavrayamıyorlar.

Bazen kelimeler kifayetsiz kalıyor doğru kelimeleri bulamıyoruz. Sadece adalet kazanmalı ve işgal bitmeli diyoruz. Yeni nesil önceki savaşları yaşamadı ama şu anda işgalin en acımasız, en çirkin yüzünü görüyorlar. Fakat biz halkımızın Filistin için ölmesine izin vermeyeceğiz; Filistin için yaşamalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.

“BÜTÜN SİYASİLERE İŞGALE SON VERMELERİ ÇAĞRISINDA BULUNUYORUM”

Ülkesin döndüğünde yaşanabilecekleri nedeniyle ölüm korkusu taşıyıp taşımadığına ilişkin soruya ise Kassis, “Hepimizin korkuları var. Biliyorsunuz ki Batı bölgesindeki yerleşimciler var ve onların İsrail ordusu tarafından desteklendiğini biliyoruz. Eğer onlar bize saldırırlarsa yapabileceğimiz hiçbir şey yok. Karşı savaşamayız, sadece durup direnmemiz gerekir. Çünkü silah taşımıyoruz. Silah taşıyor olsak da bizim kültürümüzde böyle bir şey yok ve bu nefretin oluşturacağı öfkenin nelere sebep olabileceğini öngöremiyorum.

İstanbul'da dünya belediye başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilen Mega Şehirler Zirvesi'ne katılan Filistin Ramallah Belediye Başkanı Issa Kassis, "Tüm dünya Gazze'de yaşanan trajediyle uyandı. Gerçekten büyük bir trajediydi." dedi.
İstanbul’da dünya belediye başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilen Mega Şehirler Zirvesi’ne katılan Filistin Ramallah Belediye Başkanı Issa Kassis, “Tüm dünya Gazze’de yaşanan trajediyle uyandı. Gerçekten büyük bir trajediydi.” dedi.

Evet, sadece benim şehrim için değil, tüm Filistin şehirleri için endişeleniyorum. Belki de bu yüzden Türkiye’de binlerce kişi Filistinlileri desteklemek için yola çıktı. Çünkü bunun oradaki gerilimi tırmandıracağını biliyorlar. Bu nedenle yerel, ulusal ve uluslararası bütün siyasilere yüzyılın son işgaline son vermeleri, insanlık için barışın var olmasını ve adaletin kazanması çağrısında bulunuyorum” dedi.

“SİVİLLERİN ÖLDÜRÜLMESİNİ KINIYORUM”

DHA muhabirinin sorularını yanıtladıktan sonra Mega Şehirler Zirvesi’nde konuşma yapan Issa Kassis, olayların dün yaşanan trajediye gelene kadar nasıl kötüye gittiğine ilişkin tarihsel süreci özetledi. Kassis, “Bir ülkeyi 75 yıl provoke ederseniz beklenen sonuç budur. Bunu meşrulaştırmaya çalışmıyorum, tam tersine sivillerin öldürülmesini kınıyorum” dedi. Yaşadığı bir diyaloğa değinen Kassis, Hıristiyan olmasından dolayı şaşkınlık yaşandığını, adının ve soyadının İngilizce’de İsa ve papaz anlamına geldiğini anlatarak kayıp bir ülke gibi olduklarını, halkla ilişkiler ve tanıtım anlamında kaybeden tarafta olduklarına inandığını vurguladı.  

Etiketler: FilistinGazze
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Türkler yurt dışında çalışmak için Almanya’yı tercih ediyor

Sonraki Haber

Mahkeme itirazı reddetti, Tanju Özcan’ın ihracı kesinleşti

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Venezuela Geçici Devlet Başkanı Rodriguez'den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür
Dış Haberler

Venezuela Geçici Devlet Başkanı Rodriguez’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür

25 Haziran 2026
Belçika'da aşırı sıcaklar nedeniyle kırmızı alarm verildi
Dış Haberler

Belçika’da aşırı sıcaklar nedeniyle kırmızı alarm verildi

25 Haziran 2026
ABD Senatosu, İran'a yönelik askeri faaliyetleri sınırlandıracak tasarıyı reddetti
Dış Haberler

ABD Senatosu, İran’a yönelik askeri faaliyetleri sınırlandıracak tasarıyı reddetti

25 Haziran 2026
Bakan Kurum, Londra'da Kral 3'üncü Charles'ın ev sahipliğindeki resepsiyona katıldı
Dış Haberler

Bakan Kurum, Londra’da Kral 3’üncü Charles’ın ev sahipliğindeki resepsiyona katıldı

25 Haziran 2026
Kolombiya'da Ulusal Seçim Konseyi, seçimi kazanan Espriella'yı cumhurbaşkanı ilan etti
Dış Haberler

Kolombiya’da Ulusal Seçim Konseyi, seçimi kazanan Espriella’yı cumhurbaşkanı ilan etti

25 Haziran 2026
ABD: Venezuela'ya arama kurtarma ekipleri, tıbbi kaynaklar ve insani yardım gönderiyoruz
Dış Haberler

ABD, Venezuela’ya arama kurtarma ekipleri, tıbbi kaynaklar ve insani yardım gönderiyor

25 Haziran 2026
Sonraki Haber
Mahkeme itirazı reddetti, Tanju Özcan'ın ihracı kesinleşti

Mahkeme itirazı reddetti, Tanju Özcan'ın ihracı kesinleşti

En Güncel Haberler

Tokat’ta dolandırıcılık operasyonu; 7 gözaltı
Yerel Haberler

Tokat’ta dolandırıcılık operasyonu; 7 gözaltı

25 Haziran 2026
Su dağıtım aracının çarptığı Sarp Eymen'in ölümünde yeni karar
Yerel Haberler

Su dağıtım aracının çarptığı Sarp Eymen’in ölümünde yeni karar

25 Haziran 2026
Akıntıya kapılan 2 kişiyi halat ve çekpasla sudan çıkardılar
Yerel Haberler

Akıntıya kapılan 2 kişiyi halat ve çekpasla sudan çıkardılar

25 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Iğdır’da Kerbela şehitleri anıldı

25 Haziran 2026
Yaşam

Meslek lisesi, elektriğini güneşten karşılıyor

25 Haziran 2026
Yaşam

Deprem şehidi babasının izinden giden Şehriban, polis oldu

25 Haziran 2026
Yaşam

Polis adayı, mezuniyet töreninde kız arkadaşına evlilik teklifi etti

25 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Alevi canlarımızı asla ihmal etmedik

Erdoğan’dan Alevi vatandaşlara mesaj: Asla ihmal etmedik

- Haberton
25 Haziran 2026

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İnancından, mezhebinden, meşrebinden, dünya görüşünden ötürü kimseye farklı bir muamelede bulunmadık. Herkese 'Yunusça' nazar kıldık. Bilhassa...

Duş alma sıklığı sağlık açısından önemli mi? Uzmanlar doğru dengeyi açıkladı

Emekli maaşında yeni düzenleme gelir mi? Gözler kritik tarihte

Telefon bataryası neden hızlı tükenir? En yaygın 7 hata

Sıcaklıklar neden mevsim normallerinin üzerine çıktı? Uzmanlar kritik nedenleri açıkladı

Güncel Haber

Iğdır'da Kerbela şehitleri anıldı

Iğdır’da Kerbela şehitleri anıldı

25 Haziran 2026
Tokat’ta dolandırıcılık operasyonu; 7 gözaltı

Tokat’ta dolandırıcılık operasyonu; 7 gözaltı

25 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton