26 Nisan 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Dudullu-Bostancı metro hattı liderlerin katılımıyla açılıyor

Dudullu-Bostancı metro hattı liderlerin katılımıyla açılıyor

Haberton - Haberton
6 Ocak 2023 - Güncellenme Tarihi 14 Mart 2026
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:7 dakikalık okuma
A A
0
Dudullu-Bostancı metro hattı liderlerin katılımıyla açılıyor

Dudullu-Bostancı metro hattı liderlerin katılımıyla açılıyor

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Maltepe, Kadıköy, Ataşehir ve Ümraniye ilçelerini birbirine bağlayarak 1.7 milyon nüfusa hizmet edecek olan Dudullu-Bostancı metro hattı liderlerin katılımıyla açılıyor.

Açılışa CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve birçok parti temsilcisi katılıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Dudullu–Bostancı metro hattı açılışını sosyal medya hesabından canlı olarak yayınladı, İmamoğlu “Biz varsak çözüm var. Bugün açılışını yaptığımız Dudullu–Bostancı metro hattı, Maltepe, Kadıköy, Ataşehir ve Ümraniye ilçelerini birbirine bağlayarak 1.7 milyon nüfusa hizmet edecek” dedi.

İmamoğlu sözlerine  CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nu selamlayarak başladı.

https://twitter.com/ekrem_imamoglu/status/1611277207258935297

Törende konuşan İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

Hava soğuk, esintili ama biz en zor şartlarda iş üreten bir ekibiz. Bu zorlukları halkıyla paylaşan, onlarla birlikte göğüs geren bir ekibiz. Sizlerle bunu paylaşmanın gururunu taşıyorum, tekrar hoş geldiniz. Ağustos 2022’de başlattığımız 150 günde 150 projenin final açılışındayız. Gerçi biraz hızlı gitmişiz; 150’nci değil 190’ıncı projenin açılışını beraber yapıyoruz. Hepinizin huzurunda emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımı yürekten kutluyorum.

Avrupa’nın en büyük şehrini yöneten belediye başkanlarının mutlaka geçmek zorunda olduğu bir sınav vardır. O sınavı geçmezlerse tüm dersleri verseler de sınıfta kalırlar. İBB’nin en önemli sınavı metro sınavıdır. Metro medeniyetin başat seviyesidir. Birçok önde gelen kent, İstanbul’u bu yarışta geride bıraktı. O nedenle göreve gelir gelmez metro yapmayı İstanbul için bir onur meselesi haline getirdik. Ne dünyadan ne Avrupa’dan bu konuda geri kalamazdık, o nedenle görevde kaldığımız sürenin yarısını metroya ayırdık.

Hayata geçirdiğimiz metro 46,2 kilometreye ulaştı, daha fazlasının yapımına da devam ediliyor.

Dudullu-Bostancı metro hattı liderlerin katılımıyla açılıyor
Dudullu-Bostancı metro hattı liderlerin katılımıyla açılıyor

Metro yapımında tüm başkanların emekleri vardır ama sıralamaya girmeyeceğim. Bazı başkanlarımızda kilometrelerden bahsedilirken, bazıları metreyle ölçülüyor. Biz nezaketi elden bırakmadan devam edeceğiz.

Ne derler biliyor musunuz “Aman dikkat et, millet yerin altını görmez. Alt yapıya değil üst yapıya yatırım yap.” Biz ikisini de beraber yaptık hamdolsun. Bu 46 kilometrede emeği bulunan bizden önceki başkanlara, müteahhitlere, çalışanlara dolu dolu teşekkür ediyorum. Hayatını kaybedenlere de Allah’tan rahmet diliyorum. Türkiye’de rakibe teşekkür etmek, rakibi tebrik etmek bu iktidar sayesinde tarih oldu. “Aman ona teşekkür etme, hepsini ben yaptım benden önce bir şey yoktu.” de zihniyetiyle karşı karşıyayız.

AKP’li bir kardeşimizin ilçesinde yaptığımız bir açılışta, değerli kardeşim bize teşekkür etti diye başına gelmeyen iş kalmadı. Ben o hak yiyenlerden olmadım, olmayacağım. O nedenle sadece teşekkür etmeyeceğim, ağız dolusu teşekkür edeceğim. Devlet devamlılıkla ayaktadır, bugün birkaç yılı konuşanlar tarih içinde kum tanesi gibidir. Dediğim gibi istatistik bilimini severim ama detaylarına girip kalbini kırmayacağım. Bu istatistiki verileri açıklamaya belki gerek vardır ama onu başka usullerde yaparız. Çünkü derdim kimseye nispet yapmak, kendimizi öne çıkarmak değildir ve olamayacak. Çünkü bu cennet vatan hepimizin.

Maltepe, Kadıköy, Ataşehir ve Ümraniye ilçelerini birbirine bağlayarak 1.7 milyon nüfusa hizmet edecek olan Dudullu-Bostancı metro hattı liderlerin katılımıyla açılıyor.
Maltepe, Kadıköy, Ataşehir ve Ümraniye ilçelerini birbirine bağlayarak 1.7 milyon nüfusa hizmet edecek olan Dudullu-Bostancı metro hattı liderlerin katılımıyla açılıyor.

“GÖRÜŞ FARKLILIĞI ARAMADAN ADALET İÇİN ORTAK MÜCADELE ETMEK ZORUNDAYIZ”

Törende konuşan Kılıçdaroğlu, “Genel başkanlar da ifade ettiler, ‘Ekrem İmamoğlu’nu asla teslim etmeyeceğiz’ diye. Ekrem İmamoğlu’nun kılını dahi teslim etmeyeceğiz. Söyledim bu yola girerlerse cehennemin kapılarını açmış olurlar. Bu kadar sert, bu kadar net, bu kadar erkekçe söylüyorum. Bu memleket kolay kurulmadı. Bizim mücadelemiz hak mücadelesidir. Sayın genel başkanımızın dediği gibi geldikleri gibi gidecekler.

Sadece gitmeyecekler Allah nasip ederse emekli edeceğiz onları. Siyaset arenasından sileceğiz. İstanbul kadim bir kent. İstanbul’a yetkiyi veren İstanbullu, yetkili alacak olan da İstanbulludur. Dolayısıyla Ekrem Bey’in verdiği hizmeti sindiremiyorlar. Belediye başkanlarımızın verdiği hizmeti sindiremiyorlar. İstanbul’u beton ormanına çevirdiler. Bunu da gayet iyi biliyoruz ama Ekrem başkan İstanbul’u dünyanın incisi haline getirecek. Bu konuda hiç kimse endişe duymasın. Ve biz bu görevi hep birlikte yapacağız” dedi.

Dudullu-Bostancı metro hattı liderlerin katılımıyla açılıyor

“DARBELERLE KARŞILAŞTIK, SOPALARLA KARŞILAŞTIK. İŞKENCELERLE KARŞILAŞTIK”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise “Hadi benim dokunulmazlığım yok. Ben de ahmak dedim. Bekleriz, buyur birader” diye konuştu. Meral Akşener “Şimdi bakın bu ülkemizde yıllardır yanlışlıklarla karşılaştık. Darbelerle karşılaştık, sopalarla karşılaştık. İşkencelerle karşılaştık. Bizim nesil bunlarla karşılaştı. Ama darbe dönemlerinde dahi darbe dönemlerinin sonrasında ilerleyen zamanda dahi yargının bu derece emir eri oluğu, o cübbelere düğmelerin dikildiği bir döneme hiç rastlamadık. Şimdi birincisi bu. Demek ki neymiş; kazanmak zorundayız.

Demek ki neymiş? Yargının bağımsız korkusuz, objektif tarafsız olabilmesi için kazanmak zorundaymışız. Şimdi evet elbette kazanacağız. Birincisi Ekrem İmamoğlu üzerinden hepimizin iradesi test ediliyor. Buradaki duruşumuza göre buradaki tavrımıza göre burada milletimizin iradesine göre sonrasında bir yolculuk başlayacak. Biz eğer hepimiz ben bir İstanbullu olarak oy vermiş bir insan olarak diyorum ki; eğer biz İmamoğlu’nu verirsek eğer biz bu haksız bu hukuksuz kararla mücadele etmezsek eğer bu hizmetlere duyulan öfkenin neticesinde bu belediye başkanlarımızın çalışmalarının önüne geçmek için her türlü haksızlığı, hukuksuzluğu yapanların karşısında dimdik duramazsak yuh olsun bize” ifadelerini kullandı.  

“TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNDE DEMOKRASİYİ İNŞA ETMEYE KARARLIYIZ”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu de “Farklı siyasi partilerdeniz. Ama ortak bir perspektifimiz var. Dün geçiş süreci yol haritamızı, ortak politikalar metnimize göre tamamlama aşamasına geldik. Bir mimari inşa ediyoruz Aziz İstanbullular. İstiyoruz ki; devletimiz Süleymaniye kadar estetik bir yapıya kavuşsun. İstiyoruz ki; devletimiz Boğaziçi kadar estetik bir yapıya kavuşsun. Bu mimarinin ana taşlarını sütunlarını da okuduk. Güçlendirmiş parlamenter sistemi ilan ettik. Temel ilkeler ve hedeflerimizi paylaştık. Anayasal reform paketimizi, seçim güvenliğimizi milletimize arz ettik. Dünkü iki önemli çalışmayla birlikte şunu ortaya koyduk.

Biz genel başkanlar, bütün şahsi planlarımızı, parti hesaplarımızı kenara koyarak ortak bir iradeyle, ortak bir yol haritasıyla Türkiye’nin geleceğinde demokrasiyi inşa etmeye kararlıyız. İşte buradan bir kez daha bu güzel vesileyle nasıl İstanbul’a hizmet etmek bütün insanlığa hizmet etmekle, emin olunuz Türkiye Cumhuriyeti’ni yüzüncü yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu cumhuriyete hizmet etmiş bütün büyüklerimizi rahmetle anıyorum. Yüzüncü yılında demokrasiyle taçlandırıp gelecek yüzyıllara çok güçlü ve itibarlı bir ülke, emanet etmek bizim için asli görevdir” şeklinde konuştu.  

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Altay’da hedef İbrahim Öztürk ve Sefa Özdemir

Sonraki Haber

e-Devlet’ten 320 bin 775 adli sicil kaydı silindi

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Çiftçi: Siyasetle ilgileniyorsanız adaleti merkeze alın
Öne Çıkan

Bakan Çiftçi: Siyasetle ilgileniyorsanız adaleti merkeze alın

25 Nisan 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'un güvenliği için yegane çözüm, kentsel dönüşümdür / Geniş haber
Öne Çıkan

İstanbul’un güvenliği için yegane çözüm, kentsel dönüşümdür

25 Nisan 2026
Düğün günü ölü bulundular
Öne Çıkan

Düğün günü ölü bulundular

25 Nisan 2026
Öne Çıkan

Bakanlık’tan 81 ile genelge: Okullarda x-ray, turnike ve panik butonu dönemi

25 Nisan 2026
Öne Çıkan

Başakşehir’de dehşet! Pencereden sarkıttığı köpeği cama vurup kaydetti

25 Nisan 2026
Öne Çıkan

İstanbul’da 100 bin konutun hak sahipleri bugün belirlenecek

25 Nisan 2026
Sonraki Haber
e-Devlet'ten 320 bin 775 adli sicil kaydı silindi

e-Devlet'ten 320 bin 775 adli sicil kaydı silindi

En Güncel Haberler

Kayseri’de iki grup arasında silahlı kavga: 2 yaralı
Yerel Haberler

Kayseri’de iki grup arasında silahlı kavga: 2 yaralı

26 Nisan 2026
Avcılar'da düşerek bariyerlere çarpan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti
Yerel Haberler

Avcılar’da düşerek bariyerlere çarpan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

26 Nisan 2026
Trabzon'da boks maçında kavga kamerada
Spor Haberleri

Trabzon’da boks maçında kavga kamerada

26 Nisan 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Emine Erdoğan, Rami Çocuk ve Sanat Bienali’nin açılışına katıldı

25 Nisan 2026
Yaşam

Ankara’da hayvanseverlerden yürüyüş

25 Nisan 2026
Yaşam

Deniz kaplumbağası ölüsü sahile vurdu

25 Nisan 2026
Yaşam

Tarihi kervansarayda Kadın Emeği Yöresel Ürünler Pazarı açıldı

25 Nisan 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Merih Demiral’lı Al-Ahli üst üste ikinci kez AFC Şampiyonlar Ligi şampiyonu

Merih Demiral’lı Al-Ahli üst üste ikinci kez AFC Şampiyonlar Ligi şampiyonu

- Haberton
25 Nisan 2026

Al-Ahli - Machida Zelvia: 1-0 Milli futbolcu Merih Demiral’ın formasını giydiği Al-Ahli, Afc Şampiyonlar Ligi finalinde Japonya ekibi Machida Zelvia’yı...

Kalori açığı nasıl oluşturulur?

Komşu gürültüsünde haklar neler?

İşten çıkarılınca tazminat nasıl alınır?

Duygusal manipülasyon nasıl anlaşılır?

Güncel Haber

Kayseri’de iki grup arasında silahlı kavga: 2 yaralı

Kayseri’de iki grup arasında silahlı kavga: 2 yaralı

26 Nisan 2026
Avcılar'da düşerek bariyerlere çarpan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

Avcılar’da düşerek bariyerlere çarpan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

26 Nisan 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton