21 Temmuz 2026, Salı
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - DSP, yasal anlamda sıkıntılı olanlarla bir araya gelemez

DSP, yasal anlamda sıkıntılı olanlarla bir araya gelemez

Haberton - Haberton
10 Haziran 2026
- Politika
Okuma Süresi:3 dakikalık okuma
A A
0
Önder Aksakal: DSP, yasal anlamda sıkıntılı olanlarla bir araya gelemez

Önder Aksakal: DSP, yasal anlamda sıkıntılı olanlarla bir araya gelemez

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, CHP Grup Başkanvekili Murat Emir’in, partisinin genel başkan yardımcısı ile yaptığı görüşmede, ‘Biz Özgür Özel Genel Başkanlığında küllüm olarak DSP’ye katılalım’ teklifinde bulunduğunu söyleyerek, “DSP ismi olumsuzluklar içinde, yasal anlamda sıkıntılı, hırsızlık, yolsuzluk, ihaleye fesat karıştırma, bazı toplumsal ahlaki değerlere aykırı yaşam biçimleri itibarıyla adı geçenlerle, belediye başkanlığı seçimlerinde, adaylık belirlenmesinde yaşanan parasal akçeli ilişkiler içinde geçen isimlerle asla ve asla bir araya gelemez” dedi.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Aksakal, CHP ile ilgili yaşanan hukuki ve siyasi süreçleri hatırlatarak, “Bugün geldiğimiz noktada hepimizin yüreğini burkan, Türk siyasetini derinden sarsan bir tabloyla karşı karşıyayız. Kurucu değerlerin savrulduğu, umutların tükendiği bir fetret devri yaşanmaktadır. Bu kürsüden ilan ediyorum; biz Cumhuriyet’in köklü çınarlarının devrilmesine, o çınarın gölgesinde büyüyen umutların yok edilmesine asla müsaade edemeyiz. Fakat ortada duran bir başka hakikat daha var. Herkes görmelidir ki CHP’nin yaşadığı ve yaşattığı bu üzücü durumu kendi özgün iradesiyle bertaraf etmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Aksakal ayrıca, mevcut CHP yönetimi ile sorun yaşayan milletvekilleri, belediye başkanları ve yerel yöneticileri partisine davet etti.

CHP Kendi İçinde Ayrışmış

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir ile partisinin bir Genel Başkan Yardımcısı arasında yapılan görüşmeye ilişkin konuşan Aksakal, “CHP, gerek fikirsel gerekse de kitlesel olarak kendi içinde ayrışmış durumdadır. Dünkü grup toplantısında bunun fiziki olarak hayata geçirildiğini hep birlikte izledik. Kötü bir yöntemle bunun uygulandığını gördük. Mutlak butlan davası sonrası görevinden ayrılmak zorunda kalan genel başkan ve yakınındaki arkadaşları bu işin böyle gitmeyeceğini gördüler ki kendi içlerinde değişik yollar arayışına girmişler. Bu seçenekler içerisinde de DSP ile görüşülmesinin doğru olacağına dair bir görüş ortaya çıkmış. Nasıl bir irtibat kurulabileceği arayışındayken içlerinden biri, bizim genel başkan yardımcılarından birini yakından tanıdığını ifade etmiş. Bu görüşmeyi yapmak üzere Sayın Murat Emir’e bu görevi vermişler. Murat Bey, arkadaşımızı arayarak randevu talep etmiş ve arkadaşımızın ofisinde birebir görüşme gerçekleştirmişler. Bu görüşme sırasında Türkiye’nin ve CHP’nin siyasi arenadaki durumunu değerlendirdiklerinde Murat Bey, ‘DSP’nin kurultayının ne zaman toplanacağını’ sormuş. Arkadaşımız da ‘Önümüzdeki sonbahar aylarında; ekim, kasım, aralık aylarından birinde yapmayı planlıyoruz’ diye söylediğinde, Emir de ‘Biz Özgür Özel Genel Başkanlığında küllüm olarak DSP’ye katılalım ve kurultayda da bizim yönetimi almamıza ne dersiniz’ diye sormuş. O da bu konuda bir yanıt verme yetkisinin olmadığını belirtmiş” diye konuştu.

Şiddetle Karşı Çıktılar

Aksakal, söz konusu talebin Başkanlık Kurulu toplantısında gündeme getirildiğini kaydederek, “Toplantıdaki herkes de benim takındığım tavır gibi buna şiddetle karşı çıktı. DSP ismi olumsuzluklar içinde, yasal anlamda sıkıntılı, hırsızlık, yolsuzluk, ihaleye fesat karıştırma, bazı toplumsal ahlaki değerlere aykırı yaşam biçimleri itibarıyla adı geçenlerle, belediye başkanlığı seçimlerinde, adaylık belirlenmesinde yaşanan parasal akçeli ilişkiler içinde geçen isimlerle asla ve asla bir araya gelemez. 41 yıl temiz ve dürüst kalabilmiş bir siyasi partinin bu yaştan sonra da bu tip ilişkilerle sırf iktidar olma amacıyla ya da parlamentoda güçlü olabilmek gerekçesiyle böyle bir ilişkiye girebilme imkanının olmadığını belirttik” değerlendirmesinde bulundu.

Aksakal ayrıca, Emir ile görüşen genel başkan yardımcısının partiden istifa ettiğini, dün itibarıyla da kesin ihraç istemiyle DSP Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edildiğini söyledi.

Etiketler: CHPÖzgür ÖzelTBMMTürkiye
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Özgür Özel’in Manisa ekibine operasyon: İki gözaltı

Sonraki Haber

Ali Mahir Başarır’dan Kılıçdaroğlu’na sert çıkış; “Sarayın oyununa alet olmayın”

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

e-Devlet'in en çok kullanılan uygulamaları SGK hizmetleri
Politika

e-Devlet’in en çok kullanılan uygulamaları SGK hizmetleri

21 Temmuz 2026
Ömer Fethi Gürer'den tarım politikalarına sert eleştiri; İktidar tarımda patates-soğan pazarını dahi yönetemedi
Politika

Ömer Fethi Gürer’den tarım politikalarına sert eleştiri; İktidar tarımda patates-soğan pazarını dahi yönetemedi

21 Temmuz 2026
Bakan Göktaş, İrade Bizim Zafer Bizim Sergisi'nin açılışına katıldı
Politika

Bakan Göktaş, İrade Bizim Zafer Bizim Sergisi’nin açılışına katıldı

20 Temmuz 2026
AK Parti Genel Sekreteri İnan: Kıbrıs Türkü'nün haklı davası, bizim davamızdır
Politika

AK Parti Genel Sekreterinden KKTC’ye tam destek: “Sarsılmaz bağımız sürecek”

20 Temmuz 2026
Jeotermal Kaynaklı Sera OTB ile tarımda yeni bir dönem başlayacak
Politika

Jeotermal Kaynaklı Sera OTB ile tarımda yeni bir dönem başlayacak

20 Temmuz 2026
Cumhuriyet Halk Partisi lideri Özgür Özel, vefatının 1’inci yılında önceki dönem CHP Genel Başkanı, Gazeteci ve Yazar Altan Öymen için İstanbul Zincirlikuyu Mezarlığında kabri başında düzenlenen anma törenine katıldı. Eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk’un da kabrini ziyaret eden CHP lideri Özel, Altan Öymen’in kızı Aslı Öymen ve aile üyelerini evlerinde ziyaret etti.
Politika

Özgür Özel’den Altan Öymen’e duygusal veda: “O inancı taşıyoruz, iyiler kazanacak”

20 Temmuz 2026
Sonraki Haber
CHP'li Başarır: Parti Meclisi kurultay yönünde karar alacaktır

Ali Mahir Başarır'dan Kılıçdaroğlu'na sert çıkış; "Sarayın oyununa alet olmayın"

En Güncel Haberler

Haberler

Tarlada çıkan yangında 100 dönüm alan zarar gördü

21 Temmuz 2026
Kayseri’de yolcu minibüsü ile otomobil çarpıştı: 8 yaralı
Yerel Haberler

Kayseri’de yolcu minibüsü ile otomobil çarpıştı: 8 yaralı

21 Temmuz 2026
Samsunspor, yeni sezon hazırlıklarını Hollanda'da sürdürüyor
Spor Haberleri

Samsunspor, yeni sezon hazırlıklarını Hollanda’da sürdürüyor

21 Temmuz 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Antalya turizminde tek artış Ukrayna’da

21 Temmuz 2026
Yaşam

Şoförünü arı sokan TIR, akaryakıt istasyonuna daldı: O anlar kamerada

21 Temmuz 2026
Yaşam

Fatih’te narkotik operasyonu: 2 gözaltı

21 Temmuz 2026
Yaşam

Avcılar’da metrobüste çıkan yangın söndürüldü

21 Temmuz 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Endonezya'da patlama: 3 ölü

Endonezya’da patlama: 3 ölü

- Haberton
21 Temmuz 2026

Endonezya'nın Kuzey Sumatra eyaletine bağlı Medan kentindeki bir sitede meydana gelen patlamada 3 kişi hayatını kaybetti. Endonezya'nın Kuzey Sumatra eyaletine...

Kredi borcu ödenmezse ne olur? Uzmanlar gecikmenin yol açabileceği sonuçları tek tek anlattı

Sabah baş ağrısıyla uyanıyorsanız dikkat! Uzmanlar olası nedenleri ve ne zaman doktora başvurulması gerektiğini açıkladı

E-Devlet üzerinden adınıza işlem yapıldığını nasıl öğrenebilirsiniz? İşte kontrol etmeniz gereken adımlar

Sabah kalkınca ilk ne içilmeli? Uzmanlar güne doğru içecekle başlamanın sağlığa etkilerini anlattı

Güncel Haber

Tarlada çıkan yangında 100 dönüm alan zarar gördü

21 Temmuz 2026
Antalya turizminde tek artış Ukrayna'da

Antalya turizminde tek artış Ukrayna’da

21 Temmuz 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton