2 Kasım 2026, Pazartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Spor Haberleri - Dries Mertens: Menemen çok hoşumuza gitti

Dries Mertens: Menemen çok hoşumuza gitti

Haberton - Haberton
23 Ağustos 2022
- Spor Haberleri
Okuma Süresi:3 dakikalık okuma
A A
0
Dries Mertens

Dries Mertens

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Galatasaray’ın Belçikalı oyuncusu Dries Mertens, “Sol kanat, sağ kanat, forvet arkası, forvet olmak üzere çok farklı bölgelerde oynadım. Kaleye yakın olduğum sürece kendimi rahat hissediyorum. Bol bol gol atmaya çalışıyorum” dedi.

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in 4’üncü haftasında oynayacağı Trabzonspor maçının hazırlıklarını sabah saatlerinde yaptığı antrenman ile sürdürdü. Sarı-kırmızılı ekibin kadrosuna kattığı Dries Mertens, antrenman öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Belçikalı oyuncu, birçok takımdan teklif almasına rağmen Galatasaray’ı tercih etme sebebini, “Galatasaray’ın en büyük kulüp olması. Diğer takımlarla alakalı konuşmaktan hoşlanmıyorum. Burada olduğum için çok mutlu ve gururluyum” sözleriyle açıkladı.

Trabzonspor’da forma giyen ve bir dönem Napoli’de beraber oynadıkları Marek Hamsik ile konuştuğunu aktaran Dries Mertens, “O da çok memnun. Buraya adapte olmaya çalıştığımı, ev bulmaya çalıştığımı biliyor” ifadelerini kullandı. 

Galatasaray formasıyla atacağı ilk golden sonra yapacağı sevinç ile ilgili gelen bir soruya ise tecrübeli oyuncu, “Dört gözle gol atmayı bekliyorum. Sonrasında nasıl sevineceğimi hep beraber göreceğiz” şeklinde yanıt verdi.

“BOL BOL GOL ATMAYA ÇALIŞIYORUM”

Teknik direktör Okan Buruk ile oynayacağı pozisyon konusunda sık sık konuştuklarını aktaran 35 yaşındaki oyuncu, “Sol kanat, sağ kanat, forvet arkası, forvet olmak üzere çok farklı bölgelerde oynadım. Kaleye yakın olduğum sürece kendimi rahat hissediyorum. Bol bol gol atmaya çalışıyorum” şeklinde konuştu.

“KENDİMİZİ ŞAMPİYONLUK YOLUNDA İLERLETECEĞİZ”

Şampiyonluk hedefiyle her geçen gün daha iyi bir performans sergileyeceklerine inandığını aktaran Dries Mertens, “2-3 haftadır buradayım. Geçen sezon 13’üncü bitirmiştik. Bir anda lider olarak başlamak, beklentiler dahilinde olmayabilir tabii ki. Her geçen gün kendimizi geliştirmeye devam edeceğiz. Her geçen gün daha fazla çalışarak kendimizi şampiyonluk yolunda ilerleteceğiz” dedi.

“GENÇ OYUNCULARA YARDIM ETMEYİ BİR GÖREV OLARAK ÜSTLENİYORUM”

Takımdaki genç oyuncular ile sürekli iletişim halinde olduğunu ve onlara yardım ettiğini aktaran Dries Mertens, “Çok iyi ve kaliteli oyuncularımız var. Taktik ve pozisyon konusunda onlara yardımda bulunuyorum. Ben oynamadığım zamanda dahi takıma yardımcı olmaya çalışıyorum. Takımın bir parçası olduğum için de bunu bir görev olarak üstleniyorum” diye konuştu.

“MENEMEN ÇOK HOŞUMUZA GİTTİ”

İstanbul’u çok beğendiğini ve kendisi için bir ülkenin kültürünün çok önemli olduğunu aktaran Mertens şunları söyledi:

“Benim için kültür önemli. Gezmek, hoşuma gidiyor. İstanbul çok hoşuma gitti, biraz trafik problemi var. Menemen yedik, çok hoşumuza gitti. En zoru bence futbol. Önemli olan oyun tarafında kendimi geliştirmek ve faydalı olmak.”

“3 MAÇTA 2 GOL, ÇOK İYİ BİR SONUÇ DEĞİL”

Ligin geride kalan bölümünde sergiledikleri ofansif performansı daha ileriye taşımaları gerektiğini belirten Mertens, “3 maçta 2 gol çok iyi bir sonuç değil.  Ama diğer yandan bu 3 maçta sadece 1 gol yedik. Öncelikle savunma yapıp sonra hücumu düşünmek gerekiyor. En üstteki takımlardan biri olmak istiyorsak buna önem vermemiz gerekiyor. Son maçtaki şanslarımız daha fazlaydı. Bunları gole çevirmemiz gerekiyor. Çok fazla yeni oyuncumuz var. Birbirlerine alışması gerekiyor. Bunun uzun süreli bir proje olduğunu da düşünmemiz gerekiyor. Gözden kaçırmamalıyız. Önümüzdeki döneme daha pozitif bir şekilde çıkmamız gerekiyor” diyerek sözlerini noktaladı.

Etiketler: Galatasaray
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

LGBT renklerindeki yaya geçidine gamalı haç çizdi

Sonraki Haber

e-bankacılık finansal ödeme sistemlerinin yeni trendi

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Spor Haberleri

Denizli Basket’e ABD’li forvet

2 Kasım 2026
Spor Haberleri

Trabzonspor, Freiburg maçı hazırlıklarına başladı

2 Kasım 2026
Spor Haberleri

Okan Buruk: İyi durumdayız ve bunu yarın tekrar göstermek istiyoruz

2 Kasım 2026
Spor Haberleri

Ismail Jakobs: Yarın mutlaka kazanmamız gerekiyor

2 Kasım 2026
Karşıyaka'ya 114'üncü yıl hediyesi
Spor Haberleri

Karşıyaka’ya 114’üncü yıl hediyesi

2 Kasım 2026
Balıkesirspor deplasmanlarda kayıp
Spor Haberleri

Balıkesirspor deplasmanlarda kayıp

2 Kasım 2026
Sonraki Haber
Finansal ödeme sistemlerinin yeni trendi e-bankacılık

e-bankacılık finansal ödeme sistemlerinin yeni trendi

En Güncel Haberler

Öne Çıkan

Sermaye piyasası soruşturması: Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürü adliyeye sevk edildi

2 Kasım 2026
Kuyumcunun dikkati sayesinde dolandırılmaktan kurtuldu
Yerel Haberler

Kuyumcunun dikkati sayesinde dolandırılmaktan kurtuldu

2 Kasım 2026
Yerel Haberler

Kırıkkale’de 1 kişinin öldüğü kavgaya ilişkin davada 10 sanığa hapis cezası

2 Kasım 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Kavgada bıçaklanan Muhammed öldü

2 Kasım 2026
Yaşam

Sefaköy’de metrobüste çıkan yangın söndürüldü

2 Kasım 2026
Yaşam

İnşaatta 2 stajyerin öldüğü kazaya ilişkin davada yeni bilirkişi raporu: 4 sanık kusurlu

2 Kasım 2026
Yaşam

İzmir’de hava bir anda değişti! Sağanak yağışın ardından sis çöktü

2 Kasım 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Kalp sağlığının şifresi: ‘Doğru beslenme ve düzenli spor’

- Haberton
2 Kasım 2026

Hareketsiz yaşam, sağlıksız beslenme, obezite ve stres, kalp ve damar hastalıkları açısından önemli risk faktörleri arasında yer alıyor. Kalp sağlığını...

2027’de IMEI kayıt ücreti, pasaport ve trafik cezaları ne kadar olacak? Yeni oran için geri sayım

Schengen vizesinde randevu sorunu! 2026’da başvuru nasıl yapılır, hangi belgeler gerekiyor?

Çilekli, karpuzlu puff tehlikesi! Kalp krizi ve ölümcül akciğer hasarı riski

Vegan beslenmede B12 eksikliği riski! Hangi vitamin ve minerallere dikkat edilmeli?

Güncel Haber

Sermaye piyasası soruşturması: Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürü adliyeye sevk edildi

2 Kasım 2026
Kuyumcunun dikkati sayesinde dolandırılmaktan kurtuldu

Kuyumcunun dikkati sayesinde dolandırılmaktan kurtuldu

2 Kasım 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton