6 Ağustos 2026, Perşembe
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Donan cansız bedenler değil insani değerler

Donan cansız bedenler değil insani değerler

Haberton - Haberton
4 Şubat 2022 - Güncellenme Tarihi 18 Şubat 2022
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Donan cansız bedenler değil insani değerler

Donan cansız bedenler değil insani değerler

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, 19 göçmenin sınırda Yunanistan tarafından geri itilip, donarak ölmesiyle ilgili, “Donan cansız bedenler değil, Avrupa’nın insani değerleridir, insanlıktır” dedi.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, Bizim ülkemizdeki bir terör suçlusu tutukluyla olağanüstü ilgilenen Avrupa’nın kurumları veya büyükelçileri, bir devlet eliyle yapılan bu sivil katliamına nasıl bir tepki verecek, bizler de merak içindeyiz” dedi.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, bakanlığın ocak ayı faaliyetlerini içeren bilgilendirme toplantısında konuştu. Çataklı, Yunanistan tarafından sınırdan itilen 19 göçmenin donarak hayatını kaybettiğini anımsatarak, bu olayın göç meselesi ile ilgili dünyanın takındığı tavrın sonucu olduğunu söyledi. Çataklı, “Yunanistan’ın bu insanlık dışı ve uluslararası hukuku açıkça ihlal eden davranışı ilk değildir. Bunlardan onlarca yaşandı ve kamuoyu ile paylaşıldı. Hepsi sahil güvenlik komutanlığımızın sitesinde videoları ve tüm detay bilgileri ile mevcut.

Yine bakanlığımızın, valiliklerimizin açıklamaları kamuoyunun malumu. Yunanistan ve ortağı Frontex’in işlediği bu insanlık suçuna Avrupa Birliği de tüm uyarılarımıza rağmen sessiz kalmak ve müdahale etmemek suretiyle ortak olmuştur. Hiçbir Avrupa kurumunun, hiçbir uluslararası kurumun, kişinin, otoritenin bu olaylardan haberdar olmaması mümkün değildir. Deyim yerindeyse dilimizde tüy bitti bunu söylemekten. Maalesef göz göre göre bu insanlık suçu işlenmiştir. Donan sadece cansız bedenler değil, Avrupa’da insani değerlerdir, insanlıktır. Akif’in deyimiyle ‘medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar’. Bizim ülkemizdeki bir terör suçlusu tutukluyla olağanüstü ilgilenen Avrupa’nın kurumları veya büyükelçileri, bir devlet eliyle yapılan bu sivil katliamına nasıl bir tepki verecek, bizler de merak içindeyiz” diye konuştu.

’47 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ’

İsmail Çataklı, terörle mücadele kapsamında Diyarbakır’da 310 personel ve 20 operasyonel timin görev aldığı Eren Kış Operasyonu başlatıldığını söyledi. Çataklı, Ocak ayında 5’i büyük, 14’ü orta çaplı olmak üzere 7 bin 795 kırsal operasyon ve terör örgütlerinin şehirlerde faaliyet yürüten hücre yapılanması ve iş birlikçilerine yönelik bin 315 operasyon yapıldığını belirtti. Çataklı, “Bu operasyonlarda 34’ü sağ, 13’ü teslim olmak üzere toplam 47 terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Etkisiz hale getirilen teröristlerden 38’i PKK/KCK, 8’i DEAŞ, 1’i sol terör örgütü mensubudur. Ayrıca terör örgütlerine yardım-yataklık yaptığı ve örgütlerle irtibatlı olduğu değerlendirilen 2 bin 229 şüpheli gözaltına alınmış, 295 kişi tutuklanmıştır. Yapılan tüm terör operasyonları neticesinde ocak ayında 21 sığınak-barınak-mağara kullanılamaz hale getirilmiştir. 32 silah,7 adet mayın-el yapımı patlayıcı, 5 adet el bombası, 52 kilogram patlayıcı madde, 2 bin 541 adet muhtelif mühimmat ele geçirilmiştir. Ayrıca 2022 yılı Ocak ayında toplam 5 terör eylemi engellenmiştir” dedi.

‘OCAK AYINDA 19 KADIN YAŞAMINI YİTİRMİŞTİR’

Çataklı, ocak ayında kadına yönelik şiddet olaylarında 19 kadının yaşamını yitirdiğini söyleyerek, “Elbette ki buradaki yegane amacımız bu sayıyı sıfırlamaktır. Bu amaç doğrultusunda hayata geçirilen ve sadece kadınların kullanabildiği KADES uygulamasında 3 milyon 197 bin 216 indirilme sayısına eriştik. Bu yılki hedef sayımız 5 milyon indirmeye ulaşmaktır. Uygulama ile bugüne kadar 303 bin 10 ihbar alınmıştır. Elektronik izleme merkezi tarafından bugüne kadar bin 186 vakanın takibi yapılmış olup, halen 506 vakanın takibi devam etmektedir. Bugüne kadar elektronik kelepçe tedbir kararı verilerek, takibi yapılan vakalarda kadın cinayeti meydana gelmemiştir” diye konuştu. 

‘BUNLAR UCUZ İŞLER’

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, açıklamanın ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Çataklı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, İngiliz Büyükelçi ile yemek yediği gün basına yansıyan mobese görüntüleri ile ilgili suç duyurusunda bulunmasının hatırlatılması üzerine, “Bu konuyla ilgili Ekrem İmamoğlu, bir açıklamada bulundu. Cumhuriyet Başsavcılığı’na bir suç duyurusunda bulunduğunu ve bu konunun takipçisi olacağını da kendisi ifade etti. Kimse kendi beceriksizliklerini, liyakatsizliklerini, deyim yerindeyse, ‘cambaza bak’ diyerek 48 saat boyunca uyumadan vatandaşımızın yanında olmuş, çalışmış polisimize, jandarmamıza iftira atarak örtmeye kalkmasın. Bunlar ucuz işler. Herkes kendi işini yapsın. Kara propagandayla, iftirayla kapatılacak şeyler değil bunlar. Bizim arkadaşlarımız gece gündüz çalışıyorlar. Görevlerinin başındalar. Burada herkese düşen de işini yapmak” dedi.

SAMSUN’DA ONUR ANITI’NA YÖNELİK YAPILAN SALDIRI

Çataklı ayrıca, Samsun’da Atatürk Parkı’ndaki Onur Anıtı’na yönelik saldırıya ilişkin ise, “2 kişi yakalandı. İkisinin de çok fazla suç kaydı var. Bir tanesi ifadesinde o gece alkol aldığını beyan ediyor. Uyuşturucu kullanmadan 11, uyuşturucu ticaretinden 2, kasten yaralamadan 9, taksirle yaralamadan 3, alkollü araç kullanmaktan 2, suç makinesi gibi. Gerekli işlemler arkadaşlar tarafından devam ediyor. Konuyu takip ediyoruz.” diye konuştu.

Etiketler: Göçmen
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Kapadokya bölgesini 88 bin 677 kişi ziyaret etti

Sonraki Haber

2021’in en ilginç şikayetleri açıklandı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Hakan Fidan'dan Netanyahu'ya sert mesaj: "Gazzeliler Gazze'de yaşamaya devam edecek"
Politika

Hakan Fidan’dan Netanyahu’ya sert mesaj: “Gazzeliler Gazze’de yaşamaya devam edecek”

6 Ağustos 2026
Bakan Kacır: Son 23 yılda örnek kalkınma hamlesine imza attık
Politika

Son 23 yılda örnek kalkınma hamlesine imza attık

6 Ağustos 2026
Cevdet Yılmaz: Milli Yetkinlik Hamlesi ile küresel bir yetenek ağı oluşturuyoruz
Politika

Milli Yetkinlik Hamlesi ile küresel bir yetenek ağı oluşturuyoruz

6 Ağustos 2026
AK Parti'li Sırakaya: Gurbetçilerin gümrük sahasını terk etme süresi 29 dakika
Politika

Gurbetçilerin gümrük sahasını terk etme süresi 29 dakika

6 Ağustos 2026
Bakan Bayraktar'dan 'Terörsüz Türkiye' mesajı
Politika

Bakan Bayraktar’dan ‘Terörsüz Türkiye’ mesajı

6 Ağustos 2026
CHP Grup Başkanvekili Sevda Erdan Kılıç, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Fotoğraf:Ankara,(DHA)
Politika

CHP’li Kılıç: Çerçeve yasaya attığımız imza açık bir çek değil, tarihi bir sorumluluktur

6 Ağustos 2026
Sonraki Haber
2021'in en ilginç şikayetleri açıklandı

2021'in en ilginç şikayetleri açıklandı

En Güncel Haberler

Milli sporcu İlke Özyüksel Avrupa Şampiyonası'nda finale yükseldi!
Spor Haberleri

Milli sporcu İlke Özyüksel Avrupa Şampiyonası’nda finale yükseldi!

6 Ağustos 2026
Hakan Fidan'dan Netanyahu'ya sert mesaj: "Gazzeliler Gazze'de yaşamaya devam edecek"
Politika

Hakan Fidan’dan Netanyahu’ya sert mesaj: “Gazzeliler Gazze’de yaşamaya devam edecek”

6 Ağustos 2026
TMO 2026 fındık alım fiyatlarını açıkladı! Giresun 255 TL, Levant 250 TL
Öne Çıkan

TMO 2026 fındık alım fiyatlarını açıkladı! Giresun 255 TL, Levant 250 TL

6 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Antalya’da sıcak ve nem bunalttı

6 Ağustos 2026
Yaşam

9 yaşındaki otizmli Asilhan, Kur’an okumayı öğrendi

6 Ağustos 2026
Yaşam

Tekerlekli sandalyeli genel cerrahın yaşam öyküsü Amerikan tıp dergisinde

6 Ağustos 2026
Yaşam

Gölde kaybolan kişinin cansız bedeni bulundu

6 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Lastikçide çıkan yangın, akaryakıt istasyonuna sıçramadan söndürüldü

Lastikçide çıkan yangın, akaryakıt istasyonuna sıçramadan söndürüldü

- Haberton
6 Ağustos 2026

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde lastikçide çıkan yangın, yakınındaki akaryakıt istasyonuna sıçramadan söndürüldü. Gökyüzüne yükselen siyah duman, ilçenin birçok noktasından görüldü. Orhangazi-Bursa...

Güneş lekeleri kalıcı mı? Nasıl geçer? Ciltte oluşan lekeler hakkında bilinmesi gerekenler

Göz seyirmesi neden geçmez? Uzun süren göz kapağı atmasının olası nedenleri

Aç karnına kahve içmek zararlı mı? Bilimsel araştırmalar ne diyor?

Sosyal medya detoksu gerçekten işe yarıyor mu? Araştırmalar dikkat çeken sonuçlar ortaya koyuyor

Güncel Haber

Milli sporcu İlke Özyüksel Avrupa Şampiyonası'nda finale yükseldi!

Milli sporcu İlke Özyüksel Avrupa Şampiyonası’nda finale yükseldi!

6 Ağustos 2026
Hakan Fidan'dan Netanyahu'ya sert mesaj: "Gazzeliler Gazze'de yaşamaya devam edecek"

Hakan Fidan’dan Netanyahu’ya sert mesaj: “Gazzeliler Gazze’de yaşamaya devam edecek”

6 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton