24 Ekim 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - İş Dünyası - Doğru ve güvenilir ihracat için konferanslar başladı

Doğru ve güvenilir ihracat için konferanslar başladı

Haberton - Haberton
9 Haziran 2021 - Güncellenme Tarihi 5 Mayıs 2022
- İş Dünyası
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Doğru ve güvenilir ihracat için konferanslar başladı

Doğru ve güvenilir ihracat için konferanslar başladı

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

“Doğru ve güvenilir ihracat hedeflerine ulaşmak için ‘şekerli mamuller’ sektörüne yönelik konferanslar düzenledik ve diğer sektörlere yönelik konferanslar gerçekleştirilecek.

İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İHBİR), mayıs ayında geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 26 oranında artışla 167 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini duyurdu.

İhracat rakamlarına ilişkin açıklama yapan İHBİR Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Okutur, “2021 mayıs ayında ihracat gerçekleştirdiğimiz 167 ülke arasında yüzde 52,83 değer bazında artış ile ABD, yüzde 38,16 değer bazında artış ile Irak ve yüzde 231,18 değer bazında artış ile Cezayir öne çıkan ülkeler arasında yerini aldı. Birliğimiz, ocak-mayıs döneminde yüzde 19,98 oranında artış ile 948 milyon 245 milyon bin dolar ihracat gerçekleştirdi” dedi.

“İHBİR YÜKSELEN GRAFİĞİNİ KORUMAYA DEVAM EDİYOR”

Pandeminin tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaşamın her alanında önemli değişikliklere neden olduğunu söyleyen Okutur, “Sağlık alanında, tarımda ve bunlara bağlı diğer sektörlerde, eğitimde, iş hayatında oldukça büyük değişiklikler yaşandı. Tarımsal alanlar daha efektif ve amaca uygun bir şekilde kullanılmaya başlandı. İnsanların beslenmesi ve yaşamlarını sürdürebilmesi için gıdanın öneminin arttığı zorlu süreçlerde gıda üretebilen ve üretimiyle kendine yetebilen bir ülke olmamız, büyük bir avantaj oldu. Ülkemizde tarım alanında en fazla ihracat gerçekleştiren sektörler arasında yer alan Hububat sektörü 2021 mayıs ayında yüzde 23,85 oranında artış ile 617 milyon 375 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildi” diye konuştu.

“DOĞRU VE GÜVENİLİR İHRACAT İÇİN ONLİNE KONFERANSLARIMIZA BAŞLADIK”

İHBİR olarak üyelerin yurt dışı potansiyel müşteri tespit süreçlerini kolaylaştırmak amacıyla online ve ücretsiz olarak konferanslar düzenlemeye başladıklarını söyleyen Okutur şu ifadeleri kullandı:

“Doğru ve güvenilir ihracat hedeflerine ulaşmak için ‘şekerli mamuller’ sektörüne yönelik konferanslar düzenledik ve diğer sektörlere yönelik konferanslar da gerçekleştirilecek. Dijital ortamda müşteri tespiti yapabilmenin zorunlu hale geldiği günümüzde, İHBİR’in önemli iş birliklerinden biri olan ‘veri tabanı platformu’ yetkilileri ile bir araya geldiğimiz konferansta, üretim, pazarlama, mevzuat gibi alanlarda sektörün problemlerini ortaya koyarak çözüm önerileri getirmek ve hedef pazarlara yönelik çalışma faaliyetlerini geliştirmek üzere görüşmeler yaptık.”

Düzenli olarak fuar ve alım heyetleri çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Okutur, “İhracatçı firma sayısını çeşitlendirmek ve ihracat yapılan ülke sayısını çoğaltmak için gerek fiziki gerek dijital ortamlarda çalışmalarımızı yürütüyoruz. 180 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Pandemiye rağmen yükselmeye ve hedeflerimizi gerçekleştirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“ŞEKERLİ MAMULLER VE PASTACILIK ÜRÜNLERİNİN İHRACATI ARTTI”

İhracat rakamlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Okutur, mayıs ayında toplamda 167 milyon dolarlık ihracat yapıldığını söyledi. Okutur, en fazla ihracat yapılan ürün gruplarını açıklayarak şunları ekledi:

“Şeker ve şeker mamulleri ihracatımız mayıs ayında yüzde 82,63 değer bazında; pastacılık ürünleri ihracatımız yüzde 7,15 değer bazında; kakaolu mamuller ihracatımız ise yüzde 30,92 değer bazında artış gösterdi.”

“KADIN GİRİŞİMCİLERİ İHRACATA TEŞVİK EDİYORUZ”

İHBİR olarak 2020 yılında kadın girişimcileri ihracata teşvik etmek amacıyla ‘İhracata İlham Veren Kadınlar Platformunu’ programını başlattıklarını belirten Okutur şu ifadeleri kullandı:

“Girişimci kadınlarımıza yol göstermek ve onları ihracat yapar hale getirmek için çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Akademisyen ve işlerinde uzman kişilerle katılımcılarımızı bir araya getirerek online söyleşi ve eğitimler düzenliyoruz. 2020 yılında 12 kadın girişimcimizle başladığımız bu değerli projemizde şu an 60 girişimci kadın ile yolumuza devam ediyoruz. Birçok kadın girişimcimiz, birliğimize üye olarak, ihracat yapmaya başladı. İHBİR olarak ‘İhracat Dünyasının Rehberi’ isimli bir dergi hazırlıyoruz.

Dijital ve basılı yayınlarımız teknik ve bilimsel veriler içeren, saygın, güvenilir akademik yayınlardan yararlanılarak yalın ve okunabilir bir dille hazırlanıyor. Her ay tüm üyelerimize göndermek için hazırlamış olduğumuz dergide, girişimci kadınların hikâyelerine yer vererek daha geniş kitlelere ulaşmalarını sağlıyoruz. Önümüzdeki aylarda 12 gün 24 saat sürecek online bir eğitim programı planlamış bulunmaktayız. Kadın girişimcilerimize dış ticaret, sosyal medya kullanımı ve yönetimi, markalaşma, etkili iletişim, e-ticaret, rakip analizi ve daha birçok konuda özel eğitimler verilmeye başlanacak. Yoğun bir ilgi var sayımızı artırmaya devam ediyoruz.”

“HEDEFİMİZ 13,7 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT”

Okutur, İHBİR olarak pandemiye rağmen İstanbul’da bulunan diğer birliklere göre en fazla ihracatı kendilerinin gerçekleştirdiğini söyledi. Okutur, 2021’e ve gelecek yıllara ilişkin beklentileri ve hedeflerine değinerek, “Tüm dünyayı etkisi altına alan salgın nedeniyle, 2021’deki gelişmeler ve dünya ticareti hakkında bir tahminde bulunmak zor. Ancak salgın sürecinde tarımın ve gıdanın önemi tüm dünyanın gündeminde ilk sıraya oturdu. Bu nedenle, Türkiye’nin en fazla ihracat gerçekleştiren tarım sektörü olma unvanını taşıyan hububat sektörü zorlu koşulara rağmen, ihracatını geçen yıla göre ciddi oranda artırdı. Bunun dışında Birlik olarak hedefimiz; ihracatımızı 2 katına çıkararak 13,7 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşmak olacak” diye konuştu.

Etiketler: Ihracat
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Gençlerimiz bu dönemde yılmazlık sınavı veriyor

Sonraki Haber

Bu yıl hedefimiz Avrupa kupaları

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

İzocam’dan yangın güvenliği vurgusu: “Yangın güvenliği, can ve yapı değerine yapılan hayati bir yatırımdır”
İş Dünyası

İzocam’dan yangın güvenliği vurgusu: “Yangın güvenliği, can ve yapı değerine yapılan hayati bir yatırımdır”

24 Ekim 2026
Sanayide enerji verimliliği yatırımlarına yüzde 30’a varan destek
İş Dünyası

Sanayide enerji verimliliği yatırımlarına yüzde 30’a varan destek

24 Ekim 2026
Makine ihracatı 9 ayda 21,3 milyar dolar oldu
İş Dünyası

Makine ihracatı 9 ayda 21,3 milyar dolar oldu

23 Ekim 2026
ASELSAN'dan 442,5 milyon dolarlık ihracat sözleşmesi
İş Dünyası

ASELSAN’dan 442,5 milyon dolarlık ihracat sözleşmesi

23 Ekim 2026
Doğu Karadeniz’de kadın kooperatiflerine mentörlük desteği
İş Dünyası

Doğu Karadeniz’de kadın kooperatiflerine mentörlük desteği

23 Ekim 2026
Garanti BBVA’dan 400 milyon avroluk DPR işlemi: Kadın ve genç girişimcilere finansman desteği
İş Dünyası

Garanti BBVA’dan 400 milyon avroluk DPR işlemi: Kadın ve genç girişimcilere finansman desteği

23 Ekim 2026
Sonraki Haber
Bu yıl hedefimiz Avrupa kupaları

Bu yıl hedefimiz Avrupa kupaları

En Güncel Haberler

Finlandiya'da 'kuzey ışıkları' geceyi aydınlattı
Dış Haberler

Finlandiya’da ‘kuzey ışıkları’ geceyi aydınlattı

24 Ekim 2026
Karşıyaka Antrenörü Markovic: En iyisini yapacağız
Spor Haberleri

Karşıyaka Antrenörü Markovic: En iyisini yapacağız

24 Ekim 2026
Sel suları çekilse de tehlike bitmiyor: Enfeksiyon risklerine dikkat!
Sağlık Haberleri

Sel suları çekilse de tehlike bitmiyor: Enfeksiyon risklerine dikkat!

24 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Bayrak sevgisini el emeğiyle yaşatıyorlar

24 Ekim 2026
Yaşam

Maltepe’de gecekonduda çıkan yangında 11 yaşındaki çocuk öldü 

24 Ekim 2026
Yaşam

COP31’in maskotu ‘caretta caretta’ için pavilyon tasarlandı

24 Ekim 2026
Yaşam

Uludağ’da sonbahar şöleni! ‘Beyaz Cennet’in rengârenk manzarası dronla görüntülendi

24 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Bayrak sevgisini el emeğiyle yaşatıyorlar

Bayrak sevgisini el emeğiyle yaşatıyorlar

- Haberton
24 Ekim 2026

Gaziantep’in Oğuzeli ilçesindeki halk eğitim merkezinin usta öğretici ve kursiyerleri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için Türk bayrağı dikiyor. Oğuzeli Halk...

Altın değerindeki baharat safranın bilinmeyen faydaları! Bilim insanları araştırıyor: Herkes için güvenli mi?

Dünya Çocuk Felci Günü: Bir zamanlar binlerce çocuğu felç ediyordu! 2026’da tehlike hâlâ devam ediyor

Türkiye’de sigara kullanımında alarm! Yeni yasaklar gündemde, bilim dünyasından peş peşe uyarılar

Zihnimiz bizi nasıl yanıltıyor? Günlük hayatta fark etmeden yaptığımız 12 düşünme hatası

Güncel Haber

Finlandiya'da 'kuzey ışıkları' geceyi aydınlattı

Finlandiya’da ‘kuzey ışıkları’ geceyi aydınlattı

24 Ekim 2026
Karşıyaka Antrenörü Markovic: En iyisini yapacağız

Karşıyaka Antrenörü Markovic: En iyisini yapacağız

24 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton