26 Nisan 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Doğru dürüst kanun yapın, üzerinde tartışalım

Doğru dürüst kanun yapın, üzerinde tartışalım

Haberton - Haberton
15 Mart 2022
- Politika, İyi Parti Haberleri
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Doğru dürüst kanun yapın, üzerinde tartışalım

Doğru dürüst kanun yapın, üzerinde tartışalım

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, “Bugün gündeme gelen kanun da eksik ki, muhtemel sonuçlarını konuşuyoruz. Bizim iktidara söylediğimiz o zaten; doğru dürüst kanun yapın, üzerinde tartışalım.” dedi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, “Kanun yapma gücü ve yetkisini, iktidarlarını sürdürmeye yönelik bir silaha dönüştürmeye kalkışanların siyasi akıbetleri herkesin malumudur. Buradan tekrar uyarıyorum; elinizdeki gücü bir silah olarak görmekten vazgeçin. Unutmayın ki hiçbir silah sahibine sadık değildir. Gün gelir sahibini vurur.” dedi.

AK Parti ve MHP’nin gündeme getirdiği seçim kanunu teklifine değinen Dervişoğlu, “Hazırlanan kanun teklifi TBMM Başkanlığı’na sunulmadı. Teklif kamuoyuyla paylaşıldığından itibaren de çeşitli tartışmalar yaşanıyor. Anlaşılan önerilen kanun teklifinin, değişiklikleri yönüyle kamuoyunda tartışılmasını arzuluyorlar. Her derde deva televizyon yorumcuları ve köşe yazarları diledikleri tartışmaları yapsınlar. Biz yapay tartışmalarla meşgul olmayacak ve Türkiye’nin gerçek gündemini konuşmaya devam edeceğiz.” dedi.

“SİYASİ CİNGÖZLÜKLER İÇERİYOR”

Teklifte yer alan bazı maddelere dikkat çeken Dervişoğlu, “Seçim kurullarının oluşturulması, seçim yasaklarıyla ilgili hükümler, seçmen kütüklerinin oluşturulması, muhtarlık seçimleriyle ilgili çeşitli hususlar bizim tarafımızdan bakıldığında bir takım siyasi cingözlükler içeriyor. Ama herkes müsterih olsun Türkiye bu cingözlüklere ziyadesiyle alışkındır.” değerlendirmesinde bulundu.

“BURADAN UYARIYORUM”

Geçmişte yaşanan seçim kanunu değişikliklerini hatırlatan Dervişoğlu, “Defalarca söyledim; kanun yapma gücü ve yetkisini iktidarlarını sürdürmeye yönelik bir silaha dönüştürmeye kalkışanların, siyasi akıbetleri herkesin malumudur. Buradan tekrar uyarıyorum; elinizdeki gücü bir silah olarak görmekten vazgeçin. Unutmayın ki hiçbir silah sahibine sadık değildir. Gün gelir sahibini vurur.” ifadelerini kullandı.

“ASIL DEĞİŞMESİ GEREKEN UCUBE SİSTEM”

Milletin seçim kanunu değişikliği yerine erken seçim beklediğini dile getiren Dervişoğlu, “Siz bütün bunları yaparak, kendinize ve iktidara uygun kanun tekliflerini TBMM’nin gündemine taşıyarak siyasi kaderinizi belirleyemezsiniz. İktidarları zorunlu kılan ve demokratik hayatımızı gerçek anlamda zedeleyen seçim kanunun eksiklikleri değildir. Asıl değiştirilmesi gereken bugünkü ucube sistemdir.

Öncelikler Türkiye’yi otokratik bir rejime doğru eviren Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin değiştirilmesi gerekmektedir. Milletimizin asıl beklentisi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nden behemehal vazgeçmek, iyileştirilmiş güçlendirilmiş parlamenter demokratik sistemi yeniden inşa etmektir” şeklinde konuştu.

“BÜTÜN KÖTÜLÜKLERİN BEDELİNİ ÖDEYECEKSİNİZ”

İktidara seslenen Dervişoğlu şöyle devam etti:

Doğru dürüst kanun yapın, üzerinde tartışalım
Doğru dürüst kanun yapın, üzerinde tartışalım

“Anayasa yapıyorsunuz Erdoğan’a göre. İhale yasası yapıyorsunuz yandaşlara göre. Seçim kanunu yapıyorsunuz Cumhur İttifakı’na dahil partilere göre. Millet adına iş yapmaya ne zaman başlayacaksınız? Ne yaparsanız yapınız. Sandık milletin önüne geldiğinde yaptığınız bütün kötülüklerin bedelini ödeyeceksiniz. Beyhude çabalamayınız. Buza yazı yazmaya kalkmayınız. Sandığı milletin önüne getirin ve kaderinizi görün.”

Sözlerinin devamında doktorların 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlan Dervişoğlu, “Gidecek olanların kendileri değil, AK Parti iktidarının olacağının müjdesini veriyorum.” diye ekledi.

“DOĞRU DÜRÜST KANUN YAPIN”

Dervişoğlu, basın toplantısının sonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Seçim kanunu teklifine göre, her partinin kendi oyuyla milletvekili çıkaracağının ve ‘artık oy’lardan faydalanılamayacağının hatırlatılması üzerine Dervişoğlu, “Nispi temsil sistemine dönülüyor. İttifak içerisindeki oylar bir takım avantajlar sağlayabiliyordu. Onun yansımalarını da geride bıraktığımız seçimde gördük. Bize göre o günkü kanun da bize göre eksikti ki mahsurlarını konuşuyoruz. Bugün gündeme gelen kanun da eksik ki, muhtemel sonuçlarını konuşuyoruz. Bizim iktidara söylediğimiz o zaten; doğru dürüst kanun yapın, üzerinde tartışalım.” dedi.

“Bu iktidarın kanun yapma tekniği; acelece komisyondan geçirmek, acelece genel kurulda oylatmak” diyen Dervişoğlu, şöyle devam etti:

“Bunlar yapmış oldukları kanun tekliflerini, siyasi partilerle konuşmadan TBMM’ye getiriyorlar. Seçim kanunu ya da siyasi partiler kanununda düzenleme yapacaksanız, bunu kamuoyu önünde ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla da paylaşmak suretiyle gerçekleştireceksiniz. Şimdi acelece yine önümüze geldi. İçine bakıyoruz, iktidarın lehine bir takım düzenlemeler var. Bunlar siyasi cingözlük olarak tarafımızdan tarif ediliyor. İktidarın siyasi cingözlüklerine Türk milletinin kaderini kurban ettirmeyeceğiz.

Bu, daha önce yapılan işler gibi gizlice hazırlandı. Kişiye özel Anayasa yapıyorlar, yandaşlarına göre ihale yasası düzenliyorlar. 59 kere yasayı değiştirmişler 200’den fazla madde değişikliğini içeriyor. Şimdi de seçim yasası getiriyorlar iktidarın lehine bir yasa bu. Biz de İYİ Parti olarak diyoruz ki; ne yaparsanız yapın, kaderinizden kurtulamayacaksınız. Bu iktidar yolcudur, İYİ Parti hancıdır. Bunu herkes iyi bilsin.

Etiketler: İyi PartiSeçim
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

İslam düşmanlığıyla mücadele tüm insanlığın meselesi

Sonraki Haber

Çelik, kalıcı ateşkes için Türkiye katkıya hazır

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Dışişleri Bakanlığı Hocalı Katliamı'na ilişkin anma mesajı yayınladı
Politika

Dışişleri’nden Mali’deki terör saldırılarına kınama

25 Nisan 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Çanakkale Kara Savaşları’nın 111’inci yıl dönümü mesajı
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Çanakkale Kara Savaşları’nın 111’inci yıl dönümü mesajı

25 Nisan 2026
Ağıralioğlu: Çiftçinin hüznüne son vereceğiz
Politika

Ağıralioğlu: Çiftçinin hüznüne son vereceğiz

25 Nisan 2026
Özgür Özel: Hep birlikte iktidara yürüyeceğiz
Politika

Özgür Özel: Hep birlikte iktidara yürüyeceğiz

25 Nisan 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beyoğlu'nda kafede vatandaşlarla sohbet etti
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beyoğlu’nda kafede vatandaşlarla sohbet etti

25 Nisan 2026
Bakan Çiftçi, medya kuruluşlarının genel yayın yönetmenleriyle İstanbul'da bir araya geldi
Politika

Bakan Çiftçi, medya kuruluşlarının genel yayın yönetmenleriyle İstanbul’da bir araya geldi

25 Nisan 2026
Sonraki Haber
Çelik, Kalıcı ateşkes için Türkiye katkıya hazır

Çelik, kalıcı ateşkes için Türkiye katkıya hazır

En Güncel Haberler

Avcılar'da düşerek bariyerlere çarpan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti
Yerel Haberler

Avcılar’da düşerek bariyerlere çarpan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

26 Nisan 2026
Trabzon'da boks maçında kavga kamerada
Spor Haberleri

Trabzon’da boks maçında kavga kamerada

26 Nisan 2026
Başakşehir'de polisin 'dur' ihtarına uymadı; otomobilin lastikleri indirilerek yakalandı
Yerel Haberler

Başakşehir’de polisin ‘dur’ ihtarına uymadı; otomobilin lastikleri indirilerek yakalandı

26 Nisan 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Emine Erdoğan, Rami Çocuk ve Sanat Bienali’nin açılışına katıldı

25 Nisan 2026
Yaşam

Ankara’da hayvanseverlerden yürüyüş

25 Nisan 2026
Yaşam

Deniz kaplumbağası ölüsü sahile vurdu

25 Nisan 2026
Yaşam

Tarihi kervansarayda Kadın Emeği Yöresel Ürünler Pazarı açıldı

25 Nisan 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Dışişleri Bakanlığı Hocalı Katliamı'na ilişkin anma mesajı yayınladı

Dışişleri’nden Mali’deki terör saldırılarına kınama

- Haberton
25 Nisan 2026

Dışişleri Bakanlığı, “Mali'nin farklı bölgelerinde bugün meydana gelen terör saldırılarını güçlü biçimde kınıyoruz” açıklamasında bulundu. Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Mali'nin...

Kalori açığı nasıl oluşturulur?

Komşu gürültüsünde haklar neler?

İşten çıkarılınca tazminat nasıl alınır?

Duygusal manipülasyon nasıl anlaşılır?

Güncel Haber

Avcılar'da düşerek bariyerlere çarpan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

Avcılar’da düşerek bariyerlere çarpan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

26 Nisan 2026
Trabzon'da boks maçında kavga kamerada

Trabzon’da boks maçında kavga kamerada

26 Nisan 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton