16 Mayıs 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Doğan Cüceloğlu’na veda

Doğan Cüceloğlu’na veda

Haberton - Haberton
18 Şubat 2021
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Doğan Cüceloğlu'na veda

Doğan Cüceloğlu'na veda

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Cüceloğlu, salı günü evinde hayatını kaybetti. 83 yaşında vefat eden Doğan Cüceloğlu’na veda. Sevenleri tabutu başında gözyaşı döktü.

Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu, salı günü Beşiktaş’taki evinde hayatını kaybetti. 83 yaşında vefat eden Cüceloğlu için,  Beşiktaş’taki Levent Afet Yolal Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Cüceloğlu‘nun Türk Bayrağına sarılı tabutu, camiye getirildi. Eşi Yıldız Hacıevliyagil Cüceloğlu, ailesi, yakınları ve sevenleri Cüceloğlu’nun tabutu başında gözyaşı döktü.

Cenaze Törenine Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya,  AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak  ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu gibi isimler de katıldı. Cenaze namazının kılınmasının ardından Cüceloğlu’nun tabutu omuzlanarak cenaze aracına kondu. Tabutu omuzlayanlar arasında Cumhurbaşkanlığı sözcüsü Kalın, Bakan Selçuk ve Vali Yerlikaya da vardı. 

Doğan Cüceloğlu'na veda
Doğan Cüceloğlu’na veda

KALIN, ERDOĞAN’IN TAZİYESİNİ İLETTİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın,  Yıldız Hacıevliyagil Cüceloğu’na taziye dileklerinde bulundu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da taziye dileklerini iletti. Kalın, Cüceloğlu’na, “Allah rahmet eylesin. Mekanını cennet eylesin. Cumhurbaşkanımız da taziyelerini iletiyorlar.

Rabbim mekanını cennet eylesin. İnşallah orada buluşmayı nasip eylesin. Ardından bu kadar insanın rahmet okuduğu güzel insan. En önemli vasfı buydu. Bilim insanlığının yanında herkes onu hayırla yad etmeye devam edecek. Eserleriyle, çalışmalarıyla, öğrencileriyle inşallah güzellikler bırakmaya devam edecek. Allah gani gani rahmet eylesin. Sizlere de sabrı cemil ihsan eylesin” dedi.

“HER ZAMAN DÜNYAYA AÇIK AMA YERLİ VE MİLLİ BİR İNSANDI”

Cenaze töreninin ardından konuşan İbrahim Kalın, “Daha iyi nasıl insan olabiliriz sorusu üzerine Amerika’da, Türkiye’de pek çok bilimsel çalışmalar yapmış, onlarca makaleye, kitaba imza atmış, birçok konuşmalarıyla, seminerleriyle insanımızın ruh dünyasına, aklına, gönlüne hitap edebilmiş kıymetli bir bilim insanıydı.

Bütün bunların yanında her zaman dünyaya açık ama yerli ve milli bir insandı. Anadolu topraklarından, Anadolu irfanından hep beslenerek çalışmalarını ortaya koymuş biriydi. Cumhurbaşkanımızın taziye dileklerini ailesine ilettim. Bu vesileyle kamuoyuna da iletmek isterim” diye konuştu.  

“HATIRASINI YAŞATMAK BİZİM ÖDEVİMİZDİR”

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ise şunları söyledi: 

“Bizim bir tanışıklığın ötesinde mesaimiz oldu ve kendisinin hatırasına çok çok büyük bir hürmetimiz var. Öğrencilik yıllarımızdan itibaren bize öncülük yapan, liderlik yapan, eğitim alanında, psikoloji alanında bizim yetişmemizde çok büyük katkısı olan bir büyüğümüz.

Ve nadir bir şahsiyet olarak insanları kalbiyle okuyabilen, kalbiyle görebilen bir şahsiyet. Daha önce rahatsızlık geçirmesine rağmen, çok sakin bir hayat geçirme tavsiyesi hekimler tarafından verilmesine rağmen kendisi bu millete, çocuklara hizmetten asla geri durmayacağım diyerek buradaki gücünü, öncülüğünü gösterdi ve bize bin yıllık bir irfandan süzülen bir ayna tuttu.

Ve o aynada kendimizi görebilmemiz için; işte burası, işte şu taraf diyerek yol gösteren, yön gösteren, bütün bu çalışmalarında her şeyin iyi tarafını gören, karamsarlığı bir şekilde reddeden ve insanlara umut aşılamayı somut olarak ortaya koyabilen çok özel bir kimlik, kişilik. Kendisinin hatırasını yaşatmak bizim ödevimizdir. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Biz arkasında ödevlerimizi yapmaya devam edeceğiz” 

“KENDİ İKİNCİ PLANDA, TOPLUM ÖN PLANDAYDI”

Ağabeyi Şahin Cüceloğlu da, “Doğan bey, yaratılış olarak insan ruhuna önem veren; maddiyata, paraya, gösterişe değil insanlığa ve dostluğa önem veren, iç zenginliğe önem veren bir yapısı var. Onu babamdan aldı. Doğan beyde de o yetenek olduğu için, bu yeteneğini  keşfetti ve Türk toplumuna yön gösterdi. Kendi ikinci planda, toplum ön plandaydı.

Kendi yorulduğunun hiç farkında değil. Esas onun için toplum, insanlar önemliydi. Sağlığına önem vermedi. 6 ay kadar önce rahatsızlandı, doktorlar sakin bir yaşam süreceksin dedi. Ama Doğan bey bana dedi ki, “Ben Türk toplumuna hizmetten vazgeçmeyeceğim” ifadelerini kullandı. 

“BEN DOĞDUĞUMDA AMCAM YURT DIŞINDA DOKTORA YAPTIĞI İÇİN, BABAM ONUN ADINI BANA KOYMUŞ”

Cüceloğlu, salı günü evinde hayatını kaybetti. 83 yaşında vefat eden Doğan Cüceloğlu'na veda. Sevenleri tabutu başında gözyaşı döktü.
Cüceloğlu, salı günü evinde hayatını kaybetti. 83 yaşında vefat eden Doğan Cüceloğlu’na veda. Sevenleri tabutu başında gözyaşı döktü.

Yeğeni Doğan Cüceloğlu ise, “Benim adım da Doğan Cüceloğlu. Ben doğduğumda amcam yurt dışında doktora yaptığı için, babam onun adını bana koymuş. Amcamla son konuştuğumda, ‘Yeğenim, şu an 10 kitap yazacak kadar birikimim var’ dedi. Ben, ‘Amca çok tempolu çalışıyorsun’ dedim. ‘Bunu ben aktaramazsam, kimse aktaramaz’ dedi. Son ana kadar lafı çıkmadı ağzından ama ben söylediklerinden onu anladım. Hep, ‘Ben gittikten sonra fikirlerim, kitaplarım yaşasın’ diyordu. Benim için çok değerli, adını taşıdığım için ben de kendimi sorumlu hissediyorum”  ifadelerini kullandı.

 “TÜRKİYE’DE PSİKOLOJİNİN FENERİYDİ”

Psikolog ve Yazar Üstün Dökmen de cenazeye katıdı. Dökmen, “Doğan Cüceloğlu hocamdı, ağabeyimdi, meslektaşımdı, dostumdu. Onunla birlikte Türkiye Cumhuriyeti psikoloji feneriyle çok iyi aydınlandı. O Türkiye’de psikolojinin feneriydi. Fenerimiz söndü ancak ışığı devam edecektir” dedi. Cüceloğlu’nun cenazesi törenin ardından, Aşiyan Mezarlığı’nda defnedildi. 

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Merkez faizi sabit tuttu

Sonraki Haber

Deprem anında devreye girecek iletişim sistemi

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Öne Çıkan

SunExpress uçağındaki bomba ihbarı asılsız çıktı

16 Mayıs 2026
Trump: Terör örgütü DEAŞ'ın ikinci adamını etkisiz hale getirdik
Öne Çıkan

Donald Trump duyurdu: Terör örgütü DEAŞ’ın ikinci adamı öldürüldü!

16 Mayıs 2026
ABD: İsrail ile Lübnan arasındaki ateşkes 45 gün daha uzatıldı
Öne Çıkan

İsrail ile Lübnan arasındaki ateşkes 45 gün daha uzatıldı

16 Mayıs 2026
Öne Çıkan

İran’da her şeyi iki günde yok edebiliriz

16 Mayıs 2026
Öne Çıkan

Şampiyon Galatasaray kupasına kavuştu

15 Mayıs 2026 - Güncellenme Tarihi 16 Mayıs 2026
Öne Çıkan

Başsavcılık açıkladı! ‘Milletvekilinin oğlu okulu silahla bastı’ iddiası doğru mu?

15 Mayıs 2026 - Güncellenme Tarihi 16 Mayıs 2026
Sonraki Haber
Deprem anında devreye girecek iletişim sistemi

Deprem anında devreye girecek iletişim sistemi

En Güncel Haberler

Avcılar'da iş yerinden hırsızlık kamerada
Yerel Haberler

Avcılar’da iş yerinden hırsızlık kamerada

16 Mayıs 2026
Karşıyaka'ya potada Bursaspor faturası
Spor Haberleri

Karşıyaka’ya potada Bursaspor faturası

16 Mayıs 2026
Lokman Hekim Akay Hastanesi’nde Toumai cerrahi robotu ile torasik kurulum gerçekleştirildi
Sağlık Haberleri

Lokman Hekim Akay Hastanesi’nde Toumai cerrahi robotu ile torasik kurulum gerçekleştirildi

16 Mayıs 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Otobüs bileti 12 saat kalana kadar iade edilebilecek

16 Mayıs 2026
Yaşam

Hava ısındı, Konyaaltı Sahili’nde yoğunluk oluştu

16 Mayıs 2026
Yaşam

Geçen yıl kuruyan Sülüklü Göl, son yağışlarla yeniden doldu

16 Mayıs 2026
Yaşam

Yaralı bulunan ebabiller tedavi edilip doğaya salındı

16 Mayıs 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Göçük altında kalıp yatağa mahkum olan maden işçisinden fizik tedavisi için yardım talebi

Göçük altında kalıp yatağa mahkum olan maden işçisinden fizik tedavisi için yardım talebi

- Haberton
16 Mayıs 2026

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, özel maden ocağında tahkimat yaparken tavanın yıkılmasıyla göçük altında kalan Tuncay Dilaver'in (49) boynu ve kaburgaları kırıldı....

Yoga spor kadar etkili mi? Uzmanlara göre etkisi sanıldığından daha büyük olabilir

Misafir sofraları için uyumlu menü önerileri

Borsada nasıl para kazanılır? Uzmanlar en kritik hatayı açıkladı

Çocuklarda kekemelik neden olur? Uzmanlara göre erken fark etmek büyük önem taşıyor

Güncel Haber

Avcılar'da iş yerinden hırsızlık kamerada

Avcılar’da iş yerinden hırsızlık kamerada

16 Mayıs 2026
Karşıyaka'ya potada Bursaspor faturası

Karşıyaka’ya potada Bursaspor faturası

16 Mayıs 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton