26 Nisan 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Deva Partisi Haberleri - Diyarbakır için ödevimize çalıştık

Diyarbakır için ödevimize çalıştık

Haberton - Haberton
12 Ocak 2024
- Deva Partisi Haberleri, Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Diyarbakır için ödevimize çalıştık

Diyarbakır için ödevimize çalıştık

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Diyarbakır için ödevimize çalıştık. Tüm DEVA kadroları, aday oldukları her yerde gerekli hazırlıkları yaptılar, yapıyorlar” dedi.

Diyarbakır’da konuşan Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Diyarbakır Büyükşehir’e de, bütün ilçelerimize de DEVA olacak adaylarımızı işlerinin başında göreceğiz. Kayyım uygulamasına maruz kalan belediyelerimiz için çalışmak, sadece Diyarbakır’a borcumuz değildir; demokrasiye borcumuzdur. Adalete borcumuzdur. Diyarbakır için ödevimize çalıştık. Tüm DEVA kadroları, aday oldukları her yerde gerekli hazırlıkları yaptılar, yapıyorlar” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin aday tanıtım töreni ve bir dizi ziyaretler için Diyarbakır’a geldi. Bir otelin toplantı salonunda düzenlenen aday tanıtım toplantısına katılan Babacan, partisinin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin adaylarını tanıttı. Babacan, Büyükşehir Belediyesi adayının Cenap Ekinci, Eğil ilçesi adayının Zeynel Bekil, Ergani ilçesi adayının Süleyman Efe, Kayapınar ilçesi adayının Hebun Aytekin olarak belirlendiğini açıkladı. Toplantıya Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen ile Ankara Milletvekili Sadullah Ergin, belediye başkan adayları ve partililer katıldı.

Konuşmasında sorunların çözümünün demokrasi ve siyasetten geçtiğini belirten Babacan, “Yöneteceğimiz belediyelerde israfı yok edeceğimizden, çiftçilerimize, hayvancılarımıza nasıl destek olacağımızdan, etkin değil, aynı zamanda temiz yönetme iddiamızdan, kentsel yenilenme vizyonumuzdan, gençlere, kadınlara dair plan projelerimizden bahsetmek için buradayım. Fakat burası, seçmen iradesinin gasbedildiği bir şehir. Burası, seçimle kazananların yerine başkalarının atandığı bir şehir. Burası, iktidarın kayyım politikalarıyla sandığın yok saydığı bir şehir. Beştepe’dekilere göre Diyarbakırlının oyu önemsiz. Beştepe’dekilere göre Diyarbakırlının oyu değersiz. Demokrasilerde böyle bir şey olmaz” dedi.

‘GEÇİM SIKINTISI BİR NUMARALI SORUN’

Vatandaşların asgari ücret ve emekli maaşlarıyla geçinemediğini söyleyen Babacan, “İktidar herkesi yoksullaştırdı. ‘Rahat geçinebiliyorum’ diyen neredeyse kalmadı. Asgari ücretlisi de geçinemiyor, emeklisi de. Memuru da geçinemiyor, esnafı da. Çiftçisi de geçinemiyor, işçisi de. Öğrencisi de geçinemiyor, işletmecisi de. İnsanlar yoksullukta eşitlendi. Bu yönüyle baktığımızda en ‘eşitlikçi’ iktidarla karşı karşıyayız. Dokunmadığı tek bir insan yok. Bize gelen tek bir kişi yok ki, ‘ben bu iktidarın ekonomi politikasından memnunum, bana dokunmadı’ desin.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Diyarbakır için ödevimize çalıştık. Tüm DEVA kadroları, aday oldukları her yerde gerekli hazırlıkları yaptılar, yapıyorlar” dedi.
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Diyarbakır için ödevimize çalıştık. Tüm DEVA kadroları, aday oldukları her yerde gerekli hazırlıkları yaptılar, yapıyorlar” dedi.

Tek bir kişi yok ki, ‘benim standardım düşmedi, eskisi gibi yaşayabiliyorum. Gençlere ‘aman ha evlenin’ diyen bir iktidar var karşımızda. Evli çiftlere ‘üç çocuk’ diyen, aile kurumunu sözüm ona önemseyen bir iktidar. ‘Ben ekonomistim, benim alanım ekonomi’ diyen bir Cumhurbaşkanı’nın yönettiği bu ülke, bırakın ev-araba almayı, asgari ücretlinin açlığa mahkum olduğu bir ülke haline geldi. Mutlak yoksulluk geri geldi, mutlak yoksulluk” diye konuştu.

‘İNSANLARIN DİLLERİYLE, KÜLTÜRLERİYLE KAVGA EDEN BİR TÜRKİYE İSTEMİYORUZ’

Bütçe görüşmelerinde Kürtçe konuşulduğu için ‘Bilinmeyen dil’ olarak tutanaklara geçildiğini söyleyen Babacan, şöyle dedi:

“Ülkemizin DEVA’sının her zaman birlikte, beraberlikte, barışta, demokraside olduğunu söyledik; söylemeye de devam edeceğiz. Demokrasinin yerelden başlayacağını söyledik, söylemeye devam edeceğiz. Erdoğan, Diyarbakır’a geldiğinde, şehirde Kürtçe afişler asılıyor değil mi? Ankara’ya gidince işler değişiyor. Burayı unutuyorlar. İşte daha geçtiğimiz ay, Meclis genel kurulunda bütçe görüşmelerinde yine bir Kürtçe krizi yaşandı. Neymiş, Kürtçe konuşulmuş. Ne büyük ayıp değil mi?

Ülkemizde en çok konuşulan ikinci dil, meclis çatısı altında ısrarla ama ısrarla yok sayılıyor. Tutanaklara X yazıyorlar. ‘Bilinmeyen dil’ yazıyorlar. Ne demek bilinmeyen dil? Fransızcayı, İngilizceyi bilenler, konuşulduğunda tanıyanlar, ülkemizde milyonlarca insanın konuştuğu dilin hangi dil olduğunu bilmiyor. Öyle mi? Şimdi en son tutanaklara baktık. Bu sefer ne yapmışlar? Üç nokta koyup, altına da ‘Türkçe olmayan kelimeler ifade edildi’ demişler. Ya şunun adını bir koyun ya. Siz bunun adını koymazsanız bu ülkede eşit vatandaşlıktan bahsedemezsiniz; bu ülkede temel haklardan bahsedemezsiniz.

Ne oldu kürsü özgürlüğüne? Kürsüde ifade özgürlüğü yok mu? Aynısını Süryanice için de yaptılar. Mardin vekilinin Süryanice bayram kutlamasına tahammül edemediler. Yine tutanaklara üç nokta, altına da ‘Türkçe olmayan dil’ yazdılar. Biz, insanların dilleriyle, kültürleriyle kavga eden bir Türkiye istemiyoruz. Diyarbakır Büyükşehir’e de, bütün ilçelerimize de DEVA olacak adaylarımızı işlerinin başında göreceğiz. Kayyım uygulamasına maruz kalan belediyelerimiz için çalışmak, sadece Diyarbakır’a borcumuz değildir; demokrasiye borcumuzdur, adalete borcumuzdur. Diyarbakır için ödevimize çalıştık.” 

Etiketler: Ali Babacan
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Erdoğan’dan Yemen’e yönelik saldırılara tepki

Sonraki Haber

Şehit Astsubay Bahadır Canbulat, toprağa verildi

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Dışişleri Bakanlığı Hocalı Katliamı'na ilişkin anma mesajı yayınladı
Politika

Dışişleri’nden Mali’deki terör saldırılarına kınama

25 Nisan 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Çanakkale Kara Savaşları’nın 111’inci yıl dönümü mesajı
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Çanakkale Kara Savaşları’nın 111’inci yıl dönümü mesajı

25 Nisan 2026
Ağıralioğlu: Çiftçinin hüznüne son vereceğiz
Politika

Ağıralioğlu: Çiftçinin hüznüne son vereceğiz

25 Nisan 2026
Özgür Özel: Hep birlikte iktidara yürüyeceğiz
Politika

Özgür Özel: Hep birlikte iktidara yürüyeceğiz

25 Nisan 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beyoğlu'nda kafede vatandaşlarla sohbet etti
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beyoğlu’nda kafede vatandaşlarla sohbet etti

25 Nisan 2026
Bakan Çiftçi, medya kuruluşlarının genel yayın yönetmenleriyle İstanbul'da bir araya geldi
Politika

Bakan Çiftçi, medya kuruluşlarının genel yayın yönetmenleriyle İstanbul’da bir araya geldi

25 Nisan 2026
Sonraki Haber
Şehit Astsubay Bahadır Canbulat, toprağa verildi

Şehit Astsubay Bahadır Canbulat, toprağa verildi

En Güncel Haberler

Avcılar'da düşerek bariyerlere çarpan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti
Yerel Haberler

Avcılar’da düşerek bariyerlere çarpan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

26 Nisan 2026
Trabzon'da boks maçında kavga kamerada
Spor Haberleri

Trabzon’da boks maçında kavga kamerada

26 Nisan 2026
Başakşehir'de polisin 'dur' ihtarına uymadı; otomobilin lastikleri indirilerek yakalandı
Yerel Haberler

Başakşehir’de polisin ‘dur’ ihtarına uymadı; otomobilin lastikleri indirilerek yakalandı

26 Nisan 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Emine Erdoğan, Rami Çocuk ve Sanat Bienali’nin açılışına katıldı

25 Nisan 2026
Yaşam

Ankara’da hayvanseverlerden yürüyüş

25 Nisan 2026
Yaşam

Deniz kaplumbağası ölüsü sahile vurdu

25 Nisan 2026
Yaşam

Tarihi kervansarayda Kadın Emeği Yöresel Ürünler Pazarı açıldı

25 Nisan 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Dışişleri Bakanlığı Hocalı Katliamı'na ilişkin anma mesajı yayınladı

Dışişleri’nden Mali’deki terör saldırılarına kınama

- Haberton
25 Nisan 2026

Dışişleri Bakanlığı, “Mali'nin farklı bölgelerinde bugün meydana gelen terör saldırılarını güçlü biçimde kınıyoruz” açıklamasında bulundu. Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Mali'nin...

Kalori açığı nasıl oluşturulur?

Komşu gürültüsünde haklar neler?

İşten çıkarılınca tazminat nasıl alınır?

Duygusal manipülasyon nasıl anlaşılır?

Güncel Haber

Avcılar'da düşerek bariyerlere çarpan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

Avcılar’da düşerek bariyerlere çarpan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

26 Nisan 2026
Trabzon'da boks maçında kavga kamerada

Trabzon’da boks maçında kavga kamerada

26 Nisan 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton