19 Mayıs 2026, Salı
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, İstanbul’da hacı uğurlama programında konuştu

Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, İstanbul’da hacı uğurlama programında konuştu

Haberton - Haberton
18 Nisan 2026
- Politika
Okuma Süresi:6 dakikalık okuma
A A
0
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Diyanet İşleri Başkanı Safi Arpaguş, Üsküdar’da Çamlıca Camii'nde düzenlenen 'Hacı Uğurlama Programı'na katıldı.

Programda konuşan Arpaguş, "Allah'ın davetine icabet etmek suretiyle çıkacağımız bu yolculuk sıradan bir yolculuk, sıradan bir seyahat değildir. Bu yolculuk ilahi çağrıya gönül verip 'Lebbeyk Allahümme Lebbeyk' diyerek; 'Allah'ım buyur, emrine amadeyim, geldim' diyerek benzeri olmayan bir muhabbet ve aşkla, benzeri olmayan bir duygu seliyle ve duygu yoğunluğuyla mukaddes mekanlara yapılan bir yolculuktur" dedi.

Hacı uğurlama programı Üsküdar’daki Çamlıca Camii'nde düzenlendi. Programa Diyanet İşleri Başkanı Safi Arpaguş, İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul İl Müftüsü Emrullah Tuncel, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Hüseyin Demirhan ve hacı adayları katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, ilahiler seslendirildi ve kaside okundu. Program, hacı adaylarının uğurlanmasıyla sona erdi.

Programda 125 Hacı adayı yola çıktı. 2026 yılında Türkiye’den 85 bin hacı adayının, İstanbul’dan ise 95 kafilenin kutsal topraklara gideceği öğrenildi.

Rahman'ın Evine Doğru Yola Çıkacaksınız

Programda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş, "Kıymetli hacı adaylarımız, değerli kardeşlerim; sözlerime başlamadan önce, birkaç gün önce Kahramanmaraş'ta kaybettiğimiz, hayatının baharında cennete yolcu ettiğimiz öğrencilerimize Cenab-ı Hak'tan rahmet diliyorum. Onlarla birlikte rahmet-i Rahman'a kavuşan hocamıza Cenab-ı Hak'tan rahmet diliyorum. Cenab-ı Hak mekanlarını cennet, makamlarını ali, menzillerini mübarek eylesin. Kıymetli kardeşlerim, yıllarca özlemini duyduğunuz o kutlu vakit geldi.

Elhamdülillah bugün Yüce Mevla'nın davetine icabet ederek hac vazifemizi yerine getirmek üzere yola çıkıyoruz. Uzun yıllar özlemin ve umudun en saf halini kalplerimizde taşıyarak bu mukaddes yolculuğa hazırlandık. Ailemizi, dost ve akrabalarımızı geride bırakarak bugün Allah'ın evine, Beytullah'a doğru, Rahman'ın evine doğru, Rahman'ın misafirleri olarak yola çıkıyoruzö ifadelerini kullandı.

Hac Yolculuğu Müminin Kendi Kalbine Yaptığı Yolculuktur

Safi Arpaguş,"Elbette hepimiz bugüne kadar pek çok kez yolculuklar yaptık, pek çok yerlere seyahat ettik. Ancak Allah'ın davetine icabet etmek suretiyle çıkacağımız bu yolculuk sıradan bir yolculuk, sıradan bir seyahat değildir. Bu yolculuk ilahi çağrıya gönül verip 'Lebbeyk Allahümme Lebbeyk' diyerek; 'Allah'ım buyur, emrine amadeyim, geldim' diyerek benzeri olmayan bir muhabbet ve aşkla, benzeri olmayan bir duygu seliyle ve duygu yoğunluğuyla mukaddes mekanlara yapılan bir yolculuktur. Hac yolculuğu müminin kendi kalbine, içine doğru yapılan bir yolculuktur.

Etkisi bütün bir ömre yayılan bir yolculuk; insanı kendisiyle, kalbiyle, nefsiyle ve geride bıraktığı anılarıyla yüzleştiren kutlu bir yolculuktur. Bu yolculuk dünyevi heva ve hevesleri bir kenara bırakıp aklı ve ruhu karartan ne varsa hepsinden yüz çevirerek Allah'a sığınma yolculuğudur. Bu yolculuk Allah'ın sonsuz rahmet eşiğine, kapısına baş koyup nasuh tövbelerle, gözyaşlarıyla, yıkanmış yakarışlarla, af dilekleriyle kendini yeniden inşa etme yolculuğudur. Bu yolculuk günah kirlerinden arınıp bağışlanmanın o eşsiz huzurunda yeniden doğma yolculuğudur.

Yolculuğumuz mübarek olsun, yolumuz açık olsun. Ziyaretiniz makbul, haccınız mebrur ve mübarek olsunö dedi.

Hacı Adaylarımızdan İsteğimiz; Milletimiz İçin Dua Etmeleri

İstanbul Valisi Davut Gül programda yaptığı konuşmada, "Hac bildiğiniz gibi şartları tutan her Müslümana farz olan ve bu anlamda da yüzyıllardır ülkemizde kutsal topraklara gidilen bir ibadet ve bir de geleneğimiz var; hacılarımızın uğurlanması. Her yıl olduğu gibi bu sene de, geçmişten bugüne kadar olduğu gibi bugün de hacılarımızı kutsal topraklara uğurluyoruz. Türkiye’de on binlerce hacı adayımız kuradan çıkarak, kuradan seçilerek o hac ibadetini yapmak için nasiplerinde olan yolculuğa çıkıyorlar. Rabbim mübarek eylesin. Rabbim sağ salim dönmeyi nasip eylesin. Hacı adaylarımızdan isteğimiz; milletimiz için, devletimiz için, ümmetimiz için, en çok ihtiyacımız olduğu bu dönemde dua etmeleri" dedi.

15 Yıldır Bekliyorum

Hacı Adayı Selahattin İşler (57) "15 yıldır bekliyorum valla duygularımı anlatacak şey bulamıyorum. O kadar duyguluyum. İnsanın yaşaması gerekiyor. Tek gidiyorum. Eşim biraz ayaklarından rahatsız olduğu için gelemiyor. Her yıl ayrı bir heyecan. Çıkmadığı zaman insan bir üzülüyor. Ama nasip kısmet bugüneymiş. Rabbim 15 sene sonra da olsa nasip etti. İnşallah Rabbim herkese gidip gelmeyi, hayırlısıyla gidip gelmeyi nasip etsin" diye konuştu.

İki Kız Kardeş Gideceğiz Çok Heyecanlıyız

Hacı adayı Gülşen Keleş, "63 yaşındayım. 17 yıldır bekliyoruz. 17 yıl önce bacımla beraber yazılmıştık. 17 yıl sonra inşallah o yola yola baş koyup gidiyoruz. İnşallah Rabbim orada güzel günler gösterecek, ondan sonra da geldikten sonra tutmayı nasip edecek bize" ifadelerini kullandı. Kız kardeşi Zeynep Sırça ise, "Ben de 66 yaşındayım. Aynı beraber yazılmıştık grup olarak. Beraber çıktı. Hatta iki sene önce de umreye gitmiştim. Çok heyecanlıyız" şeklinde konuştu.

Aklıma Kim Gelirse Dua Edeceğim

Hatice Yeşil duygularını ifade ederken göz yaşlarına hakim olamadı. Hatice Yeşil, "Çok heyecanlıyım. Çok mutluyum çok duygusalım "ifadelerini kullandı. Mahmut Yıldırım ise (74), "14 sene oldu. Heyecan var ama şimdi yola çıktık ya, heyecan sıfıra indi yani. Artık evdeki heyecan kalmadı. Orada aklıma kim gelirse herkese dua edeceğim. Yani şu anda aklıma ne gelirse… Hepsi… Çoluk, çocuk, yeğen, torun herkese dua edeceğim" dedi.

Etiketler: İstanbulKahramanmaraşTürkiye
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Erciyes 38 FSK – Niğde Belediyesi SK: 3-2

Sonraki Haber

Okuldaki saldırıda silah seslerini duyan öğrenciler, sıraları siper yapmış

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Politika

FETÖ bağlantılı erişime engellenen hesap sayısı 1731’e yükseldi

19 Mayıs 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan '19 Mayıs' mesajı
Politika

Atatürk’ü ve Peygamber Ocağımızın kahraman mensuplarını saygıyla anıyorum

19 Mayıs 2026
Politika

Milletimizin ve gençlerimizin ‘Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’ kutlu olsun

19 Mayıs 2026
Bakan Uraloğlu: Gökbey için bakım teknisyenlerine yönelik eğitimler başladı
Politika

Gökbey için bakım teknisyenlerine yönelik eğitimler başladı

19 Mayıs 2026
Politika

AK Parti’li Faruk Acar’dan ’19 Mayıs’ mesajı

19 Mayıs 2026
Bakan Bolat: Bayram öncesi denetimlerimiz sürüyor 1,2 milyar lira ceza kesildi - 1
Politika

Bayram öncesi denetimlerimiz sürüyor 1,2 milyar lira ceza kesildi

19 Mayıs 2026
Sonraki Haber
Okuldaki saldırıda silah seslerini duyan öğrenciler, sıraları siper yapmış

Okuldaki saldırıda silah seslerini duyan öğrenciler, sıraları siper yapmış

En Güncel Haberler

Öne Çıkan

İsrail, Küresel Sumud Filosu’na yeniden saldırdı; iki tekneye el konuldu!

19 Mayıs 2026
Öne Çıkan

AK Parti’ye katılacağı iddia edilen Ersin Beyaz’dan açıklama!

19 Mayıs 2026
Öne Çıkan

Akın Gürlek’ten Rasim Ozan Kütahyalı açıklaması!

19 Mayıs 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Sokakta belediye çalışanını öldüren şüpheli tutuklandı

19 Mayıs 2026
Yaşam

Çorum’da 90 yaşındaki kadın, marşlarla bayramı kutladı

19 Mayıs 2026
Yaşam

Samsun’da 19 Mayıs törenlerine yoğun ilgi

19 Mayıs 2026
Yaşam

Ataşehir’de uyuşturucu operasyonu: 595 bin sentetik ecza hap ele geçirildi

19 Mayıs 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Samsun’da 19 Mayıs törenlerine yoğun ilgi

Samsun’da 19 Mayıs törenlerine yoğun ilgi

- Haberton
19 Mayıs 2026

Samsun'da, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında sahnelenen Jandarma Genel Komutanlığı Merasim Bölüğü ile halk oyunları,...

“Bir milletin kaderi o gün değişti”

Bahar geldi ama kabus başladı: Sürekli hapşırıyor, gözlerinizi açamıyorsanız nedeni bu olabilir

“Ya başaramazsam?” çocuklarda sınav kaygısı sessizce büyüyor: Ailelerin en sık yaptığı hata ortaya çıktı

Sürekli yorgun, gergin ve mutsuz musunuz? Suçlu “Kortizol” olabilir

Güncel Haber

İsrail, Küresel Sumud Filosu’na yeniden saldırdı; iki tekneye el konuldu!

19 Mayıs 2026

AK Parti’ye katılacağı iddia edilen Ersin Beyaz’dan açıklama!

19 Mayıs 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton