26 Nisan 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Dışişleri ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın bütçeleri kabul edildi

Dışişleri ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın bütçeleri kabul edildi

Haberton - Haberton
13 Aralık 2022
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Dışişleri ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın bütçeleri kabul edildi

Dışişleri ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın bütçeleri kabul edildi

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

TBMM Genel Kurulu’nda, Dışişleri Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın bütçeleri kabul edildi.

TBMM Genel Kurulu’nda, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, milletvekillerinin eleştiri ve sorularını yanıtladı.

‘ADAMLIK’ TARTIŞMASI

Bakan Çavuşoğlu, eleştiri ve soruları yanıtlarken ‘adamlık’ tartışması yaşandı. Genel Kurul’da milletvekilleri arasında laf atma sırasında ‘adamlık’ ifadesi kullanan milletvekillerine cevap veren Çavuşoğlu, “Bu ‘adamlık’ tartışmasını biz başlatmadık yani seviyeyi de hiçbir zaman düşürmedik; bunu devam ettirirseniz, bu amiyane tabirle, adamlığın sadakasının, işte yedi sülalesinin, yedi nesline yeteceğine kadar gider. O yüzden hiç kimse kimsenin adamlığını bence tartışmasın” dedi.

Bakan Çavuşoğlu, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un, adaların silahlanmasına ilişkin sorusuna “Sayın Özkoç, Yunanistan bu adaları ne zaman silahlandırmaya başladı biliyor musunuz, biliyor musunuz, ben söyleyeyim mi? 1960’larda. Türkiye, 1975 yılında bir nota vererek protesto etmiştir. İlk defa bizim iktidarımızda BM’ye gönderdiğimiz mektuplarda silahsızlandırılmış adaların Yunanistan taraftan ihlalini gündeme getirerek ilk defa bunların egemenliğiyle ilişkilendirdik, bunu biz yaptık, 1960’tan bugünlere kadar bu yapılmadı. ‘BM’ye 3 tane mektup gönderdik’ diyoruz. Şimdi, biz bunu egemenlikle bağdaştırıyoruz ve diyoruz ki; ‘Eğer Yunanistan bu ihlali sonlandırmazsa biz de gereğini yapacağız’ siz de bize destek verin” yanıtını verdi.

Özkoç’un eleştirilerine devam etmesine karşılık Bakan Çavuşoğlu şöyle dedi:

“Birazcık uluslararası hukuk biliyorsanız, birazcık vatanın, milletin hak ve çıkarlarını savunmak istiyorsanız, burada Yunanistan’ın eline koz verecek açıklamalara zorlamayın diyorum. Ben burada çıkarım CHP’nin, elimde sonuna kadar belgelerle öyle bir rezil ederim ki ama bu benim milli çıkarlarıma yaramaz. Ben bunu anlatmaya çalışıyorum.”

NORMALLEŞME KONUSU

Bakan Çavuyoğlu, milletvekillerinin ‘normalleşme’ eleştirine ise “Benim sözüm burada bu normalleşmeyi ‘döneklik’ olarak nitelendirenleredir. Elbette, her iktidarda olduğu gibi tasarruflar olur, değişik dengeler olur, geçmişte savaştığımız ülkelerle de barıştık, hiçbir zaman barış, normalleşme olmayacaksa bugün Avrupa ülkelerinin hiçbiri birbirinin yüzüne bakamaz, bakamaz. Sonuçta, yani ‘Şöyle olsaydı, böyle olsaydı, zamanında bunu niye yapmadınız?’ diyen eleştirilere ben bir şey demiyorum” diye yorumladı.

Bakan Çavuşoğlu, HDP’lilerin sorularını yanılarken, ‘biat eden Kürtler’ ya da ‘biat etmeyen Kürtler’ diye bir ayrım yapmadıklarını, burada PKK ile Kürtler arasında bir ayrım yaptıklarını söyledi. Bakan Çavuşoğlu, “İnanın, sizin söylemleriniz, sizin üsluplarınız PKK eşittir Kürtler anlamına getirecek boyuta da varıyor ve öyle bir propaganda yapıyorsunuz ki yani ‘Türkler Kürtlere saldırıyor, Kürtleri mahvediyor.’ Bize soruyorlar; ‘İstanbul’daki saldırıyı Kürtler mi yaptı?’ Hayır,’PKK-YPG yaptı’ diyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakan Çavuşoğlu, Uygur Türklerinin durumuna ilişkin sorulara da şu yanıtı verdi:

“Geri kabul anlaşmasını biz askıya aldık zaten, onunla ilgili bir soru geldi. Uygur Türklerinin haklarını biz her zaman savunuyoruz, ikili düzeyde de savunuyoruz; bu yangından sonra Çin’den izahat istedik, bizim gibi düşünen ülkelerle birlikte de uluslararası toplumda savunuyoruz. Uygur Türklerini, bizden istediği zaman da Çin’e hiçbir zaman vermiyoruz. ‘Bize yönelik bölücü hareketlerde bulunuyor’ deyince biz her zaman şunu söylüyoruz; ‘Hiçbir ülkenin bölünmesine ya da güvenliğine yönelik hiçbir faaliyeti izin vermiyoruz.’ O bahsettiğiniz konuşma da zaten 8 sene önceydi yani en son İstanbul’daki olayla ilgili İçişleri Bakanımız da özür diledi ve gerekli soruşturmayı da açtı. O münferit bir olaydı. Dolayısıyla, Uygur Türkleriyle ilgili hassasiyetimiz devam edecek.”

Ardından, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati milletvekillerinin eleştiri ve sorularını yanıtladı.

Bakan Nebati, cari acık ile ilgili sorulara, “Cari açığın dönemsel ve yapısal nitelikte olup olmadığı çok önemlidir. Bu sene açık, dönemsel sebeplerden oluşmuştur ki bunu hepimiz biliyoruz. Yapısal bir problem olup olmadığı, enerji ve altın hariç her tarafta bakılır, ilk defa bir şey yapmıyoruz. Biz de bu durumu göstermek için iki veriyi sunduk. Diğer yandan, enerji fiyatları geçen seneyle aynı olsaydı cari açık vermiyor olacaktık. Bu bilgeleri verirken şunu da hatırlatayım; her sene enerji harcamamız olduğunu biliyoruz ama hiçbir sene 3 bin 500 dolara doğal gaz almadık, bu sene hariç. Bunu hepimiz biliyoruz, dünyanın olağanüstü koşullarını biliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Genel Kurul’da konuşmaların tamamlanmasının ardından, iki bakanlığın 2023 yılı bütçesi kabul edildi.

Etiketler: Dışişleri Bakanlığı
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Mustafa Şentop, Rusya heyeti onuruna akşam yemeği verdi

Sonraki Haber

Bursa’da kaza; Otomobil ikiye bölündü

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Dışişleri Bakanlığı Hocalı Katliamı'na ilişkin anma mesajı yayınladı
Politika

Dışişleri’nden Mali’deki terör saldırılarına kınama

25 Nisan 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Çanakkale Kara Savaşları’nın 111’inci yıl dönümü mesajı
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Çanakkale Kara Savaşları’nın 111’inci yıl dönümü mesajı

25 Nisan 2026
Ağıralioğlu: Çiftçinin hüznüne son vereceğiz
Politika

Ağıralioğlu: Çiftçinin hüznüne son vereceğiz

25 Nisan 2026
Özgür Özel: Hep birlikte iktidara yürüyeceğiz
Politika

Özgür Özel: Hep birlikte iktidara yürüyeceğiz

25 Nisan 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beyoğlu'nda kafede vatandaşlarla sohbet etti
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beyoğlu’nda kafede vatandaşlarla sohbet etti

25 Nisan 2026
Bakan Çiftçi, medya kuruluşlarının genel yayın yönetmenleriyle İstanbul'da bir araya geldi
Politika

Bakan Çiftçi, medya kuruluşlarının genel yayın yönetmenleriyle İstanbul’da bir araya geldi

25 Nisan 2026
Sonraki Haber
Bursa'da kaza; Otomobil ikiye bölündü

Bursa'da kaza; Otomobil ikiye bölündü

En Güncel Haberler

Avcılar'da düşerek bariyerlere çarpan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti
Yerel Haberler

Avcılar’da düşerek bariyerlere çarpan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

26 Nisan 2026
Trabzon'da boks maçında kavga kamerada
Spor Haberleri

Trabzon’da boks maçında kavga kamerada

26 Nisan 2026
Başakşehir'de polisin 'dur' ihtarına uymadı; otomobilin lastikleri indirilerek yakalandı
Yerel Haberler

Başakşehir’de polisin ‘dur’ ihtarına uymadı; otomobilin lastikleri indirilerek yakalandı

26 Nisan 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Emine Erdoğan, Rami Çocuk ve Sanat Bienali’nin açılışına katıldı

25 Nisan 2026
Yaşam

Ankara’da hayvanseverlerden yürüyüş

25 Nisan 2026
Yaşam

Deniz kaplumbağası ölüsü sahile vurdu

25 Nisan 2026
Yaşam

Tarihi kervansarayda Kadın Emeği Yöresel Ürünler Pazarı açıldı

25 Nisan 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Dışişleri Bakanlığı Hocalı Katliamı'na ilişkin anma mesajı yayınladı

Dışişleri’nden Mali’deki terör saldırılarına kınama

- Haberton
25 Nisan 2026

Dışişleri Bakanlığı, “Mali'nin farklı bölgelerinde bugün meydana gelen terör saldırılarını güçlü biçimde kınıyoruz” açıklamasında bulundu. Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Mali'nin...

Kalori açığı nasıl oluşturulur?

Komşu gürültüsünde haklar neler?

İşten çıkarılınca tazminat nasıl alınır?

Duygusal manipülasyon nasıl anlaşılır?

Güncel Haber

Avcılar'da düşerek bariyerlere çarpan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

Avcılar’da düşerek bariyerlere çarpan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

26 Nisan 2026
Trabzon'da boks maçında kavga kamerada

Trabzon’da boks maçında kavga kamerada

26 Nisan 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton