26 Ekim 2026, Pazartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - CHP Haberleri - Dışişleri Bakanı adaylara oy istemekte, derhal Belçika’ya gidin

Dışişleri Bakanı adaylara oy istemekte, derhal Belçika’ya gidin

Haberton - Haberton
27 Mart 2024
- CHP Haberleri, Politika
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Dışişleri Bakanı adaylara oy istemekte, derhal Belçika'ya gidin

Dışişleri Bakanı adaylara oy istemekte, derhal Belçika'ya gidin

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, PKK’lıların Belçika’da Türklere saldırdığını belirterek, “Peki, bunlarla kim uğraşacak? Dışişleri Bakanı adaylara oy istemekte. Derhal Belçika’ya gidin, o teröristlere ne yapıyorsanız yapın, Türklere saldırmasının önüne geçin” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, seçim çalışmaları kapsamında CHP’nin Elmadağ Belediye başkan adayı Adem Barış Aşkın ve beraberindeki partililerle birlikte Elmadağ ilçesinin Hasanoğlan semtinde iftar programına katıldı.

Burada konuşan Yavaş, 5 yıl boyunca farklı bir belediyecilik yaptığını, vatandaşların da bunun karşılığını verdiğini ifade eden Yavaş, “Betona plastiğe değil, yeşile yatırım yaptık. Kalkıp proje yapıyoruz diye çöp projelere para ayırmak yerine vatandaşımızın asli ihtiyacı neyse ona yatırım yaptık. Çamlıdere’den Elmadağ’a suyu getirmek bize nasip oldu. Zaman zaman Hasanoğlan’dan şikâyetler geliyordu ‘suyun damlası yok’ diye. Allah’a çok şükür bunu çözdük. Polatlı’ya Çamlıdere’den su götürdük maliyeti 2.5 milyar TL. Siz vatandaş susuzluktan kıvranırken proje yapıyorum diye çöp projelere para ayırırsanız bunun adı asla ve asla belediyecilik değildir” diye konuştu.

‘ANKARA’DA HERKES SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN NE OLDUĞUNU ANLADI’

5 yıldır Ankara’da herkesin sosyal belediyeciliğin ne olduğunu anladığını vurgulayan Yavaş, “Ankara’daki 200 bin aileye doğal gaz, 200 bin aileye düzenli et parası, kırtasiye parası, nakit destek, her şeyi her türlü yardımı yaparak onların da yaşıtları gibi eşit şartlarda okuması için, sınavlara girmesi için çalıştık” diye konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, PKK'lıların Belçika'da Türklere saldırdığını belirterek, "Peki, bunlarla kim uğraşacak? Dışişleri Bakanı adaylara oy istemekte. Derhal Belçika'ya gidin, o teröristlere ne yapıyorsanız yapın, Türklere saldırmasının önüne geçin" dedi.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, PKK’lıların Belçika’da Türklere saldırdığını belirterek, “Peki, bunlarla kim uğraşacak? Dışişleri Bakanı adaylara oy istemekte. Derhal Belçika’ya gidin, o teröristlere ne yapıyorsanız yapın, Türklere saldırmasının önüne geçin” dedi.

‘BEN KEÇİÖREN’DE 50 BİN AİLEYE DESTEK OLUYORUM’

Bu desteklerin artarak devam edeceğini aktaran Yavaş, “Bizi projesizlikle suçlayanlar şimdi bizim projelerimizi taklit edip ‘ben bir fazla vereceğim’ demeye başladılar. Ama kendisi aynı zamanda Keçiören Belediye Başkanı, ne bir emekliye bir kuruş vermişliği mi var. Biz 200 bin aileye destek olurken, et verirken ben ‘but dağıtıyorum’ diye ortaya çıktı. Şubat’ta 2 kişiye, Kasım’da 11 kişiye vermiş. Ben Keçiören’de 50 bin aileye destek oluyorum” ifadelerini kullandı.

‘ÇOCUKLARINIZ KPSS’YE GİRDİLER Mİ?’

1999’dan bu yana, Beypazarı Belediye Başkanlığı’ndan bu yana bütün hesaplarının incelenebileceğini belirten Yavaş, şunları söyledi:

“Mal beyanımı açıkladım ve bütün belediye başkanlarının da açıklamasını istedim ve sonuç itibariyle rakibim mal beyanının sadece bir kısmını açıkladı. Neyi saklıyor, neyi kaçırıyor bilmiyorum. Dürüst olmak lazım artık çamur üstüne çamur atacağız diye uğraşıyorlar. Suçluluk psikolojisinin içine girdiler. Bakın nereye gidersem gideyim insanlar işsizlikten bahsediyorlar. Her gittiğim toplantıda onlarca çocuğuna iş arayan ailenin notu var. ‘Ben Keçiören Belediye Başkanı olduktan sonra zengin olmadım’ diyor. Ailesi dahi kız kardeşi dahil mal beyanının tümünü açıklamadı diyor. Ben soruyorum kendisine bu kadar insan işsizken, bu kadar servet varken, 2 çocuğunuz memur olurken KPSS’ye girdiler mi? Kaç puan aldılar? Sizinkiler evlat, işsiz çocuklar nedir? Çok mu ihtiyacı vardı çocuklarınızın? 2 benzinlik de onların üstüne yapsaydınız. Bu kul hakkını ödeyemezsiniz. Söz verdiler mülakatı kaldıracağım diye, mülakat falan kalkmıyor. Böyle torpilli insanlar işe giriyor.

Tekrar soruyorum siz Keçiören Belediye Başkanı olmasaydınız çocuklarınız KPSS’siz girebilecekler miydi? Bu kul hakkıdır Bu kadar işsiz varken bu kul hakkıdır. Servetinizin nereden gelip gelmediğini bırakın saklayın, şu kadar işsiz varken kendi çocuklarınızın eğer KPSS’siz bir şekilde memur yaptıysanız bu kul hakkını dahi ödeyemezsiniz. Kalkıp ondan sonra da şeffaf olmadan ‘Ben Ankara’yı yöneteceğim’ diyorsunuz. Yönetemezsiniz ve Ankara halkı bunun cevabını sandıkta verecek. Ankara halkı Mansur Yavaş belediyeciliğini sevdi. Ankara halkı bunu sandıkta onaylayacak ve inşallah bu şekilde şeffaf davranmayanlar da siyaset sahnesinde yok olup gidecekler.”

‘REKOR OYLA SEÇİLİYORUZ’

Belediye meclisinde çoğunluğun alınması gerektiğine işaret eden Yavaş, “Nasıl kırsal kalkınma destekleriyle bütün çiftçilere destek oluyorsak, onların daha fazla para kazanması için çalışıyorsak İnşallah Ankara’nın böyle uzakmış yakınmış bakmadan tamamını ayağa kaldıracağız” diye konuştu.

‘TÜRKLERE SALDIRMALARININ ÖNÜNE GEÇİN’

Bakanların seçim çalışmalarında yer almalarına değinen Yavaş, “Değerli hemşehrilerim duymuşsunuzdur PKK’lılar Belçika’da Türklere saldırıyorlar. Hepsini lanetliyoruz peki bunlarla kim uğraşacak? Dışişleri Bakanımız nerede? Buradaki adaylarına oy istemekte. Bence derhal Belçika’ya gidin. O teröristlere ne yapıyorsanız yapın. Türklere saldırmalarının önüne geçin. Bir diğer bakan, bugün açıklama yapmış; rakibime oy istemek için 3 tane CHP’li belediyenin sigorta borcunu açıklamış. Sayın bakan dürüstseniz 30 büyükşehrin 30’unun da o sezon sigorta borcunu açıklayın. Adil olacaksınız, adil olmak zorundasınız. Biz nasıl alacağımızı da borcumuzu da açıklıyorsak siz de bu konularda açıklama yaparken taraftar olmayacaksınız” ifadelerini kullandı.

‘ALLAH NASİP EDERSE REKOR OYLA DA SEÇİLİYORUZ’

Yavaş, Ankara’nın birçok ilçesinde seçimi aldıklarını ifade ederek, “Allah nasip ederse rekor oyla da seçiliyoruz. İnşallah başkanımla el ele vermek suretiyle şimdiki dönemden çok daha fazla hizmet edeceğiz. Mecliste de inşallah çoğunluğu sağlayarak önümüzdeki engelleri tamamen kaldırarak. Benim son dönemim. Bu ikinci son dönemimde İnşallah başkanımla el ele vererek son 5 yılımı sizlere doya doya hizmet ederek geçirmek istiyorum” dedi.

Etiketler: Mansur Yavaş
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Adayı geri çekme gibi bir durum söz konusu değil

Sonraki Haber

Erdoğan, Belçika’da PKK yandaşlarının saldırısında yaralanan Türk gencini aradı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

CHP'li Öztrak: Partinin hesabındaki paraya katakulli ile çökenler milletin hakkını nasıl arayacak
Politika

CHP’li Öztrak: Partinin hesabındaki paraya katakulli ile çökenler milletin hakkını nasıl arayacak

26 Ekim 2026
Numan Kurtulmuş Batman’dan duyurdu: Terörsüz Türkiye süreci için TBMM’de İzleme Komisyonu geliyor
Politika

Numan Kurtulmuş Batman’dan duyurdu: Terörsüz Türkiye süreci için TBMM’de İzleme Komisyonu geliyor

26 Ekim 2026
Yeni Parti'den TBMM hesaplarının boşaltıldığı iddialarına yanıt: "Partinin kurumsal hesabıyla ilgisi yok"
Politika

Yeni Parti’den TBMM hesaplarının boşaltıldığı iddialarına yanıt: “Partinin kurumsal hesabıyla ilgisi yok”

26 Ekim 2026
''Gülistan Koçyiğit sahte hassasiyetlerle Türk milletini kandıramaz, ellerinde Türk askerinin kanı var''
Politika

”Gülistan Koçyiğit sahte hassasiyetlerle Türk milletini kandıramaz, ellerinde Türk askerinin kanı var”

26 Ekim 2026
Gürsel Tekin’den aday açıklaması: "CHP’nin adayı var, günü gelince açıklanacak"
Politika

Gürsel Tekin’den aday açıklaması: “CHP’nin adayı var, günü gelince açıklanacak”

26 Ekim 2026
Hakan Fidan, KKTC Başbakanı Üstel ile görüştü
Politika

Hakan Fidan, KKTC Başbakanı Üstel ile görüştü

26 Ekim 2026
Sonraki Haber
Erdoğan, Belçika'da PKK yandaşlarının saldırısında yaralanan Türk gencini aradı

Erdoğan, Belçika'da PKK yandaşlarının saldırısında yaralanan Türk gencini aradı

En Güncel Haberler

Kayseri’de park yeri kavgası kanlı bitti: Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti
Yerel Haberler

Kayseri’de park yeri kavgası kanlı bitti: Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

26 Ekim 2026
Bu akşam Uzak Şehir'de nefesler tutulacak
Kültür ve Sanat

Bu akşam Uzak Şehir’de nefesler tutulacak

26 Ekim 2026
CHP'li Öztrak: Partinin hesabındaki paraya katakulli ile çökenler milletin hakkını nasıl arayacak
Politika

CHP’li Öztrak: Partinin hesabındaki paraya katakulli ile çökenler milletin hakkını nasıl arayacak

26 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Cumhuriyet Bayramı, Çankaya’da çeşitli etkinliklerle kutlanacak

26 Ekim 2026
Yaşam

Balkan ülkelerinden 24 ressam, Selimiye Camisi’ni tuvallerine taşıdı

26 Ekim 2026
Yaşam

Bingöl Valisi Çelik ve protokolün katılımıyla Sülbüs Dağı’nın zirvesinde Cumhuriyet coşkusu

26 Ekim 2026
Yaşam

Hastaneye gitmek için yola çıkmıştı: Aracının direksiyonunda baygın bulundu

26 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Yeni Parti'den TBMM hesaplarının boşaltıldığı iddialarına yanıt: "Partinin kurumsal hesabıyla ilgisi yok"

Yeni Parti’den TBMM hesaplarının boşaltıldığı iddialarına yanıt: “Partinin kurumsal hesabıyla ilgisi yok”

- Haberton
26 Ekim 2026

YENİ Parti Grup Başkanvekili Murat Emir, Yeni Parti'nin kuruluş sürecinde CHP’nin TBMM hesaplarının boşaltıldığı yönündeki iddialara ilişkin, “Söz konusu paranın...

Okul öncesi eğitim neden bu kadar önemli? Türkiye’de 3-6 yaş döneminin çocukların geleceğine etkisi

Kış lastiği takmayanlara ceza var mı? 2026’da hangi araçlar için zorunlu, kimler muaf?

Hastaneye gitmeden önce bunları kontrol edin! MHRS randevusu, katkı payı ve muayenede bilinmesi gereken 10 kural

Şiddetli yağışta evinizi su basarsa ilk ne yapmalısınız? Sigorta, hasar tespiti ve tazminat rehberi

Güncel Haber

Cumhuriyet Bayramı, Çankaya’da çeşitli etkinliklerle kutlanacak

Cumhuriyet Bayramı, Çankaya’da çeşitli etkinliklerle kutlanacak

26 Ekim 2026
Kayseri’de park yeri kavgası kanlı bitti: Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kayseri’de park yeri kavgası kanlı bitti: Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

26 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton