28 Eylül 2026, Pazartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Gündem - Dilruba’nın katili sevgilisine ağırlaştırılmış müebbet onandı

Dilruba’nın katili sevgilisine ağırlaştırılmış müebbet onandı

Haberton - Haberton
2 Mayıs 2026
- Gündem
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Balıkesir’in Erdek ilçesinde, kız arkadaşı Dilruba Elif Çetin’i (22), 4 bıçak darbesiyle öldüren Burak İnci (27), ‘Kadına karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

İnci’nin avukatlarının itirazıyla, cezayı inceleyen Bölge Adliye Mahkemesi, savunmasında öldürdüğü Dilruba’nın yaşamasını çok istediğini ifade eden sanığa verilen cezayı onadı ve tutukluluğunun devamına karar verdi.

Erdek ilçesinde ayakkabı satan Burak İnci, 2024 yılında kafede tanıştığı Dilruba Elif Çetin ile önce arkadaş, sonra sevgili oldu. Çetin, 4 Mayıs 2025’te evine gelip birlikte alkol aldığı İnci tarafından dövülünce şikayette bulunup, hakkında 30 gün uzaklaştırma kararı aldırdı. Burak İnci, 22 Mayıs 2025’te uzaklaştırma kararına rağmen görüşmeye devam ettiği Dilruba Elif Çetin’in oturduğu Zeytinli Mahallesi Kurbağalı mevkisindeki sitenin 1’inci katındaki evine gitti. Birlikte alkol alan Çetin ile İnci arasında çıkan tartışma, kavgaya dönüştü.

Burak İnci, mutfaktan aldığı ekmek bıçağıyla Çetin’i sırtından 4 kez bıçakladı. Çetin yere düşerken, İnci evin balkonundan atlayıp, kaçtı. İhbarla adrese sevk edilen sağlık ekipleri, Dilruba Elif Çetin’in yaşamını yitirdiğini belirledi. Polis tarafından yakalanan şüpheli tutuklandı, Dilruba Elif Çetin ise Antalya’da toprağa verildi.

Savcılık soruşturması sonrası Burak İnci hakkında Bandırma Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. İnci savunmasında; Dilruba Elif Çetin ile zaman zaman tartışma yaşadıklarını ancak kısa sürede barıştıklarını söyledi. Olay günü evine gittiği Çetin ile birlikte alkol aldıklarını belirten sanık İnci, “Dilruba hakkımda 30 gün süreyle uzaklaştırma kararı aldırsa da yine görüşüyorduk. Olay akşamı alkol aldık. Aramızda bir kez daha tartışma çıktı. Olay büyüyünce sinirlenip, mutfakta bulunan küçük ekmek bıçağını ona sapladım. Sonra linç edilmekten korkup, kendimi balkondan aşağı bıraktım. Bacaklarım kırıldı. Aracın altına saklandım. Aileme telefon açıp, haber verdim. Ardından polis tarafından yakalandım” dedi.

Duruşmada tanık olarak dinlenen Dilruba Elif Çetin’in annesi Nazlı Çetin’in bir dönem birlikte yaşadığı A.O., “Dilruba’nın annesi 2007 yılında kanserden öldü. O günden sonra Dilruba ile ben ilgileniyorum. Kendisine araba dahi satın aldım. Dilruba bir ara bana, ‘Satın aldığın arabayı al. Burak elimden alıp, satmak istiyor’ diyerek teklifte bulundu. Olaydan bir hafta önce de Erdek’te olduğum sırada, evin balkonunun altına gelen sanık, Dilruba’yı unutamadığını belirtip, benimle konuşmak istediğini söyledi. Kabul etmedim” diye konuştu.

Karar Duruşması Görüldü

Bandırma Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşmasına; Antalya’dan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılan Çetin ailesinin avukatı Beyza Yaşar, sanığın, ‘haksız tahrik’ indiriminden yararlanmak için indirim unsuru oluşmayan gerekçeler ileri sürdüğünü belirterek, “Bu da sanıklarda yaptıkları eylemlerin cezasız kalma düşüncesini doğuruyor. Yerel mahkemeden emsal nitelikte olması için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verip, başta tahrik olmak üzere lehe olan hiçbir hükmün sanığa uygulanmamasını talep ediyorum” dedi.

Burak İnci ise son savunmasında, “Cinayeti tasarlamadım. Hatta o gün birlikte kahvaltı yapmıştık. Eve onunla el ele giriş çıkışlarımız kameralarda vardır. Dilruba’nın yaşamasını çok istemiştim. Dönüşü olmayan bir olay. Çok pişmanım” diye konuştu.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, suçunu sabit gördüğü Burak İnci’yi, indirim yapmadan, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Burak İnci’nin avukatları, müvekkile, ‘Kadına karşı kasten öldürme’ suçundan verilen indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası hükmünün kaldırılıp, adli kontrollü olarak yargılanması için Bursa Bölge Adliye Mahkemesi’ne itirazda bulundu. İtirazı değerlendiren 18’inci Ceza Dairesi, Yargıtay nezdinde temyiz yolu açık olmak koşuluyla yerel mahkemede verilen cezayı onayıp, ‘İstinaf başvurusunun esastan reddine’ kararıyla, İnci’nin tutukluluğunun devamına karar verdi.

Etiketler: AntalyaBalıkesirBursaPolis
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Bursa’da uyuşturucu operasyonu; 1 tutuklama

Sonraki Haber

Kahveyi aç karnına içmek vücudu nasıl etkiler?

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Düğünde maganda kurşunuyla hayattan koparılmıştı: Uzman çavuş toprağa verildi
Gündem

Düğünde maganda kurşunuyla hayattan koparılmıştı: Uzman çavuş toprağa verildi

28 Eylül 2026
Koyun Adası'nda tekne batma tehlikesi geçirip karaya oturdu: 2 kişi kurtarıldı
Gündem

Koyun Adası’nda tekne batma tehlikesi geçirip karaya oturdu: 2 kişi kurtarıldı

28 Eylül 2026
Mersin'de Yeni Parti İlçe Başkanlığı ön seçiminde havaya ateş eden şüpheli tutuklandı
Gündem

Mersin’de Yeni Parti İlçe Başkanlığı ön seçiminde havaya ateş eden şüpheli tutuklandı

28 Eylül 2026
Girne'deki gemi kazasında kaybolan kardeşler için gıyabi cenaze namazı
Gündem

Girne’deki gemi kazasında kaybolan kardeşler için gıyabi cenaze namazı kılındı

28 Eylül 2026
Manisa’daki okulda öğrenciler yeniden dersbaşı yaptı
Gündem

Manisa’daki okulda öğrenciler yeniden dersbaşı yaptı

28 Eylül 2026
Tekirdağ'da fırtına; eğitim uçuşları iptal edildi, balıkçılar denize açılamadı
Gündem

Tekirdağ’da fırtına: Eğitim uçuşları iptal edildi, balıkçılar denize açılamadı

28 Eylül 2026
Sonraki Haber

Kahveyi aç karnına içmek vücudu nasıl etkiler?

En Güncel Haberler

Tayland'ın başkenti Bangkok'ta sel 700 bin kişiyi etkiledi
Dış Haberler

Tayland’ın başkenti Bangkok’ta sel, 700 bin kişiyi etkiledi

28 Eylül 2026
Sarıyer’de dev uyuşturucu operasyonu: 8 kilo 850 gram metamfetamin ele geçirildi
Yerel Haberler

Sarıyer’de dev uyuşturucu operasyonu: 8 kilo 850 gram metamfetamin ele geçirildi

28 Eylül 2026
İzmir'de komandolardan 'Deniz Hücum Harekatı Eğitimi'
Yerel Haberler

İzmir’de komandolardan ‘Deniz Hücum Harekatı Eğitimi’

28 Eylül 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Şehit aileleri, Umre Programı’ndan döndü: “Şehitlerimizin kıymetli emanetleri yurda döndü”

28 Eylül 2026
Yaşam

Ankara’da sağanak sonrası rögar taştı; binaların giriş ve bodrum katlarını su bastı

28 Eylül 2026
Yaşam

Ankara’da stres oyuncağı 11 yaşındaki çocuğun elinde patladı: 2’nci derece yanık oluştu

28 Eylül 2026
Yaşam

Tekirdağ’da vahşi doğa yüzleri gülümsetti: Karaca denizde yüzerken görüntülendi

28 Eylül 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Ebola salgını bilançosu ağırlaşıyor: Vaka sayısı 8 bini aştı

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde Ebola salgını bilançosu ağırlaşıyor: Vaka sayısı 8 bini aştı

- Haberton
28 Eylül 2026

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Ebola salgınında vaka sayısı 8 bin 67'ye, hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 901'e yükseldi. Kongo Demokratik Cumhuriyeti...

Türkiye’de hayvan barınakları: Sahiplendirme süreci, gönüllülük ve bilmeniz gerekenler

Çocuk neden okula gitmek istemez? Sabah “karnım ağrıyor” diyorsa dikkat

Uyurken terlemek neden olur? Gece terlemesini hafife almayın

Kıdem tazminatı hangi durumlarda alınır? İşten ayrılan herkes alamıyor: İşte kıdem hakkı doğuran haller

Güncel Haber

Tayland'ın başkenti Bangkok'ta sel 700 bin kişiyi etkiledi

Tayland’ın başkenti Bangkok’ta sel, 700 bin kişiyi etkiledi

28 Eylül 2026
Sarıyer’de dev uyuşturucu operasyonu: 8 kilo 850 gram metamfetamin ele geçirildi

Sarıyer’de dev uyuşturucu operasyonu: 8 kilo 850 gram metamfetamin ele geçirildi

28 Eylül 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton