28 Eylül 2026, Pazartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Devlet korumasında yetişen 605 kişi kamuya atandı

Devlet korumasında yetişen 605 kişi kamuya atandı

Haberton - Haberton
20 Mayıs 2026
- Politika
Okuma Süresi:3 dakikalık okuma
A A
0
Devlet korumasında yetişen 605 kişi kamuya atandı

Devlet korumasında yetişen 605 kişi kamuya atandı

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Devlet korumasında yetişen 605 kişi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın katıldığı törenle kamu kurum ve kuruluşlarına atandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bakanlıkta, 'Devlet Korumasından Yararlanmış Gençlerin Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Yerleştirilmesi Kura Töreni'ne katıldı. Bakan Göktaş, hep birlikte gençlerin heyecanını paylaştıklarını ifade ederek, "Her birine başarıdan başarıya koştukları, güzelliklerle karşılaştıkları bir ömür diliyorum. Gençlerimiz, Türkiye’nin geleceğini emanet ettiğimiz en büyük gücümüz. Azimleri, emekleri ve hayalleriyle yarınlarımızı inşa edecek en kıymetli hazinemiz. Bu anlayış, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, gençleri hayatın her alanında destekleyen ve onlara alan açan vizyonunun bir sonucudur. Bu vizyonla ülkemizin üçte birini oluşturan 21 milyonu aşkın çocuğumuzun haklarını koruyan ve ihtiyaçlarını gözeten çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz" dedi.

15 Bin 660 Çocuğa Bakım Hizmeti Sağlıyoruz

Bakan Göktaş, Bakanlık olarak hizmetlerini çocuğun üstün yararını esas alan bir anlayışla sürdürdüklerini belirterek, "Halihazırda 15 bin 660 çocuğumuza çocuk evlerinde yuva sıcaklığında bakım hizmeti sağlıyoruz. Yalnızca barınma ve bakım ihtiyaçlarına odaklanmıyoruz. Yarınlarımızın umut tohumlarını eken evlatlarımızın eğitim hayatlarını da yakından takip ediyoruz. Yalnızca 2025’te, korumamız altında büyüyen 286 çocuğumuz üniversiteye yerleşti. Kültür, sanat ve sporla buluşmalarını destekliyoruz. Bu kapsamda, 57 ilimizdeki Aile ve Sosyal Hizmetler Spor Kulüplerimiz aracılığıyla 3 bin 109 lisanslı sporcumuzun gelişimine katkı veriyoruz. 14’ten fazla branştaki 46 çocuğumuz, milli sporcu olarak başarıdan başarıya koşuyor, bizleri gururlandırmaya devam ediyor. 3 bin 768 çocuğumuzun resim, el sanatları, müzik ve tiyatro gibi alanlarda yer almasını sağlıyoruz. İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerimizle ve eğitimlerimizle gençlerimizi çalışma hayatına hazırlıyoruz. Bu kapsamda, 13-18 yaş aralığındaki çocuklarımız ile kurum bakımından ayrılıp yükseköğrenimine devam eden gençlerimize 'Yaşam becerileri' ile 'Çalışma hayatı ve hukuk' eğitimleri sunuyoruz. Böylelikle 18 bin 745 gencimizin hayata hazırlanmasına ve kariyer planlamasına katkı sağladık" ifadelerini kullandı.

11 Bin 287 Çocuğumuza Kariyer Hedefi Eğitimi Verdik

Bugüne kadar, 66 bin 126 gencin kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edildiğini aktaran Bakan Göktaş, "Yeni görevlerine başlayan gençlerimizin çalışma hayatına uyum sürecini de yakından takip ediyoruz. Bu doğrultuda 6 bin 24 gencimizi, düzenlediğimiz seminerlerde çalışma şartları, hakları ve yükümlülükleri konusunda bilgilendirdik. 2020’de, çocuklarımızın kariyerlerini desteklemek amacıyla İşkur iş birliğinde 'İş ve Meslek Danışmanlığı Eğitimleri'ni başlattık. Bu kapsamda 11 bin 287 çocuğumuza meslek seçimi, kariyer hedefi ve çalışma hayatına hazırlık konularında eğitim verdik. Öte yandan, korumamız altında bulunan çocuklarımız için mesleki kurslar açılmasını sağladık. Çalışma hayatına donanımlı şekilde hazırlanmalarına destek olduk. Korumamız altında yetişen gençlerimizin özel sektörde çalışmaları halinde, SGK primlerinin tamamını 5 yıl süreyle devlet olarak karşılıyoruz. Bu kapsamda 11 bin 377 iş yerine, 16 bin 570 özel sektör istihdam teşviki sağladık" diye konuştu.

Bakan Göktaş'ın konuşmasının ardından noter huzurunda kura çekilip, devlet korumasından yararlanan 605 kişinin kamu kurum ve kuruluşlarına ataması gerçekleştirildi.

Etiketler: EğitimRecep Tayyip ErdoğanTürkiye
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Ümraniye’de 7. Geleneksel Çocuk Festivali düzenlendi

Sonraki Haber

İstanbul’da gök gürültülü sağanak alarmı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Destici: Hak ettikleri cezayı alana kadar takipçisi olacağız
Politika

Mustafa Destici’den fon soruşturması çıkışı: “SPK, Merkez Bankası ve Hazine ne yaptı?”

28 Eylül 2026
Özgür Özel, Çorum'da düğüne katıldı
Politika

Özgür Özel Çorum’da düğüne katıldı: Mehmet Tahtasız’ın kızı evlendi

28 Eylül 2026
CHP, TBMM Değerlendirme Toplantısı sona erdi: Sonuç bildirgesinde, 'parlamenter sistem' vurgulandı
Politika

CHP, TBMM Değerlendirme Toplantısı sona erdi: Sonuç bildirgesinde, ‘parlamenter sistem’ vurgulandı

27 Eylül 2026
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Portekiz’de
Politika

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Portekiz’de: Resmi temaslarda bulundu

27 Eylül 2026
DEM Parti'li isimden süreç değerlendirmesi: "Barışa ve demokrasiye dönüşmesi için çaba içerisinde olmalıyız"
Politika

DEM Parti’li isimden süreç değerlendirmesi: “Barışa ve demokrasiye dönüşmesi için çaba içerisinde olmalıyız”

27 Eylül 2026
Haluk Görgün'den 'Deniz Kuvvetleri Günü' mesajı: "Preveze Deniz Zaferimizin 488'inci yıl dönümü kutlu olsun"
Politika

Haluk Görgün’den ‘Deniz Kuvvetleri Günü’ mesajı: “Preveze Deniz Zaferimizin 488’inci yıl dönümü kutlu olsun”

27 Eylül 2026
Sonraki Haber
İstanbul’da gök gürültülü sağanak alarmı

İstanbul’da gök gürültülü sağanak alarmı

En Güncel Haberler

İstanbul'da haftanın ilk iş günü trafik yoğunluğu oluştu
Yerel Haberler

İstanbul’da haftanın ilk iş günü trafik yoğunluğu oluştu

28 Eylül 2026
Gaziantep’te feci kaza: Otomobildeki 7 kişi hayatını kaybetti, 13 yaralı
Öne Çıkan

Gaziantep’te feci kaza: Otomobildeki 7 kişi hayatını kaybetti, 13 yaralı

28 Eylül 2026
Ankara'da sağanak sonrası rögar taştı; alt kattaki evleri su bastı
Gündem

Ankara’da sağanak sonrası rögar taştı; alt kattaki evleri su bastı

28 Eylül 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Kuşadası’nda yuvada sıkışan 22 caretta caretta yavrusu denizle buluşturuldu

27 Eylül 2026
Yaşam

Küçükçekmece’de 12’nci kattaki daireye ‘Mucize’ sayesinde giremediler; şüphelilerin kediden kaçtığı anlar kamerada

27 Eylül 2026
Yaşam

Antalya’da deniz suyu havadan sıcak: Hava 25 dereceyken, deniz suyu 27,8 derece

27 Eylül 2026
Yaşam

‘Sıfır Atık’ anlayışı, Türkiye’nin COP31 başkanlığı ile küresel iklim mücadelesine taşınacak

27 Eylül 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Sultangazi’de bodrum katlarını su bastı; ağlayarak yetkililerden yardım istedi

Sultangazi’de bodrum katlarını su bastı; ağlayarak yetkililerden yardım istedi

- Haberton
28 Eylül 2026

Sultangazi’de, etkili olan sağanak yağışın ardından bazı binaların bodrum katlarını su bastı. Evdeki eşyaları zarar gören ve gözyaşlarını tutamayan Zehra...

Metabolizma nasıl hızlandırılır? Bilimsel olarak etkili yöntemler ve metabolizmayı destekleyen egzersizler

İnternetten aldığınız ürün gelmediyse dikkat: Satıcının “kargo gecikti” demesi yetmiyor! Tüketicinin hakları neler?

Ekmeği tamamen bırakanların vücudunda neler oluyor? İlk günlerden itibaren değişim başlayabilir

Dolandırıcıların yeni yöntemi: “Ödeme yaptım” deyip ekran gösteriyorlar! Sahte ödeme ekranı nasıl anlaşılır?

Güncel Haber

İstanbul'da haftanın ilk iş günü trafik yoğunluğu oluştu

İstanbul’da haftanın ilk iş günü trafik yoğunluğu oluştu

28 Eylül 2026
Gaziantep’te feci kaza: Otomobildeki 7 kişi hayatını kaybetti, 13 yaralı

Gaziantep’te feci kaza: Otomobildeki 7 kişi hayatını kaybetti, 13 yaralı

28 Eylül 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton