24 Mayıs 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Devlet Bahçeli’den bayram mesajı: Vakit hep birlikte Türkiye olma vaktidir

Devlet Bahçeli’den bayram mesajı: Vakit hep birlikte Türkiye olma vaktidir

Haberton - Haberton
19 Mart 2026
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ramazan Bayramı mesajında, “Körfez ülkelerini içine alacak yaygın ve yoğun bir savaşın düzenekleri maalesef hızla inşa edilmektedir” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ramazan Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı. Bahçeli, mesajında, “Dünya genelinde hakim olan huzursuzluk, umutsuzluk ve istikrarsızlık sarmalı doğrudan doğruya insanlığın temel ve evrensel haklarında devasa yarıklar oluşturmaktadır. Silahların koyu gölgesi, savaş ve çatışmaların ağır gövdesi mazlum coğrafyaların, buralarda hayat süren biçarelerin üstüne düşmüş vaziyettedir. Derin bir anlam ve ahlak bunalımının pençesinde biteviye kıvranan ve olağanüstü bir kırılganlığın dibine yuvarlanan bugünkü dünya tablosu neresinden bakarsak bakalım insani ve vicdani iflasın da göbeğindedir. 28 Şubat 2026 tarihinden bu yana İran İslam Cumhuriyeti’nin tepesinden yeni nesil füzeler ve tahribat gücü çok yüksek bombalar yağdırılmaktadır.

Henüz Gazze soykırımının yaraları sarılmadan, bu surette kesif bir hesaplaşma sayfası açılmadan, Türkiye’nin yanı başında, sınırlarımızın diğer yakasında savaş ve insanlık suçunun en vahim örnekleri günbegün yaşanmakta ve yaşatılmaktadır. Geride bıraktığımız mübarek Ramazan-ı Şerif’in her gününde İslam alemi Siyonist-emperyalist tasallutun zora ve zorbalığa dayalı ağır sonuçlarına maruz kaldığı alenen meydandadır. Körfez ülkelerini içine alacak yaygın ve yoğun bir savaşın düzenekleri maalesef hızla inşa edilmektedir. İlk kıblemiz Mescid-i Aksa’nın terör devleti İsrail’in tek yanlı dayatmasıyla ibadete kapatılması ise Müslüman vicdanlarda infial uyandırmış, bu kapsamda inanç hakları ve dini hürriyetler her cepheden saldırıya uğramıştır. Küresel adalet, küresel vicdan, uluslararası insancıl hukukunun değerler mirası sükut etmiş, teolojik hezeyanlarla kıyamet senaryosuna bel bağlayan Evanjelist/Kabala yobazları bilhassa İslam coğrafyasını sudan bahanelerle kanlı operasyonların kıskacına almışlardır” dedi.

‘GERİLİMLERİN KÜRESELLEŞMESİ GÜNDEMDE’

Bahçeli, komşu ülkelerdeki gelişmelerin giderek çok daha kötüleştiğine dikkat çekerek, “İran İslam Cumhuriyeti’nin dini liderlerine, üst düzey siyaset ve devlet görevlilerine yönelik ardı arkası kesilmeyen nokta suikastlar, sivil ve masum halkı sistematik şekilde katleden saldırganlıklar, artık şiddet ve vahşetin serbest dolaşıma sokulduğunun, savaş hukukunun ise devre dışı bırakıldığının bariz göstergesidir. Barışın diliyle münasebet ve mutabakat ağını genişletmek varken savaşın ve silahın divanesi olmak, üstelik bunu yaparken kat’i yalanlarla, kasti yanlışlarla ve kaskatı kesilmiş önyargılarla yıkıma meşruiyet kılıfı aramak en hafif tabirle utanmazlıktır.

Jeopolitik depremlerin, çıta yükselten askeri ve siyasi gerilimlerin belirli bir coğrafyayla sınırlı kalmayıp eşzamanlı olarak bölgeselleşip küreselleşmesi çok büyük bir felaket ihtimali olarak gündemdedir. İsrail’in başını çektiği bu muhtemel felaketin dünyanın muhtelif bölgelerine sıçramadan durdurulması, ateşkes ve barış adımlarının kademeli şekilde atılması herkesin ortak çıkar ve yararınadır. Ancak zaman gittikçe daralmakta, ateş hattı fiilen genişlemektedir” ifadelerini kullandı.

‘HEP BİRLİKTE TÜRKİYE OLMA VAKTİ’

Bahçeli, ramazan ayının sonunda karşılanan bayram günlerinin başta İslam ülkeleri ve tüm insanlığın barışmasına, kucaklaşmasına, en azından sorunların diplomasi ve diyalog yoluyla çözmek için bir vesile olmasını dileyerek, “Türkiye yediden yetmişe, gencinden yaşlısına, küçüğünden büyüğüne, dahası doğudan batıya, kuzeyden güneye gönülden bayramlaşmakta, tarihi barış ve kardeşlik duygularıyla kenetlenmektedir. Nitekim ‘Terörsüz Türkiye’ hedefi Türk milletinin yeni yüzyıldaki bayramı ve kışı olmayan barış mevsimidir. Bölgesel ve küresel dengeler altüst olurken, çatışmaların kara bulutlarından dolayı göz gözü görmezken Türkiye’nin doğru zamanda, doğru adımlarla, doğru siyaset ve stratejiyle iç cephesini muhkem hale getirmesi tarihi bir hamlenin bayram kıvamındaki barışçıl lezzetidir.

Vakit Türkiye’nin tedbir ve temkinle hareket etme vaktidir. Vakit barış ve huzur içinde bayramlaşma, tek yürek halinde ve hep birlikte Türkiye olma vaktidir. Temennim savaş ve çatışmaların bir an evvel son bulmasıdır. Maneviyatın, muhabbetin ve hürmetin hem şurası hem de şöleni olan bayramın açılan uçurumların kapatılmasında, sertleşen ilişkilerin yumuşatılmasında, dargın düşen gönüllerin kavuşmasında muazzez bir fırsat olması halisane dileğimdir. Bu duygu ve düşünlerle, İslam dünyasını çepeçevre kuşatan karanlık perdenin yırtılıp atılmasını, zulme uğrayan soydaşlarımızın, din kardeşlerimizin acılarının, feryatlarının bitmesini Cenabıallah’tan niyaz ediyorum” dedi.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

AYM’den iki siyasi parti hakkında suç duyurusu kararı!

Sonraki Haber

TIR şoförü, kullandığı aracın yanında ölü bulundu

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Politika

CHP’nin il ve ilçe örgütlerinde görevden alma yapıldı mı?

23 Mayıs 2026
Bahçeli: Siyaset ucuz kişisel çıkarların koşu parkuru değildir
Politika

Siyaset ucuz kişisel çıkarların koşu parkuru değildir

23 Mayıs 2026
DEM Parti'li Doğan: 'Mutlak butlan' kararı hepimizi ilgilendiriyor
Politika

‘Mutlak butlan’ kararı hepimizi ilgilendiriyor

23 Mayıs 2026
Gürsel Tekin: Kılıçdaroğlu ile Özel beraber çalışacaklar ve Türkiye'nin beklediği tablo buydu
Politika

Kılıçdaroğlu ile Özel beraber çalışacaklar ve Türkiye’nin beklediği tablo buydu

23 Mayıs 2026
Politika

Emine Erdoğan’dan ‘Şule: Senin Hikayen’ dizisine ilişkin paylaşım

23 Mayıs 2026
Bakan Göktaş: Aile kurumunun önemini sahada en güçlü biçimde anlatacağız
Politika

Aile kurumunun önemini sahada en güçlü biçimde anlatacağız

23 Mayıs 2026
Sonraki Haber
TIR şoförü, kullandığı aracın yanında ölü bulundu

TIR şoförü, kullandığı aracın yanında ölü bulundu

En Güncel Haberler

Küçükbaş hayvan yüklü kamyonet devrildi; 1'i ağır, 2 yaralı
Yerel Haberler

Küçükbaş hayvan yüklü kamyonet devrildi; 1’i ağır, 2 yaralı

24 Mayıs 2026
Derede balık avlarken akıntıya kapılıp, kaybolan yeğenin cansız bedenine ulaşıldı; amca aranıyor
Yerel Haberler

Derede balık avlarken akıntıya kapılıp, kaybolan yeğenin cansız bedenine ulaşıldı; amca aranıyor

24 Mayıs 2026
Motosiklet park halindeki cipe çarptı: 1 ölü, 1 yaralı
Yerel Haberler

Motosiklet park halindeki cipe çarptı: 1 ölü, 1 yaralı

24 Mayıs 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Savaşın en sıcak noktası Sumi’de askeri üs tatbikatları ve 40 kilometrelik ‘tel’ önlemi görüntülendi

24 Mayıs 2026
Yaşam

Bağcılar’da otomobil bagajında ceset bulundu

23 Mayıs 2026
Yaşam

Bayram tatili yolunda kaza; 3’ü çocuk 5 yaralı

23 Mayıs 2026
Yaşam

İş insanlarına zorla çek imzalatan suç örgütüne operasyon; 6 tutuklama

23 Mayıs 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Süper Kupa 2026’nın yarı final eşleşmeleri belli oldu

- Haberton
23 Mayıs 2026

Süper Kupa 2026'nın yarı final eşleşmeleri belli oldu. Dün akşam oynanan 64’üncü Ziraat Türkiye Kupası Finali'nin ardından, geçtiğimiz sezondan itibaren...

Narsist bireyle yaşamanın görünmeyen etkileri

Migren atağını hafifletmek için pratik öneriler

Deprem olmadan önce hayvanlar gerçekten hissedebiliyor mu?

Aşırı kafein tüketiminin görünmeyen etkileri

Güncel Haber

Küçükbaş hayvan yüklü kamyonet devrildi; 1'i ağır, 2 yaralı

Küçükbaş hayvan yüklü kamyonet devrildi; 1’i ağır, 2 yaralı

24 Mayıs 2026
Derede balık avlarken akıntıya kapılıp, kaybolan yeğenin cansız bedenine ulaşıldı; amca aranıyor

Derede balık avlarken akıntıya kapılıp, kaybolan yeğenin cansız bedenine ulaşıldı; amca aranıyor

24 Mayıs 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton