16 Mayıs 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - DEVA’dan aşı çağrısı

DEVA’dan aşı çağrısı

Haberton - Haberton
15 Eylül 2021
- Politika, Deva Partisi Haberleri
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
DEVA'dan aşı çağrısı

DEVA'dan aşı çağrısı

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

DEVA’dan aşı çağrısı; “Kamu yönetimi, komplocu söylemlere karşı aşıyı teşvik etmeli” denildi.

DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin’in gündeminde koronavirüs vaka ve vefat oranlarındaki artış, SGK’da yaşanan ilaç ve tıbbi cihaz yolsuzluğu ile öğrencilerin ev ve yurt bulma konusundaki mağduriyetleri vardı. Şahin, tüm siyasi partileri aşıya teşvik konusunda kamuoyunu bilinçlendirmeye çağırdı.

DEVA Partisi sözcüsü İdris Şahin, partisinin Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısıyla gündemi değerlendirdi.

Şahin’in açıklamaları şöyle:

‘Tüm siyasi partileri aşıyı teşvik konusunda aksiyoner olmaya çağırıyoruz’

“Ülkemizde koronavirüs günlük vaka sayısı 25 bine yaklaşırken, vefat sayısı da artıyor. Sağlık Bakanlığı’na göre iki doz aşı olan kişi sayısı 40 milyonu geçti. Sayı artıkça toplum bağışıklığına daha çok yaklaşacağız. Kış günleri gözetilerek salgın için ciddi önlemler alınmalı. Aşı karşıtı komplocu söylemlere karşı kamu yönetimi, aşıyı teşvik eden net bir duruş sergilemelidir. DEVA Partisi olarak, diğer siyasi partileri aşıyı teşvik konusunda aksiyoner olmaya çağırıyoruz. Tüm siyasi partilerle aşı konusunun bireysel özgürlük konusu olmadığını, aşı olmanın toplumsal sorumluluk gereği olduğunu anlatmalıyız.

Sağlık, eğitim, ulaşım sektörü gibi belli meslek gruplarında çalışanlara da aşı zorunlu hale getirilmelidir. Toplu alanlarda İtalya’daki uygulama gibi doğrudan aşıyı zorunlu kılan yeşil geçiş belgesi benzeri bir tedbire başlanmalıdır. Böylece ölüm ve vaka sayılarını yeniden aşağı çekebilir ve zaten bozuk olan ülke ekonomisinin çarklarını daha fazla zorlamadan döndürebiliriz. Yeniden kapanma istemiyorsak ‘Tedbir al, hayatın içinde kal’ diyoruz.”

‘SGK, geçmişteki hatalara tekrar saplanmıştır’

“Sosyal Güvenlik Kurumu, bebekler için kullanılanlar dahil birçok ilacı geri ödeme listesinden çıkarıp, ufacık yavrularımızın tedavi yükünü bile ekonomik krizle boğuşan vatandaşlarımızın omzuna yüklemekte. Aynı SGK’nın bol sıfırlı rakamlarla ifade edilen ilaç ve cihaz yolsuzluklarına ve usulsüzlüklerine imza attığı dillendirilmektedir. Bu kurum Genel Başkanımız Ali Babacan’ın Ekonomi Bakanlığı döneminde, 2006 yılında, geçmiş hatalarından arındırılıp, yeniden ayağa kaldırılmıştı. SGK, geçmişteki hatalara tekrar saplanmış ve Türkiye’nin sırtına bir kez daha yük haline gelmiştir.

İktidar, SGK’nın en önemli gelir kaynağı kayıt dışı istihdamla da sağlık harcamalarındaki yolsuzluklarla da mücadele edememektedir. Sayıştay’ın 2017 yılındaki yayınlanmayan raporundaki 1 Milyar TL’yi aşan yolsuzluk, buzdağının sadece görünen kısmıdır. Bu rezaletlerle birlikte işini ahlâklı yapan pek çok ilaç ve tıbbî cihaz şirketi yıllardır devletten alacaklarını tahsil edememiş ve çoğu iflasın eşiğine gelmiştir.”

‘SGK ‘bütçe kısıntısı’ diyerek vatandaşlarımızı ileri teknoloji tedaviden mahrum bırakmakta’

“Vatandaşlarımız 10-15 yıl geriden gelen ilaçlarla tedavi olmakta ve yeni teknoloji ilaç ve cihazlara da erişememektedir. Bu durumu en iyi bilen Sağlık Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ve SGK’dır. Fakat bu kurumlarımız da yanlış kurgulanmış bu sistemi düzeltmek yerine, “Bütçe kısıntısı” diyerek kulaklarının üstüne yatmaktadır. Dünyada gelişmiş ekonomilerde uygulanan değer bazlı geri ödeme sistemleri ülkemizde de ivedilikli olarak uygulanmalıdır. Böylece hem devlet sağlık bütçesini etkin yönetebilecek, hem de vatandaşımız ileri teknoloji tedavilerden faydalanabilecektir.”

‘Hükûmet öğrencilerimizi bazı vakıf yurtlarına ve girişimcilerin inisiyatifine bırakmıştır’

“Yüz yüze eğitimin başlamasıyla öğrenciler makul şekilde kalabilecekleri bir yurt veya yer ararken; dar ve orta gelirli ailelerde astronomik kira ve yurt ücretlerini kara kara düşünüyorlar. Bir üniversite öğrencimiz, 1+1 bir ev kiralamak istese, ortalama kira 2.500 TL civarında. Öğrencilerimiz ve aileleri ülkemizde gelirlerin dolar bazında yerlerde olduğu böyle bir dönemde bu yüke nasıl katlanabilecekler? İktidara düşen ilk görev, öğrenciler için barınma imkânlarını makul ücretler karşılığında çeşitlendirmektir.

Hükûmet öğrencilerimizin devletten ilk etapta beklediği bu durumu çoğu iktidarın kontrolünde faaliyet gösteren özel, vergiden muaf birtakım vakıf yurtları ve girişimcilerin inisiyatifine bırakmıştır. Tüm bunlara karşın Sayın Cumhurbaşkanının dilinden şahlanan ekonomi masalları dinlemek istemiyoruz. DEVA Partisi olarak iktidara hazırlanıyoruz ve geleceğimizin teminatı gençlerimizin dertlerini, ailelerinin yaşadığı ekonomik sıkıntıları mıh gibi yüreğimizde taşıyoruz.”

‘Sizleri o vakfa bu cemaate asla muhtaç etmeyeceğiz’

Şahin ayrıca gençlere de seslendi:

“Sevgili gençler, sakın umutsuzluğa kapılmayın, artık alternatifsiz değilsiniz, sorunlarınız DEVA Partisi iktidarında çözülecek. Özgürlüklerinizi artıracağız, barınma hakkını size biz sağlayacağız, sizleri o vakfa bu cemaate asla muhtaç etmeyeceğiz. Geleceğimizin teminatı gençlerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği hedef doğrultusunda güzel ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin en tepesine birlikte taşıyacağız.”

‘Beştepe’de işçileri ayağına getiren bir siyaset anlayışında değiliz’

“Gençlerimizden aldığımız sinerjiyle teşkilatlarımızla sahada vatandaşlarımızla birlikte olup halkın sorunlarını yerinde dinliyoruz. Bugün açıkladığımız Sosyal Politikalar Eylem Planı gibi pek çok alanda tabanın sesini dinleyerek politika oluşturuyoruz. İktidarın meydanlara getiremedikleri işçileri Beştepe’de ayağına getiren bir siyaset anlayışıyla değil halkın içinde halkla birlikte sorunlara deva olmaya çalışıyoruz.”

Etiketler: AşıSağlık Bakanlığı
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Covid-19 geçirenler dikkat: Kalp kası iltihabı

Sonraki Haber

Maske ve dezenfektan bilançosu

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Uraloğlu: Azerbaycan ile ilişkiler herhangi iki devletin ötesinde
Politika

Azerbaycan ile ilişkiler herhangi iki devletin ötesinde

15 Mayıs 2026
İsmail Ok’a yanlış ilaç verildiği iddiasıyla açılan davada 2 sanığa ceza talebi
Politika

İsmail Ok’a yanlış ilaç verildiği iddiasıyla açılan davada 2 sanığa ceza talebi

15 Mayıs 2026
Büyük Birlik Partisi'nin 13'üncü Olağan Büyük Kurultayı 7 Haziran’da yapılacak
Politika

Büyük Birlik Partisi’nin 13’üncü Olağan Büyük Kurultayı 7 Haziran’da yapılacak

15 Mayıs 2026
Bakan Göktaş: Hedefimiz engelli bireylerin hayatını kolaylaştıran, ailelere destek olan hizmetleri daha da yaygınlaştırmak
Politika

Hedefimiz engelli bireylerin hayatını kolaylaştıran, ailelere destek olan hizmetleri daha da yaygınlaştırmak

15 Mayıs 2026
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Vahşi kapitalizmin elinde gaddar bir ekonomik silaha dönüştüğünü görüyoruz
Politika

Vahşi kapitalizmin elinde gaddar bir ekonomik silaha dönüştüğünü görüyoruz

15 Mayıs 2026 - Güncellenme Tarihi 16 Mayıs 2026
Vali Gül: Bayram harçlığı olarak önümüzdeki burs 10 bin lira olacak
Politika

Bayram harçlığı olarak önümüzdeki burs 10 bin lira olacak

15 Mayıs 2026
Sonraki Haber
Maske ve dezenfektan bilançosu

Maske ve dezenfektan bilançosu

En Güncel Haberler

Trump: İran'da her şeyi iki günde yok edebiliriz
Dış Haberler

Trump: İran’da her şeyi iki günde yok edebiliriz

16 Mayıs 2026
Bodrum merkezli 3 ilde dolandırıcılık operasyonu; 7 tutuklama
Yerel Haberler

Bodrum merkezli 3 ilde dolandırıcılık operasyonu; 7 tutuklama

16 Mayıs 2026
Muş’ta otomobil takla attı: 1 ölü, 3 yaralı
Yerel Haberler

Muş’ta otomobil takla attı: 1 ölü, 3 yaralı

16 Mayıs 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Okulun asansörü arızalandı, müdür yardımcısı bedensel engelli öğrencisini sırtında taşıdı; o anlar kamerada

16 Mayıs 2026
Yaşam

Erdemli Vadisi’nde selin zarar verdiği alanlara ‘imece’ usulü tadilat

15 Mayıs 2026
Yaşam

Tekirdağ’da 100 metre uzunluğundaki Türk bayrağıyla ‘Gençlik Yürüyüşü’

15 Mayıs 2026
Yaşam

Mehmetçikten, dost ve müttefik ülkelerle ortak eğitim

15 Mayıs 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Fatih'te dron destekli asayiş ve narkotik denetimi

Fatih’te dron destekli asayiş ve narkotik denetimi

- Haberton
15 Mayıs 2026

Fatih'te polis ekiplerince dron destekli asayiş ve narkotik denetimi yapıldı. Denetimlerde durdurulan araçlar tek tek aranırken sürücü ve yolculara Genel...

Instagram keşfete nasıl düşülür? 2026 algoritmasının öne çıkardığı kritik detaylar

Odaklanma sorunu nasıl çözülür? Telefon ve sosyal medya beyni nasıl etkiliyor?

Panik atak anında ne yapılır? İşte uzmanların hayat kurtaran önerileri

İngilizce nasıl geliştirilir? Dizi izlemek gerçekten işe yarıyor mu?

Güncel Haber

Trump: İran'da her şeyi iki günde yok edebiliriz

Trump: İran’da her şeyi iki günde yok edebiliriz

16 Mayıs 2026
Okulun asansörü arızalandı, müdür yardımcısı bedensel engelli öğrencisini sırtında taşıdı; o anlar kamerada

Okulun asansörü arızalandı, müdür yardımcısı bedensel engelli öğrencisini sırtında taşıdı; o anlar kamerada

16 Mayıs 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton