16 Eylül 2026, Çarşamba
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Yerel Haberler - DEÜ, kurumsal akreditasyon belgesine kavuştu

DEÜ, kurumsal akreditasyon belgesine kavuştu

Haberton - Haberton
26 Temmuz 2022
- Yerel Haberler
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
DEÜ, kurumsal akreditasyon belgesine kavuştu

DEÜ, kurumsal akreditasyon belgesine kavuştu

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yürütülen ‘2021 Kurumsal Akreditasyon Programı’ kapsamında Kurumsal Akreditasyon Belgesi’ni YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muhsin Kar’ın elinden aldı. 

YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muhsin Kar ise “Başta Rektörümüz Prof. Dr. Nükhet Hotar olmak üzere bu süreçte başarıyla çalışan DEÜ mensuplarını tebrik ediyor, Kurumsal Akreditasyon Belgemizin üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından Kurumsal Akreditasyon Belgesi’ne layık görülen Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), Rektörlük binasında yer alan 15 Temmuz Şehitler Salonu’nda gerçekleştirilen takdim töreni ile belgesine kavuştu. Dahil olduğu 2021 Kurumsal Akreditasyon Programı kapsamında YÖKAK tarafından kalitesi tescillenen DEÜ’nün Kurumsal Akreditasyon belgesini YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muhsin Kar, DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar’a takdim etti.

Törenin açılış konuşmalarında söz alan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, söz konusu belge ile Dokuz Eylül Üniversitesi’nin yönetimsel yaklaşımlarını yeni bir seviyeye taşıdığını ifade ederek, “Üniversitelerin akademik çalışmalarındaki kalite standartlarını yükseltmesi ve kamu yükümlülüklerinin niteliği ve niceliğini artırması, iç ve dış değerlendirmelere de bağlıdır. Bunlardan birincisi, otokontrol yani öz denetim mekanizmasının işletilmesidir.

Diğeri ise dış paydaşlarımız ile dış denetim mekanizmalarının bilgi ve tecrübesinden yararlanmaktır. Bu noktada Rektörlüğümüz, Yükseköğretim Kalite Kurulu ile diğer dış paydaşların fikirlerine, geri bildirimlerine ve raporlarına önem vermektedir. Dolayısıyla üniversitemiz, YÖKAK belgesini bu bağlamda değerli bulmakta; planlama, uygulama, kontrol etme ve önlem alma süreçlerinin geliştirilmesinde kendisine referans noktası olarak görmektedir” dedi.

DEÜ, kurumsal akreditasyon belgesine kavuştu

‘KALİTE VE HİZMET STANDARTLARIMIZI YÜKSELTTİK’

Ülkemizin 20 araştırma üniversitesinden birisi olan Dokuz Eylül Üniversitesi’nin, dünyanın ilk 500 üniversitesi arasında kalıcı şekilde yer almak için gayret gösterdiğini ifade eden Rektör Hotar, “Bu doğrultuda araştırma üniversitemiz, devletimizin hem 11. Kalkınma Planı’nda öngördüğü alanlarda hem de yükseköğretim hayatında belirlediği hedeflerinde başarılı olmak için çalışıyor. Göreve geldiğimiz günden bu yana, kalite ve hizmet standartlarını yükseltecek yatırımlara ve projelere önem verdik.

Akademik birimlerimizdeki öğretim ve araştırma faaliyetlerinin içeriğini ve işleyişini güçlendirecek adımlar attık. Üniversitemizdeki birçok akademik birimin farklı alanlarda akredite olmasını sağladık; kalite süreçlerini belgeledik. Bunu yaparken yönetim sistemlerimizi de güncellemeyi ihmal etmedik. Öyle ki; ISO:27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi’ni kurumumuza kazandırdık. Engelsiz üniversite ve toplum yolunda girişimlerde bulunduk; mekanda ve eğitimde ‘Erişilebilirlik’ ödüllerini almaya layık görüldük. Kuruluşunun 40’ncı yılını kutlayan büyük ailemizin yatırım perspektifini, stratejik planlarına uygun olarak şekillendirdik” diye konuştu.

HOTAR’DAN TEŞEKKÜR

Rektör Hotar, Kurumsal Akreditasyon Belgesi’ni bir başlangıç olarak değil; daha fazlasını yapmak için dayanak noktası olarak gördüklerini söyleyerek, “YÖKAK’ın saha ziyaretlerinden, raporlarından ve değerlendirmelerinden ortaya çıkan somut gerçekleri, orta ve uzun vadeli hedeflerimizde mutlak suretle dikkate almamız gerektiğini düşünüyoruz. Kalite kavramını zihinlere aşılamanın ve içselleştirmenin belge almak kadar zor olduğunu biliyoruz. Bu süreçte büyük bir emek veren kıymetli mensuplarımıza özellikle teşekkür ediyor; bir takım varsayımsal kuruluşların verilerine itibar etmemelerini önemle rica ediyorum. Başta Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Sayın Prof. Dr. Muhsin Kar’a ve YÖKAK’ın değerli üyelerine de ayrıca teşekkürlerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yürütülen ‘2021 Kurumsal Akreditasyon Programı’ kapsamında Kurumsal Akreditasyon Belgesi’ni YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muhsin Kar’ın elinden aldı. 

DEÜ’YE HAYIRLI OLSUN

YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muhsin Kar ise Dokuz Eylül Üniversitesi’nin kurumsal akreditasyon süreçlerine gönüllü olarak dahil olan kurumların başında geldiğini söyledi. Dokuz Eylül Üniversitesi ailesini tebrik ederek sözlerini sürdüren Prof. Dr. Muhsin Kar, “Bugün DEÜ için güzel bir gün. Dokuz Eylül Üniversitemiz dış değerlendirme sürecini başarıyla tamamlayarak bunu Kurumsal Akreditasyon Belgesi ile taçlandırdı. Bu başarılar ortaya çıkarken liderlik, yönetim ve kalite başlıkları ön plana çıkıyor. Biz de liderliği oldukça önemsiyoruz.

Rektörlerimizin bu süreci sahiplenmesi, üniversitelerimizin kalite anlayışını güçlendirmesinde önemli bir unsur olarak dikkat çekiyor. Paydaşların kalite süreçlerine katılımının da hayati rol oynadığını biliyoruz. Başta Rektörümüz Prof. Dr. Nükhet Hotar olmak üzere bu süreçte başarıyla çalışan DEÜ mensuplarını tebrik ediyor, Kurumsal Akreditasyon Belgemizin üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Üniversitelerin eğitim-öğretim, toplumsal katkı gibi temel fonksiyonlarını sürekli iyileştirme anlayışıyla kamuoyuna yansıtmalarını önemsediklerini söyleyen Prof. Dr. Kar, “DEÜ, Yükseköğretim Kalite Kurulu’nun kurumsal dış değerlendirme programı, izleme programı ve kurumsal akreditasyon programlarında yer aldı. Kurumsal akreditasyon programlarıyla ÖSYM kılavuzunda yer alıyor. Dokuz Eylül Üniversitemizin karşısında YÖKAK yazıyor. Akreditasyon durumuyla ilgili bilgi de açıklama bölümünde yer alıyor.

Türkiye’deki diğer üniversitelerimiz de 2027 yılına kadar bu programa dahil olacaklar. Akredite edilmeyen üniversiteler de söz konusu olacak. İki yılda bir üniversitelerimizi ziyaret etmeye devam edeceğiz. Akredite olduk iş bitti diye bir şey olmayacak” açıklamasında bulundu.  Muhsin Kar, uzaktan eğitim, hayat boyu öğrenme ve mesleklerin geleceğine ilişkin yükseköğretim kurumlarına büyük görev düştüğünü belirterek, ‘öğrenci merkezli eğitim’ anlayışının benimsenmesi gerektiğini ifade etti.

ÖNEMLİ KAZANIMLAR ELDE ETTİK

DEÜ Kalite Koordinatörü Prof. Dr. İlgi Karapınar ise Dokuz Eylül Üniversitesi’nin belirlediği yol haritası ve 2021-2025 stratejik planıyla kalite süreçlerini başarıyla sürdürdüğünü ifade ederek, “İdari ve akademik birimlerimizde kaliteye yönelik eğitimler düzenliyoruz. İç ve dış paydaşlarımızdan geri dönüşler alıyor; öz değerlendirme çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bugüne kadar olan çalışmalarımızla eğitim-öğretim, araştırma, uluslararasılama, toplumsal katkı gibi alanlarda önemli kazanımlar elde ettik. Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Nükhet Hotar’a, yöneticilerimize ve YÖKAK yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Sivil Toplum Diyaloğu projesi İzmir’de gerçekleşti

Sonraki Haber

Prof. Dr. Şener’den hatırlatma dozları uyarısı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Elazığ’da otomobiller çarpıştı: 2 ölü,2 yaralı
Yerel Haberler

Elazığ’da otomobiller çarpıştı: 2 ölü,2 yaralı

16 Eylül 2026
Şarampole yuvarlanan otomobilde sürücü yaralandı
Yerel Haberler

Şarampole yuvarlanan otomobilde sürücü yaralandı

16 Eylül 2026
'Görüntümü çekin, hatıra kalsın' diyerek girdiği gölette boğuldu
Yerel Haberler

‘Görüntümü çekin, hatıra kalsın’ diyerek girdiği gölette boğuldu

16 Eylül 2026
Yolcu midibüsü polis aracıyla çarpıştı
Yerel Haberler

Yolcu midibüsü polis aracıyla çarpıştı

16 Eylül 2026
Yol çalışmasında kontrollü patlatma kamerada
Yerel Haberler

Yol çalışmasında kontrollü patlatma kamerada

16 Eylül 2026
Tek başına yaşadığı evinde düşüp yaralanan kadın hastaneye kaldırıldı
Yerel Haberler

Tek başına yaşadığı evinde düşüp yaralanan kadın hastaneye kaldırıldı

16 Eylül 2026
Sonraki Haber
Prof. Dr. Şener'den hatırlatma dozları uyarısı

Prof. Dr. Şener'den hatırlatma dozları uyarısı

En Güncel Haberler

Aslıhan Sinem Çiçek davasında sıcak gelişme: Tanık, "Kızı eve götürün" demiş
Gündem

Aslıhan Sinem Çiçek davasında sıcak gelişme: Tanık, “Kızı eve götürün” demiş

16 Eylül 2026
Gündem

Venüs neden uydusuz? Bilim insanlarından çarpıcı iddia: Kendi uydusunu yok etmiş olabilir

16 Eylül 2026
Borsa paylaşımları yargıya taşındı: İbrahim Mustafa Turhan’a re’sen soruşturma
Öne Çıkan

Borsa paylaşımları yargıya taşındı: İbrahim Mustafa Turhan’a re’sen soruşturma başlatıldı

16 Eylül 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Edirne’de yerli ve milli tohumla üretilen ayçiçekleri hasat edildi

16 Eylül 2026
Yaşam

Eşini çalıştığı markette tabancayla öldürüp, intihar etti

16 Eylül 2026
Yaşam

Tekirdağ’da Ertuğrul Fırkateyni şehitleri anıldı

16 Eylül 2026
Yaşam

Silivri’de batan geminin kaptanı, Hatay’da toprağa verildi

16 Eylül 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Bakan Çiftçi: PKK'nın farklı isimler ve bölgelerdeki tüm uzantılarının tasfiye sürecini takip ediyoruz

PKK’nın farklı isimler ve bölgelerdeki tüm uzantılarının tasfiye sürecini takip ediyoruz

- Haberton
16 Eylül 2026

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, "Gösterdiğimiz kararlı mücadele sonucunda terör örgütü PKK/Kck kendini feshetmek ve silah bırakmak zorunda kalmıştır. Bununla birlikte,...

Türk alüminyum folyo sektörü: Ambalaj sanayinin temel taşı

Ankara’nın bilinmeyen 10 durağı: Başkentin keşfedilmeyi bekleyen köşeleri

Telefon şarj olurken neden ısınır? Normal sıcaklık ile tehlikeli ısınma arasındaki fark

Araçlarda kış bakımı zamanı: Lastik, silecek ve antifriz ihmali yolda bırakabilir

Güncel Haber

Aslıhan Sinem Çiçek davasında sıcak gelişme: Tanık, "Kızı eve götürün" demiş

Aslıhan Sinem Çiçek davasında sıcak gelişme: Tanık, “Kızı eve götürün” demiş

16 Eylül 2026

Venüs neden uydusuz? Bilim insanlarından çarpıcı iddia: Kendi uydusunu yok etmiş olabilir

16 Eylül 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton