1 Kasım 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Destici’den DEM Parti’li vekillerle tokalaşan Bahçeli’ye tepki

Destici’den DEM Parti’li vekillerle tokalaşan Bahçeli’ye tepki

Haberton - Haberton
2 Ekim 2024
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Destici'den DEM Parti'li vekillerle tokalaşan Bahçeli'ye tepki

Destici'den DEM Parti'li vekillerle tokalaşan Bahçeli'ye tepki

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, DEM Parti’li vekillerle tokalaşan Bahçeli ile ilgili, “Bizim tavrımız net. Ben mecliste olduğum dönemde PKK’nın siyasi uzantısı olduğu herkes tarafından malum olan ve kendileri tarafından da reddedilmeyen sözde siyasi partinin meclis başkan vekilinin yönettiği hiçbir oturuma katılmadım. Hiçbirisi ile selamlaşmadım, hiçbirisinin elini de sıkmadım. Kanlı ve hain PKK terör örgütünü reddedene kadar onlarla ilişkisini tamamen kesene kadar da bu tavrımız kararlı bir şekilde sürecektir” dedi.

BBP lideri Mustafa Destici, partisinin genel merkez binasında düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Destici, konuşmasında, “Dün akşam saatlerinde İran, İsrail’e füze saldırısı düzenledi. Saldırının şekli ve etkileriyle ilgili taraflar, farklı açıklamalarda bulunuyorlar. İran, daha önce ülkesinde meydana gelen İsrail saldırılarına misilleme yapacağını çok açık bir şekilde dile getirmişti. Gelişmeleri dikkatle takip ediyoruz. Türkiye, bölgede meydana gelen insani durum, hukuk ve insan hakları ihlallerine tepki göstermesi yanında, kendi güvenliğiyle ilgili de her türlü tedbiri almalıdır ve almaktadır. Çatışmaların başladığı 7 Ekim 2023’ten beri konuyla ilgili ayrıntılı değerlendirmeler yapıyoruz. Üzüntüyle ifade ediyorum; bir süredir böylesine kritik bir konunun, Türkiye’de, bir iç politika malzemesine dönüştürülmeye çalıştığından da utanıyorum. Bu bir iç siyaset malzemesi olmamalıdır” diye konuştu.

‘HEDEFTE BİZ DE VARIZ’

BBP lideri Destici, sözlerine şöyle devam etti; “Filistin de Lübnan da Doğu Türkistan da bizim meselemizdir. Kim ki ‘bunlar bizim meselemiz değildir’ diyorsa onun Türk milleti ile de İslam ümmeti ile de bir ilgisi yoktur. İsrail devletinin vatandaşlarını ve dünya üzerinde dağılmış olan Yahudileri ayırarak, bir genellemeden kaçınarak, Siyonizmin bir Arz-ı Mevud hedefi olduğunu, bu kavramla tarif edilen Yahudi devletinin sınırlarının bir bölümünün bugünkü Türkiye Cumhuriyeti’nin topraklarının bir bölümünü de içerdiğini herkese hatırlatmak istiyorum. Konunun, bu yönüyle, en azından İsrail bunu kesin bir dille reddedene kadar, Türkiye’nin de problemi ve tarafı olduğu bilmek durumundayız. Çünkü hedefte biz de varız.

Filistin, Lübnan, İran, Suriye ve en nihayetinde Türkiye. Dolayısıyla bunu Türkiye bilecek ki biliyor, bizzat Cumhurbaşkanımızın ifadeleriyle bu dile getirilmiştir. Türk milletinin tamamı da bunu bilmeli. Hangi etnik kökene sahip olursa olsun, hangi mezhebi anlayışa sahip olursa olsun, hangi partiden olursa olsun tehlikenin hepimize yönelik olduğunu, hepimizin devletine, ülkesine ve bir parçası olduğumuz aziz Türk milletine yönelik olduğunu hepimiz bilmek ve buna göre tavır almak zorundayız. Bugün İran’ın çatışmalara dahil edilmesi, bölgeyi, belki dünyayı da içine alacak bir savaş ortamının oluşturulmaya çalışılması bu plandan yani daha önce gerçekleşmiş olan Irak’ın parçalanması, bugün uğraşılan Suriye’nin parçalanması, bu süreçte başlatılmak istenen İran’ın parçalanması, son olarak Türkiye’yi hedef alacak operasyondan ayrı değerlendirilemez.”

‘HİÇBİRİSİ İLE SELAMLAŞMADIM, ELİNİ SIKMADIM’

Destici, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin TBMM’nin yasama yılı açılışında DEM Parti eş başkanlarıyla el sıkışması ile ilgili, “Bizim tavrımız net. Ben mecliste olduğum dönemde PKK’nın siyasi uzantısı olduğu herkes tarafından malum olan ve kendileri tarafından da reddedilmeyen sözde siyasi partinin meclis başkan vekilinin yönettiği hiçbir oturuma katılmadım. Hiçbirisi ile selamlaşmadım, hiçbirisinin elini de sıkmadım. Kanlı ve hain PKK terör örgütünü reddedene kadar onlarla ilişkisini tamamen kesene kadar da bu tavrımız kararlı bir şekilde sürecektir. PKK’nın siyasi partisinin mecliste bulunmaması gerekir. Ve Anayasa Mahkemesi’nde süren kapatma davası bir an önce sonlandırılmalı; Türkiye Büyük Millet Meclisi terör örgütü uzantılarında, teröristlerden temizlenmelidir” dedi.

‘DİYALOĞUN TAKDİRİNİ MİLLETİMİZE BIRAKIYORUM’

Destici, TBMM’nin yasama yılı açılışında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel sohbetine ilişkin, “Özgür Özel’le Sayın Bahçeli’nin TBMM resepsiyonunda yaptıkları konuşma ya da diyalogda milletimizin, kamuoyunun takdirindedir. Değerlendirmeyle milletimiz ve kamuoyu yapacaktır. Biz elbette siyasette iletişimden yanayız. Biz de PKK’nın siyasi uzantıları hariç hemen hemen her partiyle görüşüyoruz. Ve bunun da olmasını kıymetli buluyoruz. Çünkü biz konuşarak meselelerimizi çözeceğiz. Dolayısıyla da o diyaloğun takdirini de milletimize bırakıyorum” diye konuştu.

‘BİR DAHAKİNE HEM AYAĞA KALKARLAR HEM DE ALKIŞLARLAR’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TBMM Genel Kurulu’nda salona geldiğinde CHP milletvekillerinin büyük bölümünün ayağa kalkmasını değerlendiren Destici, “Olumlu bir gelişme olarak değerlendiriyorum. Bir de alkışlasalardı tam olumlu olacaktı. Ama tabii birden de ikisini bir arada yapmaları da herhalde zor oldu. Bir dahakine hem ayağa kalkarlar hem de alkışlarlar diye bekliyorum. Doğru olanında bu olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Etiketler: Devlet Bahçeli
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Yargıtay’a 8, Danıştay’a 3 yeni üye seçildi

Sonraki Haber

Yapımcı Vahdet Erdoğan’a ‘Sürdürülebilir Başarı’ ödülü verildi

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Ersoy heyecanlandıran projeleri duyurdu: Haydarpaşa, Sirkeci ve Ayasofya’da yeni dönem!
Politika

Bakan Ersoy heyecanlandıran projeleri duyurdu: Haydarpaşa, Sirkeci ve Ayasofya’da yeni dönem!

1 Kasım 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla atama kararları Resmi Gazete'de
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla atama kararları Resmi Gazete’de

1 Kasım 2026
Türk Dünyası Diyalog Forumu tamamlandı
Politika

Türk Dünyası Diyalog Forumu tamamlandı

1 Kasım 2026
Hakan Fidan'dan G20 sonrası kritik mesajlar: "Rusya ve Ukrayna anlaşmaya varmak zorunda"
Politika

Hakan Fidan’dan G20 sonrası kritik mesajlar: “Rusya ve Ukrayna anlaşmaya varmak zorunda”

1 Kasım 2026
Sağlık Bakanı Memişoğlu, TÜSEB Teşvik Ödülleri Töreni'ne katıldı
Politika

Sağlık Bakanı Memişoğlu, TÜSEB Teşvik Ödülleri Töreni’ne katıldı

1 Kasım 2026
Necmettin Erbakan doğumunun 100'üncü yılında Konya'da anıldı
Politika

Necmettin Erbakan doğumunun 100’üncü yılında Konya’da anıldı

31 Ekim 2026 - Güncellenme Tarihi 1 Kasım 2026
Sonraki Haber
Yapımcı Vahdet Erdoğan’a 'Sürdürülebilir Başarı' ödülü verildi

Yapımcı Vahdet Erdoğan’a 'Sürdürülebilir Başarı' ödülü verildi

En Güncel Haberler

Türkiye İş Bankası 48’inci İstanbul Maratonu başladı
Spor Haberleri

Türkiye İş Bankası 48’inci İstanbul Maratonu başladı

1 Kasım 2026
Başkentli gençler "Fall Temalı Hackathon"da buluştu: Ansera TechBridge’de 48 saatlik kod maratonu
Bilim & Teknoloji

Başkentli gençler “Fall Temalı Hackathon”da buluştu: Ansera TechBridge’de 48 saatlik kod maratonu

1 Kasım 2026
Beşiktaş’ta alkollü sürücü dehşeti: Fren yerine gaza basınca bahçeye uçtu
Yerel Haberler

Beşiktaş’ta alkollü sürücü dehşeti: Fren yerine gaza basınca bahçeye uçtu

1 Kasım 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Liselilerden böbrek taşına yönelik bilimsel araştırma

1 Kasım 2026
Yaşam

27 yaşında ölen arkadaşına vedası yürekleri burktu, sosyal medyada milyonlarca izlendi

1 Kasım 2026
Yaşam

Rize’de geleneksel muhlama yarışı: 5 dakikada en lezzetli ve uzayan muhlamayı yaptılar

1 Kasım 2026
Yaşam

Bursa’da içme suyunu karşılayan barajlar doldu, sulamada kullanılan barajın seviyesi düştü

1 Kasım 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

CHP'li isimden Niğde'deki elma üreticileri için çağrı: "Depolanabilen ürün bile dalında kalıyor"

CHP’li isimden Niğde’deki elma üreticileri için çağrı: “Depolanabilen ürün bile dalında kalıyor”

- Haberton
1 Kasım 2026

CHP Niğde Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Niğde’de elma üreticilerini ziyaret ederek yaşadıkları sorunları...

KYK bursu hangi durumlarda kesilir? Not ortalaması ve okul değişikliği bursu etkiliyor mu?

KPSS 2026 puanıyla nerelere başvurulabilir? Ön lisans mezunları için kadro ve tercih rehberi

Otobüs bileti iptalinde kurallar değişti! Para iadesi için kaç saat önce başvurmak gerekiyor?

Dünya Tasarruf Günü: Elektrik, su ve doğal gaz faturalarını düşürmenin yolları

Güncel Haber

Türkiye İş Bankası 48’inci İstanbul Maratonu başladı

Türkiye İş Bankası 48’inci İstanbul Maratonu başladı

1 Kasım 2026
Liselilerden böbrek taşına yönelik bilimsel araştırma

Liselilerden böbrek taşına yönelik bilimsel araştırma

1 Kasım 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton