26 Nisan 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Dervişoğlu: Vefasızlara makam ve mevki vermişiz

Dervişoğlu: Vefasızlara makam ve mevki vermişiz

Haberton - Haberton
5 Haziran 2024
- Politika
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Dervişoğlu: Vefasızlara makam ve mevki vermişiz

Dervişoğlu: Vefasızlara makam ve mevki vermişiz

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, “Onlarca liyakat sahibi arkadaşımız sorumluluk üstlenmek üzere görev beklerken, bu sorumluluğu taşıyamayacak vefasızlara makam ve mevki vermişiz. Bizi ilgilendiren asıl mesele, milletvekili transferlerinin Güneş Motel pazarlıklarını aratmayacak bir arsızlıkla ve siyasi ahlaktan nasiplenmemiş bir pervasızlıkla yapılmış olmasıdır” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, TBMM’de partisinin grup toplantısında konuştu. Dervişoğlu, A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın Voleybol Milletler Ligi’ndeki performansını kutlayarak, “Devam ettirdikleri muhteşem galibiyet serisinden dolayı Kadın Milli Voleybol Takımımızı tebrik ediyor, bize yaşattıkları gurur ve sevinç için partim ve milletim adına bir kez daha teşekkür ediyorum. Ne diyelim? Kendi avaneleriyle bir öğle yemeğine gitmek için özel uçak kiralayanlar, gönüllerimizdeki yeri cihana sığmayan Cumhuriyet kadınlarını, bir karış koltuk mesafesinde 13 saat uçuranlar utansın” dedi.

‘HODRİ MEYDAN, HAYDİ NORMALLEŞELİM’

Siyasette yumuşama tartışmalarına değinen Dervişoğlu, “Anlıyoruz ki anormallikleri kendilerine bile şaşırtıcı hale geldiğinden normalleşmeden bahsediyorlar. Buradan iktidar ve avenelerine sesleniyorum. Hodri meydan, haydi normalleşelim. Yargıda, emniyette, jandarmada, devletin tüm kurumlarında cemaatleri, tarikatları söküp atın normalleşelim. Türk vatandaşlığını tasfiye halindeki butik vitrini misali, yerli ve milli pazar malı olmaktan çıkartın normalleşelim. 2011 yılından beri açık kapı politikanızla kevgire dönmüş hudutları koruyun.

Mitinglerde Kur’an sallamayı, şehit tabutunu vaaz kürsüsü yapmayı, meydanlarda ölü çocukları yuhalatmayı, her sözünüzle milletin kimliğiyle, fikriyle, zikriyle oynamayı, onu bölüp kutuplaştırmayı bırakın normalleşelim. Kapı arkalarında görüştüğünüz teröristlerle ve terör örgütleriyle yaptığınız pazarlıkların millete hesabını verin normalleşelim. Sınavlarda değil; referanslarda yarıştırdığınız, mücadele edeni mülakatlarla elediğiniz, liyakati değil dayısı olanı işe aldığınız kamu yönetimini düzeltin normalleşelim.

Türk milleti adına adil karar veren, cübbesine düğme dikmeyen, o ağabeyin, bu hocanın, şu siyasinin değil Türk milletinin hakimlerini, Cumhuriyetin savcılarını, hak ettikleri makamlara getirin normalleşelim. Türk milletinin akılda, hukukta ve inançta birleşerek el ele kurduğu bu Gazi Meclis’in kanun yapabildiği, idareyi denetleyebildiği ve sizlerden hesap sorabildiği bir parlamenter sistem kurmak için çabalayın normalleşelim. Başımıza ördüğünüz belaların en karanlığı olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nden vazgeçin; hukukun üstünlüğüne, kuvvetler ayrılığına dönün normalleşelim” diye konuştu.

Dervişoğlu: Vefasızlara makam ve mevki vermişiz
Dervişoğlu: Vefasızlara makam ve mevki vermişiz

‘GENEL BAŞKANIN ÇANAK TUTMASI, UTANÇ VERİCİDİR’

Dervişoğlu, İYİ Parti’den istifa ederek CHP’ye katılan Antalya Milletvekili Aykut Kaya ile ilgili, “Bir milletvekilinin parti değiştirdiğine ilk kez şahit olmuyoruz. Ayrıca bu zamana kadar partimizden ayrılıp, başka partilere intisap eden kişilerle ilgili olumsuz beyanlarda da bulunmadık. Suçu, hep kendimizde ve tercihlerimizde aradık. Şimdi de aynı noktadayız. Onlarca liyakat sahibi arkadaşımız sorumluluk üstlenmek üzere görev beklerken, bu sorumluluğu taşıyamayacak vefasızlara makam ve mevki vermişiz. Onları Allah’a ve kendilerini bir makama getirmek için emek sarf edip, ter akıtan dava arkadaşlarımızın tertemiz vicdanlarına havale ediyorum.

Bizi ilgilendiren asıl mesele, milletvekili transferlerinin Güneş Motel pazarlıklarını aratmayacak bir arsızlıkla ve siyasi ahlaktan nasiplenmemiş bir pervasızlıkla yapılmış olmasıdır. Suçlulukları psikolojilerine yansımış olacak ki bir de utanmadan mazeretlerini sıralıyorlar. Yok yerel seçimlerde şu oldu, yok Bilecik’te şöyle böyle oldu türünden gerekçeler yaratarak, güya bir haklılık oluşturmaya çaba sarf ediyorlar. Utanın beyler, utanın. Bir milletvekilinin partisi ile bağını koparmadan kendisine siyasi ikbal aramak üzere başka bir partinin kapısında istikbal dilenmesi ne kadar ayıp ise bir siyasi parti genel başkanının böyle bir işe çanak tutmak için plan kurması da aynı derecede ayıp ve utanç vericidir. Ancak grup başkan vekili aracılığıyla TBMM’de siyaset yapmak yerine avlanmaya çıktıysanız, o başka tabii” açıklamasında bulundu.

‘VAROLUŞSAL BİR KRİZ KAÇINILMAZ OLACAKTIR’

Terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı PYD/YPG’nin, 11 Haziran Suriye’nin kuzeyinde yapılacağını ilan ettiği yerel seçime değinen Dervişoğlu, terör örgütünün bu sayede Suriye’nin kuzeyindeki varlığını meşrulaştırmak istediğini belirterek, şöyle konuştu: “Eş zamanlı olarak terör örgütüne yakın sözde medya kuruluşlarında, Suriye merkezi hükümetinin yakın gelecekte Suriye’nin kuzeyindeki PKK/YPG varlığını tanıyacağına yönelik spekülasyonlar yapılmaktadır. Suriye merkezi hükümetinin, bölgedeki PKK terör örgütü varlığını meşru bir siyasi yapı olarak tanıması ihtimali, Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin bekası açısından çok büyük bir tehdittir.

Bu bıçağın iki yüzü vardır. İlk yüzü emperyalizm eliyle sınırlarımıza müzahir bir terör devleti projesi, ikincisi ise Suriyelilerin geri gönderilmesine engel teşkil edecek şekilde Türkiye’nin kalıcı bir hendek ülke haline gelmesidir. Bizim bu iki ihtimali de kabul etmemiz asla mümkün değildir. Yanlış ve artık kasıtlı olduğunu düşündüğümüz Suriye politikasının bu haliyle devam etmesi durumunda Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milleti için varoluşsal bir kriz kaçınılmaz olacaktır.

Geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan’ın bile Suriye’ye yeniden büyükelçi ataması göz önünde bulundurulduğunda Suriye merkezi hükümeti ile ilişkileri yeniden tesis etmek, Türkiye açısından artık bir zorunluluk ve milli güvenlik meselesi haline gelmiştir. Hükümete açık çağrımızdır; derhal İYİ Parti’nin önerdiği milli güvenlik politikalarını yaşama geçirin. 1997 Adana Mutabakatı’na ve 2010 yılında iki ülke arasında imzalanmış terör örgütlerine karşı iş birliği anlaşmasına dayanarak, Suriye hükümeti ile bir müzakere ve iş birliği süreci başlatın. Bu müzakere sürecinde temel hedefleri, Suriye’nin birliği ve toprak bütünlüğünün korunması, Suriye’de siyasi istikrar ve Suriyeli sığınmacıların geri dönüşü olarak belirleyin.

Etiketler: İyi Parti
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Milli futbolcu Ozan Kabak, EURO 2024 kadrosundan çıkarıldı

Sonraki Haber

CHP’li Başarır: Hiçbir partiden milletvekili transferi yapmıyoruz

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Dışişleri Bakanlığı Hocalı Katliamı'na ilişkin anma mesajı yayınladı
Politika

Dışişleri’nden Mali’deki terör saldırılarına kınama

25 Nisan 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Çanakkale Kara Savaşları’nın 111’inci yıl dönümü mesajı
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Çanakkale Kara Savaşları’nın 111’inci yıl dönümü mesajı

25 Nisan 2026
Ağıralioğlu: Çiftçinin hüznüne son vereceğiz
Politika

Ağıralioğlu: Çiftçinin hüznüne son vereceğiz

25 Nisan 2026
Özgür Özel: Hep birlikte iktidara yürüyeceğiz
Politika

Özgür Özel: Hep birlikte iktidara yürüyeceğiz

25 Nisan 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beyoğlu'nda kafede vatandaşlarla sohbet etti
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beyoğlu’nda kafede vatandaşlarla sohbet etti

25 Nisan 2026
Bakan Çiftçi, medya kuruluşlarının genel yayın yönetmenleriyle İstanbul'da bir araya geldi
Politika

Bakan Çiftçi, medya kuruluşlarının genel yayın yönetmenleriyle İstanbul’da bir araya geldi

25 Nisan 2026
Sonraki Haber
CHP'li Başarır: Hiçbir partiden milletvekili transferi yapmıyoruz

CHP'li Başarır: Hiçbir partiden milletvekili transferi yapmıyoruz

En Güncel Haberler

Kayseri’de iki grup arasında silahlı kavga: 2 yaralı
Yerel Haberler

Kayseri’de iki grup arasında silahlı kavga: 2 yaralı

26 Nisan 2026
Avcılar'da düşerek bariyerlere çarpan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti
Yerel Haberler

Avcılar’da düşerek bariyerlere çarpan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

26 Nisan 2026
Trabzon'da boks maçında kavga kamerada
Spor Haberleri

Trabzon’da boks maçında kavga kamerada

26 Nisan 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Emine Erdoğan, Rami Çocuk ve Sanat Bienali’nin açılışına katıldı

25 Nisan 2026
Yaşam

Ankara’da hayvanseverlerden yürüyüş

25 Nisan 2026
Yaşam

Deniz kaplumbağası ölüsü sahile vurdu

25 Nisan 2026
Yaşam

Tarihi kervansarayda Kadın Emeği Yöresel Ürünler Pazarı açıldı

25 Nisan 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Merih Demiral’lı Al-Ahli üst üste ikinci kez AFC Şampiyonlar Ligi şampiyonu

Merih Demiral’lı Al-Ahli üst üste ikinci kez AFC Şampiyonlar Ligi şampiyonu

- Haberton
25 Nisan 2026

Al-Ahli - Machida Zelvia: 1-0 Milli futbolcu Merih Demiral’ın formasını giydiği Al-Ahli, Afc Şampiyonlar Ligi finalinde Japonya ekibi Machida Zelvia’yı...

Kalori açığı nasıl oluşturulur?

Komşu gürültüsünde haklar neler?

İşten çıkarılınca tazminat nasıl alınır?

Duygusal manipülasyon nasıl anlaşılır?

Güncel Haber

Kayseri’de iki grup arasında silahlı kavga: 2 yaralı

Kayseri’de iki grup arasında silahlı kavga: 2 yaralı

26 Nisan 2026
Avcılar'da düşerek bariyerlere çarpan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

Avcılar’da düşerek bariyerlere çarpan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

26 Nisan 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton