26 Nisan 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Dervişoğlu, statü tartışmalarına noktayı koydu

Dervişoğlu, statü tartışmalarına noktayı koydu

Haberton - Haberton
25 Şubat 2026
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Dervişoğlu, statü tartışmalarına noktayı koydu
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, statü tartışmalarına noktayı koydu; ‘İmralı’nın statüsü’ diye bir şey yoktur.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin ‘Terörsüz Türkiye’ye hizmet eden İmralı’nın statü açığı nasıl kapatılacaktır?’ açıklamasıyla ilgili, “İmralı’nın statüsü’ diye bir şey yoktur. İmralı, Türkiye Cumhuriyeti’nin hükümranlık sahasında bulunan, üzerinde Türk bayrağı dalgalanan bir cezaevidir. Nokta” dedi. “Çok seviyorsan; eline bir rozet alıp İmralı’ya git ve Abdullah Öcalan’ın yakasına tak” diyerek Bahçeli’ye seslenen Dervişoğlu, “Ne söylerse söylesin ayağa kalkan bir seyircisi de var. Çok seviyorsan rozeti taktıktan sonra eş başkan olarak da yanına al. 57 senelik çınar Milliyetçi Hareket Partisi’nin adını da Halkların Hareket Partisi yaparsın” şeklinde konuştu. Mutlak butlan tartışmalarını hatırlatarak “Şantaj altında bu komisyon masasına oturan CHP’ye de seslenmek istiyorum” diyen Dervişoğlu, “Tutuklu yargılamanın olağan hale geldiği bir ülkede, en iyi ihtimalle tutuksuz yargılanması gerekenlerin, Öcalan denen insan müsveddesinden daha kötü muamele görmesi size garip gelmiyor mu?” diye sordu.

İYİ Parti lideri Dervişoğlu, TBMM’de partisinin grup toplantısında konuştu. Dervişoğlu, Türkiye’de vatandaşın karnının ölmeyecek kadar doyurulduğunu belirterek, “İsyan etmeyecek kadarı da ilçe binalarından mülakat odasına yollanıyor. Bir kısım vatandaşa da kıyak geçilip, hasbelkader ‘işi’ hallediliyor. Tüm bunlar herkese, lütuf olarak bahşediliyor. Parola belli; ‘biz olmazsak, bunu da bulamazsın. Biz gidersek, hiçbir şey kalmaz.’ Asıl zihni sinir makine ise arkada işliyor; siyasetçi, gazeteci, işçi, işveren, itiraz eden ve edebilecek olan hatta bazen sadece işini yapan kim varsa, daha yargının bile konusu olmadan, ünlü ve ünsüz trollere linç ettiriliyor. Gerekirse malına çökülüyor, gerekirse can kaybı dahi bu yolda umursanmıyor. Çünkü yapılanlar ibretialem için yapılıyor. Arada sırada birini sindiriyorlar ki yarın diğerleri kafasını kaldırmasın. Bir partiye el sokup karıştırıyorlar ki ne siyasetçi ne seçmen, Türkiye’yi değiştirmek umuduna kapılmasın. Bazen en zayıfa, bazen en kudretli durana yapıyorlar. Gözlerini karartmışlar çünkü. O kadar uzun zamandır aynı yolda gidiyorlar ki durdukları an düşeceklerini biliyorlar. Ezcümle olup biten aslında çok nettir; bunun adı; ‘şantaj siyasetidir.’ Bir zamanlar bunu vesayet odaklar yapıyordu. Karşılığı muhtıra veya darbeydi. Şimdi ki sivil versiyonu ise bugün olduğu gibi şantaj ve Silivri siyasetidir” diye konuştu.

‘İMRALI’NIN STATÜSÜ’ TARTIŞMASI EGEMENLİK SORUNUDUR’

Dervişoğlu, ‘Terörsüz Türkiye’ hedefi kapsamında TBMM’de kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun raporuna ilişkin de “Sözde ortak rapor, tel tel dökülüyor. Teröristin, topluma adapte olup olmadığını, mutlu olup olmadığını, yürütme; kendi içinde bir mekanizma ile izleyip rapor edecekmiş. Her infaz indirimi ile sokaklara salınan katillerden kadınları, çocukları, Cumhuriyet yurttaşlarını koruyamayan yürütme; bomba yapma, patlatma, dağda yaşama, silah kullanma eğitimi almış bu teröristleri, trafikte sürücü, evlerimizde komşu, belediyede memur yapacak, sonra da izleyip raporlayacakmış. Ne diyeceksiniz mesela? Bunları nasıl tanımlayacaksınız? ‘Suça sürüklenmiş masum teröristler mi’ diyecekseniz? Şimdi hepsi, ‘Terörist affını Meclis’ten de çıkartalım’ aman üzerimize kalmasın derdindeler. İşin geldiği noktaya bir bakar mısınız? Sayın Bahçeli, ‘Terörsüz Türkiye’ye hizmet eden İmralı’nın statü açığı nasıl kapatılacaktır?’ diyerek, terörist dostuna statü aramaktadır. Türk siyasetinin en büyük zaaflarından biri kavramları kaybetmesi, bilerek yok etmesidir. Bugün gelinen noktada, Bahçeli’nin açıklamaları üzerinden yeniden ısıtılan ‘İmralı’nın statüsü’ tartışması sadece bir hukuk meselesi değil, bir egemenlik sorunudur. Ve bu tartışma masum değildir. İmralı’nın statüsü diye bir şey yoktur. İmralı; Türkiye Cumhuriyeti’nin hükümranlık sahasında bulunan, üzerinde Türk bayrağı dalgalanan bir cezaevidir. Nokta. Statü; devletler için olur, statü kavramını İmralı ile yan yana getirmek, siyasi bir operasyon dilidir. Bu dil, geçmişte ‘çözüm süreci’ adı altında denendi, sonuçlarını bu millet kanıyla ödedi. Yine ‘Kurucu önder’ ifadesi; dil sürçmesi değil, bir zihniyet beyanıdır. Bir terör örgütünün elebaşını, ima yoluyla dahi olsa ‘kurucu’, ‘önder’, ‘merkez’ gibi kavramlarla anmak; devletin kurucu iradesine hakarettir. Şehitlere ihanettir. Hukuka karşı işlenmiş bir suçtur. Abdullah Öcalan, Türk hukukuna göre ağırlaştırılmış müebbet hükümlüsüdür. Ne siyasal özne olabilir ne müzakere tarafı ne de sembolik bir adres. Onu ‘İmralı’ kelimesi ile birlikte siyasal bir kategoriye taşımak, terörü mekanlaştırmak, mekanı da meşrulaştırmaktır” dedi.

‘CHP YÖNETİMİ AĞIR BİR ŞANTAJ ALTINDA’

Ardından CHP’nin komisyondaki varlığını sıkça eleştirdiğini hatırlatan Dervişoğlu, “İmralı’daki teröristbaşına ‘umut hakkı’ diye el uzatıldığından beri ve devamında komisyonun her kritik aşamasından önce yandaş medya gazetecileri tarafından ortaya atılan ‘mutlak butlan’ kulislerinin maksatlı olduğunu görmüyor musunuz? Kısaca CHP yönetiminin, komisyonda kalmaları için ağır bir şantaj altında olduğunu söylüyorum. Evet, ağır bir kuşatma altındalar, ağır bir şantaj altındalar. DEM ve MHP’ye havuç, CHP’ye sopa gösterilerek devam eden, Erdoğan’ın istediği anayasa değişikliğiyle sonuçlanacak olan bir sürecin tam ortasındayız. Bu bir çözüm süreci değil, geçiş sürecidir. İlk 3 maddenin, 42’nci veya 66’ncı maddeler gibi meselelerin ötesinde daha hayati bir meseleden bahsediyorum. Cumhuriyetin de demokrasinin de DNA’sından bahsediyorum” diye konuştu.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

İran’dan Trump’ın açıklamalarına yanıt

Sonraki Haber

Bakan Bayraktar, Kore Ticaret Bakanı Kim ile görüştü

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Çiftçi, 'Dünya Pilotlar Günü'nü kutladı
Politika

Bakan Çiftçi, ‘Dünya Pilotlar Günü’nü kutladı

26 Nisan 2026
Mustafa Destici'den mehteran eleştirisi: Hangisinden rahatsız oldun ey CHP il başkanı?
Politika

Mustafa Destici’den mehteran eleştirisi: Hangisinden rahatsız oldun ey CHP il başkanı?

26 Nisan 2026
AK Parti’li Yenişehirlioğlu: Türkiye’yi yükseltmek zorundayız
Politika

Türkiye’yi yükseltmek zorundayız

26 Nisan 2026
TBMM'de bu hafta fahiş site aidatlarına yönelik teklif görüşülecek
Politika

TBMM’de bu hafta fahiş site aidatlarına yönelik teklif görüşülecek

26 Nisan 2026
Cevdet Yılmaz: Bilimsel ve teknolojik ilerlemeleri insani değerlerle birlikte geliştireceğiz
Politika

Cevdet Yılmaz: Bilimsel ve teknolojik ilerlemeleri insani değerlerle birlikte geliştireceğiz

26 Nisan 2026
AK Parti İstanbul milletvekilleri her cuma vatandaşlarla bir araya geliyor
Politika

AK Parti İstanbul milletvekilleri her cuma vatandaşlarla bir araya geliyor

26 Nisan 2026
Sonraki Haber
Bakan Bayraktar, Kore Ticaret Bakanı Kim ile görüştü

Bakan Bayraktar, Kore Ticaret Bakanı Kim ile görüştü

En Güncel Haberler

Özbelsan Sivasspor Başkanı Özçoban: Şuan için aday değilim
Spor Haberleri

Özbelsan Sivasspor Başkanı Özçoban: Şuan için aday değilim

26 Nisan 2026
Bakan Çiftçi, 'Dünya Pilotlar Günü'nü kutladı
Politika

Bakan Çiftçi, ‘Dünya Pilotlar Günü’nü kutladı

26 Nisan 2026
Niğde'de iki motosiklet kafa kafaya çarpıştı: 2 yaralı
Yerel Haberler

Niğde’de iki motosiklet kafa kafaya çarpıştı: 2 yaralı

26 Nisan 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Elazığ’da dolu yağışı etkili oldu

26 Nisan 2026
Yaşam

Gaziantep’te dolu yağışı etkili oldu

26 Nisan 2026
Yaşam

Düzce’de plajda hafta sonu yoğunluğu

26 Nisan 2026
Yaşam

Demirci ikinci el oto pazarına kavuştu

26 Nisan 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Galatasaraylı yöneticiler Fenerbahçe yöneticilerini karşıladı

Galatasaraylı yöneticiler Fenerbahçe yöneticilerini karşıladı

- Haberton
26 Nisan 2026

Derbi maç öncesinde Galatasaraylı yöneticiler Fenerbahçeli yöneticileri karşıladı. Rams Park'ta 20.00'de başlayacak karşılaşma öncesinde stada gelen Sarı-lacivertli yöneticiler Galatasaraylı Yönetici...

Kadına şiddet vakalarında artış iddiası: Gerçek tablo ne?

Gençlerde anksiyete ve depresyon artıyor mu? Uzmanlar uyardı

Deepfake tehlikesi büyüyor: Gerçek ile sahte nasıl ayırt edilir?

Orta Doğu’da tansiyon yükseliyor: Türkiye nasıl etkilenecek?

Güncel Haber

Elazığ’da dolu yağışı etkili oldu

Elazığ’da dolu yağışı etkili oldu

26 Nisan 2026
Özbelsan Sivasspor Başkanı Özçoban: Şuan için aday değilim

Özbelsan Sivasspor Başkanı Özçoban: Şuan için aday değilim

26 Nisan 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton