7 Ağustos 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Dervişoğlu, statü tartışmalarına noktayı koydu

Dervişoğlu, statü tartışmalarına noktayı koydu

Haberton - Haberton
25 Şubat 2026
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Dervişoğlu, statü tartışmalarına noktayı koydu
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, statü tartışmalarına noktayı koydu; ‘İmralı’nın statüsü’ diye bir şey yoktur.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin ‘Terörsüz Türkiye’ye hizmet eden İmralı’nın statü açığı nasıl kapatılacaktır?’ açıklamasıyla ilgili, “İmralı’nın statüsü’ diye bir şey yoktur. İmralı, Türkiye Cumhuriyeti’nin hükümranlık sahasında bulunan, üzerinde Türk bayrağı dalgalanan bir cezaevidir. Nokta” dedi. “Çok seviyorsan; eline bir rozet alıp İmralı’ya git ve Abdullah Öcalan’ın yakasına tak” diyerek Bahçeli’ye seslenen Dervişoğlu, “Ne söylerse söylesin ayağa kalkan bir seyircisi de var. Çok seviyorsan rozeti taktıktan sonra eş başkan olarak da yanına al. 57 senelik çınar Milliyetçi Hareket Partisi’nin adını da Halkların Hareket Partisi yaparsın” şeklinde konuştu. Mutlak butlan tartışmalarını hatırlatarak “Şantaj altında bu komisyon masasına oturan CHP’ye de seslenmek istiyorum” diyen Dervişoğlu, “Tutuklu yargılamanın olağan hale geldiği bir ülkede, en iyi ihtimalle tutuksuz yargılanması gerekenlerin, Öcalan denen insan müsveddesinden daha kötü muamele görmesi size garip gelmiyor mu?” diye sordu.

İYİ Parti lideri Dervişoğlu, TBMM’de partisinin grup toplantısında konuştu. Dervişoğlu, Türkiye’de vatandaşın karnının ölmeyecek kadar doyurulduğunu belirterek, “İsyan etmeyecek kadarı da ilçe binalarından mülakat odasına yollanıyor. Bir kısım vatandaşa da kıyak geçilip, hasbelkader ‘işi’ hallediliyor. Tüm bunlar herkese, lütuf olarak bahşediliyor. Parola belli; ‘biz olmazsak, bunu da bulamazsın. Biz gidersek, hiçbir şey kalmaz.’ Asıl zihni sinir makine ise arkada işliyor; siyasetçi, gazeteci, işçi, işveren, itiraz eden ve edebilecek olan hatta bazen sadece işini yapan kim varsa, daha yargının bile konusu olmadan, ünlü ve ünsüz trollere linç ettiriliyor. Gerekirse malına çökülüyor, gerekirse can kaybı dahi bu yolda umursanmıyor. Çünkü yapılanlar ibretialem için yapılıyor. Arada sırada birini sindiriyorlar ki yarın diğerleri kafasını kaldırmasın. Bir partiye el sokup karıştırıyorlar ki ne siyasetçi ne seçmen, Türkiye’yi değiştirmek umuduna kapılmasın. Bazen en zayıfa, bazen en kudretli durana yapıyorlar. Gözlerini karartmışlar çünkü. O kadar uzun zamandır aynı yolda gidiyorlar ki durdukları an düşeceklerini biliyorlar. Ezcümle olup biten aslında çok nettir; bunun adı; ‘şantaj siyasetidir.’ Bir zamanlar bunu vesayet odaklar yapıyordu. Karşılığı muhtıra veya darbeydi. Şimdi ki sivil versiyonu ise bugün olduğu gibi şantaj ve Silivri siyasetidir” diye konuştu.

‘İMRALI’NIN STATÜSÜ’ TARTIŞMASI EGEMENLİK SORUNUDUR’

Dervişoğlu, ‘Terörsüz Türkiye’ hedefi kapsamında TBMM’de kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun raporuna ilişkin de “Sözde ortak rapor, tel tel dökülüyor. Teröristin, topluma adapte olup olmadığını, mutlu olup olmadığını, yürütme; kendi içinde bir mekanizma ile izleyip rapor edecekmiş. Her infaz indirimi ile sokaklara salınan katillerden kadınları, çocukları, Cumhuriyet yurttaşlarını koruyamayan yürütme; bomba yapma, patlatma, dağda yaşama, silah kullanma eğitimi almış bu teröristleri, trafikte sürücü, evlerimizde komşu, belediyede memur yapacak, sonra da izleyip raporlayacakmış. Ne diyeceksiniz mesela? Bunları nasıl tanımlayacaksınız? ‘Suça sürüklenmiş masum teröristler mi’ diyecekseniz? Şimdi hepsi, ‘Terörist affını Meclis’ten de çıkartalım’ aman üzerimize kalmasın derdindeler. İşin geldiği noktaya bir bakar mısınız? Sayın Bahçeli, ‘Terörsüz Türkiye’ye hizmet eden İmralı’nın statü açığı nasıl kapatılacaktır?’ diyerek, terörist dostuna statü aramaktadır. Türk siyasetinin en büyük zaaflarından biri kavramları kaybetmesi, bilerek yok etmesidir. Bugün gelinen noktada, Bahçeli’nin açıklamaları üzerinden yeniden ısıtılan ‘İmralı’nın statüsü’ tartışması sadece bir hukuk meselesi değil, bir egemenlik sorunudur. Ve bu tartışma masum değildir. İmralı’nın statüsü diye bir şey yoktur. İmralı; Türkiye Cumhuriyeti’nin hükümranlık sahasında bulunan, üzerinde Türk bayrağı dalgalanan bir cezaevidir. Nokta. Statü; devletler için olur, statü kavramını İmralı ile yan yana getirmek, siyasi bir operasyon dilidir. Bu dil, geçmişte ‘çözüm süreci’ adı altında denendi, sonuçlarını bu millet kanıyla ödedi. Yine ‘Kurucu önder’ ifadesi; dil sürçmesi değil, bir zihniyet beyanıdır. Bir terör örgütünün elebaşını, ima yoluyla dahi olsa ‘kurucu’, ‘önder’, ‘merkez’ gibi kavramlarla anmak; devletin kurucu iradesine hakarettir. Şehitlere ihanettir. Hukuka karşı işlenmiş bir suçtur. Abdullah Öcalan, Türk hukukuna göre ağırlaştırılmış müebbet hükümlüsüdür. Ne siyasal özne olabilir ne müzakere tarafı ne de sembolik bir adres. Onu ‘İmralı’ kelimesi ile birlikte siyasal bir kategoriye taşımak, terörü mekanlaştırmak, mekanı da meşrulaştırmaktır” dedi.

‘CHP YÖNETİMİ AĞIR BİR ŞANTAJ ALTINDA’

Ardından CHP’nin komisyondaki varlığını sıkça eleştirdiğini hatırlatan Dervişoğlu, “İmralı’daki teröristbaşına ‘umut hakkı’ diye el uzatıldığından beri ve devamında komisyonun her kritik aşamasından önce yandaş medya gazetecileri tarafından ortaya atılan ‘mutlak butlan’ kulislerinin maksatlı olduğunu görmüyor musunuz? Kısaca CHP yönetiminin, komisyonda kalmaları için ağır bir şantaj altında olduğunu söylüyorum. Evet, ağır bir kuşatma altındalar, ağır bir şantaj altındalar. DEM ve MHP’ye havuç, CHP’ye sopa gösterilerek devam eden, Erdoğan’ın istediği anayasa değişikliğiyle sonuçlanacak olan bir sürecin tam ortasındayız. Bu bir çözüm süreci değil, geçiş sürecidir. İlk 3 maddenin, 42’nci veya 66’ncı maddeler gibi meselelerin ötesinde daha hayati bir meseleden bahsediyorum. Cumhuriyetin de demokrasinin de DNA’sından bahsediyorum” diye konuştu.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

İran’dan Trump’ın açıklamalarına yanıt

Sonraki Haber

Bakan Bayraktar, Kore Ticaret Bakanı Kim ile görüştü

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Hakan Fidan'dan Netanyahu'ya sert mesaj: "Gazzeliler Gazze'de yaşamaya devam edecek"
Politika

Hakan Fidan’dan Netanyahu’ya sert mesaj: “Gazzeliler Gazze’de yaşamaya devam edecek”

6 Ağustos 2026
Bakan Kacır: Son 23 yılda örnek kalkınma hamlesine imza attık
Politika

Son 23 yılda örnek kalkınma hamlesine imza attık

6 Ağustos 2026
Cevdet Yılmaz: Milli Yetkinlik Hamlesi ile küresel bir yetenek ağı oluşturuyoruz
Politika

Milli Yetkinlik Hamlesi ile küresel bir yetenek ağı oluşturuyoruz

6 Ağustos 2026
AK Parti'li Sırakaya: Gurbetçilerin gümrük sahasını terk etme süresi 29 dakika
Politika

Gurbetçilerin gümrük sahasını terk etme süresi 29 dakika

6 Ağustos 2026
Bakan Bayraktar'dan 'Terörsüz Türkiye' mesajı
Politika

Bakan Bayraktar’dan ‘Terörsüz Türkiye’ mesajı

6 Ağustos 2026
CHP Grup Başkanvekili Sevda Erdan Kılıç, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Fotoğraf:Ankara,(DHA)
Politika

CHP’li Kılıç: Çerçeve yasaya attığımız imza açık bir çek değil, tarihi bir sorumluluktur

6 Ağustos 2026
Sonraki Haber
Bakan Bayraktar, Kore Ticaret Bakanı Kim ile görüştü

Bakan Bayraktar, Kore Ticaret Bakanı Kim ile görüştü

En Güncel Haberler

Eskişehir'de alkollü sürücü aydınlatma direğine çarptı; 1 yaralı
Yerel Haberler

Eskişehir’de alkollü sürücü aydınlatma direğine çarptı; 1 yaralı

7 Ağustos 2026
Çanakkale Boğazı’nda gemi arızası
Yerel Haberler

Çanakkale Boğazı’nda gemi arızası

7 Ağustos 2026
Otomobilin çarptığı yaya öldü; o anlar kamerada
Yerel Haberler

Otomobilin çarptığı yaya öldü; o anlar kamerada

7 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Antalya’da sıcak ve nem bunalttı

6 Ağustos 2026
Yaşam

9 yaşındaki otizmli Asilhan, Kur’an okumayı öğrendi

6 Ağustos 2026
Yaşam

Tekerlekli sandalyeli genel cerrahın yaşam öyküsü Amerikan tıp dergisinde

6 Ağustos 2026
Yaşam

Gölde kaybolan kişinin cansız bedeni bulundu

6 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Büyükçekmece'de boğulma ihbarı üzerine denizde arama çalışması başlatıldı

Büyükçekmece’de boğulma ihbarı üzerine denizde arama çalışması başlatıldı

- Haberton
6 Ağustos 2026

Büyükçekmece'de denizde boğulan bir kişinin görüldüğü ihbarı üzerine ekipler arama kurtarma çalışması başlattı. Olay, akşam saatlerinde Fatih Mahallesi Kordonboyu Caddesi...

Güneş lekeleri kalıcı mı? Nasıl geçer? Ciltte oluşan lekeler hakkında bilinmesi gerekenler

Göz seyirmesi neden geçmez? Uzun süren göz kapağı atmasının olası nedenleri

Aç karnına kahve içmek zararlı mı? Bilimsel araştırmalar ne diyor?

Sosyal medya detoksu gerçekten işe yarıyor mu? Araştırmalar dikkat çeken sonuçlar ortaya koyuyor

Güncel Haber

Eskişehir'de alkollü sürücü aydınlatma direğine çarptı; 1 yaralı

Eskişehir’de alkollü sürücü aydınlatma direğine çarptı; 1 yaralı

7 Ağustos 2026
Çanakkale Boğazı’nda gemi arızası

Çanakkale Boğazı’nda gemi arızası

7 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton