18 Temmuz 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Yaşam - Dershane önündeki bombalı terör saldırısında ölenler anıldı

Dershane önündeki bombalı terör saldırısında ölenler anıldı

Haberton - Haberton
5 Ocak 2026
- Yaşam
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Dershane önündeki bombalı terör saldırısında ölenler anıldı
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Diyarbakır’da 18 yıl önce dershane önündeki bombalı terör saldırısında yaşamını yitiren 6’sı öğrenci, 7 kişi düzenlenen programla anıldı.

Saldırıda 17 yaşındaki oğlu Eren Şahin’i kaybeden eski AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, “Terörsüz Türkiye sürecinin başarıya ulaşması en büyük amacımdır, en büyük arzumdur, dileğimdir. Ama bu durum, oğlum Eren’imi, oğlumla beraber şehit olan diğer çocukları, şehit Aybüke öğretmeni, şehit Necmettin öğretmeni, şehit asker, polis ve korucularımızı bizlere asla ve asla unutturmayacaktır” dedi.

Yenişehir ilçesi Prof. Dr. Yusuf Yazıcıoğlu Caddesi’nde 3 Ocak 2008’de PKK’lı teröristlerce bir dershanenin önüne park edilen bomba yüklü aracın, askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu 6’sı öğrenci, 7 kişi yaşamını yitirdi, 73 kişi de yaralandı. Saldırıda hayatını kaybeden dershane öğrencileri Eren Şahin Eronat, Salih Ekinci, Melek İpek, Rıdvan Süer, Ferhat Mutlu ve Engin Taşkın ile kızını dershaneden almaya giden Cengiz Kaya için Yenişehir ilçesindeki Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi’nde anma programı düzenlendi. Programa, Vali Murat Zorluoğlu, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Jandarma komutanı Tüm General Tarık Hekimoğlu, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Erdal Kuruçay, patlamada oğlu Eren Şahin’i kaybeden AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal marşının okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi. Ardından şiirler okundu, sinevizyon gösterimi yapıldı.

‘BİZ BUGÜN BURADA SADECE EVLATLARIMIZI ANMAK İÇİN BİR ARAYA GELMİYORUZ’

Eski AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, “Bundan tam 18 yıl önce 3 Ocak 2008’de PKK terör örgütü tarafından çocukların gittiği dershaneye park etmiş bir araç içerisine bırakılan 80 kilogram bombanın evlatlarımızı bizden kopardığı o meşum günün yıl dönümündeyiz. Oğlum Eren Şahin, Melek İpek, Rıdvan Süer, Ferhat Mutlu, Engin Taşkaya, Salih Ekinci ve kızını dershaneden almaya gelen baba Cengiz Kaya olmak üzere 7 canımızı şehit verdik. Biz bugün burada sadece evlatlarımızı anmak için bir araya gelmiyoruz. Biz ciğerparelerimizi bir saniye olsun unutmuyoruz ki bugün analım. Bizim bugün buradaki en önemli amacımız bu büyük acıların bir daha yaşanmaması için ülkemize, milletimize, birliğimize ve beraberliğimize nasıl sahip çıkabiliriz? Ayrıca biz yandık, başka anaların da yüreği yanmasın düsturuyla hareket etmek içindir” dedi.

‘TERÖRSÜZ TÜRKİYE SÜRECİNİN BAŞARIYA ULAŞMASI EN BÜYÜK AMACIMDIR’

Terörsüz Türkiye sürecini desteklediğini belirten Eronat, “2011 yılında ilk milletvekilliğim döneminde, sonra da AK Parti Genel Merkez çalışmalarım sırasında Türkiye’nin her bölgesinden şehit yakınları ve gaziler beni arardı. Bazen sohbet etmek için, bazen sorunlarını çözmek için. Bu kendiliğinden oluşmuş, adı konulmamış bir gönüldaşlık bağıydı. Ama beni başka anneler de arardı. Özellikle Diyarbakır’dan çocuğu dağda olan annelerin arayıp, ‘Sen annesin, bizi en iyi sen anlarsın, bize yardım et, çocuklarımıza kavuşalım’ dediklerini bilirim. Ayrıca bazı ana ve babaların beni arayıp, ‘Bak çocuğumuz bu yoldan dağa gidiyor, lütfen yardım et’ dediklerini biliyorum. Tabii tek başımıza bir şey yapamayız. Sağ olsun emniyet güçlerimizin desteğiyle birçok çocuğu ailesine kavuşmasına vesile olmuşluğumu olmuştur. Biz işte o zaman anladık ki Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi annelerin ideolojisi olmuyormuş, gözyaşının da rengi yokmuş. Orta Doğu’daki bütün terör örgütlerinin enerjisi aynı prizden gelmektedir. Adı ister PKK olsun ister DEAŞ olsun ister YPG olsun hiç fark etmez. Emperyalist güçlerin maşası durumundaki bu örgütler, yine bu emperyalist güçlerin ‘böl ve yut’ politikalarına hizmet vermektedirler. Terörsüz Türkiye sürecinin başarıya ulaşması en büyük amacımdır, en büyük arzumdur, dileğimdir. Ama bu durum, oğlum Eren’imi, oğlumla beraber şehit olan diğer çocukları, şehit Aybüke öğretmeni, şehit Necmettin öğretmeni, şehit asker, polis ve korucularımızı bizlere asla ve asla unutturmayacaktır” diye konuştu.

‘DEVLETİMİZ, MİLLETİMİZ VE DİYARBAKIR’IMIZ BU ACIYI SAHİPLENMEKTEDİR’

Olayın, milletin hafızasında ayrı bir iz bıraktığını belirten Vali Murat Zorluoğlu, “Diyarbakır maalesef son 40 yılda birçok terör hadisesini yaşamış bir şehirdir. Burada vatanın birliği ve bütünlüğü, milletimizin kutsal değerleri ve mukaddesatının muhafazası için büyük mücadeleler verdik, bizler nefes alabilelim diye son nefesini veren askerimiz, polisimiz, güvenlik korucularımız oldu, şehitlerimiz oldu, göğüslerini siper edip yaralanan kahraman gazilerimiz oldu. 3 Ocak 2008’de o dershanenin önünde yaşananlar milletimizin hafızasında ayrı bir iz bıraktı. Hayata hazırlanmak, ailesine ve milletine faydalı insanlar olabilmek için yola çıkan pırıl pırıl gençlerimiz hayatlarının baharında, geleceğe dair hayallerinin hiçbirini gerçekleştiremeden PKK terör örgütünün bombalı saldırısında şehit oldular. Devletimiz, milletimiz ve Diyarbakır’ımız bu acıyı sahiplenmektedir. 40 yılı aşkın bir süredir devam eden terör eylemlerinden kim faydalandı, en çok kim kazandı? Terör baronları, terör sektörü, kandan beslenenler kazandı. Türkiye’nin gelişmesini, kalkınmasını, bölgesinde ve dünyada güçlü bir devlet olarak var olmasını engellemek isteyenler kazandı. 40 yılda 50 binden fazla insanımız hayatını kaybetti, binlerce şehit ve gazi verdik. Ayrıca milletimizin refahı için harcayabileceğimiz 2 trilyon dolar paramız da maalesef terörle mücadeleye harcanmak zorunda kalındı” dedi.

‘BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE’NİN ŞAFAĞI SÖKÜYOR’

Terörsüz Türkiye hedefinin bir temenniden ibaret olmadığını belirten Vali Zorluoğlu, “İşte bugün Terörsüz Türkiye vizyonuyla bu küresel oyunu, bu kirli tezgahı, bu nifak hareketini bozuyoruz inşallah. Bugün Malazgirt ruhu, Çanakkale ruhu, İstiklal savaşının ruhu yeniden şekilleniyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle bugün büyük ve güçlü Türkiye’nin şafağı söküyor. Terörsüz Türkiye hedefi, bir temenniden ibaret değildir. Bu hedef; çocuklarımızın okula giderken endişe değil heyecan taşıdığı, annelerin-babaların yüreğinin ferah olduğu, şehirlerimizin huzurla büyüdüğü bir geleceğin adıdır. Diyarbakır, acıyı da dayanışmayı da bilen kadim bir şehirdir. Biz bu şehirde korkuyu değil umudu, ayrışmayı değil dayanışmayı büyüteceğiz. Gençlerimizin yolunu eğitimle, bilgiyle, bilimle, kültürle, sanatla açacağız. Çünkü biliyoruz ki terörün karşısındaki en güçlü cevap, eğitimli, özgüvenli ve birbirine kenetlenmiş bir toplumdur” diye konuştu.

Etiketler: DiyarbakırTerör
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

İlkokulda sınıfta yangın çıktı, eğitime 2 gün ara verildi

Sonraki Haber

Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 104’üncü yılı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Avcılar’da 'Boyaya geleceğim' yalanıyla saçını yaptırdı para vermeden gitti; 'Bir daha dükkanıma gelmesin'
Yaşam

Avcılar’da ‘Boyaya geleceğim’ yalanıyla saçını yaptırdı para vermeden gitti; ‘Bir daha dükkanıma gelmesin’

17 Temmuz 2026
Kasaplığa başlayınca veganlığı bıraktı
Yaşam

Kasaplığa başlayınca veganlığı bıraktı

17 Temmuz 2026
İş Bankası’ndan lise öğrencileri için girişimcilik programı: WorkupOnBoard
Yaşam

İş Bankası’ndan lise öğrencileri için girişimcilik programı: WorkupOnBoard

17 Temmuz 2026
Norduz koyunları GPS ve uyduyla izleniyor; hedef iklim değişikliğine uyumlu sürü yönetimi
Yaşam

Norduz koyunları GPS ve uyduyla izleniyor; hedef iklim değişikliğine uyumlu sürü yönetimi

17 Temmuz 2026
Muğla açıklarında 67 düzensiz göçmen yakalandı
Yaşam

Muğla açıklarında 67 düzensiz göçmen yakalandı

17 Temmuz 2026
Haziranda 194 bin 740 taşıtın trafiğe kaydı yapıldı
Yaşam

Haziranda 194 bin 740 taşıtın trafiğe kaydı yapıldı

17 Temmuz 2026
Sonraki Haber
Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 104'üncü yılı

Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 104'üncü yılı

En Güncel Haberler

İş yerinin camını tekmeyle kıran şüpheliyi esnaf yakaladı; olay anı kamerada
Yerel Haberler

İş yerinin camını tekmeyle kıran şüpheliyi esnaf yakaladı; olay anı kamerada

18 Temmuz 2026
Polise direnen alkollü sürücü biber gazı ile etkisiz hale getirildi
Yerel Haberler

Polise direnen alkollü sürücü biber gazı ile etkisiz hale getirildi

18 Temmuz 2026
Adana'da kimliğini gizlemek için kara çarşaf giyip, iş yerine kurşun yağdırdı
Yerel Haberler

Adana’da kimliğini gizlemek için kara çarşaf giyip, iş yerine kurşun yağdırdı

18 Temmuz 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Avcılar’da ‘Boyaya geleceğim’ yalanıyla saçını yaptırdı para vermeden gitti; ‘Bir daha dükkanıma gelmesin’

17 Temmuz 2026
Yaşam

Kasaplığa başlayınca veganlığı bıraktı

17 Temmuz 2026
Yaşam

İş Bankası’ndan lise öğrencileri için girişimcilik programı: WorkupOnBoard

17 Temmuz 2026
Yaşam

Norduz koyunları GPS ve uyduyla izleniyor; hedef iklim değişikliğine uyumlu sürü yönetimi

17 Temmuz 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Cerrahpaşa Diş Hekimliği Fakültesi binasında çıkan yangın söndürüldü /Havadan görüntüyle geniş haber

Cerrahpaşa Diş Hekimliği Fakültesi binasında çıkan yangın söndürüldü /Havadan görüntüyle geniş haber

- Haberton
18 Temmuz 2026

İstanbul Üniversitesi - Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Diş Hekimliği Fakültesi binasının çatısında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler olay yerine...

Otomatik şanzıman arızası nasıl anlaşılır? Uzmanlar dikkat edilmesi gereken belirtileri açıkladı

Sürekli susamak neyin belirtisi? Uzmanlar dikkat çeken 7 nedeni açıkladı

Bankalar kredi başvurusunu neden reddeder? İşte En sık karşılaşılan 8 sebep

Enflasyon neden düşmüyor? Uzmanlar fiyat artışlarının önüne geçilememesinin 5 nedenini açıkladı

Güncel Haber

İş yerinin camını tekmeyle kıran şüpheliyi esnaf yakaladı; olay anı kamerada

İş yerinin camını tekmeyle kıran şüpheliyi esnaf yakaladı; olay anı kamerada

18 Temmuz 2026
Polise direnen alkollü sürücü biber gazı ile etkisiz hale getirildi

Polise direnen alkollü sürücü biber gazı ile etkisiz hale getirildi

18 Temmuz 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton