8 Ağustos 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Deprem bölgesinin yeniden kalkınması için çalışmaya devam ediyoruz

Deprem bölgesinin yeniden kalkınması için çalışmaya devam ediyoruz

Haberton - Haberton
5 Şubat 2026
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Deprem bölgesinin yeniden kalkınması için çalışmaya devam ediyoruz
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Tarımdan şehirciliğe, ulaştırmadan sağlığa varıncaya kadar her alanda deprem bölgesinin yeniden kalkınması için çalıştık, çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

Bir dizi programa katılmak üzere Adana’ya gelen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Vali Mustafa Yavuz’u ziyaret etti. Ziyaretin ardından AK Parti İl Başkanlığı’na geçen Bakan Yumaklı, basın açıklaması yaptı. Yumaklı, 6 Şubat depremlerinin 3’üncü yılında bölgenin yeniden ayağa kalkması için tüm kamu kurum ve kuruluşlarının seferber edildiğini belirtti. Yumaklı, “Depremin yaşandığı ilk andan itibaren devletimiz, tüm kurum ve kuruluşlarıyla sahada olmuştur. Bölgenin yeniden ayağa kaldırılması için tüm imkanlarını seferber etmiştir. İhya ve inşa süreci, kararlılıkla ve koordinasyon içinde devam etmektedir. Asrın İnşa Seferberliği kapsamında; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız tarafından konut, köy evi ve iş yeri olarak 11 ilde toplam 455 bin 357 bağımsız bölüm inşa edilmiştir. Adana’mızda da 11 bin 334 konut ile 739 köy evi tamamlanmış ve bunların aralık ayında kuraları çekilmiştir. Diğer yandan AFAD tarafından destek ödemesi, taşınma yardımı, kira yardımı gibi başlıklarda toplam 2,8 milyar lira nakdi ödeme yapılmıştır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde deprem bölgesinin yeniden kalkınması için çalışmaya devam ettiklerini aktaran Yumaklı, “Tarımdan şehirciliğe, ulaştırmadan sağlığa varıncaya kadar her alanda deprem bölgesinin yeniden kalkınması için çalıştık, çalışmaya devam ediyoruz. Bunu başaracağımıza inanmayanlar olmadı mı? Elbette oldu. Siyaseten bu işin altından kalkmamızı istemeyenler, bugün artık mahcubiyetlerini saklayamıyorlar. Geçtiğimiz 3 yıl, millet-devlet dayanışmasının bütün dünyaya en iyi örneğini göstermiştir. Aziz milletimize bu süreçte bize duydukları güven ve çalışmalara verdikleri destek için şükranlarımızı sunuyorum. Deprem bölgesinin inşa ve ihya sürecindeki kararlılığı ve güçlü desteği için Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı arz ediyorum. 3 yıl boyunca canını dişine takarak çalışan herkese, bu sürece katkı sunan devletimizin ilgili tüm kurumlarına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

’11 İLDE ÜRETİCİLERE 67 MİLYAR LİRA DESTEK VERDİK’

Yumaklı, bakanlık olarak tarımsal üretimin devamlılığını sağlamak ve üreticilerin yanında olmak için ilk günden bu yana bölgede yoğun bir çalışma yürüttüklerini ifade etti. Bölge için en kritik konunun su olduğunu belirten Yumaklı, “Bakanlık olarak bizler de ilk günden bu yana bölgede tarımsal üretimin devamlılığını sağlamak ve üreticilerimizin yanında olmak için yoğun bir çalışma yürüttük. Bölge için en kritik konu olan suyla ilgili hızlı şekilde gerekli tedbirleri aldık. İçme suyu, sulama suyu ve buna bağlı altyapıların inşasına başladık. Bugüne kadar 459 su ve sulama tesisi için 60 milyar lira yatırım yaptık. Devam edenlerle birlikte bu rakam 110 milyar liraya ulaşacak. Bu yatırımlarla vatandaşlarımızın içme suyu ihtiyacını, çiftçilerimizin sulama suyu ihtiyacını karşıladık. Diğer yandan tarımsal üretimin devamı ve altyapının yenilenmesi için 11 ilimizde üreticilerimize 67 milyar lira destek verdik ve tarımsal yatırım yaptık” ifadelerini kullandı.

‘2 BİN 645 PROJEYE 1,2 MİLYAR LİRA HİBE DESTEĞİ SAĞLADIK’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Hayvanları telef olan çiftçilerimizin kayıplarını inekse inek, koyunsa koyun, tavuksa tavuk, arıysa arı olarak tekrar bedelsiz yerine koyacağız” sözünü hatırlatan Yumaklı, şunları aktardı:

“50 bine yakın küçükbaş ve büyükbaş hayvanı, 550 bin kanatlıyı ve 26 bin arılı kovanı üreticilerimize teslim ettik. Hayvancılık faaliyetlerinin aksamaması için yetiştiricilerimize yem destekleri verdik, barınakları zarar gören üreticilerimize hayvan çadırları temin ettik. Kırsal kalkınma projelerine başvurularda ve desteklerde bölgedeki üreticilerimizi önceliklendirdik. Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında 2 bin 645 projeye 1,2 milyar lira hibe desteği sağladık. Bireysel sulama sistemlerinin desteklenmesi kapsamında 5 bin 135 projeyle 400 bin dekar alanı, 949 milyon TL hibe vererek modern basınçlı sulama sistemlerine kavuşturduk.

Üreticilerimize kredilerin ertelenmesi, hibe ve destek sürelerinin uzatılması gibi çeşitli kolaylıklar sağladık. Bölgede sertifikalı tohum kullanan çiftçilerimize sertifikalı tohum kullanım desteğini iki kat fazla ödedik. Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında üreticilerimize 603 milyon lira tutarında ayni tohum desteği sağladık. Depremden etkilenen balıkçılarımızı da unutmadık. Bin 21 balıkçı gemisi ve 29 yetiştiricilik tesisine destekleme ödemesinde bulunduk. Deprem bölgesinde yer alan illerdeki baraj ve göletlere 79 milyon yavru balık bıraktık. Bizim bu destek ve yatırımlarımız, çiftçilerimizin gayret ve emeğiyle bölgede tarımsal faaliyetlerin kesilmeden devam etmesini sağladı. Afet bölgesinin, ülkemizin tarımsal üretimi açısından taşıdığı stratejik önemin farkındayız.”

Etiketler: Deprem
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Depremde omuriliği ezilen Cansu, 3 yıl sonra ayağa kalktı

Sonraki Haber

Depremde ölen Sıla’nın adı, okulunda yaşatılacak

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

TBMM Genel Kurulu'nda, suça sürüklenen çocuklara ilişkin düzenlemeleri de içeren teklifin 6 maddesi kabul edildi
Politika

TBMM Genel Kurulu’nda, suça sürüklenen çocuklara ilişkin düzenlemeleri de içeren teklifin 6 maddesi kabul edildi

8 Ağustos 2026
'Çerçeve yasa' teklifi komisyonda
Politika

‘Çerçeve yasa’ teklifi komisyonda

8 Ağustos 2026
Bakan Şimşek: Batman’da son yıllarda muazzam bir hizmet fırtınası var
Politika

Bakan Şimşek: Batman’da son yıllarda muazzam bir hizmet fırtınası var

8 Ağustos 2026
BBP’den ‘çerçeve yasa’ açıklaması
Politika

BBP’den ‘çerçeve yasa’ açıklaması

8 Ağustos 2026
CHP'li Dinçer, Kapıkule'de gurbetçilerle buluştu
Politika

CHP’li Dinçer, Kapıkule’de gurbetçilerle buluştu

7 Ağustos 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan'da
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan Suudi Arabistan’da! Üçlü ortak savunma anlaşması imzalanacak

7 Ağustos 2026
Sonraki Haber
Depremde ölen Sıla'nın adı, okulunda yaşatılacak

Depremde ölen Sıla'nın adı, okulunda yaşatılacak

En Güncel Haberler

Avcılar’da balık tutarken denize düşen kişi hayatını kaybetti
Yerel Haberler

Avcılar’da balık tutarken denize düşen kişi hayatını kaybetti

8 Ağustos 2026
Çekmeköy'de inşaatın istinat duvarı çöktü; 5 katlı bina tahliye edildi
Yerel Haberler

Çekmeköy’de inşaatın istinat duvarı çöktü; 5 katlı bina tahliye edildi

8 Ağustos 2026
TBMM Genel Kurulu'nda, suça sürüklenen çocuklara ilişkin düzenlemeleri de içeren teklifin 6 maddesi kabul edildi
Politika

TBMM Genel Kurulu’nda, suça sürüklenen çocuklara ilişkin düzenlemeleri de içeren teklifin 6 maddesi kabul edildi

8 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

AK Parti’li Zorlu: Türk Dünyası Düşünce ve Araştırma Merkezi’ni Keçiören’de kurma kararı aldık

8 Ağustos 2026
Yaşam

Devlet Bahçeli, nikah şahidi oldu

8 Ağustos 2026
Yaşam

Mahsun Kırmızıgül: Ülkemizde barış havası esiyor umarım kalıcı olur, umarım yapıcı olur

8 Ağustos 2026
Yaşam

Tekirdağ’da Kur’an kursu öğrencileri, harçlıklarını Filistin’e bağışladı

7 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Adana'da dron ve helikopter destekli asayiş uygulaması; aranan 62 şüpheli yakalandı

Adana’da dron ve helikopter destekli asayiş uygulaması; aranan 62 şüpheli yakalandı

- Haberton
8 Ağustos 2026

Adana'da il genelinde 1592 polisin görev aldığı dron ve helikopter destekli asayiş uygulamasında çeşitli suçlardan aranması olan 62 şüpheli yakalandı....

Aşırı Kıskançlık Neden Olur? Sürekli Kıskanma Hissinin Altında Hangi Nedenler Yatabilir?

Para Biriktirmeye Nereden Başlanmalı? Uzmanlardan Etkili Tasarruf İçin İlk Adımlar

Sabah uyanınca ilk 10 dakikada yapılan bu hata gün boyu yorgun hissettiriyor

Yazın Araç Neden Hararet Yapar? En Yaygın Nedenler ve Alınabilecek Önlemler

Güncel Haber

Avcılar’da balık tutarken denize düşen kişi hayatını kaybetti

Avcılar’da balık tutarken denize düşen kişi hayatını kaybetti

8 Ağustos 2026
Çekmeköy'de inşaatın istinat duvarı çöktü; 5 katlı bina tahliye edildi

Çekmeköy’de inşaatın istinat duvarı çöktü; 5 katlı bina tahliye edildi

8 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton