15 Eylül 2026, Salı
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - İş Dünyası - Deprem bölgesindeki yerel üreticilere destek çağrısı

Deprem bölgesindeki yerel üreticilere destek çağrısı

Haberton - Haberton
23 Haziran 2023
- İş Dünyası
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Deprem bölgesindeki yerel üreticilere destek çağrısı

Deprem bölgesindeki yerel üreticilere destek çağrısı

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Deprem bölgesindeki yerel üreticileri desteklemek amacıyla İstanbul’da dayanışma toplantısı düzenlendi.

Toplantıda perakende, medya ve gastronomi sektörünün yöneticileri ‘soframızda yerel üreticilere yer açalım’ çağrısında bulundu. İskenderun’da 30 yıllık pastaneleri depremde ağır hasar alan yerel üretici Banu Tahmaz da ürünlerini satın alarak destek verenlere teşekkür ederek “Şehir dışına satışlarımız çok arttı, yeniden ayağa kalktık” dedi. 

Antakya’nın öne çıkan lezzetleri eşliğinde Yeniden Antakya Platformu Derneği (YAP), Hataylı yerel üreticiler platformu Baştacı Yerel Üreticimiz ve sosyal satın alma mecrası Sosyal Zincir tarafından İstanbul’da dayanışma toplantısı düzenledi. Toplantı ile deprem bölgesinde zarar gören yerel üreticilerin desteklenmesi amaçlandı. 

Antakya Platformu Derneği (YAP) Kurucu Üyesi Nil Büyükyazgan, Baştacı Yerel Üreticimiz Platformu’nun kurucusu, şef ve yazar Jale Balcı ve Sosyal Zincir adına Innovation for Development (I+D) Direktörü Doğan Çelik’in ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda yörenin biberli ekmek, tereyağlı kömbe, Antakya simidi gibi meşhur lezzetleri ikram edildi. İş birliğinin duyurulduğu gecede bölgeyle dayanışmanın güçlendirileceği vurgusu yapıldı. 

Deprem bölgesindeki yerel üreticilere destek çağrısı
Deprem bölgesindeki yerel üreticilere destek çağrısı

PLATFORMDA DESTEKLENEN 89 YEREL ÜRETİCİ VAR 

Baştacı Yerel Üreticimiz Platformu’nun kurucusu, şef ve yazar Jale Balcı, “Antakyalıyım, depremden çok kötü etkilendik ve bu felaketten bir an önce çıkmak, bölgenin hızlı kalkınmasına destek olmak için yoğun çaba sarf ettik. Normalde de bölgeye tur düzenleyen, hasatlara giden birisiyim depremden sonra çok fazla üretici bana ulaştı. Ellerindeki ürünleri nasıl satacağını sordular. Ben de sosyal medya üzerinden Baştacı Yerel Üretimiz diye bir sayfa açtım. Çok iyi destek aldık. İnsanlar yerel üreticileri desteklemek için ürünleri nereden alacaklarını sordu. Şu anda platformumuzda 89 üreticimiz var. Önceliğimiz deprem bölgesindeki yerel üreticilerin bir an önce kalkınması ve motivasyonlarını yükseltmek” dedi. 

AVM’LERDEN ÜRETİCİLERE DESTEK 

Sosyal dayanışma için bir arada olduklarını aktaran Balcı, “Üreticilere, şimdi otellere, restoranlara hatta büyük perakende zincirlere de ürünlerini satıyorlar. Hatta büyük marketlerden biri üreticilerimize 2 saate yakın süren barkod, hijyen ve paketleme sistemini öğretti. Platformu kurduktan 20 gün sonra bölgedeki bir kadının 2 ton limonu vardı hemen sattık. Elinde yaş sebze ve meyve olanlara hızlıca ulaşmaya çalıştık.

Gübre ve fide isteyenlere de yardımcı olduk. Bir AVM ile anlaştık yerel üreticilerimiz gelmek isterlerse 15 günde bir yer değiştirmek koşuluyla bedelsiz verdikleri kioksta satış yapıyor. Ciroları da iyi oluyor. Başka bir AVM firması ise depremde dükkanı yıkılanlara 2 yıl boyunca bedelsiz dükkan vermeyi teklif etti. Üreticiler hızlıca kalkınabilecek. Platformda Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya’dan da yerel üreticilerimiz var” diye konuştu. 

BÜYÜKYAZGAN: DEPREMDEN SONRA EN BÜYÜK ZARARI ÇİFTÇİLERİMİZ GÖRDÜ

Antakya Platformu Derneği (YAP) Kurucu Üyesi Nil Büyükyazgan da “Antaklıyım, ailem ve anılarım oradaydı. Depremden sonra arkadaşlarım, bölgeye sevdalı olan insanlarla ‘Antakya’ya nasıl yardım ederiz?’ diye düşündük ve dernek kurmaya karar verdik. Genç bir derneğiz, depremden büyük zarar gören memleketimiz ve insanlarımız için çalışmaya devam edeceğiz. Hatay’da tarım ve tarıma dayalı sanayi ekonominin yüzde 75-80’ini döndürür.

Depremden sonra en büyük zararı da yerel üreticilerimiz, çiftçilerimiz gördü. Tarım büyük sekteye uğradı. Burada Baştacı Yerel Üreticimiz Platformuyla Sosyal Zinciri bir araya getirmek çok kıymetli oldu. Sürdürülebilir kılmaya çalıştığımız bu süreci ileriye götürecek pek çok kişi var, desteklerini bekliyoruz. Bizi YAP olarak yerel rehber gibi görebilirsiniz. Memleketimize yapılacak her destek için çalışacağız” ifadelerini kullandı. 

Deprem bölgesindeki yerel üreticileri desteklemek amacıyla İstanbul'da dayanışma toplantısı düzenlendi.
Deprem bölgesindeki yerel üreticileri desteklemek amacıyla İstanbul’da dayanışma toplantısı düzenlendi.

ÇELİK: AMACIMIZ YEREL ÜRETİCİLERİN TEDARİK ZİNCİRİNE DAHİL OLMASINI SAĞLAMAK

Sosyal Zincir Direktörü Doğan Çelik ise “Bu akşam bir araya geldik temel hedefimiz deprem bölgesindeki yerel üreticilerin tedarik zincirine dahil olmasını sağlamaktır. Afetten olumsuz etkilendiler ve alternatif pazar yerlerin erişim kanalları açmamız lazım. Özel sektör temsilcileriyle tedarik zinciri oluşturmayı konuşalım istedik toplantı buna vesile oldu. Emeği geçen destek veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

TAHMAZ: EN ÇOK SATIŞ YAPTIĞIMIZ İLLER İSTANBUL, İZMİR, ANKARA, BURSA

İskenderun’da 30 yıllık Victoria Pastanesi’nin sahibi Banu Tahmaz ise platform sayesinde yeniden ayağa kalktıklarını söyledi. Tahmaz, “Deprem bizi zorlu bir süreçten geçirdi. İşletmemiz ağır hasar aldı. Sağ olsun Jale Hanım bizi bir araya getirdi. Şu anda anlaşma kapsamında bir AVM’deki kioksa ürünlerimiz getirdik, satışlarımız iyi gidiyor. İş yerimiz 5 katlı bir iş hanındaydı. En alt katta olduğumuz için daha büyük hasar aldık.

Pastaneyi ayağa kaldırmak için 2 kez tadilat yaptık. 250 bin lira kadar zararımız var. Bizde meşhur olan tereyağlı kömbe vardır, şehir dışına gönderimimiz çok arttı. Destek bizim için çok önemli, hem lezzetlerimizi farklı şehirlerdeki insanlara sunuyoruz hem de yöresel ürünlerimizi tanıtıyoruz. En çok satış yaptığımız iller İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa. Kalkınabilmemiz için çok çaba sarf ettiler, teşekkür ediyorum” dedi. 

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Bornova Havzası’nda sağlam zemin tespit edildi

Sonraki Haber

Uluslararası Af Örgütü anketinde insan hakları vurgusu

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Yapı Kredi ve TÜBİTAK BİLGEM'den bankacılık ve ödeme altyapılarında yerli teknoloji dönemi
İş Dünyası

Yapı Kredi ve TÜBİTAK BİLGEM’den bankacılık ve ödeme altyapılarında yerli teknoloji dönemi

15 Eylül 2026
Merzigo’nun içerik modeli Uluslararası Emmy Akademisi’nde
İş Dünyası

Merzigo’nun içerik modeli Uluslararası Emmy Akademisi’nde

15 Eylül 2026
İş Dünyası

Savunma sanayisinde yeni istihdam hamlesi: 500 genç yetiştirilecek

15 Eylül 2026
'DTÖ Panel Raporu'ndaki bazı değerlendirmelerin gerçeği yansıtmadığı açıklandı: Tazminat veya mali borç doğurmadı
İş Dünyası

‘DTÖ Panel Raporu’ndaki bazı değerlendirmelerin gerçeği yansıtmadığı açıklandı: Tazminat veya mali borç doğurmadı

15 Eylül 2026
Huzur Koridoru'nun 2'nci etabı için ihale tarihi belli oldu
İş Dünyası

Huzur Koridoru’nun 2’nci etabı için ihale tarihi belli oldu

15 Eylül 2026
Kadın kooperatiflerine 4 milyar liralık kredi imkânı: Yeniden faydalanma süresine 1 yıl avantaj sağlandı
İş Dünyası

Kadın kooperatiflerine 4 milyar liralık kredi imkânı: Yeniden faydalanma süresine 1 yıl avantaj sağlandı

15 Eylül 2026
Sonraki Haber
Uluslararası Af Örgütü anketinde insan hakları vurgusu

Uluslararası Af Örgütü anketinde insan hakları vurgusu

En Güncel Haberler

Fenerbahçe’nin kadın ve erkek basketboldaki yeni isim sponsoru için imza töreni düzenlendi
Spor Haberleri

Fenerbahçe’nin kadın ve erkek basketboldaki yeni isim sponsoru için imza töreni düzenlendi

15 Eylül 2026
Trabzon'da okul çevrelerinde güvenlik denetimi yapıldı
Yerel Haberler

Okul çevrelerinde kuş uçurtulmuyor: Trabzon’da güvenlik denetimi yapıldı

15 Eylül 2026
Şanlıurfa'da döner bıçaklı kavga korku saçtı: 2 yaralı
Yerel Haberler

Şanlıurfa’da döner bıçaklı kavga korku saçtı: 2 yaralı

15 Eylül 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Üzüm üreticileri TMO’ya akın etti: Traktör kuyruğu oluştu

15 Eylül 2026
Yaşam

Ankara merkezli 15 ilde FETÖ operasyonu: 26 şüpheli yakalandı

15 Eylül 2026
Yaşam

TÜGVA’da ‘Akademide Siyonist Baskı Raporu’ açıklandı: “Bilgi siyonizm tarafından esir alınıyor”

15 Eylül 2026
Yaşam

Burdur’da Ahilik Haftası programı: ‘Yılın Ahisi’ne cübbesi giydirildi

15 Eylül 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Kayıp zihinsel engelli, 5 saat sonra kayalıklarda bulundu

Kayıp zihinsel engelli, 5 saat sonra kayalıklarda bulundu

- Haberton
15 Eylül 2026

Siirt’in Pervari ilçesinde, evden çıktıktan sonra kendisinden haber alınamayan 42 yaşındaki zihinsel engelli, ekipler tarafından 5 saat sonra kayalıklarda bulundu....

Sonbahar alerjileri: Küf sporları ve iç mekân hava kalitesi neden daha fazla önem kazanıyor?

Çocuk ders çalışmak istemiyorsa ne yapılmalı? Uzmanların önerdiği etkili yöntemler

EYT’den emekli olup çalışmaya devam edenlerin hakları neler? Maaş, kıdem, izin ve SGDP ayrıntıları

İkinci el otomobil alırken motorun iyi olduğu nasıl anlaşılır? Ustaların baktığı kritik işaretler

Güncel Haber

Fenerbahçe’nin kadın ve erkek basketboldaki yeni isim sponsoru için imza töreni düzenlendi

Fenerbahçe’nin kadın ve erkek basketboldaki yeni isim sponsoru için imza töreni düzenlendi

15 Eylül 2026
Trabzon'da okul çevrelerinde güvenlik denetimi yapıldı

Okul çevrelerinde kuş uçurtulmuyor: Trabzon’da güvenlik denetimi yapıldı

15 Eylül 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton