27 Haziran 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Deprem bölgesindeki illerimize 79,4 milyar TL harcama gerçekleştirdik

Deprem bölgesindeki illerimize 79,4 milyar TL harcama gerçekleştirdik

Haberton - Haberton
5 Şubat 2026
- Politika
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Deprem bölgesindeki illerimize 79,4 milyar TL harcama gerçekleştirdik
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Deprem bölgesindeki illerimize 79,4 milyar TL harcama gerçekleştirdik” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 6 Şubat depremlerinin 3’üncü yıl dönümü dolayısıyla Malatya’ya geldi. Uraloğlu, Karayolları 81’inci Şube Şefliği’nde toplu açılış törenine katıldı. Bakan Uraloğlu’na açılış sırasında Malatya Valisi Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Karayolları Genel Müdürü Ahmet Gülşen, milletvekilleri ve kurum müdürleri eşlik etti.

Burada açıklamalarda bulunan Bakan Uraloğlu, Malatya’ya yapılan çalışmalara ilişkin bilgi verdi. Kara, hava ve demir yolu ulaşım ağları ile ilgili önemli yatırımlara ilişkin de bilgi veren Bakan Uraloğlu, “Malatya’mız, kara, hava ve demir yolu ulaşım ağlarını buluşturan konumuyla 16 ilin geçiş noktasında bölgenin ekonomik ve sosyal merkezi konumunda. Karadeniz limanları ile kuzey Anadolu şehirlerini güneydeki endüstri merkezlerine ve Akdeniz limanlarına ulaştıran stratejik bir konumda yer almakta. Bu nedenle Malatya’nın ulaşım ağlarının gelişmesine ayrı bir önem veriyoruz. 2002 yılından bu yana da Malatya’nın ulaşım ve iletişim altyapısına yaklaşık 143 milyar lira yatırım gerçekleştirdik. Bölünmüş yol uzunluğunu; 36 kilometreden 475 kilometreye çıkardık.

Hiç bitümlü sıcak karışımlı yolu yokken, 363 kilometre bitümlü sıcak karışımlı yol yaptık. Tohma Köprüsü ile Malatya-Hekimhan-Sivas hattında kuzey-güney aksında bölünmüş yol bütünlüğünü tesis ettik. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerini Malatya üzerinden Karadeniz’e bağladık. Uluslararası Yol Federasyonu’nun Yol Başarı Ödülleri kapsamında Gergin Eğik Askılı ve Ters-Y tipi özelliğiyle yapım metodolojisi kategorisinde en iyi proje ödülünü verdiği Fırat Nehrimizin üzerindeki gerdanlığımız Kömürhan Köprüsü’nü inşa ettik. Böylece doğu-batı aksında 16 il için geçiş noktasını tesis ederek Doğu Anadolu’yu; Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Akdeniz bölgeleriyle birleştirdik. Ve bugün Malatya’ya; Malatya Şube Şefliği yeni yerleşkesi, Havaalanı Kavşağı ve İkizce TOKİ İmar ve Bağlantı Yolları ile K3 Farklı Seviyeli Kavşağı olmak üzere 3 büyük müjdeyle geldik” diye konuştu.

Bakan Uraloğlu, “İlk olarak, 1960’lı yıllardan bu yana hizmet sunan 81’inci Malatya Şube Şefliği yerleşkesini, kentin hızla genişlemesi nedeniyle yerleşim alanı içerisinde kalması ve deprem felaketinden olumsuz etkilenmesi üzerine daha güvenli ve uygun bir noktaya taşıdık. 43 bin 395 metrekare alan üzerine inşa ettiğimiz yeni yerleşke ile Malatya Şube Şefliği, sorumluluğunda bulunan 900 kilometre yol ağında bakım-onarım, trafik hizmetleri, kar ve buz mücadelesi, peyzaj ve temizlik çalışmalarını daha etkin ve verimli şekilde sürdüreceğiz. Mevcut şube yerimizi de şehrimize kazandırıyoruz. İkinci olarak, bildiğiniz üzere depremler sonrasında İkizce deprem konutları bölgesinde toplam 45,4 kilometre uzunluğunda imar ve bağlantı yollarını, içme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu ve elektrik altyapılarını eş zamanlı olarak yapmaya başladık. Yapılan yolları D-300 Devlet Yolu’na güvenli bağlamak için iki adet hemzemin kavşak ile bir adet farklı seviyeli kavşak projelendirdik” dedi.

‘TAŞIMACILIKTA ÖNEMLİ ÖLÇÜDE SÜRE VE MALİYET AVANTAJI ELDE EDECEĞİZ’

Uraloğlu, Malatya Havalimanı 8 bin 814 metrekare olan iç ve dış hatlar terminal binasının büyüklüğünü 26 bin 765 metrekareye yükselteceklerini söyledi. Bu proje ile havalimanının 2,5 milyon yolcu kapasiteli modern terminaliyle afet sonrası lojistik merkez işlevi de görecek şekilde tasarlandığını ve inşaat çalışmaları hızla ilerlediğini kaydetti. Bakan Uraloğlu, “2005 ve 2009 yılları arasında Malatya Havalimanı mevcut terminal binasının hizmet seviyesini daha da arttırması adına aks ilaveleri yaparak mevcut kapasiteyi 1 milyon 200 bin yolcu kapasitesine yükseltmiştik. Ama Malatya’da hava yolu ulaşımına yönelik yolcu talebinin artması ve yolcu hizmetinde istenilen hizmet kalitesine ulaşılabilmesine yönelik yeni bir terminal binası ve tamamlayıcı yapıların inşasını da başlattık.

Projemiz tamamlandığında Malatya Havalimanımızın 8 bin 814 metrekare olan iç ve dış hatlar terminal binasının büyüklüğünü 26 bin 765 metrekareye yükselteceğiz. Bu proje, 2,5 milyon yolcu kapasiteli modern terminaliyle afet sonrası lojistik merkez işlevi de görecek şekilde tasarlandı ve inşaat çalışmaları hızla ilerliyor. İnşallah, çalışmalarımızı da bu yıl içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz. Malatya’nın demir yolu ağını da geliştiriyoruz. Mevcut konvansiyonel hattın komple bakımını yaptık ve yeniledik. Malatya OSB Yazlak iltisak hattı işini bitirdik.

Depremden etkilenen Malatya-Gölbaşı-Pazarcık-Narlı-Nurdağı hatlarında kapsamlı onarım ve güçlendirme çalışmaları yaptık. 2025 yılı Eylül ayında altyapı ve üstyapı çalışmaları tamamlanan Malatya-Gölbaşı-Narlı-Nurdağı Demiryolu Hattı’nda yük taşımacılığına tekrar başladık. Elektrifikasyon ve sinyalizasyon yatırımlarını da kararlılıkla sürdürüyoruz. Yenilenen hat sayesinde taşımacılıkta önemli ölçüde süre ve maliyet avantajı elde edeceğiz. Akdeniz limanlarına doğrudan ve verimli erişimin yeniden sağlanmasıyla, bölgenin dış ticaret potansiyeli güçlenecek ve ekonomik rekabetçiliği daha da artacak” ifadelerini kullandı.

‘DEPREMİN İZLERİNİ SİLMEK İÇİN SAHADA OLDUK VE ÇALIŞTIK’

Uraloğlu, depremde yaşamını yitirenleri saygı ile andığını ifade ederek, acının ilk günkü gibi taze olduğunu söyledi. Yaraların sarılması anlamında depremin ilk anından itibaren canla başla çalışmalar yürütüldüğünü kaydeden Uraloğlu, “Sözlerime öncelikle ülkemizin yaşadığı en acı günlerden biri olarak hafızalarımıza kazınan 6 Şubat depremlerinin 3’üncü seneyi devriyesine saatler kalmışken ebediyete irtihal eden vatandaşlarımızı dua ve rahmetle anarak başlamak istiyorum. Üzerinden 3 yıl geçti ama kaybettiklerimizin acı izleri hala yüreklerimizde.

Malatya’mız da depremin en ağır darbeyi vurduğu illerimizden biri olmuştur. Ama Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, depremin ilk dakikasından bu yana yanınızdaydık, bugün de var gücümüzle yaralarınızı sarmaya çalışıyoruz. Allah’ın izniyle yarınlarımızda da sizlerle ve Malatya’mızla birlikte olacağız. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak biz de depremin ilk anından itibaren depremin izlerini silmek için sahada olduk ve çalıştık. Aynı şekilde çalışmaya bugün de devam ediyoruz. Deprem bölgesinde hasar gören kara yolu ve demir yolları ağımızı hızla onardık ve güçlendirdik, havalimanlarımızı ayağa kaldırdık, haberleşme altyapımızı daha da güçlü hale getirdik. Bugüne kadar deprem bölgesindeki illerimize 79,4 milyar lira harcama gerçekleştirdik” dedi.

Etiketler: Abdulkadir UraloğluDeprem
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

İstanbul’da afetler için kesintisiz haberleşme dönemi; AFHES devreye alındı

Sonraki Haber

Sandık gelecek, Öcalan’a umut hakkı isteyenler sandığa gömülecek

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

İHA'ları yapay zeka takip edecek
Politika

İHA’ları yapay zeka takip edecek

27 Haziran 2026
AK Parti'nin 25'inci yıl şarkısı ilk kez dinletildi
Politika

AK Parti’nin 25’inci yıl şarkısı ilk kez dinletildi

27 Haziran 2026
'Yenilenmiş Ürünler Hakkında Yönetmelik' Resmi Gazete'de
Politika

‘Yenilenmiş Ürünler Hakkında Yönetmelik’ Resmi Gazete’de

27 Haziran 2026
1 yılda yaptığımız ihracatı artık 1 ayda yapıyoruz
Politika

1 yılda yaptığımız ihracatı artık 1 ayda yapıyoruz 

27 Haziran 2026
Mansur Yavaş’tan Mamak Metrosu mesajı: “Seçimden önceye çekeriz”
Politika

Mansur Yavaş duyurdu: Ankara’ya yeni metro hatları geliyor

27 Haziran 2026
İstanbul’un 39 ilçesinde 233 bin konutun dönüşümü sürüyor
Politika

İstanbul’un 39 ilçesinde 233 bin konutun dönüşümü sürüyor

27 Haziran 2026
Sonraki Haber
Öcalan'a umut hakkı isteyenler sandığa gömülecek

Sandık gelecek, Öcalan'a umut hakkı isteyenler sandığa gömülecek

En Güncel Haberler

Denizden büyü malzemeleri çıkardı, tehdit edildi
Gündem

Denizden büyü malzemeleri çıkardı, tehdit edildi

27 Haziran 2026
Tekirdağ'da otomobil ile motosiklet çarpıştı; 1 ölü, 2 yaralı
Yerel Haberler

Tekirdağ’da otomobil ile motosiklet çarpıştı; 1 ölü, 2 yaralı

27 Haziran 2026
İHA'ları yapay zeka takip edecek
Politika

İHA’ları yapay zeka takip edecek

27 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Şanlıurfa’dan 600 kilometre yol gelen tarım işçilerinin zorlu mesaisi

27 Haziran 2026
Yaşam

Denizden su alan uçağın olumsuz hava şartları nedeniyle kalkış yapamadığı anlar kamerada

27 Haziran 2026
Yaşam

Mutfak penceresinin daimi misafiri, ‘Züccaciyeci Jonathan’

27 Haziran 2026
Yaşam

Gözleme pişirip satarak 5 çocuğunu büyüttü

27 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Esenyurt’ta halaydaki kadınların kavgasına erkekler dahil oldu; ortalık savaş alanına döndü

Esenyurt’ta halaydaki kadınların kavgasına erkekler dahil oldu; ortalık savaş alanına döndü

- Haberton
27 Haziran 2026

Esenyurt Meydanı’nda halay çekerek eğlenen gruptaki kadınlar arasında başlayan kavgaya erkekler de dahil oldu. Gruptakiler tekme ve yumruklarla birbirine saldırdı....

Sosyal medyada fake yatırım tuzakları büyüyor

Sahte IBAN dolandırıcılığına dikkat: Uzmanlardan kritik uyarı

Borç kapatmanın en etkili yöntemleri

Sürekli yorgunluk erkeklerde hangi hastalıkları gösterebilir?

Güncel Haber

Denizden büyü malzemeleri çıkardı, tehdit edildi

Denizden büyü malzemeleri çıkardı, tehdit edildi

27 Haziran 2026
Tekirdağ'da otomobil ile motosiklet çarpıştı; 1 ölü, 2 yaralı

Tekirdağ’da otomobil ile motosiklet çarpıştı; 1 ölü, 2 yaralı

27 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton