28 Ekim 2026, Çarşamba
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - DEM Parti’li belediyelerde 532 kişiye işten çıkarılma tebligatı gönderildi

DEM Parti’li belediyelerde 532 kişiye işten çıkarılma tebligatı gönderildi

Haberton - Haberton
4 Aralık 2024 - Güncellenme Tarihi 13 Mart 2026
- Politika
Okuma Süresi:3 dakikalık okuma
A A
0
DEM Parti'li belediyelerde 532 kişiye işten çıkarılma tebligatı gönderildi

DEM Parti'li belediyelerde 532 kişiye işten çıkarılma tebligatı gönderildi

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Diyarbakır’da, DEM Parti’li belediyeler tarafından 532 kişiye, işten çıkarılma tebligatı gönderildi. İşçiler, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinde çalışan sözleşme sürelerinin sona ermesinin ardından, DEM Parti’li belediye yönetimleri tarafından 532 kişiye işten çıkarıldığına dair yazı gönderildi. İşten çıkarılanlar, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklaması düzenleyerek karara tepki gösterdi. Basın açıklamasına AK Parti İl Başkanı Mehmet Raşit Ocak, Memur-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ramazan Tekdemir ve Hizmet-İş Diyarbakır Şube Başkanı Ercan Kahraman, AK Parti’nin ilçe başkanları ve sendika üyeleri ile işçiler katıldı.

Daha önce belediyelerden işten çıkarılanların 161 gündür Büyükşehir Belediyesi önünde sürdürdüğü eylem çadırında açıklamalarda bulunan Memur-Sen Şube Başkanı Ramazan Tekdemir, “Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde eylemimizin 161’inci gününde emek ve ekmek mücadelesi verdiğimiz çadırdan zorbalara ve despot uygulamalarına karşı sesimizi ve sözümüzü yükseltmeye devam ediyoruz. DEM’li belediye yönetimleri tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden işten çıkarılan, iş güvenceleri ellerinden alınan işçi kardeşlerimizin sayısı 778’e ulaştı. Bununla yetinmeyen DEM’li belediyeler, kıyımın yönünü sözleşmeli personellere de çevirerek 330’u Büyükşehir Belediyesi olmak üzere 532 kişiye işten çıkarılma tebligatlarını ulaştırmış oldu.

Ayrıca 478 Sözleşmeli personel için ayrı bir kıyım dalgası için yeni bir hazırlığa girişilmiş durumda. İşten çıkarmalar hususunda gözlerini karartan DEM’li yöneticiler Engelliler Günü’nde engelli bir vatandaşımızı işten çıkararak mağduriyet üretmede ulaştıkları hışım seviyesini göstermiş oldular. İdeolojik saiklerle yapılan bu zulüm karşısında sapsarı kesilen, bağdaşık sözde emek örgütlerinin sessiz bir tutum içinde onayladığı bu duruma en güçlü itirazlarımızı yapmaya, hukuku işletmeye devam edeceğiz. Alın terini ideolojilere, siyasi görüşlere kurban edilecek kadar ucuz görenler gün gelir yaptıklarının hesabını bu halkın vicdanlarından yükselen itirazlarla ödemek durumunda kalırlar” dedi.

‘DEM’Lİ BELEDİYE YÖNETİMLERİ, İŞÇİYİ EKMEĞİNDEN, AŞINDAN VE ONURUNDAN ETMEKTEDİR’

AK Parti İl Başkanı Mehmet Raşit Ocak ise işten çıkarılmaların hukuka aykırı olduğunu belirterek, “Meydanlarda, ‘İşçi sınıfı buradan ayrılmadan biz de buradan ayrılmayacağız’ diyerek masallar anlatan DEM’li belediye yönetimleri, bugün işçiyi ekmeğinden, aşından ve onurundan etmektedir. Halkımıza verdikleri sözleri çiğneyerek, mazbatalarını aldıkları gün samimiyetsizliklerinin gerçek yüzünü ortaya koymuşlardır. Mazbatayı alır almaz, bir zamanlar kardeş bildikleri işçileri ötekileştirerek, onları işten çıkaran bu zihniyet, halkın vicdanında büyük bir yara açmıştır.

Göreve geldikleri ilk andan itibaren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinde çalışan emekçilere yönelik başlatılan haksız uygulamalar, vicdanları derinden yaralamış ve halkımızın adalet duygusunu zedelemiştir. Son olarak, sözleşmeli personelin işten çıkarılmasıyla ilgili alınan kararlar, belediyenin insan kaynağı planlamasında yaptığı hataların faturasını emekçilere kesmesiyle sonuçlanmıştır. 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 49’uncu maddesine dayandırılan bu sözleşme yenilememe kararları, hukukun ve iş barışının ruhuna tamamen aykırıdır. Sözleşmeli personel olarak yıllarca özveriyle çalışan emekçilerin, belediyeye kattıkları değer göz ardı edilerek hiçbir gerekçe sunulmadan ya da göstermelik bahanelerle işten çıkarılması, kurumsal bir liyakat ve adalet anlayışının olmadığını açıkça ortaya koymaktadır” diye konuştu.

Etiketler: Dem PartiDiyarbakır
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

CHP Gençlik Kolları’nda devir teslim töreni

Sonraki Haber

Güney Kore Savunma Bakanı istifasını sundu

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Güler'den Yunanistan ve Ege mesajı: "Gerilimi artıran yaklaşımları kabul etmeyiz"
Politika

Bakan Güler’den Yunanistan ve Ege mesajı: “Gerilimi artıran yaklaşımları kabul etmeyiz”

27 Ekim 2026
Bakan Bolat, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay ile görüştü
Politika

Bakan Bolat, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile görüştü

27 Ekim 2026
30 üniversiteye 'TYÇ logosu' kullanım hakkı
Politika

30 üniversiteye ‘TYÇ logosu’ kullanım hakkı

27 Ekim 2026
TBMM Başkanı Kurtulmuş, TÜRKPA Genel Sekreteri Hasan'ı kabul etti
Politika

TBMM Başkanı Kurtulmuş, TÜRKPA Genel Sekreteri Hasan’ı kabul etti

27 Ekim 2026
TBMM Dışişleri Komisyonu’nda ‘Mekke Anlaşması’ kabul edildi
Politika

TBMM Dışişleri Komisyonu’nda ‘Mekke Anlaşması’ kabul edildi

27 Ekim 2026
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Kuzey Makedonya Devlet Bakanı Zeynula'yı kabul etti
Politika

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Kuzey Makedonya Devlet Bakanı Zeynula’yı kabul etti

27 Ekim 2026
Sonraki Haber
Güney Kore Savunma Bakanı istifasını sundu

Güney Kore Savunma Bakanı istifasını sundu

En Güncel Haberler

Beyoğlu'nda 5 katlı metruk bina çöktü -1
Yerel Haberler

Beyoğlu’nda 5 katlı metruk bina çöktü -1

28 Ekim 2026
Otomobil ile hafif ticari araç kafa kafaya çarpıştı: 5 yaralı
Yerel Haberler

Otomobil ile hafif ticari araç kafa kafaya çarpıştı: 5 yaralı

28 Ekim 2026
Mardin’de hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı
Yerel Haberler

Mardin’de hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı

27 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Antalya’da su altı ekosistemini koruma projesi: ‘Üç Adalar’ saha ziyareti gerçekleştirildi

27 Ekim 2026
Yaşam

Datça’da sağanak nedeniyle yollar göle döndü

27 Ekim 2026
Yaşam

‘Polisiz’ deyip 1,2 kilo altını alarak dolandıran 3 şüpheli tutuklandı: “14 yıllık emeğimizi istiyorum”

27 Ekim 2026
Yaşam

Bingöl’de 7 büyüklüğünde deprem senaryolu tatbikat

27 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye derbi sonrası sert yanıt: “Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış!”

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye derbi sonrası sert yanıt: “Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış!”

- Haberton
27 Ekim 2026

Süper Lig'in 9’uncu haftasında dün evinde Fenerbahçe'yi 2-1 mağlup eden Galatasaray, karşılaşmanın ardından meydana gelen olaylara ilişkin kulübün resmi internet...

Okulda akran zorbalığı, tehdit ve şiddet varsa ne yapılmalı? Veliler nereye şikâyet edebilir, öğrencilere hangi cezalar uygulanır?

Sonbaharda zihninizi dinlendiren 7 farkındalık egzersizi! Doğada mindfulness ile stresten uzaklaşmanın yolları

Kasım indirimleri öncesi e-ticarette büyük hareketlilik bekleniyor! Gözler yılın en yoğun alışveriş döneminde

Türkiye’de saatler neden geri alınmıyor? Kalıcı yaz saati uygulamasının günlük yaşama etkileri

Güncel Haber

Beyoğlu'nda 5 katlı metruk bina çöktü -1

Beyoğlu’nda 5 katlı metruk bina çöktü -1

28 Ekim 2026
Otomobil ile hafif ticari araç kafa kafaya çarpıştı: 5 yaralı

Otomobil ile hafif ticari araç kafa kafaya çarpıştı: 5 yaralı

28 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton