16 Mayıs 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Çuval içinde cesedi bulunan Metin Ürey, cinayetinde 2 gözaltı

Çuval içinde cesedi bulunan Metin Ürey, cinayetinde 2 gözaltı

Haberton - Haberton
31 Mayıs 2023
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:6 dakikalık okuma
A A
0
Çuval içinde cesedi bulunan Metin Ürey, cinayetinde 2 gözaltı

Çuval içinde cesedi bulunan Metin Ürey, cinayetinde 2 gözaltı

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

İstanbul’da kayıp olarak aranırken, Üsküdar’da bir pimapen dükkanında çuval içinde cesedi bulunan Metin Ürey, cinayetiyle ilgili 2 şüpheli gözaltına alındı.

Olayın yaklaşık 900 bin liralık alacak verecek meselesi yüzünden meydana geldiği öğrenildi. Cinayeti işlediği belirlenen M.A.İ.’nin yakalanması için operasyonlar aralıksız sürüyor.

KAYIP ARANIRKEN ÇUVAL İÇİNDE BULUNMUŞTU

Ataşehir’de bir oto yıkamacı işleten Metin Ürey’in yakınları geçtiğimiz cumartesi günü polise kayıp başvurusunda bulundu. Polis tarafından olaydan sonra başlatılan çalışmada, kayıp Metin Ürey’in son olarak işyerinin önünden arkadaşı M.A.İ. ile birlikte ayrıldığı belirlendi. Bu gelişme üzerine M.A.İ.’nin evi ve pimapen işi yaptığı 3 dükkanda arama yapıldı. Polis, Üsküdar, Cumhuriyet mahallesi, Deniz sokak üzerinde bulunan dükkana arama yapmak için girdiğinde çuval içine konmuş Metin Ürey’in cesedi ile karşılaştı. Yapılan araştırmada Metin Ürey’in başına tek el ateş edilerek öldürüldüğü ardından çuvala konduğu, dükkanın da temizlendiği belirlendi.

İKİ ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı çalışmada, cesedin çuvala konulmasına ve dükkanın temizlenmesine yardım eden M.A.İ.’nin yanında çalışan İhsan A. ile  şüphelinin kaçmasına yardım eden Şevket A. gözaltına alındı.

Çuval içinde cesedi bulunan Metin Ürey, cinayetinde 2 gözaltı
Çuval içinde cesedi bulunan Metin Ürey, cinayetinde 2 gözaltı

“CESEDİ BİRLİKTE ÇUVALA KOYDUK”

Asayiş Şube Müdürlüğünde sorgulanan şüphelilerden İhsan A. poliste verdiği ifadesinde “Pazar günü beni aradı. Dükkanda temizlik yapacağımızı söyledi. İşyerine gitmeden bir dükkana girerek temizlik malzemeleri ve çuvallar aldık. Daha sonra birlikte kendi işyerimize gittik. İçeri girer girmez cesedi gördüm. Her yer kan olmuştu. Birlikte cesedi çuvala koyup, daha sonra etrafı temizledik. Sonra beni eve bıraktı. Ayrılırken kimseye bir şey söylersen beni de öldüreceğini söyledi” dedi.

“KAÇMASINA YARDIM ETMEDİM, CİNAYETİ BİLMİYORDUM”

Öte yandan diğer şüpheli Şevket A. “Beni aradı, moralinin bozuk olduğunu söyledi. Buluşunca İstanbul dışına gitmeyi teklif etti. Birlikte Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan uçağa binerek Trabzon’a gittik. Bir gün sonra işlerim vardı ben döndüm ama o arada kaldı. Cinayetten haberim yoktu” diye konuştu. 

OLAY 900 BİN LİRALIK ALACAK VERECEK YÜZÜNDEN MEYDANA GELMİŞ

Cinayet Büro Amirliği ekipleri yaptıkları soruşturmada olayın 900 bin liralık bir alacak verecek meselesinden kaynaklandığı tespit etti. Olaydan sonra kaçtığı tespit edilen olayı gerçekleştiren şüpheli M.A.İ.’nin yakalanması için operasyonların aralıksız sürdüğü belirtildi.

Üsküdar’da çuvalda cesedi bulunan Metin Üreyil’in eşi: Tanınmaz haldeydi teşhis edemedim 

A’aşehirde sahibi olduğu iş yerinden kimliği belirsiz kişiler tarafından otomobile bindirilerek götürülen 36 yaşındaki Metin Üreyil’in cesedi öldürülmüş olarak çuval içinde bulundu. Metin Üreyil’in cenazesi Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verildi. Metin Üreyil’in eşi Sinem Üreyil, “Siyah bir araçla kapının önünden alınıyor. Ondan sonra sırra kadem basıyor. Eşim depoda bir çuvalın içinde ölü bulunuyor. Eşimin üzerindeki silahla, eşimin kafasına sıkıp, darbediyorlar. Eşim tanınmaz haldeydi, ben onu teşhis edemedim, onu sakallarından tanıdım. Benim üç tane çocuğum yetim kaldı” dedi.

Ataşehir’de sahibi olduğu iş yerinden kimliği belirsiz kişiler tarafından otomobile bindirilerek götürülen 36 yaşındaki Metin Üreyil’in cesedi Üsküdar’da bir iş yerinde çuvala konulmuş halde bulunmuştu. Öldürülen Üreyil, iddiaya göre darbedilmiş ve işkence görmüştü. Metin Üreyil’in cenaze töreni öğle vaktinde Ataşehir’de bulunan Selman-ı Farisi Camii’nde gerçekleştirildi. Kılınan cenaze namazı sonrasında Metin Üreyil’in cenazesi, Karacaahmet Mezarlığı’nda defnedildi. Metin Üreyil’in ailesi, cenaze töreninde konuştu.

“SAKALLARINDAN TANIDIM”

Metin Üreyil’in eşi Sinem Üreyil, “Eşim saat 13.47’de benim yanımdaydı. Mehmet Ali İpek’i aradı. Hatta ben görüntülü arama uygulaması üzerinden aradım. Ondan sonra Metin dedi ki, “Abi dedi parayı verecek misin? ‘Evet vereceğim. Akşam gel abi buluşalım’ dediler. Ondan sonra telefonu kapanıyor. Bir tane siyah bir araçla kapının önünden Metin alınıyor. Ondan sonra sırra kadem basıyor. Arabada üç kişi varlar. Mehmet Ali İpek de içeride. Eşimi saat 04.00’te öldürüyorlar kafasına silah sıkıp. Saat 04.00’ten sonra da artık hiçbir şekilde haber alınmıyor.

Üç gün sonra 60 saatin sonunda polisler ulaşıyor. Eşim depoda bir çuvalın içinde ölü bulunuyor. Sonra bize haber geliyor. Eşim 5 gün önce ölmüş. Kocamın bunlardan 40 bin dolar alacağı vardı. Bu 40 bin dolar babasının parasıydı. Benim eşim kendi parası için bile gitmedi. Eşimin üzerindeki silahla benim eşimin kafasına sıkıp darbediyorlar. Elini kolunu bağladıklarını söylüyorlar ama o kadarını bilmiyorum. Ama eşim tanınmaz haldeydi ben onu teşhis edemedim. Ben onu sakallarından tanıdım. Onların evlatları da yansın.

Onlar da benim gibi otopsi kapısında kocalarını beklesinler. Benim üç tane çocuğum yetim kaldı. Benim çocuklarım babalarını istiyor, eşimin hiçbir suçu yoktu. Onlarla bir kavgası husumeti bile yoktu. Gayet iyi bir şekilde aradı. ‘Gel görüşelim’ dedi. Adam alıp götürdü kocamı. Bilerek yaptılar bunu.  Mehmet Ali İpek’in 40 bin dolarlık senedi bende var, bunu adli mercilere verdim. Hiçbir şekilde peşini bırakmayacağım. Arabayı kullanarak yardım istedi eşim” İfadelerini kullandı.

İstanbul'da kayıp olarak aranırken, Üsküdar'da bir pimapen dükkanında çuval içinde cesedi bulunan Metin Ürey, cinayetiyle ilgili 2 şüpheli gözaltına alındı.
İstanbul’da kayıp olarak aranırken, Üsküdar’da bir pimapen dükkanında çuval içinde cesedi bulunan Metin Ürey, cinayetiyle ilgili 2 şüpheli gözaltına alındı.

“BANA ANA DİYORDUN SEN BENİM OĞLUMU ÖLDÜRDÜN”

Anne Hürriyet Üreyil, “Oğlumu öldürdü. Ocağını söndürdü. Evimde ekmeğimi yedi, gitti orada da oğlumu öldürdü. Sen oğluma nasıl kıydın? Aynısı da sana gelsin. Benim ciğerim yandı. Benim oğluma sen işkence çektirirken bana hiç acımadın mı? Üç tane kızına acısaydın. Hani sen bana ana diyordun sen benim oğlumu öldürdün. Para senin olsaydı sen oğlumu bıraksaydın. Yaralı bıraksaydın, öldürmeseydin” dedi.

“ÜÇ TANE KIZI VARDI”

Baba Haydar Üreyil, “Beni öldüremediler oğlumu öldürdüler. Benim oğlumu en az 10 kişi öldürdü. Benim oğluma oyun oynadılar. Oğlumun düşmanlarını tanıyorum. Benim oğlumla ortak iş yaptılar, parasını vermeyip canını aldılar. Üç tane kızı vardı. İki yaşında, üç yaşında kızları vardı.” şeklinde konuştu.

“ÖMÜR BOYU MÜEBBET CEZASI ALSALAR DA İÇİMİZ SOĞUMAYACAK”

Üreyil’in kız kardeşi Seda Üreyil ise, “40 bin dolar alacağı vardı. 27 Mayıs Cumartesi günü 14.20’den itibaren telefonla ulaşamadık. Endişelendik. Mehmet Ali İpek’i aradık. O parayı iki hafta öncesinden verdiğini Metin’i görmediğini söyledi. Asayiş Şube tarafından alınan ifadelerde kendisinin Metin’le görüştüğü belirlendi. Abime işkence çektirdi. Ondan sonra çuvala koyup, kendi apartmanının altındaki bodruma sakladı. Abimizin kanı yerde kalmayacak. Ömür boyu müebbet cezası alsalar da içimiz soğumayacak. Onların da canları yansın” dedi.

Etiketler: Ceset
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

İzmir’de ev ve iş yerleri suyla doldu

Sonraki Haber

Bursa’da sporcuları taşıyan minibüs kamyona çarptı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Cesedi Kırşehir'de bulunan İranlı kadının cinayet şüphelileri adliyeye sevk edildi
Öne Çıkan

Cesedi Kırşehir’de bulunan İranlı kadının cinayet şüphelileri adliyeye sevk edildi

16 Mayıs 2026
Ahırkapı'da gemide ölü bulunan Rus mürettebatın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı
Öne Çıkan

Ahırkapı’da gemide ölü bulunan Rus mürettebatın cenazesi Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı

16 Mayıs 2026
Öne Çıkan

Kadir İnanır’ın sağlık durumu hakkında hastaneden açıklama!

16 Mayıs 2026
Öne Çıkan

İBB soruşturmasını yürüten Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü görevden alındı

16 Mayıs 2026
Öne Çıkan

Başhekim, Gülistan’ın son görüldüğü bölgeden aracıyla geçmiş

16 Mayıs 2026
Öne Çıkan

Silah bırakmanın ivmelenmesi için İstihbarat Teşkilatımız çalışıyor

16 Mayıs 2026
Sonraki Haber
Bursa'da sporcuları taşıyan minibüs kamyona çarptı

Bursa'da sporcuları taşıyan minibüs kamyona çarptı

En Güncel Haberler

Fenerbahçe Beko, Basketbol Süper Ligi’nde sezonu lider tamamladı
Spor Haberleri

Fenerbahçe Beko, Basketbol Süper Ligi’nde sezonu lider tamamladı

16 Mayıs 2026
Putin, BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile telefonda görüştü
Dış Haberler

Putin, BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile telefonda görüştü

16 Mayıs 2026
Cesedi Kırşehir'de bulunan İranlı kadının cinayet şüphelileri adliyeye sevk edildi
Öne Çıkan

Cesedi Kırşehir’de bulunan İranlı kadının cinayet şüphelileri adliyeye sevk edildi

16 Mayıs 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Havza’daki sel felaketinde 70 konut ile 385 iş yeri zarar gördü

16 Mayıs 2026
Yaşam

Üniversitelilerin düzenlediği kermesin geliri, SMA hastası Efrayim’e bağışlandı

16 Mayıs 2026
Yaşam

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Akın 1071 gençle Anıtkabir’i ziyaret etti

16 Mayıs 2026
Yaşam

Ankara’da zincirleme kaza: 3 yaralı

16 Mayıs 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Bakan Şimşek: Teknoloji bizim için kritik bir alan

Bakan Şimşek: Teknoloji bizim için kritik bir alan

- Haberton
16 Mayıs 2026

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman'da yaptığı konuşmada, "Artık eskisi gibi değil. İlköğretim, ortaöğretim, lise, üniversite okuduk, artık ‘eğitim...

Yoga spor kadar etkili mi? Uzmanlara göre etkisi sanıldığından daha büyük olabilir

Misafir sofraları için uyumlu menü önerileri

Borsada nasıl para kazanılır? Uzmanlar en kritik hatayı açıkladı

Çocuklarda kekemelik neden olur? Uzmanlara göre erken fark etmek büyük önem taşıyor

Güncel Haber

Fenerbahçe Beko, Basketbol Süper Ligi’nde sezonu lider tamamladı

Fenerbahçe Beko, Basketbol Süper Ligi’nde sezonu lider tamamladı

16 Mayıs 2026
Putin, BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile telefonda görüştü

Putin, BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile telefonda görüştü

16 Mayıs 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton