17 Temmuz 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Kültür ve Sanat - Cumhuriyet’in 100’üncü yılı TUGFO konseri ile kutlandı

Cumhuriyet’in 100’üncü yılı TUGFO konseri ile kutlandı

Haberton - Haberton
9 Eylül 2023
- Kültür ve Sanat
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Cumhuriyet'in 100'üncü yılı TUGFO konseri ile kutlandı

Cumhuriyet'in 100'üncü yılı TUGFO konseri ile kutlandı

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Sabancı Topluluğu, Cumhuriyet’in 100’üncü yılını, Şef Cem Mansur yönetimindeki Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası’nın (TUGFO) İstanbul’da verdiği Cumhuriyetin 100’üncü Yılı Konseri ile kutladı. 

Sabancı Vakfı’nın kuruluşundan itibaren ana destekçisi olduğu, Şef Cem Mansur yönetimindeki Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası’nın (TUGFO) Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlediği konserde, yaşları 16-22 arasında değişen 73 genç sanatçı, topluluk çalışanlarına özel bir konser verdi. 

Sabancı Topluluğu tarafından 2021 yılında başlatılan Sabancı Cumhuriyet Seferberliği kapsamında gerçekleştirilen konsere, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti ve Sabancı Holding Yönetim Kurulu Üyeleri, Sabancı Topluluğu yöneticileri ve çalışanları katıldı. 

Batı müziğinin en güzel örneklerinin Şef Cem Mansur yönetimindeki Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası tarafından dinleyicilere sunulduğu konser, hep bir ağızdan büyük bir coşkuyla söylenen Gençlik Marşı ile sona erdi. 

“ORKESTRA; HER TÜRLÜ AYRIŞTIRMAYI REDDETMEK, EŞİTLİĞİ KUCAKLAMAKTIR”

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, konuyla ilgili yayınladığı mesajında, üç yıldır devam ettirdikleri Sabancı Cumhuriyet Seferberliği’nin bu yılki ilk etkinliğini gençlerle başlatmaktan büyük gurur duyduklarının altını çizerek, “Orkestra; karşıt seslerin zenginliği, farklı tonların ahengidir. Tevazuyu hayat görüşü olarak benimsemektir. Bütünün içerisinde yer almayı, bireysel olarak öne çıkmaya tercih etmektir. Her türlü ayrıştırmayı reddetmek, eşitliği kucaklamaktır. Sürekli daha iyiyi aramaktır.

Bir sanatçı birlikteliği, bir değerler bütünüdür orkestra. Bir şefin liderliğinde ahenk içinde büyük bir ekip çalışmasıdır. Tüm bu değerler, Türkiye Cumhuriyeti’nin, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün değerleridir. 2007 yılında, gençleri sanata teşvik etmek amacıyla, Şef Cem Mansur liderliğinde Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek kurulan Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası, işte bu değerlerin ışığında, ülkemizin çağdaşlaşma yolculuğuna büyük katkılar sunmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet’in 100’üncü yılı TUGFO konseri ile kutlandı

“SABANCI ÜNİVERSİTESİ’NDE YAKLAŞIK BİR AY BOYUNCA EĞİTİM ALIYORLAR”

Ulu Önder Atatürk’ün, ‘En büyük eserim’ dediği Cumhuriyet’i gençlere emanet ettiğinin altını çizen Sabancı şöyle devam etti:

 “Kurulduğu günden itibaren, Türkiye’nin farklı konservatuvarlarından seçilen 16-22 yaş arası 1.000’den fazla gencimiz, alanlarındaki en iyi eğitmenlerin yönetiminde, Sabancı Üniversitesi’nde geçirdikleri yaklaşık bir aylık hazırlık döneminin ardından Türkiye’de ve yurt dışında bir dizi konser veriyorlar. Dünya literatürüne geçmiş birçok virtüözle aynı sahneyi paylaşma fırsatı yakalıyorlar. Bu orkestrada tecrübe kazanan ve bir anlamda ‘uçmayı öğrenen’ gençlerimiz, kanatlanıp dünyanın çok prestijli orkestralarında görev alıyorlar.

Avrupa’nın önemli salonlarında ve festivallerinde ortaya koydukları performanslarıyla ülkemizi başarıyla temsil diyorlar. Öte yandan, bu başarıları mümkün kılan en önemli unsurlardan biri de Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası’nın Kurucusu Şef Cem Mansur’un bu projeye olan adanmışlığıdır. Azmi, tutkusu, heyecanıdır. Öğrencilerin seçiminden eğitimine, programların oluşturulmasından konser takvimlerine kadar en ince detaylarla yakından ilgilenmesi, onun gençliğe olan inancının en somut göstergesidir. Kendisine bir kez daha şükranlarımızı sunuyorum.”

“HEP BİRLİKTE, BİR KEZ DAHA, ‘YAŞASIN CUMHURİYET’ DEDİK”

Bu yıl 13 farklı üniversiteden 540 konservatuvar öğrencisinin gerçekleştirdiği başvurular sonucunda, 50 genç sanatçının bu orkestranın bir parçası haline geldiğini ifade eden Sabancı, “Bu gençlerimizin de katılımıyla toplam 73 müzisyenden oluşan orkestramız, bugüne kadar ortaya koyduğu başarılı performanslarına bir yenisini daha ekledi. Şef Cem Mansur yönetiminde, Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdikleri konser ile bizlere Atatürk’ü anma ve Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını hep birlikte kutlamamız için muhteşem bir fırsat sundular. Gençlerimiz, Atatürk Kültür Merkezi’nde bu tecrübeyi yaşarken, bizler de onların deneyimine ve heyecanına ortak olduk” dedi. 

Güler Sabancı sözlerini şöyle tamamladı:

 “Cumhuriyet ile neredeyse yaşıt olan, 1925 yılında Türkiye Cumhuriyeti’nden aldığı cesaret, coşku ve heyecanla kurulan ve o tarihten bu yana “bu topraklardan kazandıklarını bu toprakların insanlarıyla paylaşmakö ilkesiyle faaliyet gösteren bir Topluluk olarak, bizler de 100. yıl coşkusunu, Cumhuriyet değerlerinin bir simgesi olan bu orkestramızla birlikte yaşadık. Gençlerimizi dinlerken, Cumhuriyetin bir yönetim şeklinin ötesindeki anlamını ve hayatlarımızdaki doldurulamaz yerini hatırladık. ‘Uygarlık doruğunun merdiveni sanattır’ diyen Atatürk’ün vizyonunun bir kez daha farkına vardık. Ve hep birlikte, bir kez daha, ‘Yaşasın Cumhuriyet’ dedik.”

Etiketler: Konser
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Erdoğan’dan Fas depremi sonrasında taziye mesajı

Sonraki Haber

Berzeg’in köpeği Tina’nın tahlillerinden de sonuç çıkmadı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Vizyondaki filmler 17 Temmuz-24 Temmuz 2026
Sinema Haberleri

Vizyondaki filmler 17 Temmuz-24 Temmuz 2026

16 Temmuz 2026
Ankara'da '15 Temmuz' sergisi
Kültür ve Sanat

Ankara’da ’15 Temmuz’ sergisi

15 Temmuz 2026
Kıraç, 'Türkiye Kültür Yolu Festivali' kapsamında Van'da konser verdi
Kültür ve Sanat

Kıraç, ‘Türkiye Kültür Yolu Festivali’ kapsamında Van’da konser verdi

14 Temmuz 2026
Aybüke Albere’den bir Sezen Aksu klasiği daha… Sıra “Çakkıdı”da!
Kültür ve Sanat

Aybüke Albere’den bir Sezen Aksu klasiği daha… Sıra “Çakkıdı”da!

14 Temmuz 2026
3 asırlık bedesten, kadın girişimcilere emanet
Kültür ve Sanat

3 asırlık bedesten, kadın girişimcilere emanet

14 Temmuz 2026
Genç müzisyen Su Yavuz, ABD'nin bağımsızlığının 250'nci yıl kutlamalarında Boston'da konser verdi
Kültür ve Sanat

Genç müzisyen Su Yavuz, ABD’nin bağımsızlığının 250’nci yıl kutlamalarında Boston’da konser verdi

14 Temmuz 2026
Sonraki Haber
Berzeg'in köpeği Tina'nın tahlillerinden de sonuç çıkmadı

Berzeg'in köpeği Tina'nın tahlillerinden de sonuç çıkmadı

En Güncel Haberler

Eskişehir’de komşu iki aile arasında kavga: 1’i polis 11 yaralı
Yerel Haberler

Eskişehir’de komşu iki aile arasında kavga: 1’i polis 11 yaralı

17 Temmuz 2026
Fatih'te binanın çatısındaki baz istasyonunda çıkan yangın söndürüldü
Yerel Haberler

Fatih’te binanın çatısındaki baz istasyonunda çıkan yangın söndürüldü

17 Temmuz 2026
Tekirdağ'da devrilen TIR'ın sürücüsü öldü
Yerel Haberler

Tekirdağ’da devrilen TIR’ın sürücüsü öldü

17 Temmuz 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Gençlik ve Spor Bakanlığı 550 personel alımı yapacak

17 Temmuz 2026
Yaşam

TÜBİTAK’tan köy okullarına bilim ve teknoloji desteği

16 Temmuz 2026
Yaşam

Tekirdağ açıklarında yunuslar görüntülendi

16 Temmuz 2026
Yaşam

Zeytinburnu’nda taksici cinayetinde ilk duruşma

16 Temmuz 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Trabzonspor’un yeni transferi Cenk Özkaçar Trabzon'da

Trabzonspor’un yeni transferi Cenk Özkaçar Trabzon’da

- Haberton
16 Temmuz 2026

Trabzonspor'un İspanya'nın Valencia kulübünden transfer ettiği milli savunma oyuncusu Cenk Özkaçar, Trabzon'a geldi. Havalimanında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özkaçar, bordo-mavili...

Sivrisinekler neden bazı insanları daha çok ısırıyor? Uzmanlar merak edilen soruyu yanıtladı

İcra dosyası kendiliğinden silinir mi? İşte icra dosyalarının düşme süresi ve bilinmesi gerekenler

Denizler alarm veriyor! Deniz suyu sıcaklığındaki artışın anlamı uzmanları endişelendiriyor

Yeni dolandırıcılık yöntemi alarmı! Bu mesajı görür görmez sakın tıklamayın

Güncel Haber

Eskişehir’de komşu iki aile arasında kavga: 1’i polis 11 yaralı

Eskişehir’de komşu iki aile arasında kavga: 1’i polis 11 yaralı

17 Temmuz 2026
Fatih'te binanın çatısındaki baz istasyonunda çıkan yangın söndürüldü

Fatih’te binanın çatısındaki baz istasyonunda çıkan yangın söndürüldü

17 Temmuz 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton