18 Temmuz 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Spor Haberleri - Cumhurbaşkanlığı Kupası Tenis Turnuvası başladı

Cumhurbaşkanlığı Kupası Tenis Turnuvası başladı

Haberton - Haberton
6 Ekim 2025
- Spor Haberleri
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Cumhurbaşkanlığı Kupası Tenis Turnuvası başladı
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Türkiye Tenis Federasyonu tarafından Cumhurbaşkanlığı himayesinde ilk kez düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kupası Tenis Turnuvası başladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Kurduğumuz modern spor kompleksleri, olimpik standartlardaki tesisler ve yerel düzeydeki altyapı yatırımlarıyla sporu her noktada erişilebilir hale getirdik. Bu güçlü tablo içinde tenis, son 10 yılda sergilediği yükselişle dikkat çekici bir ivme kazanmıştır” dedi.

TTF Ankara Tenis Eğitim Merkezi’nde 12-80 yaş arası 34 kategoride 402 sporcunun katıldığı turnuvanın açılışına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın yanı sıra, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Şafak Müderrisgil, sporcular, öğrenciler ve sporseverler katıldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, tüm branşlarda altyapı, tesisler ve insan kaynağının güçlenmesiyle sporun ülkenin dört bir yanında yükseldiğine dikkat çekerek, “Gençlerimizin fiziksel, zihinsel ve ahlaki yönden daha güçlü bireyler olarak yetişmesi için her branşta yatırımlarımız kararlılıkla sürüyor. Kurduğumuz modern spor kompleksleri, olimpik standartlardaki tesisler ve yerel düzeydeki altyapı yatırımlarıyla sporu her noktada erişilebilir hale getirdik. Bu güçlü tablo içinde tenis, son 10 yılda sergilediği yükselişle dikkat çekici bir ivme kazanmıştır. 2015 yılında 38 bin olan lisanslı sporcu sayısı bugün 132 bini aşmıştır.

Tenis kulüplerimizin sayısı ise 214’ten 761’e çıkarak yüzde 255 oranında artış göstermiştir. Aynı dönemde ulusal turnuva sayısı 298’den 377’ye yükselmiş, bu kapsamda 4 bine yakın (3 bin 917) turnuva düzenlenmiştir. Uluslararası turnuvaların sayısı 137’den 157’ye çıkmış; 2015–2025 arasında toplam bin 155 uluslararası organizasyon ülkemizde başarıyla gerçekleştirilmiştir. Tenisi bireysel başarıların ötesinde kurumsal bir bütünlük içinde değerlendiriyoruz. Bu anlayışla, Türk hakemlerinin yetiştirilmesine, antrenör eğitim programlarının güçlendirilmesine ve kulüplerimizin sürdürülebilir biçimde faaliyet göstermesine yönelik çalışmaları kararlılıkla destekliyoruz” dedi.

‘TENİS, BELLİ BİR KESİMİN SPORU OLMAKTAN ÇIKTI’

2015’ten bugüne antrenör sayısının 6 binden 17 bin 856’ya, hakem sayısının ise 3 binden 10 bin 59’a ulaştığını belirten Yılmaz, “İstanbul Tenis Merkezi 3 bin 500 kişilik merkez kortuyla dünya tenisinden birçok ismi ağırladı ve aynı zamanda sporcularımızın kamp ve eğitimlerini gerçekleştirdiği bir tenis üssü haline geldi. Şu anda içinde bulunduğumuz, 83 dönümlük alanda yer alan ve 1’i merkez kort olmak üzere toplam 14 korta sahip Ankara Tenis Merkezi, ulusal ve uluslararası en üst seviye turnuvaların aynı anda gerçekleştirilebildiği, dünyanın sayılı tenis tesislerinden biridir.

Bugün Hakkari’den Edirne’ye, Gaziantep’ten Trabzon’a, Samsun’dan Antalya’ya kadar Türkiye’nin dört bir yanında tenis turnuvaları düzenleniyor; sporu büyükşehirlerin ötesine taşıyarak her bölgedeki gençlerimize kort deneyimi kazandırıyoruz. Böylece tenis, belli bir kesimin sporu olmaktan çıkmış; her yaş grubundan, her bölgeden vatandaşımızın ilgi duyduğu ve aktif olarak katıldığı bir branş haline gelmiştir. Geçtiğimiz şubat ayında Milli Eğitim Bakanlığımız ile Türkiye Tenis Federasyonu önemli bir protokole imza attı. Bu protokol kapsamında, 81 ilimizde 180 bin öğrencimize ulaşarak tenisi erken yaşta tanıtmak, yeni yetenekleri keşfetmek hedefleniyor” ifadelerini kullandı.

‘DAĞLARDA ROKET SESİ YERİNE RAKET SESİ VAR’

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ise TFF Tenis Eğitim Merkezi’nin tenisin kalbi olduğunu vurgulayarak, “Yine İstanbul’da İstinye’de bunun gibi bir tesis daha var. Onu da yeniden güncelliyoruz, o da bitmek üzere, açılışını yapacağız. İzmir’de, Antalya’da her yerde tenis var. Şırnak’ta da tenis var. Artık dağlarda roket sesi yerine raket sesi var. Bunu Cudi Cup’ta gördük. Terörsüz Türkiye için sporu bir araç olarak kullanmaya devam edeceğiz. Şırnak’ta 5 bin lisanslı tenisçi var, bu çok önemli. Tenisin bu gücünü kullanmamız gerekiyor. Ben özellikle Tenis Federasyonu Başkanımıza teşekkür ediyorum. Tenise bir kadın eli değdi, tebrik ediyoruz. Tenis için bir fon kurdu, bu çok önemli yenilik açısından. 6-12 Ekim tarihi arasında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda 12 yaştan 80 yaşa kadar yaklaşık 34 kategoride 402 sporcu katılacak. Güneşli bir hava da var, güzel müsabakalar olacak” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’a tenis topu ve raket temsili bulunan hediye takdim edildi.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Nemrut Krater Gölü sonbahar renklerine büründü

Sonraki Haber

Meteoroloji’den Marmara için kuvvetli yağış uyarısı geldi

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Galatasaray, hazırlık maçında Ümraniyespor’u 5-1 yendi
Spor Haberleri

Galatasaray, hazırlık maçında Ümraniyespor’u 5-1 yendi

18 Temmuz 2026
Altay'da buruk kongre
Spor Haberleri

Altay’da buruk kongre

17 Temmuz 2026
Trafik kazasında felç kalan Tülay'ın başarı öyküsü
Spor Haberleri

Trafik kazasında felç kalan Tülay’ın başarı öyküsü

17 Temmuz 2026
Bodrum FK'da Erkan Değişmez genel kaptan olarak yuvaya döndü
Spor Haberleri

Bodrum FK’da Erkan Değişmez genel kaptan olarak yuvaya döndü

17 Temmuz 2026
Kemer Country Club bünyesinde 'Kemer Padel' hayata geçirildi
Spor Haberleri

Kemer Country Club bünyesinde ‘Kemer Padel’ hayata geçirildi

17 Temmuz 2026
Ayvalıkgücü Ali Berke ile imzaladı
Spor Haberleri

Ayvalıkgücü Ali Berke ile imzaladı

17 Temmuz 2026
Sonraki Haber
Marmara Bölgesi için kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji'den Marmara için kuvvetli yağış uyarısı geldi

En Güncel Haberler

Adana'da kimliğini gizlemek için kara çarşaf giyip, iş yerine kurşun yağdırdı
Yerel Haberler

Adana’da kimliğini gizlemek için kara çarşaf giyip, iş yerine kurşun yağdırdı

18 Temmuz 2026
Tahliye edilen eski Akçakoca belediye başkanı yeniden tutuklandı
Yerel Haberler

Tahliye edilen eski Akçakoca belediye başkanı yeniden tutuklandı

18 Temmuz 2026
Yol verme tartışmasında aracından inen sürücüye 261 bin TL ceza
Yerel Haberler

Yol verme tartışmasında aracından inen sürücüye 261 bin TL ceza

18 Temmuz 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Avcılar’da ‘Boyaya geleceğim’ yalanıyla saçını yaptırdı para vermeden gitti; ‘Bir daha dükkanıma gelmesin’

17 Temmuz 2026
Yaşam

Kasaplığa başlayınca veganlığı bıraktı

17 Temmuz 2026
Yaşam

İş Bankası’ndan lise öğrencileri için girişimcilik programı: WorkupOnBoard

17 Temmuz 2026
Yaşam

Norduz koyunları GPS ve uyduyla izleniyor; hedef iklim değişikliğine uyumlu sürü yönetimi

17 Temmuz 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Nasuh Mahruki '15 Temmuz' paylaşımı nedeniyle tutuklandı

Nasuh Mahruki ’15 Temmuz’ paylaşımı nedeniyle tutuklandı

- Haberton
17 Temmuz 2026

AKUT'un kurucusu Nasuh Mahruki, sanal medya hesabından yaptığı '15 Temmuz' paylaşımı nedeniyle 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan...

Otomatik şanzıman arızası nasıl anlaşılır? Uzmanlar dikkat edilmesi gereken belirtileri açıkladı

Sürekli susamak neyin belirtisi? Uzmanlar dikkat çeken 7 nedeni açıkladı

Bankalar kredi başvurusunu neden reddeder? İşte En sık karşılaşılan 8 sebep

Enflasyon neden düşmüyor? Uzmanlar fiyat artışlarının önüne geçilememesinin 5 nedenini açıkladı

Güncel Haber

Adana'da kimliğini gizlemek için kara çarşaf giyip, iş yerine kurşun yağdırdı

Adana’da kimliğini gizlemek için kara çarşaf giyip, iş yerine kurşun yağdırdı

18 Temmuz 2026
Tahliye edilen eski Akçakoca belediye başkanı yeniden tutuklandı

Tahliye edilen eski Akçakoca belediye başkanı yeniden tutuklandı

18 Temmuz 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton