5 Haziran 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - ‘Cumhurbaşkanı’nın yetkili olmadığı alan kalmadı’

‘Cumhurbaşkanı’nın yetkili olmadığı alan kalmadı’

Haberton - Haberton
27 Mayıs 2022
- Politika
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Cumhurbaşkanı'nın yetkili olmadığı alan kalmadı

Cumhurbaşkanı'nın yetkili olmadığı alan kalmadı

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, TBMM’de yaptığı konuşmada her çıkartılan yeni Yasa ve kararnamelerle TBMM’nin adeta yok sayıldığını belirterek “Cumhurbaşkanı’nın yetkili olmadığı alan kalmadı” dedi.

İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, TBMM’de yaptığı konuşmada her çıkartılan yeni Yasa ve kararnamelerle TBMM’nin adeta yok sayıldığını belirterek; ’’Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemiyle dört yıldır yaşadığımız süreçte Cumhurbaşkanının yetkili olmadığı hiçbir alanın kalmaması sorunludur, esas itirazımız bunadır’’ dedi.

Subaşı, denetlenmeyen, sorgulanmayan bu sistem, finansman ve kaynak bulabilmek uğruna her çareye başvursa da sonuç alamamaktadır. Faiz sebep, enflasyon sonuç inat ve ısrarı yüzünden halkın büyük kesimi ilk defa yoksulluk ve açlıkla yüz yüze kalmıştır’’ dedi.

Hasan Subaşı, dün TBMM’nde 327 sıra sayılı Bankacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 655 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin 8’inci maddesi hakkında İYİ Parti’nin görüşünü anlatı. Hasan Subaşı, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun görev ve yetkilerine ilişkin 8. Maddede TMSF, kanunda belirtilen esaslar çerçevesinde kaynaklarını görev ve yetkilerinin gerektirdiği ölçüde serbestçe kullanabiliyordu. 8’inci maddeyle yapılan değişiklikle özerk bir kurum olan TMSF kaynaklarını Cumhurbaşkanlığınca verilen görevlendirme çerçevesinde kullanabilecektir.” Dedi.

TBMM gücünü ve işlevini yitirdi, Cumhurbaşkanı Yetkilerle Donatıldı

Subaşı “Bu maddeye ciddi bir muhalefet ve itiraz olmamıştır; olmamıştır ama Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemiyle dört yıldır yaşadığımız süreçte Cumhurbaşkanının yetkili olmadığı hiçbir alanın kalmaması sorunludur, esas itirazımız bunadır’’ dedi.

Hasan Subaşı konuşmasını partisinin itirazlarını sıralayarak devam etti ve “Yine itirazımız, TBMM’nin gücünü ve işlevini yitirmesi, devlet bürokrasisinin etkisiz ve çalışamaz hâle gelmesinedir. Teklifle bankacılık varlık fonu ve finans konularıyla ilgili değişiklikler, iyileştirmeler öngörülmüştür. Ancak gelin görün ki; kur korumalı sistemin genişletilmesi, şirketlerin de dâhil edilerek teşvik edilmesi derin yoksulluğa itilen ülkemizi tam bir çıkmaza sürüklemiştir’’ dedi.

Ülkenin durumu vahim

Ülkede denetlenmeyen ve sorgulanmayan bu sistemin uygulandığına dikkat çeken Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, adeta Türkiye gündemini özetleyen konuşmasını şöyle sürdürdü:

Cumhurbaşkanı’nın yetkili olmadığı alan kalmadı’

“İktidar; finansman ve kaynak bulabilmek uğruna her çareye başvursa da nafile, sonuç alamamaktadır. Sorunun hukuk güvencesinin olmayıp denetlenmeyen bir sistemde yetkilerin bir kişide toplanmasında olduğunun yeterince bilincine varılamamıştır. Faiz sebep, enflasyon sonuç inat ve ısrarı yüzünden halkın büyük kesimi ilk defa yoksulluk ve açlıkla yüz yüze kalmıştır. Milyonlarca insanımız elektrik ve doğal gaz faturalarını ödeyemediği için karanlık ve soğuğa mahkûm olmuştur” dedi.

Doğusunda Batısına Antalya’nın Doğal Koruma Alanlarına El Atılıyor

Subaşı, konuşmasına devamla şunları söyledi: “Finansman bulmak için neredeyse bütün kaynaklarımız tüketilmiş, sıra elde kalan doğal sit ve millî park alanlarına gelmiştir. Maalesef Antalya’da merkez, Kaş ve Gazipaşa’ya kadar birçok bölgede millî parklar ve doğal sit alanlarımız bu plan değişikliklerine maruz kalmış ancak meslek odalarının açtığı davalarla engellenmeye çalışılmaktadır. 

Finansman bulmak için neredeyse bütün kaynaklarımız satılmış, çevre değerlerimiz hiçe sayılarak maden ve taş ocaklarıyla ormanlarımız, inşaatlarla sahillerimiz, koylarımız rant uğruna talan edilmiştir.

Çiftçiye, Öğrenciye, Emekliye Değil Yandaşa Kaynak Aktarılıyor

Subaşı, kamu-özel iş birliği yatırımları halkın kullanamadığı ama maliyetinin halka yüklendiği yatırımlar olduğunu belirterek “Bu torba yasa teklifinde de emekliye, milyonlarca işsize, tarlasını ekemeyen çiftçiye, öğrenciye ve öğretmenlere, KYK borçlusu üniversite mezunlarına, yoksulun derdine merhem olacak yine hiçbir şey yoktur.

Bunlar yoktur ama kur korumalı mevduat yüzünden halkın vergileriyle bankalara ve mevduat sahiplerine büyük meblağlar aktaran hükümleri vardır. Çocuklarımızı borçlandırma pahasına fahiş fiyatlarla kamu-özel iş birliği yatırımları yapılmaktadır. Bütün bunlarla ‘Biz büyük yatırım siyaseti yapıyoruz’ övünmesi yapılırken diğer taraftan da yandaşa para aktarıldığı gözlerden kaçmıyor maalesef.” Dedi.

Çılgın Projeler Sonlanmalı İnsanımıza Yatırım Yapılmalı

Subaşı, Ahlat sarayından sonra Ahlat’ta Bakanlık konutları yapılmaya başlandığını, bir taraftan da Atatürk Havalimanı’nı yıkma faaliyeti sürdüğünü ifade ederek şunları söyledi:

“Deprem tehdidi altındaki İstanbul için hiçbir tedbir almazken ısrarla Kanal İstanbul inadını sürdürmesi artık rejimin tümden hesabını kitabını kaybedip savrulduğunun en belirgin işaretidir. Bugün yapılması gereken tek şey israfı durdurmak, fahiş yatırımları durdurmak, çılgın yatırımlardan vazgeçmek ve elde ne kalmışsa insana yatırım için seferber olmaktır.

Hesapsız, plansız çılgın projeleriniz yüzünden insanımız, gençlerimiz kendi ülkesinde mutsuzdur, çaresizdir. Başka ülkelerden her gelene kucak açan iktidar kendi gençlerimize, yetişmiş insanımıza “Giderlerse gitsinler’ diyerek sınır kapısını gösteriyor. Tabii, öncelikle kendi insanımızı odağa alan bir iktidar ancak gençlerimizin umutlarını yeniden yeşertebilir”

Bu rejimden kurtulmak zorunluluktur

Hasan Subaşı konuşmasının son bölümünde bütün bu yaşanan sorunlardan kurtulmanın ilk şartının bu rejimden kurtulmak olduğunu dile getirerek, “hukuk güvencesini sağlayacak güçlü ve demokratik bir parlamenter sistemi yeniden kurmak zorunluluktur. Ortak akıl ve nitelikli demokrasiyle ülkenin bütün kazanımları ve değerleri yeniden seferber olabilir’’ dedi.

Etiketler: Cumhurbaşkanıİyi PartiTBMM
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

1.4 milyon kişi uzaktan banka hesabı açmak için başvurdu

Sonraki Haber

Uçan Süpürge 25 yaşında

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Cevdet Yılmaz: Yapay Zeka Vizyonu ve Eylem Planı, Cumhurbaşkanımız tarafından paylaşılacak
Politika

Yapay Zeka Vizyonu ve Eylem Planı, Cumhurbaşkanımız tarafından paylaşılacak

5 Haziran 2026
Haziran ayı yaşlı ve engelli aylıkları yatırılıyor
Politika

Haziran ayı yaşlı ve engelli aylıkları yatırılıyor

5 Haziran 2026
Ali Babacan'dan iktidara sert eleştiri; Türkiye’nin sorunu kötü yönetim, düz yolda otobüs deviren ülke gibiyiz
Politika

Ali Babacan’dan iktidara sert eleştiri; Türkiye’nin sorunu kötü yönetim, düz yolda otobüs deviren ülke gibiyiz

5 Haziran 2026
İdris Şahin’den AYM’nin nafaka kararına temsil eleştirisi
Politika

İdris Şahin’den AYM’nin nafaka kararına temsil eleştirisi

5 Haziran 2026
Bakan Kurum'dan 'Dünya Çevre Günü' mesajı
Politika

Bakan Kurum’dan ‘Dünya Çevre Günü’ mesajı

5 Haziran 2026
Politika

Kendi kaynaklarıyla büyüyen bir Türkiye inşa etmek için gayret ediyoruz

5 Haziran 2026
Sonraki Haber
Uçan Süpürge 25 yaşında

Uçan Süpürge 25 yaşında

En Güncel Haberler

80 metrelik uçurumdan uçan otomobilin sürücüsü yaralandı
Yerel Haberler

80 metrelik uçurumdan uçan otomobilin sürücüsü yaralandı

5 Haziran 2026
Traktörün altında kalan 3 yaşındaki Mert öldü
Yerel Haberler

Traktörün altında kalan 3 yaşındaki Mert öldü

5 Haziran 2026
Cevdet Yılmaz: Yapay Zeka Vizyonu ve Eylem Planı, Cumhurbaşkanımız tarafından paylaşılacak
Politika

Yapay Zeka Vizyonu ve Eylem Planı, Cumhurbaşkanımız tarafından paylaşılacak

5 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

‘Sakar’ kedinin devirdiği cevizleri hep birlikte topladılar

5 Haziran 2026
Yaşam

Denizden otomobil lastikleri, balıkçı ağları ve demir borular çıktı

5 Haziran 2026
Yaşam

Bakan Uraloğlu: Ankara-Samsun arası 2,5 saate düşecek

5 Haziran 2026
Yaşam

Aydın’da 25 yıl kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı

5 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Kayıp emekli öğretmenin kayalıklarda cansız bedeni bulundu

Kayıp emekli öğretmenin kayalıklarda cansız bedeni bulundu

- Haberton
5 Haziran 2026

Giresun'un Bulancak ilçesinde 2 gündür kendisinden haber alınamayan emekli öğretmen Murat Durmuş'un (72), kayalıklarda cansız bedeni bulundu. İlçede yaşayan emekli...

Kalp krizinin sessiz belirtileri neler? Uzmanlardan hayat kurtaran uyarılar

Günde kaç litre su içilmeli? Yaşa göre ideal su tüketimi ve uzmanların önerileri

Dolar yıl sonunda kaç TL olur? Piyasalarda son beklentiler ve kritik senaryolar

E-Devlet’te yeni dönem başladı: Vatandaşları ilgilendiren değişiklikler neler?

Güncel Haber

'Sakar' kedinin devirdiği cevizleri hep birlikte topladılar

‘Sakar’ kedinin devirdiği cevizleri hep birlikte topladılar

5 Haziran 2026
80 metrelik uçurumdan uçan otomobilin sürücüsü yaralandı

80 metrelik uçurumdan uçan otomobilin sürücüsü yaralandı

5 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton