17 Temmuz 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Cumhurbaşkanı’mızın Ukrayna ziyareti Karadeniz için önemli

Cumhurbaşkanı’mızın Ukrayna ziyareti Karadeniz için önemli

Haberton - Haberton
2 Şubat 2022
- Politika
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Cumhurbaşkanı'mızın Ukrayna ziyareti Karadeniz için önemli

Cumhurbaşkanı'mızın Ukrayna ziyareti Karadeniz için önemli

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Sayın Cumhurbaşkanı’mızın Ukrayna ziyareti Karadeniz açısından son derece önemli olacaktır” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yarın Ukrayna’ya ziyaret gerçekleştireceğini söyleyerek, “Sayın Cumhurbaşkanı’mızın Ukrayna ziyareti Karadeniz açısından son derece önemli olacaktır. Cumhurbaşkanı’mız hem Rusya hem Ukrayna tarafıyla meseleyi açıkça konuşabilen bir lider olarak bu inisiyatifi gerçekleştiriyor. Burada herhangi bir problem çıkmaması için bu inisiyatifin alınması son derece kıymetli olacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nde partisinin bir grup milletvekiliyle kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Çelik, basına kapalı gerçekleşen toplantının ardından açıklama yaptı. Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 50 milletvekiliyle görüştüğünü toplantıda iç ve dış siyasetle ilgili değerlendirmelerde bulunduğunu söyleyerek, “Cumhurbaşkanı’mız yoğun bir şekilde yaptığı illere ziyaretleriyle ilgili değerlendirmelerini paylaştı.

Toplantıya katılan milletvekillerimizin illerinde yaptığı çalışmalarıyla ilgili uyarıları ve tavsiyeleri oldu. İl ziyaretleri yoğun bir şekilde devam edecek Cumhurbaşkanı’mızın. En önemli husus vatandaşımızın ne dediğidir. Hepimiz vatandaşımızın talimatları doğrultusunda yetkilerimizi kullanıyoruz. AK Parti her zaman olduğu gibi en ince ayrıntılarına kadar toplumsal hassasiyetlerin nabzını tutmak için konsantrasyonunu sürdürüyor. Hizmet siyaseti konusunda değerlendirmelerimiz var. Vatandaşlarımızın bazı yerlerdeki problemlerin çözülmesi için milletvekilleri bazı yasa tekliflerinin içeriklerini paylaştılar. Hizmet siyaseti konusunda da AK Parti’nin gücü gözüküyor” dedi.

‘BU, KARDEŞ ÜLKE TOPRAKLARINA MÜDAHALE DEĞİL’

Ömer Çelik, Türkiye’nin en güçlü şekilde terörle mücadelesinin devam ettiğini söyleyerek “Dün gece Kış Kartalı Harekatıyla hava kuvvetlerimiz terör örgütlerinin yapılarını darmadağın etti. Bugün Eren Operasyonunun yeni safhası başladı. Ülkemize düşman olan, demokrasimizi tehdit eden terörle mücadele en güçlü şekilde sürecektir. Özellikle sınır ötesi harekatlar söz konusu olduğunda kara propaganda merkezleri hemen çalışmaya başlıyor. Bu, kesinlikle kardeş ülke topraklarına müdahale değildir. Bu terör örgütlerine dönük bir mücadeledir, operasyondur. Tamamen hukuk temelinde gerçekleşmektedir” diye konuştu.

‘UKRAYNA ZİYARETİ SON DERECE ÖNEMLİ’

Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yarın gerçekleştireceği Ukrayna ziyaretinin çok önemli olduğunu kaydederek şunları söyledi:

“Yarın önemli bir ziyaretimiz olacak. Türkiye-Ukrayna ilişkilerinin 30’uncu yılı nedeniyle düzenlenecek bu ziyaret. Dünya siyasetinin en sıcak meselesi Rusya-Ukrayna arasındaki gerilim olduğu açıktır. Her iki tarafı da destekleyen devletler var; ama Karadeniz’de bir savaşın tekrar olmaması için sağ duyulu diplomasiyi çalıştıran yaklaşımların biraz geride kaldığını görüyoruz. Cumhurbaşkanı’mızın Putin’le dost olması ve Türkiye’nin NATO üyesi olması, krizin aşılmasında bölgede bu inisiyatifin alınması önemli. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın Ukrayna’ya yapacağı ziyaret Karadeniz açısından son derece önemli olacaktır. Cumhurbaşkanı’mız hem Rusya hem Ukrayna tarafıyla meseleyi açıkça konuşabilen bir lider olarak bu inisiyatifi gerçekleştiriyor. Burada herhangi bir problem çıkmaması için bu inisiyatifin alınması son derece kıymetli olacaktır.”

‘UMARIZ PROVOVASYON ORTAYA ÇIKMAZ’

Çelik, Ermenistan ile normalleşme sürecine yönelik karşılıklı uçuşların başlayacağını ifade ederek, “Ermenistan’la normalleşme adımlarını sıkı bir şekilde takip ediyoruz. Bu adımlar Türkiye’nin bir barış devleti olduğunu ortaya koymuştur. Umarız ki uçuşların başlamasından sonra herhangi bir provokasyon ortaya çıkmaz. Normalleşme böyle devam eder. Bu hem bölge için, bölgedeki barış vizyonunun korunması için gereklidir. Türkiye hem Şuşa beyannamesine güçlü şekilde destek veriyor” diye konuştu.

‘HAKARETE SESSİZ KALMAK ONAYDIR’

Ömer Çelik, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği suçlamasıyla tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş’ı CHP heyetinin ziyaret etmesiyle ilgili, “Nefret söylemi, hakaret siyaseti tarafından korunur. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Başkanına yapılan o hakaretler olduğu zaman programda olan milletvekilleri deseydi ki ‘evet biz muhalifiz cumhurbaşkanına; ama kimse kimseye böyle bir hakaret etmemeli’, bu nefret söylemiyle CHP kendisini ayrıştıracaktı. Daha sonra yapılan açıklamalarda da keşke bunu diyebilselerdi. ‘Biz hakaret ve nefret söylemine güçlü şekilde karşıyız, biz muhalefeti siyasi akılla yaparız’ deselerdi.

Artık kapanamayacak hale gelmiş bir cari açık var. Siyaset yapma konusundaki cari açığı hakaretle kapatmaya çalışıyorlar. Maalesef şimdiye kadar böyle bir açıklama yapılmadı. Cumhurbaşkanlığı makamına birisinin ‘ahır’ ifadesi kullanması karşısında sessiz kalan bir siyaset biçimini besleyen nefret siyasetidir. Hakarete sessiz kalmak onaydır. Kimin kimi ziyaret ettiği bizi ilgilendirmez. Şimdiye kadar bu nefret söylemine karşı bir tavır bir ses çıkmamıştır. Bir hakareti desteklemek üzere ziyarette bulunmak kimse için içine düşmesini önermeyeceğimiz durumdur. Allah kimseyi bu durumun içine düşürmesin” değerlendirmesinde bulundu.

‘BUNLAR SUNİ TARTIŞMALARDIR’

Ömer Çelik, Millet İttifakı içinde yaşanan “CHP ne kadar oy alırdı?” polemiğinin anımsatılması üzerine “Karşı ittifak içindeki siyasi tartışma ilgilendirmiyor bizi. Hemen her meselede terörle mücadele başta olmak üzere tutarsızlığın büyüdüğünü görüyoruz. Tezkere meselesinde gördük bunu. CHP tezkereye karşı çıktığını söyledi.

İttifakın başka unsurları başka davranışlar sergilediler. Kendi içinde tutarlılık oluşturamamış ve en temel meselelerde ayrılıklar yaşayan kimin önde, kimin kime muhtaç olduğunu ortaya koyan siyaset yarışı söz konusu. Kimin kime muhtaç olduğu milletin tartışması değil, o ittifak içinde. ‘A partisi mi B partisine muhtaçtır’, ‘B partisi mi A partisine muhtaçtır’; bu halkın sorunu değil. Bunlar suni tartışmalardır. Siyasi savrulmadan başka bir şey değildir. Suni gündemi esas gündem kabul ediyorlar ve onu da aşamıyorlar” dedi.

Etiketler: CumhurbaşkanıRecep Tayyip ErdoğanUkrayna
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Erdoğan Ukrayna’ya gidiyor

Sonraki Haber

DBP İl Başkanı Seval Gülmez tutuklandı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

18 bin 557 çiftçinin elektriği kesildi
Politika

18 bin 557 çiftçinin elektriği kesildi

17 Temmuz 2026
Bakan Gürlek’ten yasallaşan 12’nci Yargı Paketi ile ilgili açıklama
Politika

Bakan Gürlek’ten yasallaşan 12’nci Yargı Paketi ile ilgili açıklama

17 Temmuz 2026
Bakan Uraloğlu: Mavi vatanımızda çıkarlarımızı koruyacağız
Politika

Mavi vatanımızda çıkarlarımızı koruyacağız

16 Temmuz 2026
Tarım ve Orman Bakanlığı 1874 personel alımı sürecini başlatıyor
Politika

Tarım ve Orman Bakanlığı 1.874 personel alımı sürecini başlatıyor

16 Temmuz 2026
Bakan Güler, Kuveyt Genelkurmay Başkanı Al-Shuraian'ı kabul etti
Politika

Bakan Güler, Kuveyt Genelkurmay Başkanı Al-Shuraian’ı kabul etti

16 Temmuz 2026
Bahçeli, DEM Parti heyeti ile bir araya geldi
Politika

Devlet Bahçeli, DEM Parti heyeti ile bir araya geldi

16 Temmuz 2026
Sonraki Haber
DBP İl Başkanı Seval Gülmez tutuklandı

DBP İl Başkanı Seval Gülmez tutuklandı

En Güncel Haberler

Şırnak’ta dağda mahsur kalan 2 mühendis, askeri helikopterle kurtarıldı
Yerel Haberler

Şırnak’ta dağda mahsur kalan 2 mühendis, askeri helikopterle kurtarıldı

17 Temmuz 2026
Eski sevgilisini öldürüp intihara kalkışan sanık, yüzünde kanama olduğunu söyleyip savunma yapmadı
Yerel Haberler

Eski sevgilisini öldürüp intihara kalkışan sanık, yüzünde kanama olduğunu söyleyip savunma yapmadı

17 Temmuz 2026
Nasuh Mahruki tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi
Öne Çıkan

Nasuh Mahruki tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi

17 Temmuz 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Traktör, gelin arabası oldu

17 Temmuz 2026
Yaşam

Ayağına ip dolanan yavru leylek kurtarıldı

17 Temmuz 2026
Yaşam

Uzak Doğulu turistlerden ‘sıcak’ önlemi

17 Temmuz 2026
Yaşam

Özel eğitimli köpeklerle 112 bin hektar tarandı, yer altında 22 ton trüf mantarı tespit edildi

17 Temmuz 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

İtfaiyeye yol vermeyen sürücüye ceza uygulandı, otomobili trafikten menedildi

İtfaiyeye yol vermeyen sürücüye ceza uygulandı, otomobili trafikten menedildi

- Haberton
17 Temmuz 2026

Antalya'nın Alanya ilçesinde kaza ihbarına giden itfaiye aracına yol vermeyen otomobil sürücüsüne 46 bin lira ceza uygulandı. Ehliyetine 30 gün...

Otomatik şanzıman arızası nasıl anlaşılır? Uzmanlar dikkat edilmesi gereken belirtileri açıkladı

Sürekli susamak neyin belirtisi? Uzmanlar dikkat çeken 7 nedeni açıkladı

Bankalar kredi başvurusunu neden reddeder? İşte En sık karşılaşılan 8 sebep

Enflasyon neden düşmüyor? Uzmanlar fiyat artışlarının önüne geçilememesinin 5 nedenini açıkladı

Güncel Haber

Şırnak’ta dağda mahsur kalan 2 mühendis, askeri helikopterle kurtarıldı

Şırnak’ta dağda mahsur kalan 2 mühendis, askeri helikopterle kurtarıldı

17 Temmuz 2026
Eski sevgilisini öldürüp intihara kalkışan sanık, yüzünde kanama olduğunu söyleyip savunma yapmadı

Eski sevgilisini öldürüp intihara kalkışan sanık, yüzünde kanama olduğunu söyleyip savunma yapmadı

17 Temmuz 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton