5 Ağustos 2026, Çarşamba
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Cumhurbaşkanı: Yeni yatırımlar yapamaya devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı: Yeni yatırımlar yapamaya devam edeceğiz

Haberton - Haberton
6 Kasım 2021
- Politika
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Cumhurbaşkanı: Yeni yatırımlar yapamaya devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı: Yeni yatırımlar yapamaya devam edeceğiz

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Yol haritamızı oluşturduk. Önümüzdeki dönemde de su alanında yeni yatırımlar yapamaya devam edeceğiz” dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı 19 yıldır halka hizmet amacımızın eser ve hizmet siyasetimizin en somut örneklerinden biridir. Su depolama kapasitesi yaklaşık 11 milyar metreküpü bulan Ilısu, 1200 megavatlık gücüyle ülkemize yıllık 3 milyar liralık katkı sağlayacaktır. Bizim medeniyetimizde su hayattır. Enerji de günümüzün bir diğer vazgeçilmez hayat kaynağıdır” dedi.

Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı ve HES Açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı. Törende konuşan Erdoğan, dev tesisin ekonomiye yılda 3 milyar TL’lik katkı sağlayacağını açıkladı. Erdoğan, “Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı 19 yıldır halka hizmet amacımızın eser ve hizmet siyasetimizin en somut örneklerinden biridir.

Su depolama kapasitesi yaklaşık 11 milyar metreküpü bulan Ilısu 1200 megavatlık gücüyle ülkemize yıllık 3 milyar liralık katkı sağlayacaktır. Bizim medeniyetimizde su hayattır. Enerji de günümüzün bir diğer vazgeçilmez hayat kaynağıdır. Değerli kardeşlerim, dünyanın ve ülkemizin giderek artan kuraklık tehdidi ile karşı karşıya bulunduğu şu günde böyle bir eseri hizmete almamızın çok daha anlamlı olduğuna inanıyorum. Ülkemizi korumak için tüm potansiyelimizi korumak durumundayız. Su kaynaklarımızın tek bir damlasının israfına tahammülüz yoktur. Su bu yüzyılın en önemli en stratejik kaynağıdır” dedi.

‘TÜM ENGELEMELERE RAĞMEN TAMAMLADIK’

İklim değişikliği, artan nüfus ve kentleşme ile birlikte su kaynakları üstündeki baskının giderek arttığına dikkat çeken Erdoğan, “Kuraklığın tetiklediği gıda ve enerji krizlerine karşı ülkemizi korumak için tüm potansiyelimizi kullanmamız gerekiyor. Üstelik iklim değişikliği ile bağlantılı kuraklık, sel, orman yangını gibi afetler giderek sıklaşmaktadır. Mevcut su kaynaklarının yüzde 70’ten fazlası tarımda, yani gıda üretiminde kullanılıyor. Bu durum su konusundaki her olumsuzluğu gıda üretimine de yansıması bekleniyor.

Bilindiği gibi Türkiye su zengini bir ülke değildir. Su stresi çeken ülkeler grubundayız. Su kaynaklarımızı doğru yönetmek mecburiyet haline gelmiştir. Bu anlayışla hükümete geldiğimiz günden beri her alanda olduğu gibi tarım su ve enerji konusunda da geleceğe hazırlamanın gayreti içerisinde olduk. 284 milyar liralık yatırım yaparak 8 bin 817 tesisi hizmete açtık. Son 19 yılda inşa edilen 61 barajımızla 46 milyar metreküp suyumuzu depoladık. Depolanan su miktarımızı 179 milyar metreküpe çıkardık. Ülkemiz ve üreticilerimiz yılda 60 milyar lira zirai gelir artışı sağladı” diye konuştu.

" Ülkemiz ve üreticilerimiz yılda 60 milyar lira zirai gelir artışı sağladı "
” Ülkemiz ve üreticilerimiz yılda 60 milyar lira zirai gelir artışı sağladı “

‘271 İÇME SUYUNU TESİSİNİ HİZMETE AÇTIK’

Şehirlerin içme suyu ihtiyacını karşılamak için 271 içme suyu tesisini hizmete açtıklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

“21 atık su tesisi hizmete açtık. Bu yatırımlar sayesinde 41 milyon vatandaşımıza yaklaşık 3 milyar metreküp içme ve kullanma suyu tahsis ettik. Bunları yapmasaydık 44 ilimiz kısmen ya da tamamen susuzluk tehlikesi ile karşı karşıya gelebilecekti. Amacımız her bir vatandaşımızın temiz suya erişimini sağlamak, bereketli topraklarımızı suyla buluşturmak ve kaynaklarımızı verimli kullanmaktır.

Yol haritamızı oluşturduk. Önümüzdeki dönemde de su alanında yeni yatırımlar yapamaya devam edeceğiz. Sel baskınlarına karşı 5 bin 140 taşkın koruma tesisini hizmete sunduk. Artık burası turistlerin tamamen uğrak yeri olsun. Tüm tarihi ve kültürel varlıkları özenle koruyarak gelecek nesillere miras bıraktık.

Bay Kemal, bunlar öyle lafla olmuyor. Lafla peynir gemisi de yürümüyor. Kısmen taşınan ve yerinde koruma altına alınan eserler de mevcut. Ey PKK’nın yan kolu HDP sizler bu tür şeyleri yapabilir misiniz? Sizin böyle bir derdiniz var mı? Biz sizlere aşığız aşık. Burada benim Kürt kardeşlerim var. Kürt kardeşlerimi ihmal etmedik. Bu eserleri kazandırdık. Proje maliyeti 20 milyar lirayı buldu. Bir milyar dekar araziyi sulayabileceğiz. 19 Mayıs 2020’den bugüne kadar 4 milyar kilovatsaat enerji üretimi ile 2,6 milyar lira katkı sağladı.”

‘875 KONUT HAK SAHİPLERİNE VERİLDİ’

Ilısu’nun kültürel ve sosyal gelişimi sağlayacak tarafı da bulunduğuna dikkat çeken Erdoğan, şöyle devam etti:

“Tüm tarihi ve kültürel varlıkları özenle koruyarak gelecek nesillere miras bıraktık. Ayrıca kısmen taşınan ve yerinde koruma altına alınan eserler de mevcut. Bu kapsamda 875 konutu tamamlayarak hak sahiplerine verdik. Biz kez daha bu muhteşem görkemli tesisin bölgemize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

Emeği geçenleri tebrik ediyorum. Siz değerli kardeşlerime sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum. Biz AK Parti‘yiz. Türk’ü ile Kürt’ü ile Arap’ı ile bu ülkede yaşayan vatandaşlarımıza ayrım yapmadan sizleri Allah için seviyoruz. 2023’ün 14 Haziran’ına bir olarak, diri olarak, kardeş olarak girecek ve inşallah bu bölgelerde zaferle çıkacağız.”

ILISU BARAJI

Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı ve HES’in enerji projesinin yanında kültürel ve sosyal gelişimi sağlayacak bir yapısal dönüşüm projesi olma özelliği de bulunuyor. İnşaat çalışmalarının yanında çevre, yeniden yerleşim ve kültürel miras konularında pek çok proje de hayata geçirildi. Hasankeyf ilçesinde Bilim Komisyonu ve Kültür Varlıkları Koruma Kurulu onayıyla tarihi eserler taşındı, koruma altına alındı ve yeni yerlerine sağlamlaştırılarak yerleştirildi. Böylece eserlerin gelecek nesillere ulaştırılması sağlanmış oldu. Baraja ulaşım yolu olarak yapılan 52 kilometrelik yol, başta Dargeçit ve Güçlükonak ilçeleri olmak üzere yöre halkına konforlu bir ulaşım imkanı sundu ve bu bölgenin sosyal ve ekonomik gelişimine katkı sağlayarak refah seviyesini yükseltti.

Etiketler: CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Çavuşoğlu: Çalışmalarımıza devam edeceğiz

Sonraki Haber

Ali Koç: Konuşmamaya karar verdim

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

TBMM'de yoklama krizi! Toplantı yeter sayısı bulunamayınca oturum kapandı
Politika

TBMM’de yoklama krizi! Toplantı yeter sayısı bulunamayınca oturum kapandı

5 Ağustos 2026
Bakan Ersoy: Kütüphaneleri üretim ve fırsat merkezlerine dönüştürüyoruz
Politika

Bakan Ersoy: Kütüphaneleri üretim ve fırsat merkezlerine dönüştürüyoruz

4 Ağustos 2026
Kurtulmuş, 'Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi'ni imzaladı
Politika

Kurtulmuş, ‘Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi’ni imzaladı

4 Ağustos 2026
Tuncer Bakırhan'dan 'çerçeve yasa' çağrısı: "Tarihi adımları hukuka bağlama zamanı"
Politika

Tuncer Bakırhan’dan ‘çerçeve yasa’ çağrısı: “Tarihi adımları hukuka bağlama zamanı”

4 Ağustos 2026
Ümit Özdağ, cezaevindeki Sinem Dedetaş ile Oğuzhan Uğur'u ziyaret etti
Politika

Ümit Özdağ, cezaevindeki Sinem Dedetaş ile Oğuzhan Uğur’u ziyaret etti

4 Ağustos 2026
Bakan Kurum: Üniversiteler olmazsa COP31'de süreklilik sağlayamayız
Politika

Bakan Kurum: Üniversiteler olmazsa COP31’de süreklilik sağlayamayız

4 Ağustos 2026
Sonraki Haber
Ali Koç: Konuşmamaya karar verdim

Ali Koç: Konuşmamaya karar verdim

En Güncel Haberler

ABD’den ‘Hürmüz Boğazı’ açıklaması
Dış Haberler

Hürmüz Boğazı için yeni açıklama! Anlaşmada ilerleme var, henüz sonuçlanmadı

5 Ağustos 2026
Veli Ağbaba'nın ağabeyi Hür Ağbaba gözaltına alındı
Öne Çıkan

Veli Ağbaba’nın ağabeyi Hür Ağbaba gözaltına alındı

5 Ağustos 2026
TBMM'de yoklama krizi! Toplantı yeter sayısı bulunamayınca oturum kapandı
Politika

TBMM’de yoklama krizi! Toplantı yeter sayısı bulunamayınca oturum kapandı

5 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

İzmir Otogarı için tedbir kararı kaldırıldı, tahliye işleminin önü açıldı; Büyükşehir hukuk mücadelesini kazandı 

5 Ağustos 2026
Yaşam

Cemil Tugay’dan müjde: Yuvamız İzmir’de aylık ücret 2 bin 500 TL’ye indirildi

5 Ağustos 2026
Yaşam

Yol kenarında ölü bulunmuştu! Gülay Akgün cinayetinde 5 şüpheli gözaltına alındı

5 Ağustos 2026
Yaşam

Srebrenitsa’dan yola çıkan ‘Filistin Konvoyu’ Konya’da

5 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

YAŞ kararları Resmi Gazete'de yayımlandı! 94 personel terfi etti, Hava Kuvvetleri Komutanı değişti

YAŞ kararları Resmi Gazete’de yayımlandı! 94 personel terfi etti, Hava Kuvvetleri Komutanı değişti

- Haberton
5 Ağustos 2026

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararlara göre, 30 Ağustos'tan geçerli olmak...

Yapay zekâ dolandırıcılığı nedir? Sesinizi ve görüntünüzü kopyalayarak hedef alabiliyorlar

İnsanlar neden giderek daha unutkan oluyor? Günlük alışkanlıklar hafızayı sessizce zayıflatıyor

Sürekli terleme hangi hastalıkların habercisi olabilir?

Kelebekler gerçekten sadece 1 gün mü yaşıyor? Yıllardır doğru sanılan bilgi ortaya çıktı

Güncel Haber

ABD’den ‘Hürmüz Boğazı’ açıklaması

Hürmüz Boğazı için yeni açıklama! Anlaşmada ilerleme var, henüz sonuçlanmadı

5 Ağustos 2026
Veli Ağbaba'nın ağabeyi Hür Ağbaba gözaltına alındı

Veli Ağbaba’nın ağabeyi Hür Ağbaba gözaltına alındı

5 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton