29 Nisan 2026, Çarşamba
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Çanakkale Valiliği’ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Çanakkale Valiliği’ni ziyaret etti

Haberton - Haberton
18 Mart 2026
- Politika
Okuma Süresi:9 dakikalık okuma
A A
0
Çanakkale Deniz Zaferi'nin 111'inci yıl dönümü kutlanıyor

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 111'inci yıl dönümü kutlanıyor

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 111’inci yıl dönümü dolayısıyla Çanakkale’ye gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Şehitler Abidesi’ndeki törenin ardından Çanakkale Valiliği’ni ziyaret etti.

Ziyarette Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’a; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da eşlik etti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’ı valilik binası önünde Çanakkale Valisi Ömer Toraman karşıladı. Daha sonra polis merasim mangasını selamlayan Yılmaz, Valilik Şeref Defteri’ni imzaladı.

Ardından Yılmaz, Çanakkale Valisi Toraman ile birlikte valilik makamında basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdi.

Tören Düzenlendi

Tarihi Gelibolu Yarımadası’ndaki Şehitler Abidesi’nde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 111’inci yıl dönümü nedeniyle tören düzenlendi. İki dev ekranın kurulduğu alanda, askeri bando tarafından marşlar çalındı. Törene; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ak Parti Milletvekili Ayhan Gider, Gelibolu 2’nci Kolordu Komutanı Tümgeneral Mehmet Özeren, Amfibi Kolordu Komutanı Tümamiral Hüseyin Tığlı, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Biçen, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Metin Tokel, Donanma Komutanı Oramiral Kadir Yıldız, 1’inci Ordu Komutanı Orgeneral Bahtiyar Ersay, Çanakkale Valisi Ömer Toraman, Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Cemalettin Akyüz, Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanı Sg.

Yarbay Orhan Öğrenci, Avustralya’nın Ankara Büyükelçisi Sally-Anne Vincent, Yeni Zelanda Büyükelçi Yardımcısı Erin Morriss, Avustralya Savunma Ateşesi Albay Timothy Hawley, Avustralya’nın Çanakkale Konsolosu Laura Wauchope, çok sayıda şehit yakını, gazi ve gazi yakınları katıldı. Törende ilk olarak, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Saygı duruşunda bulunulması ve saygı atışının ardından İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’ne ilişkin mesajı okundu.

Milletimizin İstiklal İradesini Omuz Omuza Savunmuştur

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Bugün Gelibolu Yarımadası’nın her karışına sinmiş fedakarlığın, milletimizin istiklal iradesinin ve tarih boyunca süregelen vatan sevgisinin hatırası önünde saygıyla duruyoruz. Gelibolu Yarımadası’nın her karışına sinmiş bu hatıra, ardına bakmadan yollara düşenlerin, hayatlarının baharında cephelere koşanların, bu vatanın kaderi söz konusu olduğunda kendi kaderini tereddütsüz biçimde ortaya koyanların hatırasıdır. Anadolu’nun dört bir yanından gelen gençler, köylerinden, kasabalarından, şehirlerinden ayrılıp Gelibolu sırtlarında aynı safta buluşmuş, milletimizin istiklal iradesini omuz omuza savunmuştur. Bugün de aynı ruhla iç cephemizi güçlendiriyor, birliğimizi ve kardeşliğimizi yüceltiyoruz. Bölgemizde ve küresel düzeyde yükselen güç siyaseti, bugün Çanakkale ruhunu diri tutmamızın çok daha anlamlı olduğunu göstermektedir. Azimle inşa ettiğimiz Türkiye Yüzyılı’nın da en sağlam dayanağı Çanakkale ruhudur. O gün verilen mücadele, milletimizin varlığına yönelen kuşatmaya karşı ortaya konmuş sarsılmaz bir iradenin ifadesi olarak tarihe kazınmıştır” dedi.

Ülkemiz Adeta Bir İstikrar Merkezi Olarak Temayüz Etmekte

“Dönemin en güçlü donanmalarıyla desteklenen büyük bir saldırı karşısında bu topraklarda yükselen direniş, Türk milletinin bağımsızlık iradesinin hiçbir şart altında teslim alınamayacağını bütün dünyaya göstermiştir” diyen Yılmaz, “Çanakkale’de ortaya çıkan direniş, milletimizin ilerleyen yıllarda vereceği büyük istiklal mücadelesinin ruhunu da mayalamıştır. Bu cephede sergilenen kararlılık ve fedakarlık, daha sonra Anadolu’nun dört bir yanında yürütülecek Kurtuluş Savaşı’na ilham veren güçlü bir irade doğurmuştur. Bu bakımdan Çanakkale, milletimizin bağımsızlık yürüyüşünde yeni bir dönemin kapısını aralayan tarihi bir eşik olarak hafızalarımızda yerini almıştır. İçinden geçtiğimiz dönemde bölgemizde gerilimlerin arttığı, savaşların ve çatışmaların geniş bir coğrafyayı etkilediği bir tabloyla karşı karşıyayız. Böyle bir ortamda Türkiye’nin güçlü bir devlet iradesiyle, dirayetli liderlikle hareket etmesi ve savunma kapasitesini sürekli geliştirmesi büyük önem taşımaktadır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yürütülen kararlı politikalar ve savunma alanında atılan adımlar sayesinde milletimiz bugün huzur ve güven içinde yaşamaya devam etmektedir. Etrafımız ateş çemberiyken ülkemiz adeta bir istikrar merkezi olarak temayüz etmektedir. Bu güven ortamının arkasında güçlü bir tarihsel birikim ve köklü bir devlet geleneği bulunmaktadır. Edinilen tecrübe, Türkiye için yeni bir bilinç oluşturmuş, kendi savunma sanayisini geliştirme kararlılığını daha güçlü bir şekilde ortaya konmuştur” diye konuştu.

Türkiye’nin Güvenlik Mimarisinde Köklü Dönüşüm

Son yıllarda savunma sanayisinde ortaya koyulan atılımların Türkiye’nin güvenlik mimarisinde köklü bir dönüşüm meydana getirdiğini belirten Yılmaz, “2000’li yılların başında yüzde 20 seviyelerinde bulunan savunma sanayisindeki yerlilik oranı bugün yüzde 80’in üzerine çıkmıştır. Türkiye, artık savunma alanında ihtiyaç duyduğu pek çok sistemi kendi mühendisliğiyle geliştiren, kendi üretim gücüyle sahaya süren bir kapasiteye ulaşmıştır. Bugün gökyüzünde görev yapan Bayraktar TB2, Akıncı ve Anka gibi insansız savaş araçlarımız ile Kaan ve Hürjet projeleri hava gücümüzde yeni bir dönemin kapısını aralamaktadır. Denizlerde Milgem gemilerimiz ve Tcg Anadolu ile mavi vatandaki varlığımız güçlenirken, kara kuvvetlerimize yeni bir kabiliyet kazandıran Altay tankı ve modern zırhlı araçlarımız sahadaki gücümüzü artırmaktadır. Hava savunmasında Hisar ve Siper sistemleri ile Atmaca, Som ve Tayfun gibi yerli füze projeleri ise Türkiye’nin savunma kapasitesini her alanda ileri bir seviyeye taşımaktadır. Savunma sanayisinde elde edilen bu başarılar, milletimizin bağımsızlık iradesinin teknoloji, üretim ve mühendislikle birleşmiş halidir. Dün vatan toprağını korumak için cepheye koşanların taşıdığı kararlılık, bugün bilim insanlarımızın, mühendislerimizin ve savunma sanayisinde çalışan binlerce gencimizin emeğiyle yeni bir güce dönüşmektedir. Çanakkale’de ortaya çıkan ruh ile bugün caydırıcı güç olma yolunda ortaya koyduğumuz irade arasında güçlü bir bağ bulunmaktadır” dedi.

Tekrar Tecrübe Ediyoruz

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ise “Her sahada tarihin akışını değiştiren pek çok eylemin, olayın, çalışmanın, eser ve buluşun banisi olan Türk milleti, istiklal ve istikbali söz konusu olduğunda, vatanına ve bayrağına göz dikildiğinde savaş meydanında da tarihin akışını değiştirmeye, coğrafyaları ve devletleri şekillendirmeye daima muktedir olmuştur. Ordinaryüs Profesör Fritz Neumark bu gerçeği ‘Tarihten Türkleri çıkarırsanız ortada tarih diye bir şey kalmaz’ diyerek dile getirmiştir. Unutanların hafızasına, 20’nci yüzyılda bir kez daha bu gerçeği mıh gibi çaktığımız yerdir Çanakkale. Vatan söz konusu olduğunda yokluğu ve yoksunluğu umursamayan, tereddüt etmeyen, vazgeçmeyenlerin canlarıyla, kanlarıyla, tertemiz imanlarıyla çizdiği geçilemez sınırdır bu topraklar. 111 yıl önce yazdığımız bu destanın zamansız bir zafer, değeri asla azalmayacak bir örnek olduğunu günümüzde tekrar tekrar tecrübe ediyoruz. Bugün uluslararası hukukun hiçe sayıldığı, vicdanların ayaklar altına alındığı, zevk olsun diye bombalama yapılabileceğinin hayasızca dillendirildiği bir dönemdeyiz. Bizler, 111 yıl önce ecdadımızın ispat ve ilan ettiği gibi güçlünün değil haklının galip geleceğini, kibrin değil sabır ve tevazuya sırtını vermiş cesaretin zafere ulaşacağını dünyaya buradan bir kez daha ilan ediyoruz. Başta Çanakkale şehitlerimiz ve ahirete irtihal etmiş gazilerimiz olmak üzere Türk milletinin varlığı ve mukaddesatı için canını vermiş, kanını dökmüş, ömrünü vakfetmiş cümle geçmişlerimizi; Kurtuluş Savaşı’mızın Başkomutanı ve Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle, minnetle ve saygıyla anıyorum” ifadelerini kullandı.

Çanakkaleler Sonsuza Dek Geçilemeyecek

Gelibolu 2’nci Kolordu Komutanı Tümgeneral Mehmet Özeren de “Tarihe altın harflerle nakşettiğimiz Çanakkale ruhundan ve manevi varlığınızdan aldığımız güçle vatanımıza yönelik her türlü tehdide karşı, her şart altında üzerimize düşen görevi yapacak ve sizlere layık olmaya çalışacağız. Sizlere söz veriyoruz ki Çanakkale’ler sonsuza dek geçilemeyecek. Dünya var oldukça bu topraklar Türk yurdu olarak kalacaktır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, şehitlik defterini imzaladı. Yılmaz ve beraberindekiler daha sonra şehitlerin mezarlarına karanfil bıraktı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı unsurlarının Çanakkale Boğazı’nda gerçekleştirdiği geçit töreni ve Solo Türk gösterisinin ardından program sona erdi.

Meşaleler, 'Çanakkale Şehitleri' İçin Yandı

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 111'inci anma etkinlikleri, Çanakkale Valiliği koordinesinde düzenlenen fener alayı ile devam etti. Etkinliğe Çanakkale Valisi Ömer Toraman, Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Biçen, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Binlerce kişi, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanlığı Bandosu eşliğinde, ellerinde meşaleler ile Çanakkale sokaklarında, 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganı atıp, İzmir Marşı ve 10'uncu Yıl Marşı söyleyerek yürüdü. Türk bayrağının açıldığı fener alayı Cumhuriyet Meydanı, Demircioğlu Caddesi, Ziveriye Sokak ve Kayserili Ahmet Paşa Caddesi'nin ardından, Truva Atı önünde sona erdi.

Meşaleler, 'Çanakkale Şehitleri' İçin Yandı

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 111'inci anma etkinlikleri, Çanakkale Valiliği koordinesinde düzenlenen fener alayı ile devam etti. Etkinliğe Çanakkale Valisi Ömer Toraman, Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Biçen, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Binlerce kişi, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanlığı Bandosu eşliğinde, ellerinde meşaleler ile Çanakkale sokaklarında, 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganı atıp, İzmir Marşı ve 10'uncu Yıl Marşı söyleyerek yürüdü. Türk bayrağının açıldığı fener alayı Cumhuriyet Meydanı, Demircioğlu Caddesi, Ziveriye Sokak ve Kayserili Ahmet Paşa Caddesi'nin ardından, Truva Atı önünde sona erdi.

Etiketler: AK PartiAnkaraAtatürkÇanakkaleCevdet YılmazCumhurbaşkanıİzmirOrduPolisRecep Tayyip ErdoğanSavaşŞehit
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Binanın 10’uncu kat balkonundan düşen Kübra hayatını kaybetti

Sonraki Haber

Gazeteci Murat Keklikçi son yolculuğuna uğurlandı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

TBMM Genel Kurulu'nda, 'Kahramanmaraş'taki okul saldırısı' tartışıldı
Politika

TBMM Genel Kurulu’nda, ‘Kahramanmaraş’taki okul saldırısı’ tartışıldı

28 Nisan 2026 - Güncellenme Tarihi 29 Nisan 2026
Bakan Bolat: Uluslararası kamuoyu da Türkiye’nin güvenli liman olduğunu görmektedir
Politika

Bakan Bolat: Uluslararası kamuoyu da Türkiye’nin güvenli liman olduğunu görmektedir

28 Nisan 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AYM'nin 64'üncü kuruluş yıl dönümü törenine katıldı
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AYM’nin 64’üncü kuruluş yıl dönümü törenine katıldı

28 Nisan 2026
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Yentür: Dünya açık hava dersliğine dönüşmüştür
Politika

Dünya açık hava dersliğine dönüşmüştür

28 Nisan 2026
Barış gemisini limana ulaştıracağız
Politika

Barış gemisini limana ulaştıracağız

28 Nisan 2026
Ermenistan Ortak Çalışma Grubu toplantısı Kars'ta gerçekleştirildi
Politika

Ermenistan Ortak Çalışma Grubu toplantısı Kars’ta gerçekleştirildi

28 Nisan 2026
Sonraki Haber
Gazeteci Murat Keklikçi son yolculuğuna uğurlandı

Gazeteci Murat Keklikçi son yolculuğuna uğurlandı

En Güncel Haberler

İnşaat temel kazısı sırasında doğal gaz borusu patladı
Yerel Haberler

İnşaat temel kazısı sırasında doğal gaz borusu patladı

29 Nisan 2026
Adana’da ormanda erkek cesedi bulundu
Yerel Haberler

Adana’da ormanda erkek cesedi bulundu

28 Nisan 2026
Bakan Bayraktar, 'OECD Kritik Mineraller Forumu'na ilişkin açıklamada bulundu
Öne Çıkan

Bakan Bayraktar, ‘OECD Kritik Mineraller Forumu’na ilişkin açıklamada bulundu

28 Nisan 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Aydın’da çilek sulama havuzuna düşen 5 yavru köpek kurtarıldı

29 Nisan 2026
Yaşam

Ankara’da ‘Gümüşhane’ye Değer Katanlar Ödül Töreni’ düzenlendi

28 Nisan 2026
Yaşam

Osmaniye’de yüksek kesimlerinde dolu ve sağanak etkili oldu

28 Nisan 2026
Yaşam

HİB Başkanlığı’na Prof. Dr. Murat Şeker seçildi

28 Nisan 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Arnavutköy'de kırmızı ışıkta geçen hafriyat kamyonu servis midibüsüne çarptı; kaza kamerada

Arnavutköy’de kırmızı ışıkta geçen hafriyat kamyonu servis midibüsüne çarptı; kaza kamerada

- Haberton
28 Nisan 2026

Arnavutköy'de kırmızı ışıktan geçen hafriyat kamyonu, yol ayrımından dönen servis midibüsüne çarptı. Kaza anı başka bir sürücünün araç kamerasıyla kaydedilirken,...

Erken yaşta sigara kullanımı neden artıyor? Görünmeyen riskler

Çamaşır yıkarken en sık yapılan hatalar: Doğru bilinen yanlışlar

Küçük evleri daha geniş gösteren basit düzenleme tüyoları

Başkaları ne der korkusu hayatı nasıl şekillendiriyor?

Güncel Haber

Aydın’da çilek sulama havuzuna düşen 5 yavru köpek kurtarıldı

Aydın’da çilek sulama havuzuna düşen 5 yavru köpek kurtarıldı

29 Nisan 2026
İnşaat temel kazısı sırasında doğal gaz borusu patladı

İnşaat temel kazısı sırasında doğal gaz borusu patladı

29 Nisan 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton