6 Haziran 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Cumhurbaşkanı ile önümüzdeki hafta görüşeceğiz

Cumhurbaşkanı ile önümüzdeki hafta görüşeceğiz

Haberton - Haberton
23 Nisan 2024
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Cumhurbaşkanı ile önümüzdeki hafta görüşeceğiz

Cumhurbaşkanı ile önümüzdeki hafta görüşeceğiz

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Sayın Cumhurbaşkanı ile önümüzdeki hafta görüşeceğiz. Kendilerinden randevu talep edeceğiz” dedi.

CHP Genel Başkanı Özel, TBMM Genel Kurulu’nda Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığındaki ’23 Nisan Özel Oturumu’nda konuştu. Özel, TBMM’nin 104 sene önce dört bir tarafı işgal altındayken kurtuluşa inanan 436 temsilcinin katılımıyla açıldığını aktararak, “Dünya tarihinde sandıktan çıkan iradenin kurduğu tek bir ülke varsa o da kuşkusuz Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Genç Cumhuriyetimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde parlamentoda alınan kararlarla yükselmiştir. Ülkemiz ne zaman milli iradeden, demokrasiden uzaklaştıysa geriye gitmiş; vatandaşlarımızın refah seviyesi eksilmiştir” dedi.

‘AYNI SAYGIYI BEKLEMEKTEYİZ’

Özel, milletin oylarıyla Türkiye’nin birinci partisi yapılan CHP’nin Genel Başkanı olarak hitap etmekten onur duyduğunu söyleyerek, “Bugün bizler, 2023 seçimleriyle Meclis’te oluşan iradeye nasıl saygı duyuyorsak, yerel seçimlerde oluşan iradeye de aynı saygıyı beklemekteyiz. Seçimlerin hasbelkader kazanıldığı şeklindeki ifadelerin, ‘Seçimi CHP değil biz kazandık’ gibi bir inkarcı tutumun, milli iradeye temelden bir hürmetsizlik olduğunu belirtmek isterim. Böyle bir tavrın, bugün dağ gibi büyüyen sıkıntılarına çözüm bekleyen halkımıza bir faydası olmadığına da dikkat çekmek isterim.

Şüphesiz millet sözünü sandıkta söyler. Siyasete düşen görev de milletin sandıktaki mesajını iyi okumaktır. Millet, 31 Mart’ta ülkemizde yeni bir siyasi iklim yaratmıştır. Bu iklime ayak uyduranlar ileriye gidecek, uyduramayanlar, milletin kararına direnenler, inatlaşmaya devam edenler ise başarısızlığa sürüklenecektir. Bu nedenle toplumun sorunlarını görmezden gelen, kutuplaştıran, ayrıştıran politikalar, artık siyasetin gündeminden çıkmalıdır” diye konuştu.

‘MECLİS’İN GÜÇSÜZLEŞTİĞİNİN KANITIDIR’

Halkın seçimlerde demokrasi, hukukun üstünlüğü ve her alanda adalet mesajı verdiğini vurgulayan Özel, Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Can Atalay’ın milletvekillerinin düşürülmesine değinerek, “24’üncü yasama döneminde, grubu bulunan 3 siyasi partiden hapishanede olan milletvekillerimizin hukukunu bu Meclis koruyabilmişken, yönetim sisteminin değiştirilmesinin ardından Meclis, seçilmiş milletvekillerinin hukukunu koruyamamıştır. Cumhuriyeti kuran bir parlamentodan, seçilmiş milletvekilini koruyamayan bir parlamentoya gelinmiş olması, Meclisin güçsüzleştiğinin en önemli kanıtıdır” ifadelerini kullandı.

Milletin son seçimlerde çizdiği siyasi hattın bir gereği olarak artık halkın gündemi olmayan hiçbir konunun, tartışmanın Mecliste veya siyasette gündem olmaması gerektiğini belirten Özel, “Milletin muhatap edildiği yakıcı sorunların, dar gelirlilerin, emeklilerin, emekçilerin, çiftçilerin, işsizlerin, atanmayan öğretmenlerin, mülakat mağdurlarının, staj ve çıraklık mağdurlarının, emeklilikte adalet isteyenlerin, kadınların ve gençlerin sorunlarının çözümü konusunda atılacak her adım için biz buradayız” diye konuştu.

Özel, Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti; parti genel başkanlarına ve orduya değil gençlere; 23 Nisan’ı ise çocuklara emanet ettiğini vurgulayarak, “Biliyoruz ki çocuklarımızın hayallerine kavuşmalarını temin etmenin yolu da yurttaşlarımızın müreffeh yarınlara ulaşmasının yolu da 104 yıl önce açtığımız bu Meclisimizin üzerine titremekten, itibarını korumaktan ve Meclisimizi güçlendirmekten geçiyor” ifadelerini kullandı.

‘RANDEVU TALEP EDECEĞİZ’

Özel, oturumun ardından kuliste basın mensuplarına açıklama yaptı. Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yenilikçi ve özgürlükçü bir yeni anayasaya CHP’nin destek vereceğine inandığını söylemesine ilişkin, “Cumhurbaşkanının bugün değişimden bahsediyor olması ve Sayın Erdoğan’ın da artık değişimci olması, CHP’nin siyasetin diline egemen olduğunu gösteriyor. Bu güzel bir şey. CHP değişerek güçlendi. Bu tutumlarını değiştiremezlerse zayıflamaya devam edecekler. Sayın Cumhurbaşkanı ile önümüzdeki hafta görüşmeyi planlıyoruz. Kendilerinden randevu talep edeceğiz. Ancak anayasayla ilgili birtakım talepler ileteceğini söyledi. Tabii ki TBMM müzakere zeminidir.

Her zaman liderler birbirleri ile konuşur. Sayın Meclis Başkanı da bir ziyaret yapacağını söyledi. Ama ‘Anayasa’yı değiştirelim’ demesi için birisinin, değiştireceğiniz Anayasa’yı sonra ne yapacaksınız? Uymak için değiştireceksiniz değil mi? Geçen sefer değiştirilen Anayasa’ya niye uymuyorsunuz? Bir anayasa uymamak için değiştirilir mi?

Eğer anayasayı değiştirecekseniz, önce uyduğunuzu görmemiz lazım. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına uymamak, Anayasa Mahkemesi kararlarına uymamak, birinci derece mahkemesine Anayasa Mahkemesi’ni ezdirmek, Meclis’e birinci derece mahkemelerinden Anayasa Mahkemesi kararının hilafında buyruk yollamak ve onu uygulattırmak hangi anayasaya uymak? Anayasa ayaklar altında, o yüzden elbette ikimiz de gündemlerimizi konuşacağız, müzakereler, elbette görüşmeler olur liderler arasında; ama bir şey uymamak için değiştirilmez bir şey değiştirmek istiyorsanız önce bir mevcuduna uyum da ona görelim” diye konuştu.

Etiketler: CHPÖzgür Özel
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

23 Nisan’da özel oyuncular çocukları eğlendirdi

Sonraki Haber

MKE Ankaragücü Beşiktaş maçı berabere bitti

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Müzik tutkunu görme engelli Nil, Bakan Tekin'i ziyaret etti
Politika

Müzik tutkunu görme engelli Nil, Bakan Tekin’i ziyaret etti

6 Haziran 2026
Milletvekilleri İstanbul’un nabzını sahada tutuyor
Politika

Milletvekilleri İstanbul’un nabzını sahada tutuyor

6 Haziran 2026
Bakan Ersoy: Sıfır Atık hareketi dünya için bugün bir seçenek değil bir zarurettir
Politika

Sıfır Atık hareketi dünya için bugün bir seçenek değil bir zarurettir

5 Haziran 2026
Dervişoğlu: Rekabetin sonuçlandırılacağı yer milletin iradesini içine koyacağı seçim sandığı olmalıdır
Politika

Rekabetin sonuçlandırılacağı yer milletin iradesini içine koyacağı seçim sandığı olmalıdır

5 Haziran 2026
Özgür Özel'den CHP'lilere çağrı; "Öfke yerine iktidar diye bağırın"
Politika

Özgür Özel’den CHP’lilere çağrı; “Öfke yerine iktidar diye bağırın”

5 Haziran 2026
Bakan Uraloğlu: Demiryolu ağımızı 28 bin 500 kilometreye çıkarmayı hedefledik
Politika

Demiryolu ağımızı 28 bin 500 kilometreye çıkarmayı hedefledik

5 Haziran 2026
Sonraki Haber
MKE Ankaragücü Beşiktaş maçı berabere bitti

MKE Ankaragücü Beşiktaş maçı berabere bitti

En Güncel Haberler

Altay'da Teknik Direktör Karagöz kalacak
Spor Haberleri

Altay’da Teknik Direktör Karagöz kalacak

6 Haziran 2026
ASELSAN'ın İHA karşıtı sistemleri hedefleri imha etti
İş Dünyası

ASELSAN’ın İHA karşıtı sistemleri hedefleri imha etti

6 Haziran 2026
Müzik tutkunu görme engelli Nil, Bakan Tekin'i ziyaret etti
Politika

Müzik tutkunu görme engelli Nil, Bakan Tekin’i ziyaret etti

6 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Atık yağları boyaya dönüştürüp, yaptıkları tabloları sergilediler

6 Haziran 2026
Yaşam

Kağıthane’de 4 kişinin yaralandığı ambulans kazası kamerada

6 Haziran 2026
Yaşam

Sarıyer’de kız arkadaşını kurtarmak için denize giren Fırat, boğuldu

6 Haziran 2026
Yaşam

Nazar, babaannesini takip eden dron kamerası sayesinde kurtulmuş

6 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Sarıyer’de kız arkadaşını kurtarmak için denize giren Fırat, boğuldu

Sarıyer’de kız arkadaşını kurtarmak için denize giren Fırat, boğuldu

- Haberton
6 Haziran 2026

Sarıyer’de Kurban Bayramı’nın 3’üncü gününde cankurtaran bulunmayan halk plajında denize giren Ayşe S. (19) boğulma tehlikesi geçirdi. İddiaya göre kız...

Dijital kumar bağımlılığı nedir? Fark edilmeden büyüyen tehlike

Sürekli kulak çınlaması neyin habercisi olabilir?

Yaz aylarında en sık yapılan gıda zehirlenmesi hataları

Sessiz susuzluk belirtileri: Vücut su kaybını nasıl haber veriyor?

Güncel Haber

Atık yağları boyaya dönüştürüp, yaptıkları tabloları sergilediler

6 Haziran 2026
Altay'da Teknik Direktör Karagöz kalacak

Altay’da Teknik Direktör Karagöz kalacak

6 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton